Baca keterangan rasmi

FMJ - Mackenzie River adalah sebuah institusi pelbagai disiplin pendidikan tinggi, swasta, yang tujuan adalah untuk melatih nilai-nilai kemanusiaan mewah, mampu melihat dan mentafsir paradigma semasa, membayangkan kemungkinan baru dan mencadangkan penciptaan laluan alternatif, dalam menghadapi permintaan daripada kekinian.

Institusi Projek FMJ - Mackenzie River bertujuan untuk mengembangkan dan berinovasi di luar cadangan konvensional yang berkaitan dengan institusi pengajian tinggi yang sedia ada hari ini. Pengembangan dan inovasi yang diperlukan, berdasarkan sebuah sekolah tinggi standard, mempunyai, sebagai garis panduan, pemahaman tentang realiti, yang mengandaikan kesedaran masyarakat dan oleh itu aset pengetahuan, bukan sahaja pengetahuan, tetapi juga kritikan dan bangunan masyarakat.

Ciri-ciri ini membolehkan reka bentuk institusi membenamkan secara percubaan, menghasilkan pengetahuan baru kepada keadaan sosial, yang bermaksud mempunyai sebagai satu kaedah untuk mengintegrasikan pengajaran / penyelidikan dan interdisciplinarity, dan, sebagai prinsip, interaksi dengan masyarakat.

Misi, Visi dan Nilai

Misi

Mendidik manusia dicipta dalam imej Tuhan, untuk latihan penuh kewarganegaraan, menyumbang kepada pembangunan diri dan masyarakat melalui pengajaran, penyelidikan dan pengembangan, dan budaya, sukan, sosial dan aktiviti kerohanian, Alam Sekitar diperbaharui iman Kristian.

Lihat

Untuk diiktiraf oleh masyarakat sebagai pengakuan institusi Presbyterian, profil dermawan dan masyarakat, yang didedikasikan kepada Ilahi dan sains manusia; dicirikan oleh usaha berterusan kecemerlangan dalam pengajaran, penyelidikan dan pengembangan; berusaha untuk pembentukan asasi manusia, dalam persekitaran iman Kristian Reformed.

Nilai dan Prinsip

Dalam tingkah laku peribadi: maruah, watak, integriti dan semangat mackenzista; Dalam hubungan interpersonal: kesetiaan, rasa hormat, persefahaman, kejujuran dan kerendahan hati; Dalam menjalankan aktiviti profesional: etika, kecekapan, kreativiti, disiplin, dedikasi dan kesediaan secara sukarela; Dalam proses keputusan: mencari kata sepakat, keadilan, kebenaran, kesaksamaan peluang untuk semua; Hubungan antara badan-badan kolej, unit dan jabatan: kerjasama, semangat berpasukan, profesionalisme dan komunikasi yang sepatutnya; Hubungan dengan institusi lain: tanggungjawab, kebebasan dan ketelusan; Dalam masyarakat: penyertaan dan perkhidmatan kepada masyarakat; Dan pada setiap masa, bertindak dengan kasih sayang, yang merupakan bon kesempurnaan.

Program diajar dalam:
  • Portuguese (Brazil)

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Faculdade Moraes Júnior (FMJ - MACKENZIE RIO)

Pentadbiran adalah sains sosial digunakan membangunkan merancang strategi bagi pengurusan manusia, bahan dan sumber kewangan sesebuah organisasi. ... [+]

Pentadbiran adalah sains sosial digunakan membangunkan merancang strategi bagi pengurusan manusia, bahan dan sumber kewangan sesebuah organisasi. Pentadbir akan dapat mencapai matlamat dan matlamat organisasi melalui proses untuk merancang, mentadbir, mengarah dan mengawal tindakan-tindakan yang akan dibangunkan dalam bidang Sumber Manusia, Pemasaran, Kewangan dan Pengeluaran.

Beberapa perbezaan perjalanan adalah: perdebatan cine (filem atau ceramah yang berkaitan dengan isu-isu penting kepada pemahaman etika, sosial, undang-undang dan ekonomi); seminar pelbagai disiplin; kitaran kuliah; kajian kes digunakan untuk pendidikan; dan permainan perniagaan (membolehkan kumpulan pelajar, membuat keputusan dalam syarikat-syarikat maya, berunding dengan syarikat-syarikat lain dalam kumpulan kelas lain atau kelas-kelas lain, tempoh dan kursus).... [-]

Brazil Rio de Janeiro
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Faculdade Moraes Júnior (FMJ - MACKENZIE RIO)

Kursus Perakaunan bertujuan kaunter latihan dengan keupayaan untuk bertindak secara profesional di seluruh wilayah negara. ... [+]

Kursus Perakaunan bertujuan kaunter latihan dengan keupayaan untuk bertindak secara profesional di seluruh wilayah negara. Kurikulum ini adalah yang seimbang memandangkan bilangan mata pelajaran wajib yang diperuntukkan dalam kurikulum minimum untuk MEC, serta orang-orang untuk latihan yang betul profesional perakaunan peringkat tertinggi, Kaunter itu.

Kursus Perakaunan Fakulti Mackenzie River telah wujud selama 48 tahun dari bekas Fakulti Moraes Júnior, yang nama dan tradisi yang berkualiti telah membolehkan kemasukan profesional perakaunan utama dalam pasaran domestik. Kursus ini mempunyai kedudukan tertinggi tenaga pengajar, di mana pendidikan akademik halus (pakar, sarjana dan doktor) digabungkan dengan pengalaman profesional yang hebat, membezakan dan menarik kepada mereka yang berminat dalam pemburuan arnab Perakaunan, memutuskan Fakulti Mackenzie-River.... [-]

Brazil Rio de Janeiro
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu