City University College of Ajman

University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai CUCA

City University College of Ajman (CUCA) adalah sebuah institusi pendidikan tinggi yang ditubuhkan di bawah naungan Yang Mulia Syeikh Humaid bin Rashid Al Nuaimi, Ahli Majlis Tertinggi dan Penguasa Ajman, dan Pengerusi Yang Mulia Syeikh Rashid Bin Humaid Al Nuaimi . CUCA menyediakan persekitaran pembelajaran berkualiti tinggi yang memupuk penyelidikan dan pertumbuhan peribadi. CUCA menggunakan pelbagai aktiviti untuk pembangunan akademik dan profesional.

Perihal READ

READ - R Pendidikan dan Pembangunan Akademik adalah cabang pendidikan R Holding. READ menceburkan diri ke sektor pendidikan di Ajman pada tahun 2012 dengan penubuhan City University College of Ajman (CUCA). Syarikat itu kini telah menyumbangkan sumbangannya kepada pendidikan dengan menubuhkan sebuah sekolah, yang memberi tumpuan kepada kecemerlangan akademik dan pembinaan keperibadian keseluruhan pelajar muda.

BACA komited ke UAE Vision 2021 dan menyokong semua aspek penglihatan melalui Sekolah Bandar dan CUCA.

Visi

City University College of Ajman terus menjadi pusat pembelajaran yang menggunakan model sistem pendidikan Amerika yang diubah suai untuk memenuhi keperluan tempatan dan menawarkan pengkhususan yang diperlukan untuk pasaran kerja. Komuniti akademiknya yang pelbagai demografi memupuk perkembangan keperibadian, meningkatkan kemahiran belajar kendiri, dan menggalakkan pembelajaran berterusan dan penyelidikan akademik di peringkat sarjana dan siswazah. Oleh itu, CUCA bercita-cita menjadi universiti terkemuka di peringkat nasional, serantau dan antarabangsa.

Misi

Misi City University College of Ajman menawarkan struktur yuran yang berdaya saing dan program akademik yang bermutu, berkualiti tinggi, dan berorientasikan pasaran yang memberi peluang kepada pelajarnya mencapai kecemerlangan dan mencapai aspirasi dan cita-cita mereka. CUCA menyediakan pelajar-pelajarnya dengan pendidikan yang pelbagai dalam bidang Pentadbiran Perniagaan, Undang-undang, Perhubungan Awam dan Pengiklanan, Pendidikan, Teknologi Maklumat, Farmasi, Pergigian, dan Seni Bina. Di samping itu, Kolej mewujudkan persekitaran yang kondusif untuk belajar, menggalakkan penglibatan masyarakat, menggalakkan budaya penyelidikan, memupuk pertumbuhan individu, dan memudahkan suasana mengajar dan pembelajaran yang berpusat pada pemikiran kritis, inovasi, dan kepelbagaian.

CUCA Matlamat Strategik

Matlamat 1: Meningkatkan Kualiti Pengajaran dan Pembelajaran, dan Memperkenalkan Program Akademik Baru yang Tambah Nilai kepada Sektor Pendidikan Tinggi UAE.

Matlamat 2: Meningkatkan Keberkesanan dan Kualiti Institusi secara berterusan.

Matlamat 3: Terus Meningkatkan Infrastruktur, Sumber dan Perkhidmatan Pelajar.

Matlamat 4: Membina Hubungan dengan Masyarakat UAE.

Matlamat 5: Menjadi sebuah Negara, Negara, dan Universiti yang Diiktiraf di peringkat antarabangsa.

Matlamat 6: Menggalakkan Budaya Penyelidikan Lebar Kolej.

This school offers programs in:
  • English

Lihat BBAs » Lihat MBA »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

BBA

Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan

Campus September 2019 Emiriah Arab Bersatu Ajman

Misi program Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA) adalah untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan, kemahiran dan kebolehan yang diperlukan untuk menjadi pemimpin, pengurus dan pengurus yang berkesan, bertanggungjawab, dan beretika dalam tenaga kerja moden hari ini-di mana sahaja di dunia. [+]

Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan

Misi program Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan (BBA) adalah untuk menyediakan pelajar dengan pengetahuan, kemahiran dan kebolehan yang diperlukan untuk menjadi pemimpin, pengurus dan pengurus yang berkesan, bertanggungjawab, dan beretika dalam tenaga kerja moden hari ini-di mana sahaja di dunia. Ia menyediakan graduan untuk pelbagai kerjaya di sektor perniagaan dan untuk pengajian siswazah. Program ini memberi tumpuan kepada membuat keputusan, menyelesaikan masalah, membangunkan nilai-nilai etika yang kuat, tanggungjawab sosial, dan bekerja untuk mencapai kejayaan dalam pelbagai budaya.

Matlamat Program BBA

Program BBA menyediakan graduan untuk:

Mempunyai latar belakang yang kukuh dalam teori perniagaan dan amalan.Berjaya dalam kerjaya perniagaan peringkat kemasukan, kemajuan dalam jawatan semasa, atau mengikuti pembelajaran lanjutan.Membangunkan kemahiran yang diperlukan untuk berfungsi dengan berkesan dalam ekonomi global.Berkomunikasi dengan berkesan dalam mana-mana suasana.Membuat keputusan etika dan profesional, dan mengamalkan tanggungjawab sosial.Mengamalkan teknologi maklumat untuk membangunkan penyelesaian perniagaan.Hasil pembelajaran... [-]

Video

CUCA New Campus

Contact

Alamat Sheikh Ammar Street, Al-Tallah 2
Ajman, Ajman, Emiriah Arab Bersatu