Cyprus West University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Cyprus West University ditubuhkan pada 2015 dan terletak di Cyprus Utara. Sebagai institusi pendidikan tinggi, ia melambangkan aspek kontemporari Cyprus yang merupakan pusat sejarah dan budaya Mediterranean.

Universiti ini mempunyai 8 program (4 Fakulti dan 1 Sekolah) yang menawarkan ijazah sarjana muda. Arahan sederhana dalam Bahasa Turki dan Bahasa Inggeris. Selain itu, Sekolah Persediaan Bahasa Inggeris tersedia untuk pelajar yang memerlukan untuk meningkatkan Bahasa Inggeris mereka. Universiti ini menyediakan banyak perkhidmatan seperti pembangunan pelajar dan pusat kaunseling, pusat kesihatan, kaunseling psikologi dan pusat bimbingan bas sekolah serta perpustakaan dan makmal komputer. Perkhidmatan ini membolehkan pelajar berinteraksi dan mengetahui banyak budaya.

Pendidikan Berfokus pada Kehidupan Nyata dan Sektor

Dunia perniagaan dan pelajar mahu pendidikan lebih dekat kepada kehidupan sebenar.

Meningkatkan penekanan terhadap latihan dan projek di universiti dan meningkatkan bilangan program bersama yang menggabungkan kehidupan dan pendidikan.

Pendidikan Antarabangsa

Oleh kerana pentingnya pengalaman antarabangsa di dunia global dan peningkatan pergerakan pelajar, Cyprus West University mewujudkan hubungan baru dengan institusi asing dan universiti lain berdasarkan prinsip win-win bersama untuk menyokong pertukaran dan dua atau tiga program rakan kongsi sebagai juga kursus dwi, program kecil.

Pendidikan Individu

Cyprus West University berdedikasi untuk menawarkan pelbagai program latihan yang terdiri daripada diploma dwi, kecil, pertukaran, diploma dwi, dan banyak kursus elektif, untuk membantu pelajar mengembangkan kecekapan dan kemampuan peribadi mereka. Pada masa akan datang, kualiti dan kuantiti program alternatif ini sememangnya akan meningkat seiring dengan permintaan generasi baru.

Kepentingan Sijil dan Lencana bukan Diploma

Hari ini dan di institusi masa depan akan direkrut berdasarkan kecekapan dan kemahiran bukannya 'ijazah universiti klasik. Bilangan institusi yang menyediakan lencana dan sijil akan meningkat dan pendidikan perlu dibahagikan kepada pakej kecil. Sebagai contoh, pencarian untuk "jurutera komputer" untuk syarikat yang ingin membangunkan aplikasi iPhone atau aplikasi Android tidak akan menyelesaikan masalahnya. Pelajar universiti yang membezakan dirinya menjadikan dunia berbeza.

Program Fokus Usahawan Latihan

Pengangguran di seluruh dunia sangat kritikal (kira-kira 3 bilion orang mahu bekerja, tetapi hanya 1.2 bilion orang bekerja.)

Peluang pekerjaan mesti diwujudkan setiap tahun di negara-negara membangun. Sebagai contoh, 750,000 peluang pekerjaan baru perlu diwujudkan setiap tahun untuk negara kita. Satu-satunya cara untuk mencapai matlamat ini adalah untuk mencipta inisiatif techno bernilai tambah tinggi. Universiti harus mensasarkan usahawan serta projek penyelidikan.

Model Latihan dengan Masa Cecair

Kalendar akademik yang ketat sedang dilaksanakan. Latihan bermula pada bulan September direka sebagai 14 minggu, setiap program berlangsung 8 semester.

Di masa depan, pelajar akan dapat mengikuti kursus dan peperiksaan pada bila-bila masa (semester, hari dan masa) mengikut jadual masa mereka. Semua orang akan mendapat ijazah sarjana muda dalam tempoh yang lebih lama atau dalam masa 3 atau 2.5 tahun.

Pembahagian dan Kemudahalihan Program

Satu program sarjana muda yang terdiri daripada 240 kredit dari universiti yang sama. Walau bagaimanapun, pada masa akan datang pelajar itu boleh menamatkan tahun pertamanya di universiti A, tahun kedua di universiti B, dan semester kedua dengan program pertukaran di universiti C di Eropah.

Dari semester kedua tahun ketiga, dia boleh belajar di universiti D di China dan pada tahun keempatnya di Kanada atau Dubai. Kemudian dia boleh lulus dari program pascasiswazah pada tahun kelima di New York. (Pendidikan boleh disiapkan di lima universiti, 3 benua, dan 7 kampus.)

Peralihan dan koherensi antara universiti dan program akan memberikan model pendidikan yang paling ideal pada masa akan datang dan akan mengurangkan kecenderungan di negara-negara membangun dan negara maju

Model Kursus Hibrid dan Baru

Kursus berbilang talian terbuka yang banyak didaftarkan menjadi semakin popular. Banyak universiti mula memilih model hibrid di mana sistem on-line dan luar talian telah dicampur dalam nisbah yang berbeza mengikut subjek dan kursus. Dalam model pendidikan, kursus ini mengubah bahagian bahagian kognitif yang lebih mudah sebelum pelajaran, ke sistem luar talian, dan bahagian yang lebih sukar untuk kursus dan mengubah peranan guru menjadi mentor dan bukannya pensyarah. Siaran video dan hologram yang berkualiti tinggi, yang dijangka akan digunakan dengan lebih berkesan pada masa akan datang, akan menambah dimensi baru kepada pendidikan di universiti.

Di masa akan datang, kami akan melihat lebih banyak latihan dalam talian, latihan yang lebih baik, lebih banyak kursus hibrid dan kursus yang lebih umum. Ketenangan indah telah menguasai seluruh jiwaku, seperti pagi-pagi yang indah ini yang saya sukai dengan sepenuh hati saya. Saya bersendirian dan merasakan daya tarikan kewujudan.

Kampus CWU

Kampus dalam lawatan yang dirancang untuk calon pelajar. Anda akan melihat bagaimana universiti kami seperti kemudahan, pelajar dan kehidupan di universiti ini. Temui wakil penerimaan kami untuk mengetahui lebih lanjut tentang program kami dan tentukan apa yang terbaik untuk anda.

Perspektif Kami mengenai Pendidikan

Ia akan menjadi usahawan, bukan negeri atau syarikat besar yang akan membolehkan dunia muncul dari kemelesetan ekonomi yang telah jatuh ke dalamnya. Tetapi untuk menjadi seorang usahawan yang berjaya, para pelajar perlu berpendidikan tinggi dan menubuhkan keperibadian yang dikenali di dunia akademik. Sesetengah graduan universiti sanggup meneruskan kerjaya mereka sementara yang lain mungkin mengejar inisiatif untuk mencipta pekerjaan untuk orang lain. Walau bagaimanapun, matlamat pendidikan universiti melampaui sempadan terhad mencari pekerjaan atau memulakan perniagaan dan melibatkan membantu pelajar untuk mencari kebenaran, pembangunan peribadi, dan membuka cakrawala baru.

Nilai kami

Nilai asas Cyprus West University adalah untuk menyumbang kepada kebajikan sosial melalui membina pengetahuan libertarian, partisipatif dan berasaskan projek yang menghormati kepercayaan dan kepelbagaian. Dalam hubungannya dengan semua pemegang saham sosial, Cyprus West University mengamalkan komunikasi telus, bertanggungjawab, hormat, fleksibel dan bi-arah. Cyprus West University tanpa mengira masa dan syarat, menyokong ketuanan sains dan teknologi, dengan alasan kemerdekaan dan autonomi aktiviti pendidikan dan latihan di semua bidang politik dan ekonomi.

Cyprus West University menyediakan persekitaran yang menyokong kreativiti, pembelajaran, dan penerokaan, dan menganggap perbezaan budaya sebagai kekayaan dengan menyediakan persekitaran di mana pelajar antarabangsa dan ahli fakulti dapat bekerja bersama. Mengikut sains positif dan nilai budaya tradisional, para pelajar Cyprus West University mendapat pengetahuan dan kemahiran profesional dalam persekitaran sosial mereka dan belajar untuk mengatasi struktur dan masalah kompleks di dunia hari ini.

132228_photo-1522202176988-66273c2fd55f.jpgBrooke Cagle / Unsplash

Misi

Cyprus West University komited untuk menyediakan perkhidmatan kepada masyarakat dengan pelajar yang percaya diri dan kakitangan akademik yang mempunyai tanggungjawab sosial dalam pemikiran pemikiran individu dan terbuka kepada pendekatan interdisipliner yang juga boleh menyumbang kepada sains, pengeluaran seni dan inovasi teknologi di peringkat kebangsaan dan antarabangsa tahap.

Visi

Universiti kami akan menjalankan aktiviti akademik dengan reka bentuk pendidikan interdisiplin yang inovatif, yang sensitif terhadap keperluan rakyat negara kita, dengan budaya korporat yang liberal dan bersifat partisipatif yang menghormati kepelbagaian dan kepercayaan. Maklumat yang dihasilkan dalam bidang ini akan memberi peluang kepada para pelajar kami untuk menerima pendidikan bertaraf dunia dan memiliki pengetahuan dan kemahiran untuk bersaing dalam kerjaya profesional mereka di seluruh dunia.

Mesej Rektor

Pelajar yang dihormati,

Cyprus West University adalah sebuah 'universiti bandar' terkemuka di kalangan universiti terkemuka di Cyprus yang komited untuk kecemerlangan akademik dalam pendidikan. Dengan ahli-ahli akademik yang berkelayakan, misi Cyprus West University adalah untuk menyediakan pelajar-pelajar yang baik dari segi sains, akademik, teknikal dan kemahiran sosial-budaya, dan mendidik mereka untuk menjadi individu yang berkelayakan yang melihat masa depan dengan harapan.

Cyprus West University bermatlamat untuk berkhidmat kepada masyarakat melalui pelajar yang yakin dan ahli akademik yang terbuka kepada idea dan pendekatan interdisipliner, bersedia memberikan sumbangan yang signifikan kepada inovasi teknologi, sains, dan produk seni, dan menyedari tanggungjawab sosial dalam cahaya pemikiran bebas.

Cyprus West University adalah sebuah universiti antarabangsa yang terletak di salah sebuah kota paling indah di Cyprus, dan visinya adalah untuk membentuk masa depan dalam tekstur sejarah kota.

Dengan mempunyai tempat berprestij dalam pengajian akademik dan saintifik, serta mempunyai aktiviti ekstrakurikuler aktif, Cyprus West University membolehkan para pelajar berasa bangga sebagai sebahagian dari institusi yang cemerlang.

Dengan salam yang tulus,

Prof.Dr. Ömer Camcı

Lokasi

Famagusta

Alamat
İsmet İnönü Bulvarı, 29
Cyprus West University

99450 Famagusta, Cyprus

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami