Baca keterangan rasmi

The UNISAL adalah komuniti akademik guru, pelajar dan kakitangan pentadbiran, yang menggalakkan dengan teliti, pembangunan kritikal dan penuh makna bagi diri manusia dan warisan budaya masyarakat melalui penyelidikan, pengajaran, lebih tinggi dan meneruskan latihan dan pelbagai perkhidmatan yang ditawarkan kepada masyarakat setempat.

inspirasi Kristian, sifat Katolik dan identiti Salesian daripada UNISAL menganggap visi dunia dan manusia berakar dan harmoni dengan Injil dan pedagogi yang memberi alasan kepada nilai-nilai Sistem Pencegahan hidup dengan Don Bosco.

Ini bermakna, khususnya: komitmen kepada perpaduan dan hubungan dengan Jemaat; pilihan yang telah memilih untuk anak-anak muda; komuniti akademik dengan identiti Salesian yang jelas; seorang Kristian dan Salesian berorientasikan projek kebudayaan dan pendekatan pendidikan dan bimbingan dan nasihat.

Integrasi pengetahuan, dialog antara iman dan sebab, carian berterusan untuk kebenaran, latihan etika, semangat kebebasan cinta, saling menghormati dan promosi hak asasi manusia mencirikan dan memeriahkan UNISAL sebagai pusat pengetahuan yang memberikan rasa untuk kajian dan penyelidikan dan menggalakkan pemerolehan kebijaksanaan sebenar kehidupan.

Program diajar dalam:
  • Portuguese (Brazil)

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Centro Universitário Salesiano de São Paulo (UNISAL)

Keperluan besar dalam juruteknik profesional negara (contohnya. Engineers) yang terlatih dan dikemaskini pada teknologi baru. ... [+]

Keperluan besar dalam juruteknik profesional (p negara. contohnya jurutera) yang terlatih dan dikemaskini pada teknologi baru. Tidak dapat dinafikan juga bahawa keadaan ini mungkin memburukkan terhadap permintaan untuk profesional yang berkelayakan dalam kawasan mekanikal. Untuk mengubah keadaan ini, banyak usaha menjadi perlu untuk membolehkan pembentukan semakin profesional yang mempunyai kelayakan yang diperlukan oleh pasaran buruh Kejuruteraan Mekanikal, dan Universiti Brazil peranan penting untuk bermain dalam pengeluaran dan penyebaran ilmu kawasan yang disebut dalam. Ini watak aktiviti serantau UNISAL membolehkan pelajar tidak bergerak terlalu banyak berhubung dengan kampung halaman mereka, mengurangkan kos yang akan dalam keadaan lain. Selain itu, faktor ini membolehkan UNISAL menawarkan kursus-kursus yang datang dari mesyuarat dengan ciri-ciri di rantau ini di mana ia terletak, khususnya rantau ini polarisasi oleh UNISAL - Lorraine, yang meliputi majlis-majlis perbandaran di rantau Paraíba Valley terletak di aci Rio de Janeiro - Sao Paulo. Syarikat-syarikat di keperluan umum untuk tetapan anda di pasaran kerja yang kompetitif ini inovasi teknologi yang berterusan dan dengan itu profesional berkelayakan tinggi dengan asas teknikal dan saintifik yang kukuh, mampu mencari penyelesaian kepada pasaran, sentiasa menambah nilai dan pengetahuan kepada masyarakat. Taman perindustrian yang besar di Lembah Paraíba, terdapat permintaan yang semakin meningkat bagi jurutera yang bertindak di kawasan Mechanical. Dengan perkembangan berterusan taman perindustrian ini, perjalanan Kejuruteraan Mekanikal akan menyediakan jurutera yang berkualiti tinggi, untuk menyokong pembangunan industri Brazil pada tahun-tahun akan datang.... [-]

Brazil São Paulo
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sepenuh masa
Sambilan
10 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Centro Universitário Salesiano de São Paulo (UNISAL)

Kursus UNISAL Pentadbiran mempunyai keusahawanan paksi sebagai pusat dan kemahiran keusahawanan. ... [+]

Kursus UNISAL Pentadbiran mempunyai keusahawanan paksi sebagai pusat dan kemahiran keusahawanan.

Berhadapan dengan pasaran perkhidmatan tempatan yang besar, perjalanan Unisal Pentadbiran memberi tumpuan kepada aktiviti ini kerana kajian lapangan dan penyelidikan, menganalisis dinamik, trend dan prospek perniagaan.

Salah satu objektif asas kursus ini ialah untuk membangunkan kemahiran untuk menguruskan kemahiran profesional yang dikaitkan dengan keperluan syarikat moden, khususnya, kebolehan keusahawanan, kepimpinan dan membuat keputusan.

Masa depan profesional boleh menjalankan fungsinya dalam organisasi swasta, syarikat-syarikat saham bersama, syarikat awam, agensi kerajaan dan asas-asas dalam bidang pentadbiran am, awam, kewangan, sumber manusia, jualan, pemasaran, logistik, pengeluaran, organisasi dan kaedah, perdagangan asing, hospitaliti, teknologi maklumat dan perolehan. ... [-]

Brazil São Paulo
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sambilan
8 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu