Baca keterangan rasmi

Yang memberi manfaat kepada masyarakat pada skala global

Selama hampir dua abad DTU, Universiti Teknikal Denmark, telah didedikasikan untuk memenuhi wawasan HC Ørsted-bapa keelektromagnetan-yang mengasaskan universiti itu pada tahun 1829 untuk membangun dan mewujudkan nilai menggunakan sains semula jadi dan sains teknikal untuk memberi manfaat kepada masyarakat.

Hari ini, DTU disenaraikan sebagai salah sebuah universiti teknikal terkemuka di Eropah, terus untuk menetapkan rekod baru dalam bilangan penerbitan, dan berterusan meningkatkan dan membangunkan perkongsian kami dengan industri, dan tugasan dicapai dengan nasihat saintifik DTU-kanak.

Jumlah enrolmen pelajar adalah lebih tinggi berbanding sebelum ini dan, bagi tahun yang kesebelas berturut-turut, kami telah menerima beberapa memecah rekod permohonan daripada pelajar-pelajar yang ingin melanjutkan ijazah dari sebuah universiti teknikal elit dengan pandangan global.

Dimensi antarabangsa adalah amat penting untuk DTU. Pada tahun 2015, kami mengalu-alukan lebih pelajar 600international ke dalam program MSc kami, separuh daripada pelajar PhD kami direkrut dari luar negara, dan lebih daripada satu pertiga daripada kakitangan saintifik kami adalah penyelidik yang berkelayakan latar belakang antarabangsa. Di samping itu, tahap dan keamatan kerjasama kami dengan lain-lain universiti teknikal terkemuka di seluruh dunia terus berkembang.

DTU mempunyai program pertukaran pendidikan antarabangsa dengan lebih 200 universiti di seluruh dunia, dan menikmati kerjasama penyelidikan rapat dengan rakan-rakan kami di samping membina program penyelidikan dan pendidikan dengan Nordic Lima Tech Alliance, Euro Universiti Tech Alliance, KAIST di Korea Selatan, China -Danish Center di Beijing, Rensselaer di Amerika Syarikat, dan Nanyang di Singapura.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Technical University of Denmark - DTU

Program Sarjana Muda (BSc) Kejuruteraan General ialah program Ijazah Sarjana Muda Sains antarabangsa yang baru di DTU. Program ini memberikan anda keupayaan luas kejurute ... [+]

Program Sarjana Muda (BSc) Kejuruteraan General ialah program Ijazah Sarjana Muda Sains antarabangsa yang baru di DTU. Program ini memberikan anda keupayaan luas kejuruteraan, teknikal asas saintifik yang kukuh, dan profil antarabangsa yang kukuh yang menyediakan anda untuk kerjaya yang mencabar dalam pasaran buruh global. Program ini ditawarkan buat kali pertama pada 2016.

Profil Antarabangsa

Program ini memberikan anda keupayaan luas kejuruteraan, teknikal asas saintifik yang kukuh, dan profil antarabangsa yang kukuh yang menyediakan anda untuk kerjaya yang mencabar dalam pasaran buruh global.

Sarjana Muda Sains diajar secara eksklusif dalam bahasa Inggeris, dan anda akan menjadi sebahagian daripada persekitaran kajian antarabangsa dengan pelajar dari seluruh dunia. ... [-]

Denmark Lyngby
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
6 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Study at DTU – Raj from India

Study at DTU – Hugo from Spain

Study at DTU – Amy from Ireland

Study in Denmark - Wei Han from China (Environmental Engineering)