The Sino-British College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

sbcbanner101

Selamat datang ke Kolej Sino-British

China-British College (SBC) adalah sebuah kolej universiti antarabangsa, yang ditubuhkan bersama oleh Universiti Shanghai Sains dan Teknologi (USST) dan sembilan Universiti British utama: The University of Bradford; Universiti Huddersfield; The University of Leeds; Universiti Leeds Beckett; Liverpool University John Moores; Universiti Manchester Metropolitan; The University of Salford; The University of Sheffield; Sheffield Hallam University.

SBC menjadi sebuah kolej universiti yang dilesenkan sepenuhnya pada 1 September 2006. Ia adalah satu-satunya yang berpangkalan di Shanghai institusi pengajian tinggi yang akan diberikan lesen oleh Kementerian Pelajaran China untuk menawarkan program ijazah penuh diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris kepada beberapa universiti luar negara (yang dipanggil "1 N Consortium Model"), sama ada diajar sepenuhnya di kampus Shanghai atau dengan tempoh pengajian di luar negara. Graduan akan dianugerahkan darjah dari salah satu institusi British rakan kongsi.

SBC berpangkalan di kampus bersejarah yang indah di tengah-tengah bandar Shanghai. Pada masa ini, ia mempunyai kira-kira 1,600 pelajar ijazah sepenuh masa dan lebih 70 pelajar antarabangsa dari 20 buah negara dan wilayah. program ijazah diajar sepenuhnya dalam bahasa Inggeris dalam seluruh bidang Perniagaan dan Kejuruteraan oleh pasukan akademik yang berkelayakan yang terdiri daripada hampir 80 kakitangan antarabangsa dari 15 negara berbeza dan kira-kira 80 kakitangan pentadbiran dwibahasa ramai daripada mereka telah belajar untuk ijazah antarabangsa.

Pada musim panas tahun 2015, SBC dihoskan tiga upacara tamat pengajian untuk pelajar menamatkan pengajian di Liverpool John Moores University (Kejuruteraan), University of Huddersfield (Events Management) dan The University of Sheffield (Pengurusan Perniagaan). Sebagai kohort kelima SBC / pelajar USST melengkapkan ijazah penuh UK sarjana muda dalam bahasa Inggeris sepenuhnya di Shanghai, graduan 2015 telah diiktiraf sebagai telah mencapai kejayaan besar dari segi prestasi akademik yang cemerlang, tanggungjawab sosial melalui kerja-kerja amal mereka dan pekerjaan yang tinggi dengan lebih 98% sudah bekerja atau dalam program Siswazah di universiti-universiti yang cemerlang dalam UK, Amerika Syarikat, Kanada dan Australia dan lain-lain

Pasukan SBC komited untuk menawarkan pendidikan ijazah antarabangsa di peringkat yang sangat tinggi dengan sokongan berterusan daripada rakan universiti di kedua-dua China dan UK.

wawasan 2025

penglihatan SBC hendaklah terkenal sebagai hab antarabangsa dan pusat kecemerlangan, menarik pelajar dan pensyarah dari seluruh dunia, dengan reputasi untuk membangunkan pemimpin yang bertanggungjawab dan inovatif sosial mampu beroperasi dalam budaya yang berbeza.

PRME

Menjadi penandatangan kepada Prinsip-prinsip Pengurusan Pendidikan Bertanggungjawab (PRME) selaras dengan Wawasan 2025, kerana kami akan terlibat dengan rangkaian di peringkat antarabangsa, kebangsaan dan tempatan, dengan cara yang mengukuhkan kedudukan strategik dan rangkaian kami dengan tema menyeluruh yang mana kami ingin dikenali, kepimpinan iaitu bertanggungjawab, perusahaan dan inovasi dan empati budaya.

Kumpulan Penasihat Antarabangsa (IAG)

The IAG ditubuhkan untuk menasihati Eksekutif Kolej mengenai pelaksanaan, dan sebarang semakan semula kepada, pelan strategik Wawasan 2025 Kolej dan untuk membantu College mencapai dan mengekalkan profil yang tinggi dalam rangkaian utama.

Fakta di-a-Glance

Kolej Sino-British (SBC) telah diberikan lesen pada tahun 2006 untuk menawarkan ijazah British diajar dalam Bahasa Inggeris di kampus perdananya - dibayangkan sebagai "Model Kampus Pengajian" - ditubuhkan di Kampus Fuxing daripada Universiti Shanghai Sains dan Teknologi .

(Sehingga Autumn 2016)

badan pelajar

Bilangan pelajar: Sebanyak 1,600 pelajar termasuk 74 pelajar antarabangsa dari 21 buah negara dan wilayah.

Fakulti

SBC kini mempunyai hampir 80 ahli fakulti antarabangsa tersebar di kalangan 3 Schools akademik. Pada masa ini, majoriti Tahun 4 kuliah dijalankan oleh fakulti Fly masuk dari universiti rakan kongsi dengan tutor dari SBC. Semua modul USST dilindungi dengan mengajar fakulti dari kampus utama USST.

Bidang pengajian

SBC mempunyai tiga buah Sekolah seperti berikut: Sekolah Perniagaan dan Pengurusan

Sekolah Kejuruteraan dan Pengkomputeran

Pusat Pengajian Bahasa, Pendidikan dan Kebudayaan

NOTA: Fakta at-a-Glance dikemas kini secara berkala, dengan menggunakan data terkini yang tersedia.

Campus SBC

sbcbanner102

Campus bersejarah

Dibina hampir satu abad yang lalu, kampus unik SBC mempunyai seni bina klasik Eropah dan terletak di tengah-tengah Shanghai. Bangunan-bangunan termasuk Jerman, Perancis dan British ciri reka bentuk dan taman-taman kampus dikekalkan dengan gabungan ciri-ciri Cina dan Eropah. Sejak kampus itu dibina, ia telah menjadi tempat untuk pembelajaran dibezakan dan penyelidikan tetapi ia juga merupakan tempat yang merupakan sumber kepada masyarakat setempat.

lokasi hebat

pelajar dan kakitangan SBC boleh menikmati salah satu lokasi yang paling mudah untuk mana-mana universiti di China, dengan restoran, kedai, panggung wayang dan pengangkutan dalam beberapa minit dari kampus. Sebagai contoh, jarak berjalan kaki dari kampus ialah: stesen kereta bawah tanah - Shaanxi South Road, Lines 1, 10 dan 12, perhentian bas, bar dan restoran, teater, hospital, perpustakaan awam dan kemudahan sukan.

Perpustakaan Shanghai dan Hospital Harmony yang terletak berhampiran antara satu sama lain hanya 2 minit dengan bas atau teksi dari kampus SBC, dan Shanghai Culture Square yang baru dibina terletak di seberang sebuah Shaanxi South Road.

Hongqiao Airport Shanghai adalah 30 minit dengan teksi dan Lapangan Terbang Antarabangsa Shanghai Pudong ialah 60 minit dengan teksi. Sebagai alternatif kereta api laju itu membawa ketibaan dari Lapangan Terbang Antarabangsa Pudong ke pusat bandar dalam masa kira-kira 30 minit kemudian pengunjung boleh memindahkan ke kereta bawah tanah atau teksi ke Kampus SBC.

This school offers programs in:
  • English

Lihat BAs » Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

BA (Hons) Pengurusan Perniagaan

Campus Sepenuh masa September 2019 China Shanghai

Tahap Pengurusan Perniagaan yang ditawarkan oleh Sheffield Hallam University di SBC adalah sesuai untuk pelajar yang ingin memajukan ilmu pengetahuan, kemahiran dan prospek kerjaya mereka dalam pengurusan perniagaan. Penekanan adalah kepada pembangunan kemahiran praktikal dan pemahaman perniagaan, di samping pengetahuan akademik. Pengajaran melalui projek-projek dan kajian kes yang berkaitan dengan organisasi kehidupan sebenar dan senario meningkatkan employability. Terdapat memberikan fokus kepada kemahiran yang amat diperlukan dalam organisasi perniagaan seperti penyelesaian masalah, membuat keputusan, perundingan, penyelidikan dan pengurusan projek. [+]

BA (Kepujian) Pengurusan Perniagaan

Tahun 2 Pathways:

Pengurusan Perniagaan 2 + 2s (1 + 2s) Business Management berkaitan 2 + 2s (1 + 2s)

Sila rujuk kepada seksyen Kursus Cari lebih 2 + 2 (1 + 2) pilihan.

* Pelajar Antarabangsa yang mempunyai keperluan bahasa yang mencukupi Akademik dan Bahasa Inggeris boleh dikecualikan daripada mengambil tahun asas dan melengkapkan ijazah dalam hanya 3 Tahun.

Tujuan bersifat menyeluruh, iaitu reka bentuk untuk kursus ini adalah bahawa ia adalah pengkhususan-centric, akademik mencabar dan memberikan pengalaman pelajar merangsang. Kursus ini memudahkan pelajar:

Kajian organisasi, pengurusan dan persekitaran luaran yang berubah-ubah di mana organisasi beroperasi; Persediaan untuk dan pembangunan kerjaya dalam perniagaan dan pengurusan; Peningkatan kemahiran pembelajaran sepanjang hayat dan pembangunan peribadi untuk menyumbang kepada masyarakat. ... [-]

Ba pengurusan (Kepujian) peristiwa

Campus Sepenuh masa September 2019 China Shanghai

Kursus ini adalah bertujuan untuk melahirkan graduan dilengkapi dengan kemahiran, pengetahuan dan kecekapan untuk menguruskan acara, yang boleh melibatkan diri dengan pakar dalam merancang dan melaksanakan pelbagai acara rutin dan kompleks. Ini mungkin termasuk pemilihan tempat, keselamatan awam dan kawalan orang ramai, peruntukan kakitangan, pemasaran, reka bentuk dan pementasan, promosi muzik dan penajaan. [+]

BA Pengurusan (Kepujian) Peristiwa

Tahun 2 Pathways:

Events Management 2 + 2s (1 + 2s) Events Management berkaitan 2 + 2s (1 + 2s)

Sila rujuk kepada seksyen Kursus Cari lebih 2 + 2 (1 + 2) pilihan.

* Pelajar Antarabangsa yang mempunyai keperluan bahasa yang mencukupi Akademik dan Bahasa Inggeris boleh dikecualikan daripada mengambil tahun asas dan melengkapkan ijazah dalam hanya 3 Tahun.

Apakah kursus ini?

Events Management menjadi semakin penting sebagai satu bidang pakar pengajian. Peristiwa yang sangat pelbagai dan boleh berkisar dari fungsi kecil swasta untuk perayaan berskala besar, pertandingan sukan, konsert pop, karnival dan antarabangsa mega-acara seperti Sukan Olimpik.... [-]


Ijazah Sarjana Muda

Beng (Kepujian) elektronik perindustrian dan kawalan kejuruteraan

Campus Sepenuh masa September 2019 China Shanghai

Kursus ini menyediakan program pengajian, yang memajukan pengetahuan teras, dan memahami prinsip-prinsip kejuruteraan, matematik, dan pengiraan, bersesuaian dengan bidang elektronik industri dan kejuruteraan kawalan. Ia akan membolehkan anda untuk membangunkan pengetahuan pakar, intelektual dan kemahiran praktikal yang akan membantu anda untuk menganalisis, menyiasat dan membangunkan penyelesaian kukuh untuk masalah kejuruteraan. [+]

BEng (Hons) Industrial Elektronik dan Kejuruteraan Kawalan

Tahun 2 Pathways:

Kejuruteraan Elektrik dan Elektronik berkaitan 2 + 2s (1 + 2s)

Sila rujuk kepada seksyen Kursus Cari lebih 2 + 2 (1 + 2) pilihan.

* Pelajar Antarabangsa yang mempunyai keperluan bahasa yang mencukupi Akademik dan Bahasa Inggeris boleh dikecualikan daripada mengambil tahun asas dan melengkapkan ijazah dalam hanya 3 Tahun.

Kursus ijazah ditawarkan oleh Liverpool John Moores University dan diserahkan di SBC.

Apakah kursus ini?

Kursus ini menyediakan program pengajian, yang memajukan pengetahuan teras, dan memahami prinsip-prinsip kejuruteraan, matematik, dan pengiraan, bersesuaian dengan bidang elektronik industri dan kejuruteraan kawalan. Ia akan membolehkan anda untuk membangunkan pengetahuan pakar, intelektual dan kemahiran praktikal yang akan membantu anda untuk menganalisis, menyiasat dan membangunkan penyelesaian kukuh untuk masalah kejuruteraan.... [-]


Beng Kejuruteraan (Kepujian) sistem pembuatan

Campus Sepenuh masa September 2019 China Shanghai

Kursus ini menyediakan program pengajian, yang memajukan pengetahuan teras, dan memahami prinsip-prinsip kejuruteraan, matematik, dan pengiraan, bersesuaian dengan bidang kejuruteraan pembuatan. Ia akan membolehkan anda untuk membangunkan kemahiran pengetahuan pakar, intelektual dan praktikal yang akan membolehkan anda untuk menganalisis, menyiasat dan membangunkan penyelesaian kukuh untuk pembuatan masalah kejuruteraan. [+]

Sarjana Muda (Kepujian) Kejuruteraan Sistem Pembuatan

Tahun 2 Pathways:

Mechanical Engineering berkaitan 2 + 2s (1 + 2s)

Sila rujuk kepada seksyen Kursus Cari lebih 2 + 2 (1 + 2) pilihan.

* Pelajar Antarabangsa yang mempunyai keperluan bahasa yang mencukupi Akademik dan Bahasa Inggeris boleh dikecualikan daripada mengambil tahun asas dan melengkapkan ijazah dalam hanya 3 Tahun.

Kursus ijazah ditawarkan oleh Liverpool John Moores University dan diserahkan di SBC.

BEng (Hons) "dengan Pengurusan" Pilihan

Kedua-dua program kejuruteraan BEng (Hons) direka untuk menyampaikan keperluan pendidikan awal untuk jurutera profesional bersama-sama dengan pelbagai yang sesuai kemahiran yang boleh dipindahkan dan pengurusan. Kedua-dua anugerah boleh selanjutnya dipilih pada pilihan "dengan Pengurusan", yang menyediakan satu tahun akhir berubah termasuk modul Pengurusan Strategik dan pengurusan yang bertemakan Projek Kejuruteraan, jika dikehendaki.... [-]