The University of Nottingham Ningbo China

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Nottingham Ningbo China (UNNC) adalah universiti Sino-asing pertama yang membuka pintu di China. Ditubuhkan pada tahun 2004, dengan kelulusan penuh Kementerian Pelajaran Cina, kami dikendalikan oleh The University of Nottingham dengan kerjasama dari Zhejiang Wanli Education Group, pemain utama dalam sektor pendidikan di China.

Fakta cepat mengenai Universiti

 • Universiti Nottingham Ningbo China (UNNC) merupakan universiti Sino-asing pertama yang membuka pintu di China pada tahun 2004.
 • Di UNNC kita mempunyai lebih daripada 6,500 pelajar dan sekitar 750 pelajar antarabangsa
 • Kami mempunyai lebih daripada 700 anggota kakitangan, berpecah merentasi perkhidmatan akademik dan profesional.
 • Kakitangan dan pelajar kami datang dari lebih daripada 70 negara dan wilayah di seluruh dunia.
 • Universiti ini terletak di kampus 144 ekar (584,666 m²) di wilayah Ningbo, Zhejiang.
 • Kami mempunyai tiga fakulti: Perniagaan, Sains dan Kejuruteraan, Kemanusiaan dan Sains Sosial.
 • Kami menawarkan 28 kursus siswazah dan 22 kursus lepasan ijazah.
 • Universiti ini mempunyai sepuluh pusat penyelidikan dan institut.
 • Kami dianugerahkan lesen untuk memberikan PhD pada Disember 2008 dan mempunyai kira-kira 300 pelajar PhD.
 • Kami mempunyai bangunan karbon neutral pertama di China, rumah kepada Pusat Teknologi Lestari Berkelanjutan (CSET).

Laporan Tahunan

"2016 telah menjadi satu tahun peralihan dengan banyak inisiatif dan pencapaian yang menarik. Ia menjadikan permulaan yang baik ke arah misi kami untuk 2020 dan menempatkan UNNC dalam kedudukan yang lebih kukuh untuk masa depan"

 • Profesor Chris Rudd The University of Nottingham Laporan Tahunan Ningbo 2016 kini boleh didapati. Laporan ini meringkaskan dan menonjolkan kemajuan dan pencapaian utama Universiti pada tahun akademik yang lepas. Ia berkongsi beberapa kejayaan yang paling menonjol dan momen gembira Universiti pada tahun permulaannya melaksanakan Strategi 2020. Empat bidang penting pembangunan yang diliputi dalam laporan tersebut adalah:
 • Pengajaran dan Pembelajaran
 • Bangunan Penyelidikan & Tatatertib
 • Pembaharuan & Penyusunan Semula
 • Tanggungjawab Sosial & Penglibatan Komuniti

Lulusan dalam permintaan

Kami mempunyai lebih daripada 6,000 pelajar dan, setiap tahun, sekitar 1,500 siswazah dengan kelayakan akademik yang cemerlang, kemahiran yang dapat dipindah milik, pandangan kreatif dan perspektif yang segar. Mereka adalah permintaan daripada majikan di seluruh dunia yang mengiktiraf manfaat menyewa bakat dengan perspektif antarabangsa.

Dasar pengantarabangsaan kami bermaksud bahawa pelajar kami boleh belajar di The University of Nottingham di UK atau pergi sebagai pertukaran atau belajar pelajar di luar negeri ke universiti lain di seluruh dunia.

Pelajar antarabangsa datang dari lebih dari 60 negara di seluruh dunia dan pelajar sarjana Cina dipilih dari kebanyakan wilayah berdasarkan peperiksaan masuk kolej mereka.

Persaingan untuk kemasukan adalah kaku dan pelajar dikehendaki mempunyai tahap minimum bahasa Inggeris untuk diterima ke program ijazah kami. Kami sudah biasa dengan pelbagai kelayakan sekolah di luar negara. Untuk maklumat lanjut mengenai kelayakan yang diperlukan untuk belajar di sini, e-mel pasukan kemasukan kami.

Kajian berdampak tinggi

Pada penyelidikan UNNC merangkumi semua fakulti dan disiplin dan kami mempunyai beberapa pusat dan institut yang menghasilkan penyelidikan berdampak tinggi.

Kami komited untuk menyediakan kepakaran penyelidikan terkemuka di dunia yang relevan dengan kepentingan dan keperluan China.

Pelajar pascasiswazah kami memainkan peranan penting dalam komuniti penyelidikan kami dan kami berminat untuk menyokong bakat penyelidikan masa depan.

Kakitangan berkualiti tinggi

Kami mempunyai lebih daripada 600 staf pengajaran, penyelidikan dan perkhidmatan profesional di UNNC, yang diambil dari universiti, institut penyelidikan dan syarikat terkemuka dari sekurang-kurangnya 40 negara di seluruh dunia.

Semua pengajaran di kampus dijalankan dalam bahasa Inggeris oleh kakitangan yang dipinjamkan dari Nottingham atau dilantik ke piawaian University of Nottingham.

This school offers programs in:
 • English

Lihat BAs » Lihat BScs » Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat MA » Lihat MSc »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Ba (hons) kewangan, perakaunan dan pengurusan

Campus Sepenuh masa 3 - 4  September 2019 China Ningbo

Kursus ini menyediakan pendidikan siswazah komprehensif dalam bidang kewangan dan perakaunan, serta pemahaman terintegrasi sepenuhnya teori dan amalan pengurusan dalam organisasi yang berbeza. [+]

BA (Kepujian) Kewangan, Perakaunan dan Pengurusan

Kursus ini menyediakan pendidikan siswazah komprehensif dalam bidang kewangan dan perakaunan, serta pemahaman terintegrasi sepenuhnya teori dan amalan pengurusan dalam organisasi yang berbeza. Khususnya, ijazah ini menyediakan teras utama disiplin yang kuat dalam teori dan praktik perakaunan dan kewangan, yang memberi tumpuan kepada firma moden dan persekitaran kewangannya.

Sebagai seorang siswazah, anda akan mempunyai asas kukuh untuk kerjaya yang berjaya dalam pelbagai bidang perniagaan, atau untuk kajian dan penyelidikan selanjutnya. Anda akan mempunyai pengetahuan terperinci tentang konsep kewangan, perakaunan dan pengurusan serta kemahiran untuk mengaplikasikannya secara bebas kepada isu-isu perniagaan.... [-]


BA English Language and Applied Linguistics

Campus Sepenuh masa 3 - 4  September 2019 China Ningbo

[+]

[-]

Ba european studies

Campus Sepenuh masa 3 - 4  September 2019 China Ningbo

Tahun pertama terdiri daripada satu program khas bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik direka oleh kakitangan yang berpengalaman dari Pusat terkenal Bahasa Inggeris Pembelajaran (Cele) di University of Nottingham. [+]

ba kajian Eropah Struktur kursus

Tahun 1 (Tahun Awal)

Tahun ini tidak diwajibkan untuk pelajar yang mempunyai kelayakan yang sesuai untuk penyertaan Tahun 2 Tahun pertama terdiri daripada program khas Bahasa Inggeris untuk Tujuan Akademik yang direka oleh kakitangan yang berpengalaman dari Pusat Pengajian Bahasa Inggeris (CELE) yang diiktiraf di Universiti Nottingham. Ini disepadukan dengan teliti dengan program pengajian yang ditawarkan oleh setiap sekolah akademik untuk mempersiapkan pelajar sepenuhnya selama 2-4 tahun.

Tahun 2 (Tahun Kelayakan)

Pada tahun pertama kajian pakar ini, anda boleh memilih dari modul yang meliputi asas sejarah, sosial dan budaya Eropah moden. Modul dibuat dalam masa pendekatan pembelajaran berpusatkan pelajar dengan bacaan yang banyak sebagai anda mengamalkan kemahiran belajar anda akan perlu untuk penyelidikan lebih berdikari di kemudian ijazah anda. Anda juga akan memulakan latihan bahasa anda, yang direka untuk memupuk kemahiran komunikasi berbilang bahasa yang diperlukan untuk berjaya di arena antarabangsa hari ini.... [-]


BSc

BSc (Hons) Computer Science

Campus Sepenuh masa 3 - 4  September 2019 China Ningbo

[+]

[-]

Ijazah Sarjana Muda

BEng (Hons) Chemical Engineering

Campus Sepenuh masa 3 - 4  September 2019 China Ningbo

[+]

[-]

Video

The University of Nottingham Ningbo China

Mavic Pro Drone Tour of The University of Nottingham Ningbo China