Baca keterangan rasmi

Pertubuhan bukan keuntungan, yang pejabat berdaftarnya di Hutan (1190), avenue Besme n ° 97, bertujuan untuk menganjurkan pengajaran. Ia boleh melakukan perbuatan secara langsung atau tidak langsung berkaitan dengan tujuannya atau mungkin untuk memudahkan kesedarannya. Ia boleh, khususnya, mengatur pendidikan berterusan, penyelidikan dan perkhidmatan yang diterapkan kepada masyarakat. Ia boleh bekerjasama, sebagai sebahagian daripada tujuan sosialnya, dengan mana-mana orang atau seni institusi. 3 daripada statutnya).

Persatuan ini menerapkan dasar pembangunan pedagogi yang berterusan: pengorganisasian kursus-kursus baru dan latihan bersama (antara) kebangsaan melalui CREA , permulaan tuan-tuan baru, tamat pengajian, persefahaman teknikal dengan pelbagai kursus yang dianjurkan dalam promosi sosial (EPFC) dan disambung semula, pada 1 Julai 2011, pendidikan promosi sosial Institut Optik Raymond Tibaut (IORT) dengan penciptaan pengajaran psychomotricity pada 2012-2013.

Penyelidikan

Penyelidikan Gunaan adalah salah satu misi yang diberikan kepada HE dan Lembaga Pengarah kami bertekad untuk membangunkan sektor ini. Kajian HE adalah, sebenarnya, sumber utama peningkatan dan pengayaan amalan profesional semasa.

Untuk tujuan ini, pengurusan UDR (Unit Penyelidikan), yang melaporkan terus kepada Direktorat Presiden, sentiasa berhubung dengan semua pengarah dan duduk di Jawatankuasa Pengurusan.

UDR bertindak sebagai fasilitator untuk membangunkan projek penyelidikan terpakai dalam kategori dan transversal dalam pelbagai projek disiplin secara dalaman. Ia juga dikelilingi oleh kolaborator luar.

Oleh itu, projek-projek itu dicadangkan oleh UDR kepada kategori dan bahagian, sering mengikuti panggilan luaran untuk tender, tetapi juga datang dari kategori itu sendiri dan berstruktur dalam UDR. Oleh itu, ia merupakan struktur sokongan yang berkhidmat kepada masyarakat.

Program diajar dalam:
  • Perancis

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Haute Ecole Libre De Bruxelles Ilya Prigogine À Bruxelles

Tetap atau animasi, imej menyerang lebih banyak kehidupan seharian kita. Pengeluaran ini hanya dapat dipastikan oleh juruteknik yang kompeten! ... [+]

Projek pedagogi Haute Ecole Libre de Bruxelles -

Ijazah Sarjana Muda dalam Teknik Imej (finality: Teknik Fotografi) Universiti Percuma Brussels - Ilya Prigogine (dahulunya INRACI)

Pendidikan serba boleh

Tetap atau animasi, imej menyerang lebih banyak kehidupan seharian kita. Pengeluaran ini hanya dapat dipastikan oleh juruteknik yang kompeten!

Latihan yang disediakan dalam seksyen gambar HELB bertujuan untuk memenuhi permintaan dan keperluan persekitaran profesional.

Latihan Foto membolehkan anda memperoleh penguasaan teknik foto, video ringan dan multimedia . Ini menunjukkan pertama sekali pengetahuan tentang prinsip-prinsip pencahayaan, komposisi dan tatabahasa imej, kod estetik ... untuk dapat meletakkannya dalam perkhidmatan ungkapan, langkah, gaya, 'kreativiti yang mengambil bahagian dalam imej pengiklanan, dokumentari atau pelaporan.... [-]

Belgium Brussels
Sept. 2020
Perancis
Sepenuh masa
6 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Haute Ecole Libre De Bruxelles Ilya Prigogine À Bruxelles

Ijazah Sarjana Muda dalam ekologi sosial dianjurkan selama tiga tahun pengajian, pada siang hari. CESS diperlukan (atau kesetaraan diploma sekolah atau sarjana muda). ... [+]

Ijazah Sarjana Muda dalam ekologi sosial dianjurkan selama tiga tahun pengajian, pada siang hari. CESS diperlukan (atau kesetaraan diploma sekolah atau sarjana muda).

Suasana EOS dicirikan oleh populasi sekolah yang sangat pelbagai: banyak kebangsaan, berumur antara 18 hingga 40 tahun, campuran sempurna, pelajar dengan nafsu, budaya, minat sangat berbeza, golongan muda dengan rasa tanggungjawab, orang dewasa sudah terlibat dalam kehidupan profesional. Semua bergabung untuk memberikan kajian iklim yang sangat meriah.

Ijazah sarjana muda dalam ekologi sosial dianjurkan dalam 3 tahun pada siang hari (dari 8h hingga 17h30). CESS (atau bac dengan kesetaraan) adalah penting.... [-]

Belgium Brussels
Sept. 2020
Perancis
Sepenuh masa
6 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Haute Ecole Libre De Bruxelles Ilya Prigogine À Bruxelles

Antara muka antara pengurusan dan orang awam dalaman dan luaran, pengurus perhubungan awam bertanggungjawab untuk menguruskan imej organisasinya dengan menubuhkan dan mer ... [+]

Teknik komunikasi di tengah-tengah dunia ekonomi dan media

Antara muka antara pihak pengurusan dan orang awam dalaman dan luaran, pengurus perhubungan awam bertanggungjawab untuk menguruskan imej organisasinya dengan menubuhkan dan merekabentuk:

Pelan komunikasi dan penggunaan dengan cara yang relevan alat komunikasi disesuaikan dengan target audiens.Pelan media sejajar dengan strategi syarikat, dan menguruskan hubungan akhbar , rangkaian sosial , web dan maklumat audiovisual.Acara yang disesuaikan dengan keperluan organisasi, merancang tugas, menguruskan pasukan, mengawal belanjawan.

Pengetahuan mengenai persekitaran profesional dan persepsi persekitaran sosio-ekonomi adalah elemen penting untuk menjalankan misinya.... [-]

Belgium Brussels
Sept. 2020
Perancis
Sepenuh masa
6 semester
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
Avenue Besme, 97 à 1190
Brussels, Belgium