Baca keterangan rasmi

Universiti Sorocaba - Uniso adalah Komuniti Universiti, serantau, bukan mazhab, berkualiti, pilihan pertama Fakulti Falsafah, Sains dan Surat Sorocaba, yang ditubuhkan pada tahun 1951, yang mula berfungsi dengan berkesan pada tahun 1954 dengan dua kursus: Pedagogi dan huruf Neo-Latin, dan hanya 27 pelajar.

Hari ini, Uniso mempunyai lebih daripada 60 sarjana muda, menawarkan kursus-kursus selepas tamat pengajian dan erti kata yang sebenar, dan kursus lanjutan. Murid-muridnya datang dari 70 bandar-bandar yang terletak dalam lingkungan 100 km di sekitar Sorocaba, dan tersebar di tiga kampus: University City Guru Aldo Vannucchi, dibuka pada tahun 1999; Kampus Trujillo mana Fakulti Falsafah, Sains dan Surat telah ditubuhkan pada tahun 1954; Seminar dan kampus sejak tahun 1994.

Di dalam organisasi Pengajian Tinggi Negara, Uniso direka sebagai Universiti: Komuniti, baik untuk harta itu kepada pihak pengurusan, ia dimiliki oleh masyarakat dan bukan negeri atau swasta. Oleh itu, untuk menguruskannya, selain Majlis Superior kuasa Penyelenggara, yang dipengerusikan oleh Sorocaba Archdiocese Archbishop dan bersepadu oleh masyarakat lapan anggota dikategorikan sorocabana, Uniso mempunyai papan dalaman, termasuk Majlis Universiti - Perunding yang terdiri daripada pemimpin, guru, pelajar dan kakitangan institusi itu, wakil-wakil Badan yang Penyelenggara, Dewan Bandar, Dewan Bandaraya, Persatuan Peguam Brazil - Brazil Persatuan Peguam dan Pusat São Paulo Negeri Industries - Ciesp. Masyarakat menjadi Uniso wujud untuk berkhidmat dengan berkesan, melalui pengurusan yang ketat dan sentiasa dikemaskini.

Tidak mengambil kira mazhab, iaitu, walaupun Penyelenggara badannya telah ditubuhkan oleh Bishopric Sorocaba, Uniso tidak dimiliki oleh Gereja Katolik atau cadangan akademik adalah terikat olehnya, tetapi diilhamkan oleh nilai-nilai Kristian.

Wilayah, tetapi tanpa kehilangan watak sejagat, maka Uniso adalah perhatian kepada ciri-ciri dan keperluan rantau Sorocaba ini. Di rantau ini, Uniso semakin dimasukkan, menghasilkan dan menyebarkan pengetahuan, dengan keberkesanan sosial sebagai ejen berkuasa pengoperasian keperluan asas masyarakat serantau.

Kualiti, iaitu skala oleh pencarian satu pencapaian yang berterusan dan besar kesejagatan pengetahuan dan kepaduan dengan projek pedagogi yang berpandukan kriteria penilaian terhadap badan-badan yang berkaitan dan tidak oleh pertumbuhan kuantitatif semata-mata.

Program diajar dalam:
Portuguese (Brazil)

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Universidade de Sorocaba (UNISO)

Kursus Komunikasi, utama dalam Pengiklanan, bertujuan untuk melatih profesional dan penyelidik yang bertindak dengan cara yang transformatif dalam beberapa senario komuni ... [+]

Kursus Komunikasi, utama dalam Pengiklanan, bertujuan untuk melatih profesional dan penyelidik yang bertindak dengan cara yang transformatif dalam beberapa senario komunikasi kontemporari, bersedia untuk mereka bentuk, mengeluarkan dan melaksanakan kempen pengiklanan dan projek-projek komunikasi untuk pembangunan dan imej promosi produk dan perkhidmatan.

Bidang amalan Profesional dalam Iklan dilatih dan merangsang kedua-dua kerjaya akademik sebagai penyelidik dan guru, dan untuk kerja-kerja di kawasan yang berbeza pengiklanan pasaran kerja, seperti: Perkhidmatan, Perancangan, Penyelidikan, Media, Kreatif dan Pengeluaran. Pengiklanan ini juga boleh bertindak dalam komunikasi organisasi perindustrian, perdagangan, penyampaian perkhidmatan pemasaran sektor dan dalam media, di samping bertindak dalam pelbagai sistem komunikasi digital seperti Digital TV, web, sistem mudah alih dan sistem mudah alih disiarkan komunikasi. ... [-]
Brazil Sorocaba
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sepenuh masa
8 - 12 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Universidade de Sorocaba (UNISO)

Bertujuan untuk memenuhi keperluan pasaran profesional yang berdaya saing, yang menawarkan asas teori yang kukuh dengan permohonan kepada realiti sehari-hari syarikat pen ... [+]

Bertujuan untuk memenuhi keperluan pasaran profesional yang berdaya saing, yang menawarkan asas teori yang kukuh dengan permohonan kepada realiti sehari-hari syarikat pentadbir pembangunan global.

Bidang amalan Ia terdiri daripada pelbagai jenis perniagaan, daripada industri tradisional dan sektor kewangan, perusahaan komersial, penyampaian perkhidmatan kepada sektor awam.

Berbeza Kursus Pengarah mempunyai tradisi 47 tahun, membentuk pelajar untuk Sorocaba dan rantau sejak 1966. Pada masa yang kursus dengan bilangan tertinggi pelajar dari Uniso dan juga di rantau ini, ia mempunyai lebih daripada 1800 pelajar dan fakulti yang berkelayakan tinggi dengan 72% daripada Sarjana dan Doktor pada kakitangan, jauh melebihi keperluan minimum MEC. Selain latihan mandatori, ia akan mempunyai peluang untuk membangunkan dan hidup reka bentuk watak sosial, melalui tindakan dalam NGO atau entiti sokongan. ... [-]
Brazil Sorocaba
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sepenuh masa
8 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu