Baca keterangan rasmi

Kolej Sejarah

Semuanya bermula lebih daripada tujuh dekad yang berdekatan Campo Grande dengan, projek pendidikan College Afonso Celso yang dilakukan kepada cita-cita, keperluan dan budaya Zon Barat Rio. Yang pertama unit pengajaran universiti, yang ditubuhkan pada tahun 1969, adalah Fakulti Ekonomi, Perakaunan dan Pentadbiran Sreder Moacyr Bastos.

Sejak tahun-tahun, kita belajar bahawa imej universiti ialah imej bagi setiap pelajar mereka - latihan mereka, pengetahuan mereka, pandangan dunia mereka, keupayaan mereka untuk menghadapi halangan. Dan, di atas semua, kesedaran kewarganegaraan. Pelajar adalah aset yang paling berharga, cermin kami. Oleh itu, kita tidak pernah membenarkan semata-mata penglihatan pasaran pendidikan bertindih dengan nilai-nilai etika.

Tradisi dan moden, kualiti kecemerlangan akademik dan semangat perintis, kecekapan dan kredibiliti, kemajuan teknologi dan infrastruktur yang terbaik di Zon Barat Rio de Janeiro / RJ. Semua ciri-ciri ini menentukan University Center Sreder Moacyr Bastos, yang membentuk bukan sahaja profesional yang baik bersedia untuk menghadapi pasaran kerja, tetapi di atas semua rakyat yang baik.

Misi kami ialah untuk menyumbang kepada pembinaan dan penyebaran pengetahuan, membolehkan rakyat kepada transformasi media sosial dan profesional. Dan keinginan untuk mencapai matlamat ini, dari saat kita mula mengintegrasikan kumpulan Pendidikan UNIESP menjadi lebih kuat dalam setiap daripada kita.

Misi

Misi kami ialah untuk menyumbang kepada pembinaan dan penyebaran pengetahuan, membolehkan rakyat kepada transformasi media sosial dan profesional. Dan keinginan untuk mencapai matlamat ini, dari saat kita mula mengintegrasikan Kumpulan Pendidikan UNIESP menjadi lebih kuat dalam setiap daripada kita.

Infrastruktur

Kampus Ibu Pejabat University Center Sreder Moacyr Bastos terletak di pusat kejiranan Campo Grande, barat perbandaran Rio de Janeiro. Mempunyai dua input, Kampus mudah untuk mencari dan membolehkan akses orang dari bahagian-bahagian yang berlainan di bandar dan juga dari majlis perbandaran lain.

Pintu masuk utama ke Kampus dihidupkan Rua Trinity Jurutera, # 229 dan akses yang lebih baik kepada blok A, B, C dan D kompleks pendidikan. Kemasukan kedua, yang terletak di Rua Costa Amaral, No. 360, akses terbaik kepada orang-orang yang bertujuan untuk menyekat E (Bangunan Evandro Lins e Silva).

Kampus Ibu Pejabat terdiri daripada, sebagai tambahan kepada bilik darjah, kawasan-kawasan berikut :. Teater Sreder Moacyr Bastos; . Bilik pawagam Prof .. Esther Figueiredo Ferraz; . Multi-sukan gimnasium; . Makmal anatomi dan kimia dan sains biologi; . Menteri Pusat Media Francisco Dornelles, terdiri daripada auditorium multimedia, radio kewartawanan makmal, akhbar menulis makmal, makmal agensi pengiklanan dan pengiklanan dan televisyen kewartawanan makmal; . Amalan undang-undang teras, yang dibentuk oleh dua makmal, pejabat juruterbang, bilik mahkamah, bilik Hakim, dan terutamanya dikhaskan untuk ruang badan kehakiman; . UniMSB galeri seni;.

. CIEE meletakkan Sreder Moacyr Bastos; . Perkhidmatan perbankan Tour Santander; . Perpustakaan; . Tempat letak kereta untuk murid berkeperluan khas, guru-guru dan pekerja, dengan kemasukan oleh Manai Street, # 116.

Kampus Ibu Pejabat University Center Srede Moacyr Bastos, lagi terdiri daripada sektor pentadbiran, penyelaras sarjana muda, sarjana dan lanjutan dan paderi itu.

Program diajar dalam:
Portuguese (Brazil)

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Centro Universitário Moacyr Sreder Bastos (UNIMSB)

Ia merupakan cabang kejuruteraan yang mereka bentuk, mengurus dan melaksanakan kerja-kerja seperti rumah, bangunan, jambatan, jejambat, jalan raya, empangan, terusan, pel ... [+]

Sarjana Muda Kejuruteraan Awam

Persembahan dan Profil Profesional

Ia merupakan cabang kejuruteraan yang mereka bentuk, mengurus dan melaksanakan kerja-kerja seperti rumah, bangunan, jambatan, jejambat, jalan raya, empangan, terusan, pelabuhan, dan lain-lain Reka bentuk jurutera awam, mengurus dan memantau semua peringkat pembinaan atau pengubahsuaian. prestasi beliau termasuk analisis ciri-ciri tanah, kajian cahaya matahari dan pengudaraan tapak dan definisi jenis asas. Berdasarkan data ini, ia membina projek itu, yang menyatakan rangkaian elektrik, hidraulik dan kebersihan bangunan dan menentukan bahan yang akan digunakan. Di tapak pembinaan, pasukan kerja yang terkemuka, menyelia tarikh akhir, kos, kualiti dan piawaian keselamatan. Terpulang kepada beliau untuk memastikan kestabilan dan keselamatan bangunan.... [-]

Brazil Rio de Janeiro
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Centro Universitário Moacyr Sreder Bastos (UNIMSB)

Persembahan dan Profil Profesional Kursus ini bertujuan untuk membolehkan pelajar untuk bekerja dalam apa-apa perdagangan asing, kewangan, logistik, pemasaran, pengeluara ... [+]

pentadbiran BA

Persembahan dan Profil Profesional

Kursus ini bertujuan untuk membolehkan pelajar untuk bekerja dalam apa-apa perdagangan asing, kewangan, logistik, pemasaran, pengeluaran, antara lain beberapa kawasan.

objektif umum

Borang profesional peringkat tinggi mampu bekerja di kawasan pentadbiran, memerhatikan prinsip etika yang dapat berinteraksi dalam persekitaran sosial, yang menyumbang kepada pengukuhan institusi itu, sama ada dalam perniagaan atau kawasan awam, dan menyumbang kepada menggalakkan transformasi yang berlaku dalam masyarakat.

objektif khusus

Objektif khusus kursus ini, kemahiran utama yang akan dibangunkan dalam diri pelajar adalah: - Memohon kandungan yang menggalakkan inovasi dan keupayaan kreatif; - keadaan Menyelesaikan dengan fleksibiliti dan penyesuaian; - Membangunkan pemikiran logik, kritis dan analitis; - Memahami keseluruhan pentadbiran; - Gunakan komunikasi interpersonal dan ungkapan dalam tafsiran yang betul realiti; - Membangunkan keupayaan untuk memerintahkan aktiviti dan program; - Menyelesaikan situasi yang melibatkan alternatif keputusan dan risiko reka bentuk; - Memohon teori dalam konteks organisasi dan sosial yang berbeza.... [-]

Brazil Rio de Janeiro
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Uniesp 100