Baca keterangan rasmi

Dibuat pada tahun 1962, Fakulti Kejuruteraan Minas Gerais - FEAMIG - adalah rujukan kebangsaan dalam pengajaran kejuruteraan. Pada masa ini, kolej itu menawarkan kursus ijazah dalam bidang Kejuruteraan Ukur, Kejuruteraan Awam dan Kejuruteraan Pengeluaran dan sensu kursus lepasan ijazah dalam Kejuruteraan Keselamatan, Kejuruteraan Road, Kejuruteraan Kualiti, Alam Sekitar dan Geo-rujukan Harta Luar Bandar .

Kolej dikekalkan oleh Institut Pendidikan Candida de Souza. Mengintegrasikan pengajaran, penyelidikan saintifik dan lanjutan, FEAMIG menyediakan pelajar pendidikan yang lengkap, mengukuhkan pengetahuan saintifik, teknologi, pentadbiran, kemanusiaan, etika dan sosial. Untuk tujuan ini, Fakulti mempunyai program permulaan saintifik, tunjuk ajar, Pusat Bimbingan Pendidikan latihan tambahan kepada kursus dan Lembaga Penyelarasan, yang menyelaras kerja-kerja guru dan memberi sokongan kepada pelajar. Melatih profesional yang mahir, mampu untuk membangunkan penyelesaian yang berdaya maju untuk keperluan pasaran dan masyarakat adalah matlamat FEAMIG.

Pada tahun 2009 telah diterbitkan untuk Pengiktirafan Pembaharuan Kursus Kejuruteraan Ukur, pada tahun 2012, pesanan Pengiktirafan Pembaharuan kursus Kejuruteraan Pengeluaran. Pada tahun 2013 ia telah diterbitkan ordinan Operasi Kursus Permit Kejuruteraan Awam, yang mendapat gred 4 oleh MPM.

Program diajar dalam:
  • Portuguese (Brazil)

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Faculdade de Engenharia de Minas Gerais (FEAMIG)

Kursus Kejuruteraan Awam FEAMIG bertujuan melatih Jurutera Awam dengan bekerja dengan ilmu. ... [+]

Penyampaian

Jurutera awam kerja-kerja dalam pembinaan dan sektor pemasangan perindustrian. Ia adalah yang baik yang mereka bentuk, mengurus dan menganalisis kerja-kerja di rumah, bangunan, lebuh raya, kereta api, lapangan terbang, sistem bekalan air dan sanitasi, pelabuhan, sungai, terusan, empangan, dikes, saliran, pengairan, jambatan dan struktur lain. Prestasi beliau juga termasuk analisis tanah dan tanah bawah, audit dan pemeriksaan, belanjawan, penebat kajian, pengudaraan dan taip menetapkan asas-asas.

Memandangkan ini pelbagai kemungkinan, Kursus Kejuruteraan Awam FEAMIG bertujuan untuk membina asas yang kukuh dalam matematik dan sains asas, peralatan kejuruteraan, pengurusan projek dan pengeluaran, dan penggunaan teknologi kejuruteraan awam. Plus latihan asas yang luas, kursus ini menawarkan kemungkinan kepekatan kajian dalam topografi, geocoding dan pembinaan secara umum.... [-]

Brazil Belo Horizonte
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sambilan
6 bulan
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Faculdade de Engenharia de Minas Gerais (FEAMIG)

Perkataan asalnya bermakna mengukur ukur dan demarcating tanah. Walau bagaimanapun, kerja-kerja Jurutera Juruukur tidak lagi terhad kepada wilayah pertanian, bidang merek ... [+]

Perkataan asalnya bermakna mengukur ukur dan demarcating tanah. Walau bagaimanapun, kerja-kerja Jurutera Juruukur tidak lagi terhad kepada wilayah pertanian, bidang mereka adalah sangat luas. Ukur itu hadir dalam pelbagai cabang Kejuruteraan dan penyertaan Jurutera Juruukur adalah penting dalam banyak projek, dari perancangan untuk pengukuran siap.

Jurutera Juruukur diaktifkan untuk bekerja di syarikat-syarikat kejuruteraan, industri, industri pembinaan, utiliti dan institusi pendidikan dan penyelidikan. Dalam industri berat, ukur adalah alat pemantauan utama dan kawalan struktur besar, kedudukan yang tepat bahagian-bahagian dan mesin, kuantifikasi deposit dan pemantauan pengeluaran mereka.... [-]

Brazil Belo Horizonte
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu