Howest College - University College West

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Fokus pada Keselamatan Siber di Howest

Mulakan karier anda di Cyber Security. Program kami di Applied Computer Science - Cyber Security di Howest University, Bruges, Belgium menawarkan anda pendidikan yang ideal.

Howest menawarkan anda pelbagai topik menarik di Cyber Security. Adakah anda pernah ingin memahami bagaimana penggodam berfungsi dan untuk mengatasi serangan mereka melalui teknik malware terbalik ? Adakah anda berminat untuk menjadi penggodam etika dan membantu organisasi sektor swasta dan awam mencari titik lemah mereka melalui ujian penembusan (sistem, web, dan rangkaian) ? Adakah anda ingin membantu memerangi Jenayah Siber dan mencari orang jahat dengan melakukan analisis forensik ? Atau adakah matlamat hidup anda untuk mengukuhkan keselamatan dalam industri dengan mempelajari mengenai Industrial Control Systems Security (OT) ? Atau adakah anda ingin memahami kriptografi dan bagaimana ia dapat digunakan untuk melindungi atau menyerang (ransomware)? Privasi Data dan GDPR memberikan anda pengetahuan penting dalam perjalanan anda untuk menjadi Pegawai Perlindungan Data (DPO) . Anda akan memperoleh kepakaran menyeluruh dalam Pengurusan Keselamatan Maklumat dan pemodelan ancaman dan risikan . Semua ini dan banyak lagi ditawarkan dalam program ini.

Sebagai pelopor dalam menawarkan pendidikan untuk teknologi baru yang canggih, Howest adalah salah satu yang pertama menanggapi kekurangan profesional keselamatan siber yang berorientasikan industri dan praktik dengan menawarkan program sarjana ini. Subjek inovatif seperti Cyber Warfare dan keselamatan di 5G, Blockchain, dan AI disertakan.

Kami menawarkan tiga trek untuk Keselamatan Siber.

Di peringkat sarjana muda, anda akan mempelajari asas-asas sistem operasi perkakasan dan desktop, pembangunan rangkaian dan perisian termasuk Pembangunan Selamat dan banyak lagi. Ini menunjukkan bahawa kita tidak memerlukan pengetahuan atau pengalaman sebelumnya dengan IT (keselamatan) walaupun pertalian untuk bekerja dengan komputer, tentu saja, merupakan keuntungan.

Penyelidikan

Howest telah membina reputasi yang kukuh dalam penyelidikan saintifik, perkhidmatan, dan pendidikan berterusan yang berorientasikan praktik, dengan fokus pada bidang profesional baik nasional dan antarabangsa. Ini diterjemahkan ke dalam projek nasional, Eropah dan antarabangsa dalam penyelidikan gunaan, selalu atas permintaan dan untuk organisasi swasta dan awam.

Sepatah kata dari Rektor kami

"Untuk berani pergi ke mana tidak ada yang pernah pergi sebelumnya!"

Captain Kirk, The Enterprise, Star Trek, impian anak lelaki yang saya impikan sepanjang karier saya.

Melihat rintangan masa lalu dan mencipta peluang. Memberi peluang. Mengembangkan bakat. Memberi inspirasi kepada orang untuk menyedari potensi penuh mereka, menaikkan bar, berani orang melakukan sesuatu dengan cara yang berbeza.

Nantikan masa depan, itulah yang kita bayangkan dengan Komuniti Howest. Kita menyebut diri kita tidak biasa, kita datang dengan kelebihan. Kami terbuka untuk orang-orang yang menarik di luar garis, yang berfikir di luar kotak, kami mendorong kesedaran keusahawanan dan memberi ruang lingkup keusahawanan.

Berkhidmat, memperkasakan, menjaga: Inilah nilai-nilai kita, suar yang membimbing kita, yang telah menembus kapilari masyarakat kita. Mereka adalah sebahagian daripada DNA Howest.

Pelajar dan program pengajiannya adalah pusat kepada visi pendidikan kita. Masyarakat dan bidang pekerjaan yang luas adalah batu penghubung kami. Menciptakan nilai tambah sosial adalah tujuan kami.

Lode De Geyter
Rektor

138530_image2.jpg
Shutterstock / Novikov Aleksey

Bruges, bandar yang sempurna untuk pelajar

Adakah anda tahu bahawa pusat bandar bersejarah itu adalah Tapak Warisan Dunia UNESCO yang terkenal? Anda berkongsi bandar dengan pelancong dari seluruh dunia dan campuran itu berfungsi dengan sempurna.

Bruges "kota yang adil" menawarkan banyak hiburan. Bersantai di teres, bersenam di ruang hijau, melihat terusan atau menikmati salah satu daripada banyak restoran atau bar bersama rakan pelajar anda. Bandar yang memberi inspirasi kepada pelajar!

Apa yang dimaksudkan dengan Howest?

  • Howest, Hogeschool West-Vlaanderen, adalah universiti sains dan seni gunaan yang tidak tipikal, kreatif, inovatif dan giat .
  • Meneroka bakat dan minat setiap pelajar, Howest melatih para pelajarnya untuk menjadi profesional yang berkompeten, mempunyai pekerjaan yang tinggi, berorientasikan pasukan, dapat menjangkakan perkembangan dalam masyarakat global kita.
  • Howest bekerja dalam kerjasama erat dengan dan untuk bidang kerja serantau dan antarabangsa . Akibatnya, Howest mengintegrasikan pendidikan terkemuka, relevan secara sosial, dan berorientasikan kecekapan , penyelidikan berorientasikan nilai, dan perkhidmatan dalam semua program kajiannya.
  • Howest adalah universiti sains dan seni terpakai yang terbuka dan pluralistik , dengan menghormati kepelbagaian . Howest memberi inspirasi kepada kakitangan dan pelajarnya untuk menggabungkan nilai-nilai terasnya dalam kehidupan peribadi dan profesional mereka.

Lokasi

Bruges

Alamat
Rijselstraat 5
8000 Bruges, Flanders, Belgium

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami