Universidade do Vale do Paraíba (UNIVAP)

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Paraíba Valley - Univap diiktiraf oleh MPM pada tahun 1992, adalah masyarakat bukan keuntungan, pengajaran, penyelidikan dan pengembangan. Sejarah Univap bermula dari tahun 1954 dengan penubuhan Fakulti undang-undang Paraíba Valley.

Kemudian fakulti lain telah timbul kerana keperluan di rantau ini, terutamanya di São José dos Campos, yang telah berkembang pesat dengan ketibaan pelbagai industri. Hari ini, Universiti mempunyai lebih daripada 40 program ijazah dalam pelbagai bidang ilmu, yang ditadbir oleh Sekolah Undang-undang, Sains Kesihatan, Kejuruteraan, Seni Bina dan Perancangan Bandar, Pendidikan dan Sastera dan Sains Sosial dan Komunikasi. Sebagai universiti yang menawarkan Pendidikan Berterusan dan Pengajian Stricto sensu, enam program Sarjana dan tiga darjah kedoktoran.

The Univap mempunyai di Kampus Urbanova, infrastruktur yang terbesar daripada University: Institut Penyelidikan dan Pembangunan (IR & D), yang menyediakan 44 makmal, dilengkapi dengan ketepatan yang tinggi dan memotong peranti tepi; Pusat Kajian Alam Semula Jadi, yang agregat yang Serpentarium, Butterfly Garden and Nursery Tumbuhan Ubatan dan Balai Cerap Astronomi dan Angkasa Fizik. Pada masa ini mempunyai tiga kampus, 2 di São José dos Campos (Urbanova dan Castejón) dan 1 Campos do Jordao (Platanus).

Lokasi

São José dos Campos

Alamat
Avenida Shishima Hifumi, 2911 - Urbanova
São José dos Campos - SP
CEP: 12244-000

2911 São José dos Campos, Negeri São Paulo, Brazil

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami