Copenhagen University College of Engineering

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pengajian di Copenhagen University College of Engineering dicirikan oleh projek-projek yang berdasarkan kepada input dari syarikat-syarikat, kumpulan projek yang terdiri daripada pelajar dari kalangan lebih daripada 25 negara dan komitmen untuk pembelajaran secara langsung. Institusi ini menghitung 2300 pelajar, 400 daripadanya pelajar dari luar negeri, dan sekitar 250 ahli fakulti.

Kesan pertama apabila anda memasuki bangunan rata yang panjang adalah dewan besar dan kawasan kantin. Seni bina menarik dicirikan oleh banyak dataran di mana pelajar boleh bersosial dan belajar.

Di sekitar Copenhagen University College of Engineering terdapat karya-karya seni, dan di institusi, terdapat masyarakat budaya untuk pelajar dan pekerja.

Sangat mudah untuk mendapatkan sekitar Kolej Universiti, juga untuk orang cacat, kerana banyak lif dan pintu lebar.

Copenhagen University College of Engineering menawarkan ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Mekanikal, Kejuruteraan Pengeluaran, Kejuruteraan Komputer, Kejuruteraan Elektrik, Kejuruteraan IT dan akhirnya Kejuruteraan Eksport. Beberapa program diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris. Program ini ditetapkan pada 3½ tahun, termasuk latihan enam bulan dalam sebuah syarikat Denmark atau asing. Kecuali untuk program kejuruteraan eksport yang mengambil masa 4½ tahun, juga termasuk enam bulan latihan dalam sebuah syarikat Denmark atau asing. Kolej universiti menawarkan kursus pascasiswazah peringkat bachelor melalui Jabatan Pendidikan Berterusan.

Akhirnya, kolej universiti mempunyai kursus kemasukan bagi mereka yang ingin mengikuti pengajian kejuruteraan. Kursus ini merupakan pengantar kejuruteraan yang bertujuan untuk mereka yang mempunyai pengalaman praktikal.

Lokasi

Copenhagen

Alamat
Copenhagen University College of Engineering
Lautrupvang 15

DK-2750 Copenhagen, Denmark

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami