Baca keterangan rasmi

Pengenalan

Universidad Santo Tomás adalah Institusi Pendidikan Tinggi Katolik yang bukan keuntungan. Universiti ini terletak di lima bandar raya di negara ini dengan kampus di Bogota, Bucaramanga, Medellin, Tunja, dan Villavicencio, serta 23 Pusat Bantuan Universiti yang menyokong pembelajaran jarak jauh di seluruh negara.

Misi dan Visi kami

Misi Institusi

Misi Universidad Santo Tomás diilhami oleh pemikiran humanistik Kristen Saint Thomas Aquinas. Ia terdiri daripada mempromosikan pendidikan menyeluruh orang di bidang Pendidikan Tinggi, melalui tindakan pengajaran dan pembelajaran, penyelidikan dan impak sosial. Yang disebutkan di atas agar pelajar bertindak balas dengan cara etika, kreatif dan kritikal terhadap tuntutan kehidupan manusia sekarang, dan menyumbang kepada penyelesaian masalah dan keperluan masyarakat dan negara.

Visi Institusi

Pada tahun 2027, Universidad Santo Tomás dari Colombia akan menjadi rujukan antarabangsa mengenai kualiti pendidikan berbilang kampus yang cemerlang. Ia akan diakui untuk artikulasi berkesan dan sistematik fungsi substantifnya serta sebagai daya penggerak untuk promosi manusia dan transformasi sosial yang bertanggungjawab, dalam persekitaran keadilan dan keamanan yang mampan, dalam mencari kebaikan bersama.

Tentang Sejarah kami

Universidad Santo Tomás adalah cloister universiti pertama di Colombia, yang ditubuhkan pada 13 Jun, 1580, di bawah pontifikat Paus Gregory XIII. Pada tahun 1608, Sekolah Santo Tomás diasaskan, yang kemudiannya digabungkan dengan Universidad de Estudios Generales (Universiti Pengajian Umum). Colegio- Universidad Santo Tomás kemudiannya diasaskan, kemudian dinamakan Universidad Tomística (Universiti Thomistik).

Selama hampir tiga abad, Universiti adalah sumber pemikiran dan kebudayaan yang tidak berkesudahan yang mendidik sejumlah besar Neogranadinos (Warga berkuasa kesetiaan Nueva Granada). Antara graduan yang terkenal ialah Andrés Rosillo (lulusan Falsafah, Teologi dan Biologi Canon), Camilo Torres (pengarang Memorial de Agravios - Memorial Grievance), Francisco José de Caldas (lulusan Canon), Francisco de Paula Santander (Phillosophy and Law lulusan) , dan Atanasio Girardot (lulusan Canon).

Pada tahun 1975, Universidad Santo Tomás adalah salah satu pelopor dalam menawarkan program pembelajaran jarak jauh, membentuk sejumlah profesional yang berlainan di rantau yang berbeza di negara ini. Pada tahun 1996, kampus di Tunja telah ditubuhkan; tahun depan, kampus di Medellin dibuka, dan pada tahun 2007 tawaran bersemuka di dalam situ dibuka di Villavicencio.

Universiti Berkualiti Tinggi kampus

Universidad Santo Tomás adalah sebahagian daripada kumpulan terpilih institusi pendidikan tinggi Colombia yang telah dianugerahkan akreditasi institusi berkualiti tinggi oleh Kementerian Pendidikan Colombia, kerana tahap program akademik dan perkhidmatan akademiknya yang ditawarkan kepada para pelajar, profesor, dan kakitangan pentadbiran.

Dalam usaha berterusan untuk penambahbaikan yang berkualiti dan berterusan, institusi ini telah memperolehi program sarjana muda di semua kampusnya di seluruh negara.

Bagi Universidad Santo Tomás , akreditasi ini bererti pengiktirafan pengalaman lama yang ditanam; pengurusan yang berjaya; kerja bersama; usaha peningkatan berterusan; pasukan manusia yang luar biasa; dan seorang mubaligh akan berkhidmat di negara ini dan menjadi universiti yang berkualiti, dengan kriteria humanistik dan Kristian serta kerjaya yang berakar dalam perkhidmatan dan transformasi realiti.

Program Akademik

77 Program Sarjana Muda dan 111 Program Siswazah

Universidad Santo Tomás menawarkan pelbagai program sarjana dan siswazah dalam bidang:

  • Ekonomi, Pengurusan, dan Perakaunan
  • Undang-undang dan Sains Politik
  • Kejuruteraan, Senibina dan Urbanisme
  • Sains Kesihatan
  • Sains Sosial
  • Falsafah dan Teologi

Di semua kampusnya, Universidad Santo Tomás bertujuan untuk membangunkan budaya penyelidikan, yang bertujuan untuk kedua-dua, konteks institusi dan luar, menghasilkan komuniti penyelidikan bersepadu melalui kumpulan, hotbeds, dan rangkaian yang bertindak balas terhadap keperluan pengetahuan dan aplikasinya.

Budaya penyelidikan Universidad Santo Tomás berada dalam bidang yang dinamik yang melampaui institusi, menghitung dengan pedagogia baru dan bertujuan untuk lanjutan dan liputan yang lebih besar dalam rangka kualiti akademik.

Universidad Santo Tomás bertujuan untuk:

  • Menyatukan, mempromosikan dan membangunkan penyelidikan dalam pelbagai bidang, dari perspektif interdisipliner dan transdisipliner yang diartikulasikan kepada pengajaran dan kesan sosial.
  • Menggalakkan penyelidikan di peringkat saintifik dan dalam sains perbincangan.
  • Menguruskan projek yang berkaitan dengan perkongsian pengetahuan, pengeluaran intelektual, dan penerbitan.

Alumni

Belajar di Universidad Santo Tomás membolehkan para profesional masa depan untuk membangunkan kecekapan tenaga kerja untuk mengubah masyarakat daripada menjalankan profesion mereka dalam sektor produktif yang berbeza dalam konteks nasional dan global, dengan tahap kualiti dan kepimpinan yang tinggi yang bukan sahaja membolehkan mereka digunakan dengan segera selepas tamat pengajian, tetapi juga untuk menyatukan idea perniagaan mereka untuk menjadi syarikat yang kukuh yang menyumbang kepada pembangunan negara dan projek kehidupan mereka sendiri.

Pada masa ini, Institusi ini mempunyai lebih daripada 132,047 profesional di negara ini dan di dunia, dilatih sebagai warga negara yang komited kepada pertumbuhan masyarakat, yang meningkatkan kualiti latihan mereka di dalam ruang untuk dialog dan pengemaskinian kekal. Apabila tamat pengajian dari sebuah universiti yang mempunyai Akreditasi Berkualiti Tinggi, para profesional dapat menimbulkan bidang tindakan yang mendasari secara langsung pembinaan harian mengenai realiti yang berbeza yang berlaku di dunia global kita.

Program diajar dalam:
  • Spanish (Colombia)

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Universidad Santo Tomas

Program Ekonomi Universidad Santo Tomás , mempunyai tradisi lebih daripada 50 tahun untuk membentuk ahli ekonomi. Lebih daripada 4,400 siswazah yang dilatih di bawah prin ... [+]

Persembahan / Maklumat Program

Anda adalah profesional yang terintegrasi, dengan latihan teori dan kuantitatif pepejal, untuk menghadapi aktiviti analisis, perancangan, perundingan dan perundingan dalam bidang perniagaan, kewangan dan awam, dapat menjalankan proses dan mencadangkan penyelesaian kepada masalah ekonomi dan sosial, dalam senario serantau, kebangsaan dan antarabangsa Anda mempunyai keupayaan kepimpinan untuk membangunkan penyelidikan ekonomi, proses pengenalan dan analisis maklumat, pengurusan projek, orientasi dan penilaian dasar awam.

Profil anda sebagai tomasino ditandakan dengan kesetiaan kepada pemikiran Thomist, berorientasikan keadilan dan keadilan sosial.

Kenapa belajar di Santoto?... [-]
Colombia Bogotá
Januari 2020
Spanish (Colombia)
Sepenuh masa
9 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Universidad Santo Tomas

Jurutera Elektronik Universidad Santo Tomás adalah ahli humanis, integral, etika, profesional kritikal, dengan keupayaan untuk menyelesaikan masalah, membuat inovasi, mod ... [+]

Persembahan / Maklumat Program

Program Double

Program Kejuruteraan Elektronik, sebagai bahagian integral dari Bahagian Kejuruteraan di Universiti, menyertai proses, cadangan dan aktiviti yang secara teratur menyampaikan program kejuruteraan lain untuk memperkuat dan menyatukan proses akademik. Dalam konteks ini, idea menawarkan pelajar Kejuruteraan Elektronik sebagai pilihan untuk mendapatkan ijazah kedua dalam Kejuruteraan (program berganda) dengan Kejuruteraan Telekomunikasi atau Kejuruteraan Mekanikal, disebabkan unsur-unsur biasa yang terdapat di beberapa kawasan dan nukleus akademik yang mereka kongsi dan kesamaan dalam penilaian kredit, keamatan jam dan kandungan program, yang boleh diluluskan tanpa kehilangan identiti atau kualiti setiap program tertentu.... [-]

Colombia Bogotá
Januari 2020
Spanish (Colombia)
Sepenuh masa
10 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Universidad Santo Tomas

Program Kejuruteraan Industri Universidad Santo Tomás diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Nasional Kolombia melalui Resolusi 15785 dari 4 Disember 2012, yang memberikan ... [+]

Persembahan / Maklumat Program

Kekuatan

Program Kejuruteraan Industri Universidad Santo Tomás diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Nasional Kolombia melalui Resolusi 15785 dari 4 Disember 2012, yang memberikan Pendaftaran Berkualitas untuk memulakan kegiatan akademik dan latihannya, di bawah akreditasi institusi berkualiti tinggi

Ia menjadi sebahagian daripada tawaran akademik dan formatif Universiti yang paling tradisi, sejarah dan pengalaman di negara ini, sebagai Senat Universiti Pertama Colombia, dipandu oleh prinsip humanistik yang terbukti, nilai-nilai etika dan rasa tanggungjawab sosial yang mendalam. Ia mempunyai kurikulum yang kompetitif dan fleksibel, dengan staf pengajar yang sangat berkelayakan secara profesional, beretika dan pedagogi, dengan cara bibliografi dan teknologi yang diperlukan dan sesuai dan dengan tumbuhan fizikal yang sesuai untuk pembentukan dan kesejahteraan komuniti akademik. . Program ini menawarkan kemungkinan berinteraksi dengan program lain di Bahagian Kejuruteraan dan memilih program berganda di beberapa pihak untuk mereka yang menunjukkan keadaan prestasi akademik yang tinggi.... [-]

Colombia Bogotá
Januari 2020
Spanish (Colombia)
Sepenuh masa
10 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Universidad Santo Tomas

Fakulti Komunikasi Sosial telah menjadi Misi untuk melatih komunikator sosial subjek aktif dalam sejarah, komited kepada realiti, kebenaran dan keadilan negara yang, mela ... [+]

Apakah kerjaya Komunikasi Sosial?

Fakulti Komunikasi Sosial telah menjadi Misi untuk melatih komunikator sosial subjek aktif dalam sejarah, komited kepada realiti, kebenaran dan keadilan negara yang, melalui campurtangan profesional mereka, menyumbang kepada pembinaan dan penguatan ruang partisipasi dialog, perjanjian dan menghormati perkhidmatan keamanan.

Oleh itu, Fakulti menawarkan ruang untuk refleksi dan tindakan terhadap peranan komunikasi sebagai senario istimewa untuk pengeluaran, pembiakan dan transformasi realiti sosial. Perkaitan program komunikasi untuk kedamaian jelas berkaitan dengan kebutuhan untuk melatih komunikator menyadari negara mereka dan sejarahnya, melalui kurikulum yang dikaitkan dengan pembinaan dan penguatan bentuk-bentuk kewarganegaraan baru dan ruang awam termasuk.... [-]

Colombia Bogotá
Januari 2020
Spanish (Colombia)
Sepenuh masa
9 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Universidad Santo Tomas

Di dalam rangka misi institusi, fakulti psikologi dari Universidad Santo Tomás bertanggungjawab untuk menyediakan pendidikan humanis komprehensif kepada para pelajarnya, ... [+]

Pembentangan Program

misi

Di dalam rangka misi institusi, fakulti psikologi dari Universidad Santo Tomás bertanggungjawab untuk menyediakan pendidikan humanis komprehensif kepada para pelajarnya, membolehkan graduan terlibat dengan psikologi, menganggap etika, kritis dan kreatif masalah-masalah masyarakat; dan untuk memudahkan latihan seorang profesional yang menganggap individu, sistem dan organisasi manusia dari perspektif psikologi pelbagai paradigma, supaya, melalui penyelidikan dan unjuran sosial, ia mempromosikan pemahaman keluarga sebagai asas asas semua masyarakat.

Objektif LatihanMenguruskan strategi untuk menguatkan minat dalam pembangunan psikologi yang, sebagai satu disiplin dan sebagai profesion, secara tetap mencari penyelesaian alternatif kepada masalah sosial.Membolehkan visi pembangunan manusia yang komprehensif yang memudahkan pemahaman pelbagai jenis individu, keluarga dan sistem manusia yang lain.Memudahkan proses pengajaran yang bertujuan untuk mencapai pembelajaran autonomi akibat dari proses penilaian sendiri secara tetap, penilaian bersama dan penilaian hetero, pada tahap peribadi, profesional dan etika.Membangunkan cadangan-cadangan pedagogi yang membenarkan kelayakan untuk merealisasikan pembacaan psikologi multiparadigmatic dan pluralis di hadapan fenomena perkembangan sosial dan individu dalam senario tindakan yang berbeza.Menyediakan ruang akademik yang memihak kepada pengiktirafan pengetahuan yang berbeza dari yang disediakan oleh psikologi, untuk menghasilkan cadangan penyelidikan dan campur tangan untuk memberi kesan yang lebih besar kepada masyarakat.Menggalakkan tanggungjawab sosial disiplin dengan realiti negara, dari pembangunan kemahiran keusahawanan, saintifik dan estetik, untuk mempromosikan ruang ekuiti dan penyertaan sosial.... [-]
Colombia Bogotá
Januari 2020
Spanish (Colombia)
Sepenuh masa
10 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Universidad Santo Tomas

Program sosiologi USTA dicirikan oleh latihan luas dalam penyelidikan sosial, analisa kritis-proaktif dan perancangan untuk pembangunan sosial. Ruang ini penting untuk me ... [+]

Persembahan / Maklumat Program

Siapa kita

Program sosiologi USTA dicirikan oleh latihan luas dalam penyelidikan sosial, analisa kritis-proaktif dan perancangan untuk pembangunan sosial. Ruang ini penting untuk memahami fenomena sosial dalam rangka sumbangan yang berterusan kepada organisasi awam dan bukan kerajaan. Di samping itu, ia membolehkan sokongan dalam pengaturan peribadi, dari pemahaman dan homologasi keperluan dan keperluan mereka, dalam mencari negara dan masyarakat yang demokratik, adil dan aman.

Oleh itu, program Sosiologi Universidad Santo Tomás , pada asasnya dibezakan dengan memberi respons kepada keperluan tempatan, serantau dan negara, membimbing proses kerja dan latihannya dalam kerja disiplin dan pelbagai disiplin, dari dan dengan masyarakat dan populasi yang sangat lemah sosial... [-]

Colombia Bogotá
Januari 2020
Spanish (Colombia)
Sepenuh masa
10 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

¡Conéctate con la Santoto!