Guangdong Technion Israel Institute Of Technology

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

FAKTA PANTAS

Institut Teknologi Technion-Israel Guangdong (GTIIT) adalah sebuah institusi pendidikan koperasi Sino-asing yang ditubuhkan oleh Universiti Shantou (STU) dan Technion-Israel Institut Teknologi (Technion) dengan status undang-undang bebas. Universiti ini terletak di bandar Shantou, wilayah Guangdong.

Kementerian Pelajaran meluluskan penubuhan rasmi GTIIT pada 5 Disember 2016. GTIIT akan dimodelkan pada Technion, sebuah universiti terkemuka di Israel dan di seluruh dunia. Visi GTIIT adalah menjadi kampus universiti antarabangsa bertaraf dunia yang menjalankan penyelidikan canggih dalam bidang sains dan teknologi. Penyelidikan ini akan meningkatkan keusahawanan dan pemindahan teknologi, dan memupuk ekosistem industri berteknologi tinggi di Shantou dan Wilayah Guangdong. Penubuhan GTIIT disokong oleh Kerajaan Rakyat Wilayah Guangdong, Kerajaan Perbandaran Shantou dan Yayasan Li Ka Shing (LKSF).

Bahasa Inggeris akan menjadi bahasa pengajaran GTIIT. GTIIT akan terdiri daripada tiga unit: Kolej Kejuruteraan; Kolej Sains; dan Kolej Sains Hayat. Matlamatnya adalah untuk mempunyai kira-kira 5,000 pelajar pada akhirnya. Institut ini akhirnya akan memberikan ijazah kejuruteraan Technion di semua peringkat - Sarjana Muda, Sarjana dan PhD, dan mengekalkan standard pengajaran, penyelidikan dan inovasi akademik yang tinggi di mana kampus Haifa Technion terkenal di dunia. Graduan akan menerima sijil graduasi GTIIT, sijil ijazah dan sijil ijazah Teknikal.

Logo GTIIT mewakili asal-usul budaya setiap rakan kongsi, serta kerjasama mereka yang harmoni. Huruf Ibrani "Tet" mewakili Technion, bunga merah bermaksud Shantou, dan Phoenix untuk Shantou University.

Visi

GTIIT akan menjadi universiti canggih yang didedikasikan untuk penyelidikan inovatif, pemuliharaan alam sekitar, dan kemakmuran sosial.

Universiti ini akan memajukan wilayah Guangdong, Republik Rakyat China, Negara Israel dan semua manusia.

Misi

Satu ilham Technion - Institut Teknologi Israel, Guangdong Technion - Institut Teknologi Israel akan menjadi universiti penyelidikan sains dan teknologi terkemuka dengan memanfaatkan kuasa keusahawanan dan inovasi dengan budaya China yang kaya.

Guangdong Technion - Institut Teknologi Israel akan memberi tumpuan kepada mewujudkan pemimpin dan penyelidik perintis, melalui hubungan rapat dengan industri tempatan dan program peringkat sarjana, tuan, doktoral dan pasca doktoral.

Mengapa GTIIT?

· Gen Sekolah Berprestasi Tinggi yang berumur di Abad

GTIIT adalah institut pertama China-asing yang mempunyai kelayakan undang-undang bebas untuk memperkenalkan sumber pendidikan tinggi yang cemerlang dari Israel di China. Bekerjasama dengan Technion dan STU, GTIIT ditumpukan untuk membangunkan jurutera dan bakat teknologi dengan inovasi, wawasan global, dan kualiti humanistik, dengan matlamat untuk menjadi institut berasaskan penyelidikan peringkat tinggi yang diiktiraf dunia dalam pendidikan, penyelidikan saintifik, dan inovasi .

Technion adalah institut pengajian tinggi yang terkemuka di dunia dengan tiga pemenang Hadiah Nobel dan kekal sebagai 50 teratas dalam ranking universiti berasaskan penyelidikan global. Sejak ditubuhkan pada tahun 1912, Technion telah berkomitmen untuk membangunkan teknologi baru dan diakui secara universal sebagai salah satu ekosistem permulaan dunia dan inkubator untuk usahawan yang berjaya pada masa akan datang.

STU telah berpegang teguh kepada cara bersekolah antarabangsa dan rumit, yang telah mendapat perhatian dan pengiktirafan yang hebat dari kalangan pendidikan di rumah dan di luar negara. STU telah berada di Times Higher Education World Rankings Rankings selama dua tahun. Dari 2016-2017, ia berpangkat tidak. 22 di kalangan universiti dari China Daratan dalam senarai.

· Permulaan Institut - Inovasi

"Segi Tahu Pengetahuan": GTIIT memperkenalkan tradisi akademik yang cemerlang dan kelebihan Technion. Pengenalan strategi pembelajaran "segitiga pengetahuan" akan sepenuhnya mengeksploitasi manfaat yang dihasilkan oleh sinergi pendidikan, penyelidikan dan inovasi. Ini menjadikan GTIIT luar biasa.

Kursus Kredit Permulaan: Untuk menggalakkan inovasi dan keusahawanan, semua pelajar dikehendaki mengambil kursus kredit permulaan untuk memahami kemahiran dan proses inovasi dan keusahawanan. Melalui kursus-kursus ini, para pelajar akan belajar bukan hanya bagaimana cara menubuhkan sebuah syarikat tetapi bagaimana mempersembahkan idea mereka untuk produk atau teknologi baru kepada firma yang sedia ada.

Pelawat & Pusat Inovasi: Direka khas untuk kegiatan yang berkaitan dengan otak dan aktiviti berkaitan inovasi pelajar.

Penguatkuasaan Transformasi Teknikal: GTIIT akan mewujudkan mekanisme yang berkesan berdasarkan pengalaman yang kaya Technion dan menggalakkan para penyelidik mengkomersialkan penemuan dan penemuan mereka, dan memohon paten Harta Pintar berkaitan. Dengan cara ini, produk dan teknologi baru boleh dipangkin dan diinkubasi. Usaha bersama akan dibuat mengenai isu ini oleh kerajaan perbandaran, Zon Kerjasama Inovasi Sains dan Teknologi China-Israel dan STU.

· Ciri Pendidikan - Antarabangsa

Bahasa Inggeris sahaja Pendidikan: Bahasa Inggeris adalah bahasa arahan untuk kursus utama dalam GTIIT. Latihan meluas dalam bahasa Inggeris akan disediakan untuk pelajar-pelajar di gred junior untuk membawa mereka ke tahap yang diperlukan dalam universiti berbahasa Inggeris dan membantu mereka meletakkan asas yang kukuh untuk kajian lanjut.

Fakulti Antarabangsa Pertama: Ahli fakulti GTIIT direkrut di peringkat global, termasuk 60% daripada Technion. Individu-individu ini dikehendaki memainkan peranan penting dalam pendidikan, penyelidikan dan inovasi dan mengeksploitasi sinergi di antara mereka. Fakulti sepatutnya menjalankan penyelidikan dan bertindak sebagai model peranan bagi pelajar mengenai inovasi dan penciptaan.

Pertukaran Antarabangsa: GTIIT menawarkan peluang kepada pelajar untuk mengambil bahagian dalam program antarabangsa semasa pengajian sarjana muda mereka. Program-program ini termasuk kursus musim panas di Israel dan program pertukaran satu semester di sana. Untuk mempertingkatkan perspektif global pelajar, kampus tempatan GTIIT juga bercita-cita untuk menjadi komuniti yang inklusif, kuat dan dinamik yang membolehkan para pelajar dari latar belakang yang berbeza untuk berkongsi minat mereka untuk belajar dan berfikir.

· Falsafah Pendidikan - Berorientasikan Pelajar

Selaras dengan falsafah pendidikan GTIIT, pelajar dikehendaki untuk mengambil bahagian dalam membangunkan disiplin utama mereka. Oleh itu, GTIIT menggalakkan kaedah komunikasi yang memaparkan interaksi dan pertukaran. Pendekatan berpandukan dan penyelidikan ini akan membolehkan pelajar memainkan peranan utama dalam proses pembelajaran.

GTIIT memupuk keupayaan pembelajaran dan kemahiran kepimpinan pelajar, membolehkan mereka berfikir secara bebas dan bertambah baik dalam bidang masing-masing, serta membangunkan produk / teknologi baru atau menubuhkan syarikat mereka sendiri.

· Prospek dalam Pembangunan Kerjaya

Tumpuan strategik GTIIT adalah tiga unsur yang berkait rapat dengan masyarakat dan ekonomi: perlindungan alam sekitar dan sumber daya, keselamatan makanan dan kesihatan manusia. Hari ini, seluruh dunia, termasuk China, menghadapi cabaran seperti rawatan pencemaran alam sekitar, pembangunan sumber tenaga boleh diperbaharui dan penggunaan bioteknologi untuk menjamin bekalan makanan yang mencukupi di seluruh dunia. Ini membawa kepada permintaan yang besar untuk pelbagai bakat. Graduan GTIIT yang pertama bersedia untuk membantu menangani cabaran ini.

Mendapat manfaat daripada sumber pengajaran dan pembelajaran yang berkualiti tinggi oleh GTIIT, graduan kami akan mempunyai kekuatan kompetitif yang hebat apa sahaja yang mereka pilih selepas tamat pengajian: untuk memulakan kerjaya, melanjutkan pengajian ke peringkat ijazah atau pergi ke luar negara untuk melanjutkan pelajaran.

· Seragam Pengambilan Peringkat Pertama dan Piawaian Penilaian Rapi

GTIIT kini mula merekrut pelajar domestik dan antarabangsa. Dengan menggunakan sistem jaminan kualiti pendidikan tinggi Technion untuk rujukan, GTIIT akan menetapkan piawaian penilaian yang ketat untuk kedua-dua kemasukan dan pengijazahan.

Semua siswazah GTIIT dikehendaki memperoleh asas yang mantap dalam sains supaya mempunyai pemahaman yang mendalam mengenai teknologi baru, menggunakannya dan menyelesaikan masalah baru secara inovatif. Oleh itu, semua pelajar di gred junior harus meningkatkan asas mereka dalam sains dan matematik, serta menumpukan masa makmal untuk reka bentuk, permohonan dan pengesahan eksperimen.

Pelajar yang memenuhi semua keperluan dan berjaya menamatkan pengajian dari GTIIT akan dianugerahkan sijil kelulusan Institut Guangdong Technion-Israel, sijil ijazah Institut Teknologi China Technion-Israel dan sijil ijazah Teknologi Technion-Israel.

Lokasi

Shantou

Alamat
No. 241, Daxue Road
515063 Shantou, Guangdong, China
Telefon
86-754-88087077