Baca keterangan rasmi

The UNIFENAS

Universiti José do Rosário Vellano - UNIFENAS, mengandung dan diasaskan oleh Profesor Edson Antonio Velano, mula sejarah 22 Mei 1972, apabila kursus pertama dibenarkan. Kolej Antarabangsa Alfenas Wilayah pada tahun 1988, kini dikenali sebagai Universiti Alfenas - UNIFENAS diiktiraf dengan Keputusan 605/88 of 13/12/1988 Kementerian Pendidikan - MEC, yang disiarkan dalam Warta Rasmi Persekutuan pada 15/12 / 1988 (halaman 24.456).

Pada tahun 1993, Bank mula berkembang dengan pelaksanaan kampus lain. Hari ini, UNIFENAS hadir dalam Alfenas, Belo Horizonte, Campo Belo, Divinópolis dan Varginha. Ia menawarkan ijazah, lepasan ijazah lato dan sensu (master diiktiraf oleh CAPES / MEC), penduduk dalam pelbagai kepakaran dan kursus lanjutan dalam kaedah bilik darjah dan jarak.

Terdapat lima kampus dengan direka khas dan dilengkapi dengan kemudahan teknologi canggih, bersekutu dengan sumber manusia, meletakkan UNIFENAS pada kedudukan yang menonjol dalam senario pendidikan Brazil.

Dalam Alfenas, Hospital Universiti Alzira Velano UNIFENAS, dibuka pada tahun 1992, ia adalah pusat kehidupan, bekerja dalam penjagaan, pengajaran dan penyelidikan. Certified Hospital Pengajaran oleh Kementerian Kesihatan dan Pendidikan, melaksanakan secara purata 30 000 prosedur sebulan, yang disediakan untuk pesakit dalam Alfenas dan bandar-bandar lain di rantau ini, penduduk dianggarkan hampir satu juta penduduk.

Ia adalah rujukan serantau dalam risiko kehamilan, trauma, pembedahan saraf, rawatan rapi neonatal, hemodialisis, bersuara. Anda mempunyai Bank of Ocular Tisu dan melakukan penangkapan dan pembedahan pemindahan kornea The Alzira Velano adalah sebuah kompleks hospital yang terdiri daripada klinik, institusi dan klinik.

Pusat Pengajaran dan Penjagaan Kesihatan Komuniti - CEASC - Fakulti Perubatan UNIFENAS di Belo Horizonte, menghadapi penjagaan klinikal pesakit di peringkat menengah Penjagaan Kesihatan - dalam kepakaran médicas- yang mengembang dan mempelbagaikan persekitaran pengajaran dan pembelajaran akademik Antara agensinya untuk menyokong pengajaran, penyelidikan dan pengembangan, berdiri masih Dental Clinics; klinik fisioterapi; Psikologi klinikal; terapi pertuturan klinikal; Pusat Pro-Smile (untuk rawatan pesakit dengan kecacatan kraniofasial dan bibir sumbing dan kecederaan, serta implan mata, hidung dan telinga); Institut Mata; Pusat Bantuan Kehakiman dan Perundangan; syarikat Junior; Haiwan dan Farms Experimental hospital.

Semua ini, dengan fakulti yang berkualiti baik melalui deria siswazah ketat (sarjana dan doktor falsafah) dan kaedah pengajaran yang berbeza menyumbang secara berkesan kepada bangunan profesional pengetahuan menamatkan pengajian di UNIFENAS.

Mempercayai bahawa semua pengetahuan hendaklah membawa manfaat kepada masyarakat, institusi itu telah berjaya menjana peluang pekerjaan untuk negeri Minas Gerais.

Oleh itu, UNIFENAS, sepanjang kewujudannya, yang diasaskan pada kepentingan Komuniti tindakan dan projek, artikulasi betul antara pengajaran, penyelidikan dan pengembangan, ikut trajektori, komited untuk misi sosial, menggalakkan sains, teknologi, kesihatan, kemanusiaan, kecekapan dan komitmen.

UNIFENAS. Pengetahuan untuk hidup!

Program diajar dalam:
  • Portuguese (Brazil)

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Universidade José do Rosário Vellano (UNIFENAS)

Kursus ini bertujuan untuk menyediakan profesional yang cekap dan kreatif, mampu untuk bertindak balas dengan keperluan pasaran, organisasi dari pelbagai saiz yang terkem ... [+]

Yang mengepalai rombongan

Kursus Pengarah UNIFENAS, kampus Alfenas, merupakan ahli gabungan program kualiti FGV pensijilan. Pentitratan guru dan pengalaman profesional, projek pedagogi kursus dan infrastruktur kursus ini dianalisis dengan teliti oleh pasukan FGV. Pencapaian kursus Pengarah UNIFENAS, kampus Alfenas, menandakan kecemerlangan dan kualiti! institusi yang diiktiraf telah mencapai keputusan yang cemerlang dalam ujian digunakan oleh MEC (Kementerian Pelajaran) untuk pelajar institusi pengajian tinggi untuk mengukur kualiti proses pendidikan. Pada tahun 2012, 88% daripada institusi yang diiktiraf telah mendapat markah penuh, dan 12% yang tidak mengambil skor maksimum mengambil markah tertinggi di negeri mereka. Untuk mencapai keputusan ini, pelajar akan bersedia untuk memahami isu-isu saintifik, teknikal, sosial dan ekonomi pengeluaran dan pengurusan, tertakluk kepada tahap yang lulus proses membuat keputusan dan untuk membangunkan pengurusan kualitatif dan wajar, mendedahkan asimilasi maklumat baru dan menyampaikan fleksibiliti intelek dan keupayaan menyesuaikan diri contextualized dalam menangani pelbagai situasi, masa kini atau yang timbul dalam pelbagai segmen padang permainan pentadbir. Ia juga bersedia untuk mengenali masalah dan mencadangkan penyelesaian alternatif, membangun dan melaksanakan projek-projek kreatif dan inovatif yang boleh menyebabkan pembangunan organisasi dan masyarakat itu sendiri, yang diperjuangkan dalam Garis Panduan Kurikulum Kebangsaan bagi kursus pengurusan.... [-]

Brazil Alfenas
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sambilan
8 - 8 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu