Baca keterangan rasmi

Mengenai SDUT

Shandong University of Technology ditubuhkan pada tahun 1956 di Zibo, salah satu kota paling bersejarah di China dan buaian budaya Qi purba.

Universiti ini terkenal dengan sains dan kejuruteraannya dengan sokongan yang diberi keutamaan dari Wilayah Shandong. Sebagai salah satu daripada Zon Perintis Kebangsaan untuk Program Latihan Bakat Inovatif, SDUT adalah antara kumpulan pertama sekolah perintis untuk "Rancangan untuk Mendidik dan Melatih Jurutera Cemerlang" peringkat kebangsaan dan salah satu universiti perintis untuk Pembaharuan Pengajaran Bahasa Inggeris Kolej China. Universiti juga berkhidmat sebagai salah satu institut latihan untuk Program Keusahawanan Pelajar Mahasiswa Nasional (KAB) dan Program Pendidikan berasaskan Maklumat Kebangsaan. Kini SDUT telah berhak sebagai "Universiti yang Distinctive dalam Talent Gunaan Latihan" oleh Wilayah Shandong.

SDUT menawarkan 75 program sarjana muda, 98 program siswazah, dan 13 program doktoral. Program-program dalam bidang Bahasa dan Sastera Cina, Kejuruteraan dan Perniagaan adalah baik di rumah dan di luar negara. SDUT menawarkan Ijazah Sarjana Muda Perniagaan dan Perdagangan Antarabangsa (Logistik Antarabangsa) dalam bahasa Inggeris khas untuk pelajar antarabangsa. Sebagai salah satu pusat peperiksaan untuk HSK, SDUT menerima pelajar antarabangsa yang ditaja oleh Biasiswa Kerajaan China dan Biasiswa Kerajaan Wilayah Shandong.

Universiti kami mempunyai 32 pelajar 200 pelajar sarjana muda dan 2,600 pelajar pascasiswazah yang termasuk pelajar antarabangsa dari Kazakhstan, Korea, Rusia, Arab Saudi, New Zealand, Kyrgyzstan, Bosnia, Ukraine, Pakistan, United Kingdom, Uzbekistan, Tajikistan, Mesir, Indonesia, Fiji, dan Bangladesh. Sehingga 2015, lebih daripada 3,000 pelajar antarabangsa dari lebih 20 negara telah menamatkan pengajian dari SDUT. Kami mengalu-alukan lebih banyak pelajar antarabangsa untuk menyertai kami dan belajar di SDUT.118275_pexels-photo-710737.jpeg

Pengenalan Ringkas kepada SDUT

  • Sekitar 33,300 pelajar siswazah, 2900 pelajar siswazah dan
  • kira-kira 700 pelajar antarabangsa dari lebih 20 buah negara setiap tahun
  • 2,009 ahli fakulti, termasuk 215 profesor dan 646 profesor bersekutu
  • 25 sekolah akademik menawarkan 69 program sarjana muda
  • 98 program ijazah sarjana
  • 18 program untuk memberi doktor
  • stesen penyelidikan pasca kedoktoran Kejuruteraan Mekanikal
  • 2 buah kampus yang meliputi kawasan seluas 2.4 juta meter persegi
  • Kawasan sukan seluas 164,000 meter persegi

Mengenai Pejabat Antarabangsa

Pejabat Koperasi Int'l

Sekarang, SDUT menerima lebih daripada 100 pelawat atau kumpulan setiap tahun dan juga menghantar sejumlah besar pentadbir atau guru untuk melawat universiti luar negara, belajar, terlibat dalam penyelidikan koperasi dan juga menghadiri persidangan akademik antarabangsa. Kami menjemput kira-kira 30 pakar luar negara untuk mengajar di SDUT setiap tahun. Pada masa yang sama, beberapa program pendidikan bersama sedang dijalankan di SDUT, seperti dua program sarjana muda dengan University of Limerick, Ireland; dua program sarjana muda dengan Konkuk University, Korea.

Sejak penubuhan Sekolah Pendidikan Antarabangsa, lebih daripada 500 pelajar antarabangsa jangka pendek atau jangka panjang dari Kazakhstan, Korea, Rusia, Arab Saudi, New Zealand, Kyrgyzstan, Bosnia, Ukraine, Pakistan, United Kingdom, dan Mesir datang untuk belajar di SDUT setiap tahun. Sekolah Pendidikan Antarabangsa mempunyai satu pasukan guru profesional dan berpengalaman, masing-masing dengan Pengajaran Cina sebagai kelayakan bahasa Asing. Terima kasih kepada pengabdian guru-guru yang berkelayakan, perkhidmatan pelajar yang cemerlang dan kajian indah dan tenang dan persekitaran hidup di SDUT, semakin ramai pelajar memohon untuk mempelajari bahasa dan budaya Cina di Universiti kami.

Mengenai Zibo, Shandong

Zibo terletak di pusat wilayah Shandong China. Ia bersempadan dengan ibukota wilayah Jinan di barat, Laiwu, dan Tai'an di barat daya, Linyi di selatan, Weifang di timur, Dongying di timur laut, dan Binzhou di utara.

Zibo adalah hab pengangkutan penting untuk perjalanan di China. Zibo terdiri daripada 5 daerah, Zhangdian, Zichuan, Boshan, Zhoucun dan Linzi masing-masing mempunyai gaya tersendiri dan kawasan pusat bandar. Jumlah kawasannya ialah 5,965 kilometer persegi. Jumlah penduduk bandar adalah 4.65 juta.

Zibo terkenal dengan keadaan bersejarah Qi, yang merupakan bandar paling popular di timur, kira-kira 2000 tahun yang lalu. Zibo adalah tempat kelahiran bola sepak kuno Cuju, yang menurut FIFA, adalah bentuk sukan paling awal. Pu Songling, penulis cerita pendek dunia yang terkenal di Dinasti Ching, adalah salah satu daripada banyak selebriti yang lahir dan dibesarkan di sini. Sebagai tempat kelahiran Qi Culture dan kerana sumber semula jadi yang berlimpah, ia adalah sebuah bandar pelancongan yang sangat baik di China. Industri perkilangan memegang peranan penting dalam ekonomi bandaraya dan tentu saja, ia banyak menyumbang bukan sahaja kepada bandar itu sendiri tetapi juga ke seluruh negara.

Zibo juga dikenali sebagai Bandar Perindustrian Terkenal, Pangkalan Pengeluaran Seramik dan Industri Petrokimia. Selepas seratus tahun pembangunan, Zibo mempunyai asas perindustrian yang kukuh. Industri dominan adalah industri petrokimia, farmaseutikal, metalurgi, bahan binaan, jentera, dan tekstil, dan lain-lain. Industri teknologi tinggi dan baru, seperti bahan baru, kimia halus, elektronik dan maklumat, dan ubat biologi, berkembang dengan pesat.

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Shandong University of Technology

Bagi pelajar antarabangsa yang tidak mempunyai pengetahuan bahasa Cina terlebih dahulu, Sekolah Perniagaan menawarkan pengetahuan praktikal, berasaskan aplikasi mengenai ... [+]

Gambaran keseluruhan

Bagi pelajar antarabangsa yang tidak mempunyai pengetahuan bahasa Cina terlebih dahulu, Sekolah Perniagaan menawarkan pengetahuan praktikal, berasaskan aplikasi mengenai prinsip pengurusan moden yang boleh digunakan dengan serta-merta ke tempat kerja perdagangan global dan program gelar sarjana kelas dunia Ekonomi dan Perdagangan Antarabangsa Logistik Antarabangsa). Ini bertujuan untuk pelajar yang mensasarkan kerjaya dalam Ekonomi Antarabangsa dan Perdagangan Arena yang dinamik dan berkembang pesat. Ini adalah program untuk anda jika anda ingin berjaya dalam salah satu daripada banyak kerjaya dalam Perdagangan Antarabangsa. Sertai pelajar di seluruh dunia sambil belajar bagaimana untuk berjaya di pasaran global.... [-]

China Zibo
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Shandong University of Technology

Sekolah Pendidikan Antarabangsa menawarkan Ijazah Sarjana Pendidikan Cina, terutama untuk pelajar antarabangsa. Program ini menyusun kursus-kursus yang bersesuaian termas ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sekolah Pendidikan Antarabangsa menawarkan Ijazah Sarjana Pendidikan Cina, terutama untuk pelajar antarabangsa. Program ini menyusun kursus-kursus yang bersesuaian termasuk Bahasa dan Sastera Cina, Cina Komprehensif, Mendengar dan Berbahasa Cina, Penulisan Cina, Budaya Cina, Kesusasteraan Cina, dan Kaedah Pengajaran Cina, dan lain-lain.

Cara memohon

Bagi mereka yang ingin belajar Ijazah Sarjana Muda di universiti kami sila baca di bawah kriteria untuk melihat sama ada anda layak. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan, jangan ragu untuk menghubungi kami.

Kelayakan

Untuk layak, pemohon mesti:

Menjadi warganegara suatu negara selain Republik Rakyat China, dan b... [-]
China Zibo
Sept. 2019
Cina
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Shandong University of Technology

Sekolah Pendidikan Antarabangsa menawarkan Ijazah Sarjana Pengurusan Perniagaan Cina dan Perniagaan, terutama untuk pelajar antarabangsa. Program ini menyusun kursus-kurs ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sekolah Pendidikan Antarabangsa menawarkan Ijazah Sarjana Pengurusan Perniagaan, terutamanya untuk pelajar antarabangsa. Program ini menyusun kursus-kursus yang bersesuaian termasuk Bahasa dan Sastera Cina, Bahasa Cina Komprehensif, Mendengar dan Berbahasa Cina, Penulisan Asas Cina, Budaya Cina, Kesusasteraan Cina, Perniagaan Cina, Mendengar dan Berbicara Cina Perniagaan, Penulisan Perniagaan Cina, Teori Ekonomi, Teori Pengurusan, Perdagangan Antarabangsa Teori, dan Amalan, dsb.

Cara memohon

Bagi mereka yang ingin belajar Ijazah Sarjana Muda di universiti kami sila baca di bawah kriteria untuk melihat sama ada anda layak. Sekiranya anda mempunyai pertanyaan, jangan ragu untuk menghubungi kami.... [-]

China Zibo
Sept. 2019
Cina
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Shandong University of Technology

Sekolah Pendidikan Antarabangsa menawarkan Ijazah Sarjana Perniagaan Cina, terutamanya untuk pelajar antarabangsa. Program ini menyusun kursus-kursus yang bersesuaian ter ... [+]

Gambaran keseluruhan

Sekolah Pendidikan Antarabangsa menawarkan Ijazah Sarjana Perniagaan Cina, terutamanya untuk pelajar antarabangsa. Program ini menyusun kursus-kursus yang bersesuaian termasuk Bahasa dan Sastera Cina, Bahasa Cina Komprehensif, Mendengar dan Berbahasa Cina, Penulisan Asas Cina, Budaya Cina, Kesusasteraan Cina, Perniagaan Cina, Mendengar dan Berbicara Cina Perniagaan, Penulisan Perniagaan Cina, Teori Ekonomi, Teori Pengurusan, Perdagangan Antarabangsa Teori, dan Amalan, dsb.

Melalui pembelajaran selama empat tahun, pelajar akan mempunyai keupayaan untuk menggunakan bahasa Cina dalam persekitaran perniagaan lintas budaya dengan pengetahuan yang sangat baik mengenai bahasa Cina termasuk kemahiran mendengar, berbicara, membaca, menulis dan berkomunikasi. Kursus ini akan membolehkan pelajar terlibat dalam aktiviti perniagaan di Pasaran Antarabangsa di mana banyak bakat antara disiplin dituntut. Mampu berkomunikasi dalam bahasa Cina juga akan memberi pelajar kelebihan yang kuat untuk majikan yang berpotensi.... [-]

China Zibo
Sept. 2019
Cina
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
266 Xincun West Road, Zhangdian District
Zibo, Shandong, China