Baca keterangan rasmi

Universiti Paraíba Valley - Univap diiktiraf oleh MPM pada tahun 1992, adalah masyarakat bukan keuntungan, pengajaran, penyelidikan dan pengembangan. Sejarah Univap bermula dari tahun 1954 dengan penubuhan Fakulti undang-undang Paraíba Valley.

Kemudian fakulti lain telah timbul kerana keperluan di rantau ini, terutamanya di São José dos Campos, yang telah berkembang pesat dengan ketibaan pelbagai industri. Hari ini, Universiti mempunyai lebih daripada 40 program ijazah dalam pelbagai bidang ilmu, yang ditadbir oleh Sekolah Undang-undang, Sains Kesihatan, Kejuruteraan, Seni Bina dan Perancangan Bandar, Pendidikan dan Sastera dan Sains Sosial dan Komunikasi. Sebagai universiti yang menawarkan Pendidikan Berterusan dan Pengajian Stricto sensu, enam program Sarjana dan tiga darjah kedoktoran.

The Univap mempunyai di Kampus Urbanova, infrastruktur yang terbesar daripada University: Institut Penyelidikan dan Pembangunan (IR & D), yang menyediakan 44 makmal, dilengkapi dengan ketepatan yang tinggi dan memotong peranti tepi; Pusat Kajian Alam Semula Jadi, yang agregat yang Serpentarium, Butterfly Garden and Nursery Tumbuhan Ubatan dan Balai Cerap Astronomi dan Angkasa Fizik. Pada masa ini mempunyai tiga kampus, 2 di São José dos Campos (Urbanova dan Castejón) dan 1 Campos do Jordao (Platanus).

Program diajar dalam:
  • Portuguese (Brazil)

Sekolah ini juga menawarkan:

BSc

Universidade do Vale do Paraíba (UNIVAP)

Bacelor Jurutera Kimia lulus dari UNIVAP ialah generalist profesional, yang menjaga menambah pengetahuan bagi membolehkan anda untuk bekerja dalam semua sektor industri s ... [+]

Bacelor Jurutera Kimia lulus dari UNIVAP ialah generalist profesional, yang menjaga menambah pengetahuan bagi membolehkan anda untuk bekerja dalam semua sektor industri serta mengurus dan penyelidikan pelbagai proses transformasi yang terlibat dalam pasaran semasa kerja.

kelayakan: jurutera kimia

jam: 3840 jam (minimum 5 tahun)

Profil graduan

Kursus ini bertujuan untuk memberi jalan keluar yang profil profesional yang membolehkan mereka untuk menyerap, membangunkan teknologi baru dan bertindak secara kritis dan kreatif dalam mengenal pasti dan menyelesaikan masalah, memandangkan aspek politik ekonomi, sosial, alam sekitar dan budaya, dengan tuntutan wawasan etika masyarakat. Ia juga bertujuan untuk membangunkan postur pembangunan profesional yang berterusan.... [-]

Brazil São José dos Campos
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sepenuh masa
5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu