Baca keterangan rasmi

SENAI Institute of Technology (IST) Tekstil dan Konfeksi CETIQT SENAI adalah pusat Amerika Latin terbesar pengeluaran pengetahuan digunakan untuk tekstil dan pakaian rantaian pengeluaran.

Sambungan dinamik dibentuk oleh hubungan antara bidang Pendidikan, Inovasi, Penyelidikan dan Teknologi Gunaan membolehkan IST SENAI CETIQT menawarkan rantaian tekstil dan membuat teknologi yang terbaik, perkhidmatan makmal, latihan sumber manusia, perundingan dan projek-projek inovasi .

Standard prestasi yang tinggi dan persimpangan-ayat ini tindakan menambah nilai kepada satu sama lain, kedua-dua meningkatkan penjanaan dan pembekalan teknologi dan inovasi perkhidmatan, yang disasarkan untuk meningkatkan daya saing industri Brazil.

IST SENAI mempunyai persekitaran CETIQT dan makmal yang lengkap untuk tujuan pengajaran dan perkhidmatan. Tumbuhan perintis menghasilkan semula persekitaran pengeluaran industri, sehingga memungkinkan untuk membangunkan projek-projek inovasi dalam proses dan produk, di samping menggalakkan pembangunan projek-projek pendidikan bersepadu. Sentiasa dipantau oleh fakulti yang sangat khusus, bentuk yang paling dicari dan dihormati profesional dalam pasaran.

Prestasi

Di belakang setiap perniagaan yang berjaya untuk beberapa bakal kajian dan penyelidikan yang menyokong bukan hanya syarikat-syarikat rantaian pengeluaran, tetapi juga untuk produk sendiri di pendidikan, Perkhidmatan Teknologi dan Inovasi.

Pendidikan

Dengan strategi pendidikan fleksibel dan infrastruktur teknologi canggih, IST SENAI CETIQT menawarkan kursus-kursus latihan awal dan berterusan teknikal, sarjana muda, lanjutan dan ijazah dalam bilik darjah dan kaedah e-pembelajaran (tempat itu), dengan Rangkaian khidmat negara, melalui Jabatan Wilayah (RDS) daripada SENAI di setiap negeri, ditambah dengan program-program yang dirumus khas dan disasarkan dengan keperluan industri di seluruh negara.

Program diajar dalam:
  • Portuguese (Brazil)

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Faculdade Senai-Cetiqt (SENAI-CETIQT)

Jurutera kimia adalah seorang profesional yang boleh mengambil bahagian dalam semua peringkat dalam industri kimia, dari mereka bentuk projek itu, kepada produk akhir, te ... [+]

Sepanjang dan pengkamiran

Diulas oleh MPM dengan Nota 4, kursus ini membolehkan pelajar untuk membangunkan projek-projek, mengendalikan industri, membangunkan produk baru dan proses kimia dan membolehkan pengeluaran dengan peningkatan bahan kimia atau proses biokimia. Jurutera kimia adalah seorang profesional yang boleh mengambil bahagian dalam semua peringkat dalam industri kimia, dari mereka bentuk projek itu, kepada produk akhir, tetapi juga dalam penyelidikan dan dalam isu-isu sosio-alam sekitar.

Sejak penubuhannya pada tahun 2010 kursus Kejuruteraan Kimia CETIQT SENAI bertujuan untuk bersaing dengan keperluan pasaran. Dari tahun 2013, dengan gril baru, tentu itu memberikan tumpuan yang lebih besar pada Jurutera latihan, meningkatkan beban kerja disiplin tertentu. ... [-]

Brazil Rio de Janeiro
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sepenuh masa
5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Faculdade Senai-Cetiqt (SENAI-CETIQT)

Diiktiraf dengan ijazah yang cemerlang, yang dianugerahkan oleh Kementerian Pendidikan - MEC, kursus ini membentuk Jurutera Textile, seorang profesional yang akan dapat b ... [+]

Sepanjang dan pengkamiran

Diiktiraf dengan ijazah yang cemerlang, yang dianugerahkan oleh Kementerian Pendidikan - MEC, kursus ini membentuk Jurutera Textile, seorang profesional yang akan dapat bekerja di semua peringkat pengeluaran dan penyampaian perkhidmatan daripada industri tekstil dan pakaian: dari pilihan bahan-bahan mentah yang paling sesuai, melalui proses pengeluaran, kawalan kualiti dan pemasaran produk akhir.

Tujuan kursus ini adalah untuk melatih jurutera dengan kebolehan, kemahiran dan sikap yang sesuai kepada penyelesaian masalah yang berkaitan dengan produk, proses dan perkhidmatan, seperti: reka bentuk, membangun dan mengurus sistem bersepadu orang, bahan, peralatan dan maklumat; Menggunakan sumber-sumber yang diperolehi daripada pengetahuan dan kemahiran dalam sains asas bersama-sama dengan prinsip-prinsip dan kaedah analisis kejuruteraan dan reka bentuk untuk menentukan, meramalkan dan menilai keputusan yang diperolehi dari sistem ini.... [-]

Brazil Rio de Janeiro
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sepenuh masa
5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

SENAI CETIQT Institucional