Baca keterangan rasmi

UNISANTA: PANTAI TERBESAR UNIVERSITI Paulista

Termasuk dalam kumpulan pilihan Kecemerlangan Institusi Pengajian Tinggi, Kementerian Pelajaran Malaysia (MPM), Universiti Santa Cecilia (Unisanta) mengesahkan kualiti projek pedagogi mereka ijazah dan ijazah lanjutan, infrastruktur dan prestasi cemerlang mereka guru-guru yang aktif, pelajar, alumni dan kakitangan. Hanya 9% daripada universiti Brazil adalah sebahagian daripada kumpulan ini.

Semenjak tahun 1961, sekolah ini sederhana bertukar secara beransur-ansur di Kompleks Pendidikan Santa Cecilia, yang tertua Santos dan salah satu yang paling penting di negara ini, dengan kira-kira 15,000 pelajar, dari tadika pasca siswazah, dan kira-kira 100 ribu meter persegi kawasan dibina.

Pada masa ini, Universiti menawarkan 37 kursus ijazah, termasuk (bilik darjah dan jarak) tradisional dan pendek dan banyak kursus lanjutan, rasa luas, MBA dan tuan-tuan, yang diluluskan sebulat suara oleh CAPES: Ekologi dan Sistem Coastal dan profesional dalam Kejuruteraan Mekanikal.

Kedua-dua tuan memenuhi keperluan semasa negara. Sarjana Ekologi, dalam bidang alam sekitar dan pembangunan lestari, dan kejuruteraan, bertujuan untuk melatih jurutera untuk permintaan yang semakin kompleks pra-garam dan sektor-sektor ekonomi yang lain menjanjikan ekonomi Brazil.

Tetapi pengalaman Unisanta tuan di padang yang lebih awal, melalui perkongsian dengan institusi ternama seperti perjanjian antara agensi dengan Politeknik Sekolah PPS dan EU institusi.

Program diajar dalam:
  • Portuguese (Brazil)

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Universidade Santa Cecília (UNISANTA)

Untuk menyesuaikan diri dengan keperluan pasaran, yang bertujuan untuk latihan yang disasarkan, kursus ini mempunyai perjanjian dan pertukaran dengan peminjam teknologi k ... [+]

GURU POPULAR PENGAJIAN DALAM KONSESI ENERGY

Kursus Kejuruteraan Elektrik Unisanta ditala kepada kemasukan teknologi baru yang melibatkan bidang penjanaan, penghantaran dan pengagihan elektrik, memandangkan integrasi sumber baru tenaga boleh diperbaharui seperti angin, solar, biomas, dan lain-lain Dalam konteks ini, ia memberi tumpuan kepada aplikasi latihan vokasional konseptual dan praktikal yang berkaitan dengan kemudahan projek, analisis rangkaian elektrik, jentera dan peralatan elektrik kuasa, perlindungan dan sistem kawalan.

Untuk menyesuaikan diri dengan keperluan pasaran, yang bertujuan untuk latihan yang disasarkan, kursus ini mempunyai perjanjian dan pertukaran dengan peminjam teknologi korporat, utiliti elektrik, institusi penyelidikan dan universiti-universiti lain di Brazil dan di luar negara. ... [-]

Brazil Santos Dumont
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sambilan
5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Universidade Santa Cecília (UNISANTA)

Jurutera mekanikal adalah kerja profesional dalam perancangan dan pengawasan bahan pembuatan, terutamanya logam, bahagian dan perhimpunan. ... [+]

Jurutera mekanikal adalah kerja profesional dalam perancangan dan pengawasan bahan pembuatan, terutamanya logam, bahagian dan perhimpunan. Ia juga menggunakan variasi tekanan dan suhu dan hidraulik, pneumatik dan tenaga haba.

Oleh itu, adalah seorang profesional dengan aktiviti yang berpotensi luas, yang ternyata peluang untuk latihan untuk pelajar dan bekerja untuk graduan.

Sejak semester pertama, pelajar mengambil bahagian dalam aktiviti-aktiviti praktikal seperti reka bentuk dan pembinaan basikal quad untuk pedal, berakhir dengan pertandingan yang dipertikaikan hingga akhir semester. Tetapi ia adalah satu perkara yang sangat serius kerana ia memerlukan dedikasi dan kajian para peserta, yang mesti menguasai konsep fizikal. ... [-]

Brazil Santos Dumont
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sepenuh masa
5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu