UNINORTE - Centro Universitário do Norte

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Pusat North (UniNorte) telah ditubuhkan pada tahun 1994 dengan nama Dudalie Institut Pengajian Tinggi (IME) dan hanya tiga kursus: Pentadbiran, Teknologi dan Pelancongan Pemprosesan Data. Pada tahun 1998, ia berkembang operasinya untuk mewujudkan Institut Kebudayaan Amazonas Pengajian Tinggi - ICESAM dan melaksanakan kursus-kursus Sosial dan Media Services dengan pengkhususan dalam Pengiklanan. Dalam tempoh ini, UniNorte mempunyai nama yang mewah matlamat Kolej.

Ia adalah pada tahun 2004, dengan pentauliahan sebagai pusat universiti, nama Kolej Matlamat memberi laluan kepada UniNorte, Sekarang, lebih dari 50 kursus sarjana muda. Empat tahun kemudian, institusi yang menjadi ahli pemimpin rangkaian global dalam pendidikan tinggi, Laureate International Universities (LIU), yang terdapat di 29 buah negara dan dengan lebih 1 juta pelajar di 80 institusi yang menawarkan kursus dalam kelas dan dalam talian .

Hari ini, UniNorte dibahagikan kepada 14 unit akademik yang terletak di pusat bandar dan menawarkan lebih daripada 50 kursus pengajian tradisional dan teknologi; selain menawarkan kursus-kursus lanjutan dan ijazah rasa luas dan Stricto sensu kerjasama dengan universiti-universiti terkemuka di Brazil.

Struktur akademik UniNorte hari ini dibahagikan kepada empat buah sekolah yang berbeza: Seni dan Kemanusiaan; Sains Kesihatan; Tepat dan Darjah. Ia mempunyai kelebihan yang penting bagi pendidikan pelajar, seperti Pejabat Antarabangsa untuk pertukaran; syarikat UniNorte, untuk latihan dan pekerjaan sebelum tamat pengajian pelajar dan keadaan makmal.

Walaupun ia adalah sebuah institusi muda, UniNorte telah memenangi pengiktirafan sosial sebagai profesional institusi pendidikan penting yang memainkan peranan penting dalam bidang ini. Menyerap graduan kakitangan profesional daripada pelbagai kursus yang diadakan oleh institusi itu.

Ia mempunyai misi untuk menyediakan pendidikan berkualiti tinggi untuk pengambilalihan nilai, kemahiran dan kebolehan yang membolehkan dia kerakyatan dengan syarat pekerjaan yang lebih baik, dengan prinsip panduan pencarian model pembangunan mampan.

Lokasi

Manaus

Alamat
Av. Leonardo Malcher, 853 - Centro
Manaus, Negeri Amazonas, Brazil

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami