Universidade de Caxias do Sul

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universidade de Caxias do Sul - UCS adalah institusi pengajian tinggi Brazil yang dicirikan sebagai institusi yang dimiliki oleh masyarakat. Kegiatannya meliputi wilayah timur laut negara Rio Grande do Sul, yang terletak di bahagian paling selatan negara ini. Ia adalah sebahagian daripada Fundação Universidade de Caxias do Sul, yang merupakan ahli gabungan "Consórcio das Universidades Comunitárias Gaúchas" - COMUNG (sebuah pertubuhan yang menyertai institusi pendidikan tinggi masyarakat di negeri Rio Grande do Sul); seorang ahli "Profesor Brasileira das Universidades Comunitárias" - ABRUC (sebuah persatuan yang menyertai institusi pendidikan tinggi masyarakat di Brazil); daripada "Conselho de Reitores das Universidades Brasileiras" - CRUB (Majlis Presiden Universiti Brazil); dan kepada "Fórum das Instituições de Ensino Superior Gaúchas" (Forum Institusi Pengajian Tinggi di Rio Grande do Sul). 1 Di peringkat antarabangsa, UCS adalah ahli "Profesor Das Universidades de Língua Portuguesa" - AULP (Persatuan Universiti yang berbahasa Portugis); "Organização Universitária Interamericana" - OUI; dan "Red Latinoamerican de Cooperación Universitaria" - RLCU (Rangkaian Latin-Amerika untuk Kerjasama Universiti), antara lain. Ditubuhkan pada tahun 1967, Universidade de Caxias do Sul adalah universiti tertua di rantau ini. Ia dibina atas usaha kolektif komuniti dan ia masih berjalan mengikut komitmen dan penglibatan segmen masyarakat yang beriman kepada pendidikan tinggi sebagai sumber pembangunan sosial. Mereka diwakili di lembaga pengarah Yayasan sokongan oleh pihak berkuasa awam - dari peringkat bandar, negeri dan persekutuan - dan entiti yang mewakili kumpulan masyarakat sivil. 2

Misi dan Prinsip Panduan

Misi dan prinsip-prinsip panduan yang membimbing tindakan Universidade de Caxias do Sul dalam pelbagai hasil aktiviti yang berbeza dari proses penyertaan secara luas yang melibatkan semua komuniti akademik yang mensasarkan pelan tindakan institusi untuk sepuluh tahun yang akan datang, dengan demikian memastikan sendiri dan identiti yang unik.

Fokus

Pengetahuan

Visi

Menjadi penting untuk pembangunan mampan dari segi pengetahuan.

Misi

Untuk menghasilkan, sistematis dan sosialisasi pengetahuan dengan kualiti dan kaitannya dengan pembangunan mampan.

Prinsip

  • Menghargai Orang - Orang akan sentiasa dihargai dan dihormati sebagai individu dan warganegara.
  • Tanggungjawab Sosial - Aset bersama akan menjadi kriteria yang membimbing tindakan Universiti.
  • Kelayakan Institusi - UCS akan mendapatkan kelayakan tetap kakitangan, struktur; proses organisasi serta program dan tindakan.
  • Kelebihan Kepentingan Institusi - Kepentingan institusi harus menumpukan kepada individu, memastikan kesinambungan bersama.
  • Inovasi - Usaha untuk inovasi saintifik, kerjasama teknologi dan budaya harus membimbing tindakan institusi.
  • Kemasukan Tempatan dan Global - Universiti akan mencari penyertaan serentak dalam rancangan tempatan, serantau, kebangsaan dan antarabangsa.
  • Pengurusan Demokratik - Universiti akan mempromosikan pengalaman demokratik dengan mencari penyertaan komuniti akademik dalam proses perancangan dan pengurusan.
  • Komitmen terhadap Alam Sekitar - Universiti harus mempromosikan dan mengambil bahagian dalam tindakan yang menyumbang kepada pembangunan mampan dengan matlamat utama untuk memelihara kehidupan.
  • Otonomi - Universiti akan mengekalkan autonomi pendidikan dan saintifik, pentadbiran, disiplin dan kewangan dan pengurusan aset untuk memastikan pemenuhan misi.
  • Kemapanan - Universiti akan mencari kemapanan ekonomi, sosial dan alam sekitar melalui pengurusan yang cekap dan berkesan.

3

Lokasi

Caxias do Sul

UCS

Alamat
Universidade de Caxias do Sul
Main Campus: Rua Francisco Getúlio Vargas, 1130 - CEP 95070-560 - Caxias do Sul - RS - Brazil

95070-560 Caxias do Sul, Negeri Rio Grande do Sul, Brazil
Telefon
+55 54 3218-2100

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami