Baca keterangan rasmi

Misi

misi USU, untuk mendidik untuk kebebasan, autonomi diilhamkan oleh nilai-nilai Kristian, melalui pembentukan manusia dan beretika, perhatian kepada realiti dan kerumitan dunia hari ini, berakar umbi dalam karisma St Angela, kerana moto Berkhidmat (akan menjadi).

Prinsip

• penceraian pengajaran, penyelidikan dan pengembangan seperti yang termaktub dalam Perlembagaan Persekutuan, serta latihan kakitangan profesional pendidikan, penyelidikan yang lebih tinggi dan lanjutan dan domain pengetahuan manusia bentuk Undang-undang Garis Panduan dan Asas Pendidikan Nasional.

• disampaikan - "berkhidmat" adalah universiti yang diletakkan dalam perkhidmatan manusia, keluarga, masyarakat dan gereja, memberikan perkhidmatan ini kepada raison d'etre.

• pembinaan FREEDOM dan autonomi dalam penyebaran ilmu.

• BERKENAAN untuk semua keadaan masyarakat yang dianjurkan.

Nilai

• menghasilkan perkhidmatan yang berkualiti dan komitmen untuk pengeluaran, pemuliharaan dan komunikasi pengetahuan dan latihan kepada pekerja sosial yang cekap dan komited.

• ETIKA digunakan dalam semua hubungan, persekitaran yang majmuk di mana perbahasan merupakan instrumen hidup demokratik.

• Menghormati kepelbagaian manusia, pemeliharaan budaya dan alam semula jadi dan penyebaran budaya Brazil.

• KOMITMEN warga universiti dengan institusi.

• Inovasi dan kreativiti tertakluk kepada etika.

• Dialog dengan pengurusan penyertaan, keadaan yang dinamik dan telus komited untuk bekerja lebih baik dan kualiti hidup.

• Kelestarian, kecekapan, keberkesanan dan keberkesanan dalam pembangunan aktiviti-aktiviti institusi dengan kestabilan kewangan dan keupayaan pengurusan institusi.

• ISONOMY rawatan yang diberikan kepada Unit Institution.

• Perancangan dan penilaian berterusan dalam kehidupan universiti.

Program diajar dalam:
  • Portuguese (Brazil)

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Universidade Santa Úrsula (USU)

The ijazah sarjana muda dalam bidang Kejuruteraan Elektrik dari Universidade Santa Ursula bertujuan melatih jurutera generalist dengan pengetahuan dalam Power Systems. ... [+]

Penyampaian

The ijazah sarjana muda dalam bidang Kejuruteraan Elektrik dari Universidade Santa Ursula bertujuan melatih jurutera generalist dengan pengetahuan dalam Power Systems.

Akta (dari reka bentuk untuk penyelenggaraan) dalam industri dan sistem atau peralatan pengukuran dan kawalan elektrik, serta semua langkah penjanaan, penghantaran, pengagihan, penggunaan dan pemuliharaan tenaga kepada sumber-sumber tradisional serta sumber-sumber alternatif berkata melibatkan bidang sistem kuasa.

USU menawarkan masyarakat kursus yang berkualiti, dikemaskini yang bertujuan untuk membentuk Electrical Engineers sesuai dengan perniagaan semasa dan pasaran masa depan dan penyertaan dalam pembangunan masyarakat.... [-]

Brazil Rio de Janeiro
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sambilan
10 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Universidade Santa Úrsula (USU)

Kursus Sains Biologi, perintis dalam bidang Sains Semula Jadi di Rio de Janeiro profesional begitu mahir dengan produktiviti saintifik yang tinggi, memasuki alam sekitar ... [+]

Kursus Sains Biologi, perintis dalam bidang Sains Semula Jadi di Rio de Janeiro profesional begitu mahir dengan produktiviti saintifik yang tinggi, memasuki alam sekitar sebagai proses kelayakan utama dalam beberapa bidang.

Pengalaman Biologi di Santa Ursula University (USU), dihormati di peringkat antarabangsa, kata Universiti sebagai salah satu institusi yang paling baik disediakan di negara kita untuk kelayakan profesional dalam bidang kesihatan dan alam sekitar.

The Professional lulus dari USU akan dapat: Melaksanakan tugas-tugas dan tanggungjawab yang berkaitan dengan diagnostik dalam kesihatan manusia dan ekosistem, tumbuhan dan haiwan klinik kesihatan, hospital, makmal, pusat-pusat dan institusi penyelidikan dan syarikat pengeluaran dan zoo; Merancang, membangun, membimbing dan menilai projek-projek dalam Biologi Kesihatan berdasarkan teknik-teknik baru dan metodologi, pematuhan kepada peraturan semasa dan protokol serta jaminan kualiti; Dapatkan pembangunan kaedah dan metodologi contextualized dan disesuaikan dengan realiti sosio-ekonomi yang berbeza, yang bertujuan untuk kecekapan, kualiti, pengurangan kos dan penggunaan teknologi bersih.... [-]

Brazil Rio de Janeiro
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu