Baca keterangan rasmi

The University Center of Rio Grande do Norte (UNI-RN) adalah untuk menaja Liga Rio Grande do Norte Pendidikan. Kebajikan, khusus semata-mata untuk tujuan pendidikan, Liga Pendidikan telah diwujudkan pada 23 Julai 1911, dengan penyair pengasas Henry Castriciano de Souza, pendidik dan penulis merit besar. Statut pertama Liga telah ditakrifkan objektif utamanya: "... membantu kuasa kemaluan sama sekali apabila ia berkaitan dengan pendidikan dan pendidikan. "

Dalam usaha untuk menawarkan pendidikan bagi wanita, Liga menubuhkan Domestik School Krismas, pada 1 September 1914. Ditubuhkan pada model Ecoles ménagère Switzerland, Krismas School Dalam Negeri merupakan satu peristiwa penting dalam penyebaran peranan baru wanita dalam rumah dan dalam masyarakat, dan, dari masa ke masa, disesuaikan dengan perubahan dalam masyarakat dan bertukar menjadi yang moden tadika, rendah dan menengah. Dalam usaha untuk menyediakan ini peringkat pendidikan juga, lelaki, Liga Pengajaran dicipta Kompleks Pendidikan Henry Castriciano, sekolah campuran, dipasang pada 15 Mac, 1987.

The League of Rio Grande do Norte Pengajaran berpaling, maka, bagi penyediaan pendidikan yang lebih tinggi. Oleh itu, pada 28 April, 1997, melalui perintah menteri, yang ditandatangani oleh Presiden Ozório Bezerra Dantas, telah dicipta untuk Sekolah Natal bagi Pembangunan Rio Grande do Norte (Farn). Mewakili Liga Pendidikan, guru Noilde Ramalho menjemput Profesor Daladier Orang Cunha Lima struktur projek pedagogi kolej yang baru ditubuhkan. Oleh itu, dengan pengarah Profesor Daladier itu, Farn secara rasmi dipasang pada 25 Februari 1999. Pada mulanya ditawarkan empat kursus ijazah.

Pada masa ini, UNI-RN menawarkan 15 kursus sarjana muda, sarjana muda sepuluh: Pentadbiran, Seni Bina dan Perancangan Bandar, Perakaunan, Undang-undang, Kejururawatan, Fisioterapi, Pemakanan, Psikologi, Sistem Maklumat dan Pendidikan Jasmani; ijazah dalam Sains Komputer dan Pendidikan Jasmani; serta ahli teknologi dalam Pengurusan Perniagaan dan Rangkaian Komputer.

Juga mereka beroperasi, dengan kejayaan yang hebat dan watak pengembangan, 40 sensu kursus selepas tamat pengajian dalam bidang Pengurusan Perniagaan, Perakaunan, Undang-undang, Kejuruteraan, Teknologi Maklumat, Alam Sekitar, Kesihatan dan Perkhidmatan Manusia.

Program diajar dalam:
Portuguese (Brazil)

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Centro Universitário do Rio Grande do Norte (UNI-RN)

Darjah dalam pentadbiran perniagaan, melalui pendidikan umum, akan dapat bertindak dalam bidang berikut: Kewangan, Logistik, Pemasaran, Pengurusan Sumber Manusia, Strateg ... [+]

Jalan keluar Profil Darjah dalam pentadbiran perniagaan, melalui pendidikan umum, akan dapat bertindak dalam bidang berikut: Kewangan, Logistik, Pemasaran, Pengurusan Sumber Manusia, Strategi, Pengeluaran dan bahan-bahan, tidak lupa bahawa kepakaran mereka dalam bidang-bidang akan diberikan kepada kesinambungan kajian melalui siswazah ketat atau rasa luas.

Kemahiran dan Kebolehan Mengenali dan menentukan masalah, membuat perubahan dalam proses pengeluaran, untuk bertindak sebagai pencegah; Membangunkan bersuara dan komunikasi bersesuaian dengan amalan profesional, termasuk rundingan dan komunikasi interpersonal atau antara kumpulan; Berfikir dan bertindak secara kritikal kepada bidang pengeluaran, termasuk kedudukan dan fungsinya dalam struktur produktif di bawah kawalan dan pengurusan; Membangunkan pemikiran logik, kritikal dan analisis; Mempunyai inisiatif, kreativiti, penentuan, kehendak politik dan pentadbiran, kesediaan untuk belajar, keterbukaan kepada perubahan dan kesedaran kualiti dan implikasi etika aktiviti profesional mereka; Membangunkan keupayaan untuk memindahkan pengetahuan tentang kehidupan dan pengalaman sehari-hari ke desktop; Dapat memegang jawatan kepimpinan, bekerja dalam pasukan pelbagai disiplin; Memahami konteks keseluruhan organisasi, cara yang bersepadu, sistemik dan strategik, dalam hubungannya dengan persekitaran luar; Dapat berkaitan dengan memuaskan dengan sosial, politik, ekonomi dan budaya yang dimasukkan, memandangkan sentiasa nilai-nilai sosial masa ini, keadilan dan etika profesional; Dapat terus belajar, baik dalam latihan mereka, dan dalam amalannya. ... [-]
Brazil Natal
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sambilan
7 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu