Facens

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Yang Faculdade de Engenharia de Sorocaba (FACENS) Adakah institusi pengajian tinggi pertama di kawasan ini ditubuhkan pada Sorocaba. Diadakan oleh Persatuan Kebudayaan pengubahsuaian Teknologi Sorocabana (ACRTS) dianggap satu Utiliti Awam Persekutuan bukan keuntungan dan dermawan seperti yang disahkan oleh Majlis Kebangsaan Kebajikan Masyarakat. Oleh itu, pelbagai geran biasiswa kepada pelajar-pelajar dengan keperluan sosio-ekonomi yang terbukti dan melabur semua keputusan yang memihak kepada Fakulti, yang membolehkan FACENS menjadi pusat pendidikan sentiasa berkembang.

Kini menawarkan lapan kursus: kursus dan pengkhususan Awam, Elektrik, Mekanikal, Komputer, Mekatronik, Kimia, Pengeluaran dan Teknologi Digital Permainan dan Pascasiswazah.

tahap pendidikan diiktiraf oleh pasaran buruh, menyebabkan peratusan tertinggi employability graduan (purata 94% sejak lapan tahun yang lalu). The FACENS mempunyai fakulti yang cemerlang, tahap akademik dan profesional, dan dengan infrastruktur yang berkualiti disokong oleh makmal yang dilengkapi dengan baik dan berteknologi maju.

Faktor-faktor ini adalah penentu untuk mengiktiraf kerja pendidikan bahawa Sekolah membangun dan terutamanya kualiti graduan di sini.

Misi dan Objektif Yang Faculdade de Engenharia de Sorocaba (FACENS) Misinya adalah untuk "Jadilah model inovasi dan latihan warganegara yang layak, bahagia, bertanggungjawab, berdaya usaha dan mampu mewujudkan penyelesaian teknologi yang mengubah masyarakat."

objektif The FACENS bertujuan untuk bidang kursus itu:

Merangsang penciptaan budaya dan pembangunan semangat saintifik dan pemikiran reflektif; Melatih graduan dalam pelbagai bidang ilmu, berkelayakan untuk dimasukkan ke dalam sektor profesional dan mengambil bahagian dalam pembangunan masyarakat Brazil, dan membantu dalam latihan; Menggalakkan kerja-kerja penyelidikan dan kajian saintifik yang bertujuan untuk pembangunan sains dan teknologi dan penciptaan dan penyebaran budaya, dan dengan itu mengembangkan pemahaman manusia dan alam sekitar mereka hidup dalam; Menggalakkan penyebaran pengetahuan budaya, saintifik dan teknikal membentuk warisan kemanusiaan dan untuk menyampaikan pengetahuan melalui pengajaran, penerbitan atau lain-lain bentuk komunikasi; Meningkatkan keinginan tetap untuk penambahbaikan budaya dan profesional dan membolehkan penjelmaan yang sama, mengintegrasikan pengetahuan yang akan diperolehi dalam struktur intelek systemising pengetahuan setiap generasi; Menggalakkan pengetahuan mengenai masalah dunia masa ini, terutamanya negara dan serantau, menyediakan perkhidmatan khusus kepada masyarakat dan untuk mewujudkan hubungan timbal balik; Menggalakkan sambungan, terbuka kepada penyertaan penduduk dalam usaha untuk menyebarkan pencapaian dan manfaat penciptaan budaya dan penyelidikan sains dan teknologi yang dihasilkan di institusi.

This school offers programs in:
  • Portuguese (Brazil)

Lihat BScs » Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

BSc

Kejuruteraan Kimia

Campus Sepenuh masa 10  March 2019 Brazil Sorocaba

Tujuan Kejuruteraan Kimia Kursus FACENS adalah untuk melatih jurutera dapat memenuhi permintaan profesional yang berbeza dengan wawasan kritis, kreatif dan inovatif. [+]

Objektif Kursus Kejuruteraan Kimia yang FACENS adalah untuk melatih jurutera dapat memenuhi permintaan profesional yang berbeza dengan wawasan kritis, kreatif dan inovatif.

Jurutera kimia adalah generalist profesional yang terlibat dalam pembangunan proses untuk pengeluaran pelbagai produk pada skala industri dalam bidang: makanan, kosmetik, bioteknologi, baja, ubat-ubatan, simen, pulpa dan kertas, nuklear, cat dan varnis, polimer, alam sekitar, antara lain.

Kursus ini dibentuk untuk memenuhi tuntutan masyarakat di kawasan mereka, serta menyumbang kepada pembangunan mampan di rantau ini dan negara ini. Menyediakan latihan saintifik dan profesional yang kukuh yang membolehkan jurutera untuk menyerap dan membangunkan teknologi baru, membolehkan prestasi kritikal dan kreatif, memandangkan aspek ekonomi, sosial dan alam sekitar, etika dan visi berperikemanusiaan.... [-]


Kejuruteraan komputer

Campus Sepenuh masa 10  March 2019 Brazil Sorocaba

Kursus FACENS Kejuruteraan Komputer bertujuan untuk menyumbang kepada memenuhi tuntutan masyarakat di kawasan mereka, serta menyumbang kepada pembangunan mampan di rantau ini dan negara ini. [+]

Kursus ini Kejuruteraan Komputer FACENS Ia bertujuan untuk menyumbang kepada memenuhi tuntutan masyarakat di kawasan mereka, serta menyumbang kepada pembangunan mampan di rantau ini dan negara ini.

Tujuan kursus ini adalah untuk melatih jurutera komputer dapat memenuhi permohonan profesional yang berkaitan yang berbeza dengan wawasan kritis, kreatif dan inovatif melalui asas latihan pepejal, am dan kemanusiaan, yang dikaitkan dengan latihan vokasional khusus.

profil profesional Profesional Kejuruteraan Komputer harus mempunyai keupayaan untuk menyelesaikan masalah konkrit kawasan mereka dengan menggunakan model yang sesuai untuk kes-kes sebenar. Mesti dapat menggalakkan abstrak dan menyesuaikan diri dengan situasi baru yang dihadapi dalam persekitaran praktikal. ... [-]

Kejuruteraan mekanikal

Campus Sepenuh masa 10  March 2019 Brazil Sorocaba

Program Kejuruteraan Mekanikal bertujuan untuk menyumbang kepada memenuhi tuntutan masyarakat di kawasan mereka, serta menyumbang kepada pembangunan mampan di rantau ini dan negara ini. [+]

O kursus Kejuruteraan Mekanikal Ia bertujuan untuk menyumbang kepada memenuhi tuntutan masyarakat di kawasan mereka, serta menyumbang kepada pembangunan mampan di rantau ini dan negara ini.

Tujuan kursus ini adalah untuk melatih jurutera yang berkelayakan untuk memenuhi pelbagai permintaan profesional yang berkaitan, dengan tujuan kritis, kreatif dan inovatif melalui asas latihan pepejal, am dan kemanusiaan yang berkaitan dengan tentukan latihan mereka.

profil profesional profesional Kejuruteraan mekanikal mesti mempunyai latihan teknikal dan saintifik umum yang kukuh untuk membolehkan anda untuk membangunkan dan menyerap teknologi baru menggalakkan peranan kritikal dan kreatif mereka dalam mengenal pasti dan menyelesaikan masalah. ... [-]

Ijazah Sarjana Muda

Jurutera awam

Campus Sepenuh masa 10  March 2019 Brazil Sorocaba

Tujuan Kursus Kejuruteraan Awam FACENS adalah untuk melatih jurutera dapat memenuhi permintaan profesional yang berbeza dengan pandangan kritis, kreatif dan inovatif. Bentuk-bentuk kursus profesional yang menggunakan kemahiran dan kepakaran dalam Pembinaan, Struktur, Geoteknik, Jalan dan Pengangkutan, Sanitasi dan Alam Sekitar. [+]

Objektif kursus Kejuruteraan Awam yang FACENS adalah untuk melatih jurutera dapat memenuhi permintaan profesional yang berbeza dengan pandangan kritis, kreatif dan inovatif. Bentuk-bentuk kursus profesional yang menggunakan kemahiran dan kepakaran dalam Pembinaan, Struktur, Geoteknik, Jalan dan Pengangkutan, Sanitasi dan Alam Sekitar.

Kursus ini dibentuk untuk memenuhi tuntutan masyarakat di kawasan mereka, serta menyumbang kepada pembangunan mampan di rantau ini dan negara ini. Menyediakan latihan saintifik dan profesional yang kukuh yang membolehkan jurutera untuk menyerap dan membangunkan teknologi baru, memandangkan aspek ekonomi, sosial dan alam sekitar, etika dan visi berperikemanusiaan.... [-]