Vatel Hotel & Tourism Business School

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Menguruskan pengurusan hotel di Sekolah Vatel di Suzhou, China

Unik di China, Vatel Suzhou menawarkan campuran kursus dan praktik teoritis di hotel, restoran, pusat peranginan dan institusi perkongsian lain

Vatel Suzhou menawarkan dua gelar (satu Bachelor dalam tiga tahun dan MBA dalam masa dua tahun) dan program jangka pendek dibuat untuk eksekutif dan pengurus. Semua kursus diajar dalam bahasa Inggeris untuk memberi pelajar kami pendedahan antarabangsa yang perlu mereka lakukan dalam industri perhotelan yang sentiasa menuntut. Vatel Suzhou akan membawa salah satu seni keramaian yang paling maju, "seni de Vivre" Perancis, ke China. Vatel Suzhou bermitra dengan tiga hotel bintang lima kurang dari 30 minit dari kampus untuk menganjurkan amalan profesional di mana para pelajar akan bekerja secara alternatif di dapur, F

Kakitangan pengajar memainkan peranan yang sangat penting dalam kejayaan masa depan anda. Di Vatel, guru menyampaikan pengetahuan dan minat mereka kepada anda. Terima kasih kepada kaedah latihan interaktif yang hampir dengan realiti bidang perhotelan. Mereka memberi anda alat untuk membangunkan kemahiran teknikal, konseptual dan analisis anda sebagai pengurus masa depan. Komitmen jangka panjang staf pengajar Vatel sama ada mereka adalah guru universiti atau pensyarah tetamu yang dipilih untuk kecemerlangan mereka dalam bidang khusus mereka, menyumbang kepada kejayaan anda.

Pilih Vatel Suzhou

Kerana latihan profesional dan peribadi

Dalam ekonomi global dan sangat berdaya saing, hanya mempunyai ijazah tidak lagi cukup. Graduan Vatel yang terkini lebih disukai berbanding yang lain kerana kualiti manusia dan profesional mereka.

Kerana nilai tanggungjawab dan perpaduannya

Vatel Spirit mengambil akar dalam nilai yang dikongsi oleh pasukan pengajar dan pelajar: di Vatel, semua orang mempunyai hak tetapi juga tanggungjawab, tetapi semua diberi kuasa untuk mengambil bahagian dalam kejayaan profesional lulusan Vatel masa depan.

Kerana program pertukaran Marco Polo

Calon, sambil meneruskan pengajian mereka di Vatel dibenamkan dalam budaya yang berbeza, bahasa yang berbeza, menjadi lebih terbuka kepada orang lain, lebih bersedia untuk memiliki kerjaya antarabangsa.

Kerana inovasinya

Dalam Konvensyen Antarabangsa tahunan, semua Pengarah Sekolah Vatel dapat bertemu untuk membincangkan inovasi mengajar di sekolah mereka. Yang terbaik dalam inovasi ini kemudian digabungkan ke dalam program pengajaran Vatel.

Kerana 35,000 alumni, rangkaian anda boleh bergantung kepada

Setiap satu daripada 7,000 pelajar, di mana sahaja tuan rumahnya boleh didapati, boleh menghitung semua orang di Vatel Group dan 35,000 alumni yang bekerja di hotel paling indah di dunia. Rangkaian ini lebih kuat daripada yang lain untuk membantu anda mencari pekerjaan yang sesuai dengan impian dan cita-cita anda.

Kerana sokongan dengan hotel JHM

Terdapat banyak hotel di bawah Kumpulan JHM, yang menyediakan latihan dan kerja formal untuk pelajar dan siswazah kami. JHM membantu pelajar berkembang menjadi kerjaya yang berjaya dalam industri perhotelan.

126351_JHM.png

Join.ln Hospitality Management Co., Ltd. (JHM) menawarkan budaya korporat yang tinggi dan sistem pengurusan perusahaan yang ketat dengan perspektif pengurusan antarabangsa mengenai piawaian antarabangsa. Sebuah pasukan antarabangsa yang terdiri daripada bakat pengurusan perhotelan senior berada di tempat untuk memastikan setiap tetamu mengunjungi hartanah kami dapat menikmati pengalaman berkualiti tinggi.

Portfolio jenama JHM terdiri daripada Tonino Lamborghini Hotels

Untuk menyokong perkembangan pesat dan memastikan ketersediaan bakat yang mencukupi untuk jumlah hartanah yang semakin meningkat, Hotel Vatel

A Sekolah Perhotelan yang menawarkan Kemudahan -kemudahan-Seni

kampus baru yang mesra alam sekitar 3,500 meter persegi | 14 bilik darjah dilengkapi moden dengan projektor video dan wifi | Kafe Vatel untuk mengamalkan koktel dan kemahiran barista anda | bilik hotel palsu untuk mengamalkan kemahiran pembersihan dan kemahiran anda.

Amalan dan Latihan Magang boleh didapati di Hotel Terbaik di Suzhou dan China

Secara keseluruhan, 2376 bilik di 7 hotel boleh didapati untuk pelajar kami untuk amalan profesional dan latihan:

 • Suzhou Crowne Plaza: 354 bilik
 • Suzhou Tonino Lamborghini: 91 bilik
 • Suzhou Kempinski: 458 bilik
 • Suzhou Hyatt: 355 bilik
 • Suzhou Nikko: 469 bilik
 • Kunshan Tonino Lamborghini: 289 bilik
 • Huangshi Tonino Lamborghini: 360 bilik

Restoran Vatel dan Vatel disediakan bagi pelajar kami untuk mengamalkan kemahiran mereka

 • Terletak di kampus, Vatel Cafe menawarkan peluang terbaik untuk pelajar kami mengamalkan pengurusan kafe.
 • Terletak di hotel Suzhou Tonino Lamborghini, restoran Vatel menawarkan masakan Perancis asli kepada pelanggan tempatan; Sementara itu, ia menyediakan kemudahan latihan mewah untuk para pelajar kami.

125682_125677_1Fduogongnengquxueshenggonggonghuodongquyufu.jpg

Nikmati Gaya Hidup Suzhou, Tradisi Bertemu Dengan Moden

Dengan terusan dan tasik yang terkenal di seluruh bandar, Suzhou telah dipanggil '' Venice of the East. 'Ini adalah salah satu bandar tertua di China, dengan sejarah lebih daripada 2,500 tahun, terletak di delta Sungai Yangtze.

Marco Polo melawat Suzhou dan kagum dengan pelbagai budaya dan industri yang makmur.

Sebagai sebuah bandar pelancongan, Suzhou terkenal dengan sejarahnya, tarikan wisata dan pembangunan ekonomi.

Syurga di surga, Suzhou di bumi

Kedudukan sebagai bandaraya yang terbaik di Chino, Suzhou dinamakan "tanah ikan dan beras" sumber semula jadi dan kerajinan halus. Kepakaran terkenal termasuk sutera Suzhou, sulaman Suzhou, fon, alat muzik tradisional Cina, lentera, perabot, ukiran jed, tapestry sutra, Biluochun Tea, ketam tasik, dll.

Pusat pengangkutan

Taman Perindustrian Suzhou adalah taman perindustrian yang paling dinamik dan penting di China, di mana bijih lebih daripada 3,000 perusahaan, puluhan hotel dan resort mewah, dan pusat membeli-belah terbesar di Asia Suzhou Centre. Terletak di hab pengangkutan yang paling penting, Suzhou adalah 30 minit ke Shanghai dengan kereta api berkelajuan tinggi.

Permata sejarah dan kebudayaan

Bandar ini mempunyai lebih daripada 60 taman klasik yang dipelihara yang tersenarai sebagai Warisan Budaya Sedunia, seperti Humble Administrator Garden, Lingering Garden. Selain itu, terdapat Opera Kunqu dan Pingtan yang terkenal (ballad-nyanyi di Suzhou yang dipanggil). Jalan-jalan dan lorong-lorong di kawasan bandar lama adalah gaya Song-dinasti. Luangkan waktu dan berjumpa budaya paling tradisional di Suzhou.

Vater, Rangkaian Global Sekolah Pengurusan Hospitaliti dan Alumni

Vatel mempunyai 50 sekolah pengurusan hospitaliti yang terletak di Eropah, di Amerika, di Asia, dan di Afrika. Mereka berkongsi misi yang sama: menyediakan generasi muda untuk membina masa depan profesional mereka dalam industri perhotelan dan pengurusan pelancongan antarabangsa.

Vatel telah memutuskan untuk:

 • Mengajar teknik pengurusan berdasarkan dua abad sejarah dalam industri perhotelan, berdasarkan perkhidmatan berkualiti tinggi dan kepuasan pelanggan. Ini termasuk semua aspek budaya pelanggan, dari negara tempat hotel terletak kepada kakitangan yang bekerja di dalamnya.
 • Menyampaikan seni keramahan Perancis, diiktiraf seluruh dunia sebagai tanda kualiti, rasa yang baik, dan kecemerlangan.
 • Ajar bahasa Perancis di semua negara berbahasa bukan bahasa di mana Kumpulan kami beroperasi.

Kami kini mempunyai 35,000 alumni yang bekerja di seluruh dunia dan yang bangga memanggil diri mereka Vateliens dan bekerja di hotel-hotel yang paling indah di dunia.

Vatel pergi antarabangsa

Pada permulaan abad ke-21, 20 tahun selepas sekolah Vatel yang pertama dibuka di Perancis, semua faktor pembangunan antarabangsa telah bersedia untuk pergi: konsep pendidikan kami, berdasarkan campuran teori dan pengalaman profesional progresif dan terkawal, telah dibuktikan; ia mampan dan sedia untuk dilancarkan di luar negara. Sejak masa itu, kampus baru telah dibuka di Eropah, Asia, Amerika, dan Afrika.

Terletak di empat benua, rangkaian sekolah Vatel membentuk Kumpulan Sekolah Perniagaan 1 di seluruh dunia dalam Pengurusan Hospitaliti dan Pelancongan, dipilih oleh para profesional sebagai Sekolah Pengurusan Hospitaliti Terbaik.

The Vatel Spirit, nilai-nilai sepanjang hayat

Kejayaan Vatel berdasarkan lima pilar. Di seluruh dunia, ahli fakulti kami telah belajar untuk:

 • mempunyai hubungan yang mendalam dengan pelajar mereka.
 • mewujudkan keadaan pembelajaran yang dinamik.
 • menyampaikan pengetahuan dan pengetahuan mereka.
 • memperkenalkan konsep tatalaku yang betul dalam semua situasi.
 • mempunyai hubungan rapat dengan profesional yang bekerja di hotel dan kedudukan pengurusan pelancongan.

Pasukan pengajaran Vatel Group terdiri daripada para profesor dari universiti dan profesional yang telah membuat nama untuk diri mereka dalam bidang mereka.

Lokasi

Suzhou

Alamat
No 1. Renai Road Suzhou Industrial Park
Suzhou, Jiangsu, China

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami