Baca keterangan rasmi

Kami adalah perkongsian antara Universiti Zhejiang dan Universiti Illinois di Urbana-Champaign. Kami menyediakan pengalaman pembelajaran yang luar biasa dengan kemungkinan tidak terbatas Kami komited untuk mendidik inovator dalam kejuruteraan dan pemimpin esok.

INSTITUT ZJU-UIUC

Zhejiang University-University of Illinois di Urbana-Champaign Institute (Institut ZJU-UIUC atau ZJUI) adalah sebuah kolej kejuruteraan yang dikendalikan bersama. Dengan memperkenalkan kurikulum dan sumber kejuruteraan yang terkenal di dunia dari UIUC, dilengkapi dengan sumbangan dari kolej dan jabatan rakan sejawat dari ZJU, Institut ZJU-UIUC akan menyediakan pendidikan kejuruteraan bertaraf dunia.

  • Zhejiang University

Ditubuhkan pada tahun 1897, Zhejiang University adalah salah satu institusi pendidikan tinggi tertua dan paling berprestij di China. Melapor terus ke Kementerian Pendidikan, Zhejiang University adalah sebuah universiti "211 Projek" dan "985 Projek" dengan sokongan kuat dari pemerintah pusat, wilayah, dan tempatan. Ia adalah ahli Liga C9 dan Persatuan Universiti Rim Pasifik. Program-program kejuruteraan Zhejiang University menduduki tempat ke-4 dalam Peringkat Universiti Global Terbaik Dunia yang diterbitkan oleh US News

  • Universiti Illinois di Urbana-Champaign

Ditubuhkan pada tahun 1867, University of Illinois di Urbana-Champaign (UIUC) adalah universiti yang berintensifkan penyelidikan awam di Amerika Syarikat. Ia adalah ahli pengasas Persidangan Sepuluh Besar dan ahli Persatuan Universiti Amerika. Universiti ini dianggap sebagai "Public Ivy" institusi. UIUC menduduki tempat ke-4 dalam Peringkat Akademik Universiti Dunia dalam Kejuruteraan / Teknologi dan Sains, yang diterbitkan pada tahun 2015.

Penyelidikan

Institut ZJU-UIUC memecahkan sempadan antara disiplin kejuruteraan tradisional dan tidak bercadang untuk menubuhkan jabatan atau institut berasaskan disiplin. Sebaliknya, ia mewujudkan pasukan dan aktiviti lintas disiplin dan menggalakkan penumpuan ilmu multidisiplin dan kerjasama silang. Sejajar dengan penekanan rentas disiplin ini, kelas eksperimen yang merangkumi Sains Kejuruteraan dan Sistem, Sistem Maklumat dan Sains Digital, dan Sains Kejuruteraan Tenaga dan Alam Sekitar, dianjurkan untuk pelajar lanjutan. Kursus yang menekankan keusahawanan dan penyelesaian masalah kreatif dimasukkan ke dalam kurikulum. Kursus reka bentuk termasuk pelajar dari pelbagai program ijazah, bekerja bersama-sama. Aktiviti-aktiviti ini memupuk bakat inovatif dengan ilmu silang dan pelbagai disiplin.

Kolam Fakulti

  • Cendekiawan cemerlang yang ditubuhkan di ladang mereka
  • Profesor bertaraf antarabangsa
  • Ahli Rancangan Bakat Belia Ribu Kebangsaan

Sumber Fakulti

  • Universiti Illinois di Urbana-Champaign
  • Bakat yang diambil dari universiti antarabangsa terkemuka termasuk MIT, UC Berkeley, UIUC, CalTech, ZJU, Tsinghua, Cambridge, dan lain-lain.
  • Zhejiang University

Kampus Antarabangsa

Institut ZJU-UIUC didasarkan pada Kampus Antarabangsa Zhejiang University. Untuk meneroka model pendidikan tinggi baru yang menggabungkan amalan terbaik di timur dan barat, menarik pengalaman pendidikan maju di seluruh dunia dan memupuk bakat inovatif dengan visi antarabangsa, Universiti Zhejiang memulakan pembangunan Kampus Antarabangsa pada Februari 2013. Rancangan itu yang diluluskan oleh Kementerian Pelajaran pada Oktober 2015, dan pelajar pertama mendaftar pada September 2016. Kampus Antarabangsa menekankan model kolej kediaman. Setiap kolej kediaman menyediakan pembelajaran mesra dan sokongan dan persekitaran hidup. Setiap pelajar mempunyai bilik tidur peribadi, bilik mandi berkongsi, dan ruang tamu yang sama. Setiap Kolej menawarkan kemudahan perpustakaan, bilik belajar, perbincangan dan ruang interaktif, kemudahan dobi, ruang aktiviti, dan bilik kecergasan.


Lokasi

Kampus Antarabangsa terletak di Haining di wilayah timur laut Zhejiang. Haining terletak di tengah-tengah zon ekonomi Delta Sungai Yangtze, dengan Hangzhou ke barat, Suzhou di utara, dan Shanghai hanya 120 kilometer ke timur. Terdapat lima lapangan terbang domestik dan antarabangsa dalam masa 2 jam perjalanan, kereta api berkelajuan tinggi Shanghai-Hangzhou melintasi bandar. Lebuhraya berganda di dalam dan di sekitar bandar menyambung ke Hangzhou, Suzhou, Shanghai, Ningbo, dan seluruh negara China.

Beasiswa

1) Beasiswa Cemerlang Antarabangsa

Pemohon yang paling berkelayakan akan diberi Biasiswa Kecemerlangan Antarabangsa, yang meliputi:

· Penuh tuisyen: CNY 200,000 setahun

· Penginapan di kampus Haining: CNY 8,000 setahun

· Insurans perubatan pelajar antarabangsa: CNY 800 per tahun. (Item insurans perubatan yang berkaitan boleh didapati di www.lxbx.net).

· Elaun hidup: CNY 1400 sebulan

Setiap sarjana akan dikaji semula setiap tahun dan diperbaharui sehingga empat tahun akademik atas syarat bahawa pelajar memenuhi keperluan untuk kemajuan yang memuaskan ke arah darjah dan mengikut peraturan Zhejiang University dan University of Illinois di Urbana-Champaign.

2) Menyokong Biasiswa

Pada tahun 2018, setiap pelajar antarabangsa mengakui, tetapi tidak menerima Biasiswa Kecemerlangan Antarabangsa, akan diberikan biasiswa sokongan, yang meliputi:

· Penepian tuisyen separa: CNY 80,000 per tahun

· Insurans perubatan pelajar antarabangsa: CNY 800 per tahun. (Item insurans perubatan yang berkaitan boleh didapati di www.lxbx.net).

Boleh diperbaharui hingga 4 tahun akademik, tertakluk kepada semakan tahunan yang sama untuk Beasiswa Antarabangsa Cemerlang.

Sila memohon melalui https://my.zjui.illinois.edu/submit/login.asp

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Zhejiang University/University of Illinois at Urbana-Champaign Institute

Zhejiang University/University of Illinois at Urbana-Champaign Institute menawarkan Program Kejuruteraan Awam dan Alam Sekitar. Program ini menghasilkan jurutera sivil da ... [+]

TINJAUAN PROGRAM

Zhejiang University/University of Illinois at Urbana-Champaign Institute menawarkan Program Kejuruteraan Awam dan Alam Sekitar. Program ini menghasilkan jurutera sivil dan alam sekitar yang bertanggungjawab terhadap reka bentuk dan pembinaan infrastruktur sivil dan marin negara (bangunan, jambatan, dan struktur luar pesisir; sistem lebuh raya, lapangan terbang, dan sistem pengangkutan tenaga; empangan, kunci, salur, dan terusan; semua sistem rawatan dan pengagihan air dan semua aspek pengurusan alam sekitar dan pencegahan dan pemulihan pencemaran.

PROSPEK KERJAYA

Graduan bekerja dalam bidang seperti:

pembinaan dan pengurusan projekpencemaran dan ekologikualiti air dan rawatanhidrologibiohazan dan pencemarandinamik bawah tanah dan pembendungan sampahpengangkutanperancangan bandar dan pengurusanlebuh raya dan kejuruteraan trafiktingkah laku struktur, analisis dan reka bentukbandar pintar dan infrastruktur pintarpencegahan dan pengurangan bencana... [-]
China Hangzhou
Sept. 2019
Sepenuh masa
4 - 4 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Zhejiang University/University of Illinois at Urbana-Champaign Institute

Zhejiang University/University of Illinois at Urbana-Champaign Institute menawarkan program Kejuruteraan Elektrik. Kejuruteraan elektrik adalah disiplin pelbagai rupa dan ... [+]

TINJAUAN PROGRAM

Zhejiang University/University of Illinois at Urbana-Champaign Institute menawarkan program Kejuruteraan Elektrik. Kejuruteraan elektrik adalah disiplin pelbagai rupa dan telah menghasilkan perkembangan inovasi teknologi yang menghairankan hampir setiap aspek kehidupan moden. Ini adalah disiplin yang pesat berkembang berdasarkan penggunaan matematik, fizik, dan perhitungan untuk memenuhi keperluan masyarakat umur maklumat rangkaian kita.

Pelajar yang berjaya menyiapkan program ini dan memenuhi keperluan kedua-dua universiti akan menerima dua gelaran sarjana muda dalam bidang utama masing-masing:

-Belajar Sains dari Universiti Illinois

-Belajar Kejuruteraan dari Universiti Zhejiang... [-]

China Hangzhou
Sept. 2019
Sepenuh masa
4 - 4 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Zhejiang University/University of Illinois at Urbana-Champaign Institute

Zhejiang University/University of Illinois at Urbana-Champaign Institute menawarkan Kejuruteraan Komputer. Kejuruteraan komputer membangunkan pemahaman pelajar tentang si ... [+]

TINJAUAN PROGRAM

Zhejiang University/University of Illinois at Urbana-Champaign Institute menawarkan Kejuruteraan Komputer. Kejuruteraan komputer membangunkan pemahaman pelajar tentang sistem komputer dari atas ke bawah - dari perisian aplikasi ke sistem operasi kepada perkakasan dan litar. Ia menyediakan pelajar untuk membuat pelbagai sistem dan peranti pengkomputeran yang kita semua gunakan dan bergantung pada setiap hari.

Pelajar yang berjaya menyiapkan program ini dan memenuhi keperluan kedua-dua universiti akan menerima dua gelaran sarjana muda dalam bidang utama masing-masing:

-Belajar Sains dari Universiti Illinois

-Belajar Kejuruteraan dari Universiti Zhejiang

PROSPEK KERJAYA... [-]
China Hangzhou
Sept. 2019
4 - 4 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Zhejiang University/University of Illinois at Urbana-Champaign Institute

Zhejiang University/University of Illinois at Urbana-Champaign Institute menawarkan Program Kejuruteraan Mekanikal. Kejuruteraan mekanikal adalah salah satu program yang ... [+]

TINJAUAN PROGRAM

Kejuruteraan mekanikal adalah salah satu program yang paling pelbagai dalam bidang kejuruteraan. Ia menjejaskan hampir semua aspek kehidupan kita dan merangkumi banyak bidang pengkhususan: sistem automotif; bioengineering; pembakaran dan penggerak; metodologi reka bentuk dan tribologi; sistem dan kawalan dinamik; sistem tenaga dan termodinamik; mekanik bendalir; pemindahan haba; pembuatan dan pengeluaran; kelakuan dan pemprosesan bahan; dan fenomena skala dan skala mikro dan nano dan sistem.

PROSPEK KERJAYA

Graduan akan bekerja dalam bidang kepimpinan teknikal dan pengurusan dalam bidang seperti:

Pembuatan, tenaga, dan pengangkutan.AeroangkasaPertahanan dan keselamatanPerisian komputer dan elektronikAutomotifAlam SekitarKejuruteraan kesihatan dan biologiPenyelidikan dan pembangunanRobotikSistem termaAutomasi perindustrianKARAKTERISTIK DISTINCTIVE... [-]
China Hangzhou
Pendaftaran Terbuka
Sepenuh masa
4 - 4 years
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu