DNS The Necessary Teacher Training College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengapa DNS?

Matlamat kami adalah untuk melatih guru - guru progresif yang dapat menanggapi cabaran masa kita. Kami menggabungkan pengetahuan teoritis dengan pengalaman dan menekankan pembelajaran dengan melakukan pendekatan. Pelajar yang datang ke sini, mempunyai keinginan kuat untuk mengembangkan diri sebagai individu, guru dan warganegara yang sedar di dunia .

Gaya Hidup

Di kampus kami, kami hidup, bekerja, makan, dan belajar secara kolektif . Para pelajar dan guru menjalankan kolej bersama - kami membuat keputusan dengan demokrasi konsensus. Kami mempunyai kehidupan budaya yang kaya di kampus dengan lebih daripada 20 kebangsaan yang berbeza berkongsi dan mewujudkan tradisi. Masyarakat kita juga luar biasa kerana ekonomi bersama dan alam sekitar yang bebas daripada dadah dan alkohol . Semua yang disebutkan di atas mencipta suasana yang sama, produktif dan kreatif, di mana semua orang dapat menyumbang dan didengar.

Program kami:


Tahun 1: Dunia adalah Kelas kami/>


Perjalanan Afrika

Bersama dengan pasukan anda, anda bersedia dan berangkat untuk perjalanan bas 4-bulan ke Afrika Barat . Semasa perjalanan anda bertemu dan hidup dengan penduduk tempatan semasa anda meneroka aspek sosial, budaya dan politik negara-negara. Bas menjadi rumah dan bilik darjah anda. Anda menemui dunia dengan semua deria anda untuk memahami realiti global dengan lebih baik.

Sebarkan mesej anda

Sekali lagi di Eropah anda berkongsi pengetahuan yang anda perolehi. Anda melawat sekolah dan organisasi untuk memberi pelajaran dan bengkel mengenai apa yang telah anda pelajari. Anda meningkatkan kesedaran tentang isu-isu penting di planet kita.

Tahun ke-2: Fikirkan global, Akta tempatan

Tempoh realiti Eropah

Anda, bersama-sama dengan pasukan anda, berpindah ke sebuah bandar di Eropah selama 6 bulan, untuk meneroka realiti orang biasa. Anda hidup bersama dan mendapat pekerjaan. Anda menganjurkan acara untuk berkongsi pengalaman dan memperkayakan kehidupan rakan sekerja dan jiran anda. Anda belajar bagaimana masyarakat Barat berfungsi dan apa yang diperlukan untuk mengubahnya .

Lakukan apa yang anda fikir adalah tempoh yang paling sesuai

Anda mengenal pasti apa yang paling sesuai untuk anda berkembang sebagai Individu , Guru dan warganegara Global . Anda membuat rancangan untuk pembangunan anda dan keluar. Anda boleh membuat keputusan untuk mengajar di desa luar bandar di Nepal, membantu pelarian di Turki atau belajar kemahiran yang selalu anda impikan. Pilihan adalah milik anda.

Tahun ke 3 - Belajar dengan Pengajaran

Anda memberi tumpuan kepada pengalaman dan pemahaman realiti kanak-kanak , belia dan guru di sekolah. Anda mengamalkan dan membangunkan kemahiran mengajar anda melalui latihan. Anda mengetahui apa jenis guru anda mahu dan bagaimana anda akan menyediakan pelajar anda untuk abad ke-21.

Untuk belajar, kita mesti meneroka
Kita belajar lebih banyak apabila kita meneroka dunia bersama
Kami membangunkan paling banyak apabila kita mengajar orang lain
This school offers programs in:
  • English

Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Ijazah Sarjana Muda dalam Pendidikan

Campus Sepenuh masa Pendaftaran Terbuka Denmark Holstebro

DNS adalah program sarjana muda 3 tahun yang menawarkan pendidikan guru. Kami menggabungkan pengetahuan teoritis dengan pengalaman dan menekankan pendekatan pembelajaran demi melakukan. Matlamat kami adalah untuk melatih guru-guru progresif yang dapat menanggapi cabaran masa kami di seluruh bahagian sosial di mana sahaja diperlukan - dan di mana-mana. [+]

Mengapa DNS?

Matlamat kami adalah untuk melatih guru - guru progresif yang dapat menanggapi cabaran masa kita. Kami menggabungkan pengetahuan teoritis dengan pengalaman dan menekankan pembelajaran dengan melakukan pendekatan. Pelajar yang datang ke sini, mempunyai keinginan kuat untuk mengembangkan diri sebagai individu, guru dan warganegara yang sedar di dunia .Gaya Hidup/>/>/>Di kampus kami, kami hidup, bekerja, makan, dan belajar secara kolektif . Para pelajar dan guru menjalankan kolej bersama - kami membuat keputusan dengan demokrasi konsensus. Kami mempunyai kehidupan budaya yang kaya di kampus dengan lebih daripada 20 kebangsaan yang berbeza berkongsi dan mewujudkan tradisi. Masyarakat kita juga luar biasa kerana ekonomi bersama dan alam sekitar yang bebas daripada dadah dan alkohol . Semua yang disebutkan di atas mencipta suasana yang sama, produktif dan kreatif, di mana semua orang dapat menyumbang dan didengar./strong>... [-]


Contact

DNS Necessary Teacher Training College

Alamat DNS International Teacher Training College Skorkærvej 8
6990 Holstebro, Denmark
Website http://www.dns-tvind.dk/
Telefon +45 20 35 23 82