Baca keterangan rasmi

Celso Lisboa dilahirkan di bandar Rio de Janeiro pada abad ke-20 awal. Anak guru, dia mula hidupnya mendedikasikan dirinya untuk politik sebagai ahli majlis dan penggubal undang-undang negeri pada 1950-an. Pada masa itu, beliau membangunkan projek perkaitan ekonomi dan sosial dan, atas inisiatif sendiri, yang diasaskan dan mengekalkan Recovery Center Bela Vista dan Kerja Sosial Kebajikan untuk bawah umur. Mengurangkan ketidaksamaan sosial melalui pendidikan berkualiti adalah satu impian, impian anda.

Pada tahun 1964, beliau meninggalkan aktiviti politik untuk mengasaskan Kolej Atheneu Brazil, yang bertujuan untuk sekolah menengah dan tinggi. Meneruskan impiannya, diwujudkan pada tahun 1971, Universiti Persatuan Celso Lisboa. Menyatukan kisah kejayaan pada tahun 1998, institusi menakluk kedudukan University Center, yang menawarkan, sebagai tambahan kepada kursus-kursus dalam pengurusan, penyampaian ijazah pada kesihatan dan alam sekitar.

The Celso Lisboa adalah yang terbaik University Center for Health and Wellness di Rio de Janeiro. Dengan 45 tahun kewujudannya, Institut telah melatih lebih daripada 20,000 pelajar dalam kursus-kursus ijazah pertama. Terdapat 14 ribu meter persegi infrastruktur di kampus tunggal di tengah-tengah Zon Utara, di hadapan Stesen Sampaio Superhighway:

80 bilik darjah dibahagikan kepada 5 blok 18 makmal untuk kelas amali 4 makmal komputer 3 auditorium gimnasium pelbagai sukan akademi perpustakaan

Program diajar dalam:
Portuguese (Brazil)

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Centro Universitário Celso Lisboa (UCL)

Kursus Pengarah Celso Lisboa menawarkan latihan yang komprehensif, yang membolehkan prestasi pelatih dalam bidang Sumber Manusia, Pemasaran, Kewangan atau Operasi perkhid ... [+]

Kursus Pengarah Celso Lisboa menawarkan latihan yang komprehensif, yang membolehkan prestasi pelatih dalam bidang Sumber Manusia, Pemasaran, Kewangan atau Operasi perkhidmatan atau industri.

profesion adalah yang paling popular di negara ini, menonjolkan kepentingan pentadbir dalam senario sosio-ekonomi negara.

PASARAN PROFESIONAL:

Pentadbir dibentuk oleh Celso Lisboa boleh bertindak dalam pelbagai syarikat bidang:

Hospitality - pengurusan hotel, hotel, taman tema, menjaga operasi penubuhan perkhidmatan mereka dan penyelenggaraan mereka. Kewangan - dalam penyelarasan aktiviti kewangan institusi, berurusan dengan aset, modal kerja, belanjawan dan analisis aliran tunai. Sumber manusia - dalam penjagaan hubungan antara pekerja dan syarikat, menyelaras pemilihan dan kemasukan, rancangan kerjaya dan gaji dan program insentif, latihan dan pembangunan orang. Hospital - dalam pengurusan hospital, klinik, bilik kecemasan dan kemudahan penjagaan kesihatan, dan juga dapat bekerja bersama-sama untuk merancang dan insurans kesihatan. Pengeluaran - dalam bidang perancangan dan kawalan pengeluaran, kawalan kualiti, pengedaran dan logistik. Sektor ketiga - dalam perancangan dan penyelarasan aktiviti-aktiviti organisasi bukan untung, mengurus pengumpulan dana dan penggunaannya dalam projek alam sekitar, pendidikan, profesional atau komuniti. Marketing - definisi rancangan prestasi perniagaan, mengkaji keperluan pelanggan, membangunkan produk dan perkhidmatan untuk bertemu dengan mereka. Pendidikan - di institusi pendidikan, menjaga perancangan dan pengurusan sumber-sumber yang diperlukan untuk aktiviti pendidikan. ... [-]
Brazil Rio de Janeiro
Mac 2020
Portuguese (Brazil)
Sepenuh masa
8 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Celso Lisboa - O sucesso custa menos do que você imagina