Haute Ecole Libre De Bruxelles Ilya Prigogine À Bruxelles

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pertubuhan bukan keuntungan, yang pejabat berdaftarnya di Hutan (1190), avenue Besme n ° 97, bertujuan untuk menganjurkan pengajaran. Ia boleh melakukan perbuatan secara langsung atau tidak langsung berkaitan dengan tujuannya atau mungkin untuk memudahkan kesedarannya. Ia boleh, khususnya, mengatur pendidikan berterusan, penyelidikan dan perkhidmatan yang diterapkan kepada masyarakat. Ia boleh bekerjasama, sebagai sebahagian daripada tujuan sosialnya, dengan mana-mana orang atau seni institusi. 3 daripada statutnya).

Persatuan ini menerapkan dasar pembangunan pedagogi yang berterusan: pengorganisasian kursus-kursus baru dan latihan bersama (antara) kebangsaan melalui CREA , permulaan tuan-tuan baru, tamat pengajian, persefahaman teknikal dengan pelbagai kursus yang dianjurkan dalam promosi sosial (EPFC) dan disambung semula, pada 1 Julai 2011, pendidikan promosi sosial Institut Optik Raymond Tibaut (IORT) dengan penciptaan pengajaran psychomotricity pada 2012-2013.

Penyelidikan

Penyelidikan Gunaan adalah salah satu misi yang diberikan kepada HE dan Lembaga Pengarah kami bertekad untuk membangunkan sektor ini. Kajian HE adalah, sebenarnya, sumber utama peningkatan dan pengayaan amalan profesional semasa.

Untuk tujuan ini, pengurusan UDR (Unit Penyelidikan), yang melaporkan terus kepada Direktorat Presiden, sentiasa berhubung dengan semua pengarah dan duduk di Jawatankuasa Pengurusan.

UDR bertindak sebagai fasilitator untuk membangunkan projek penyelidikan terpakai dalam kategori dan transversal dalam pelbagai projek disiplin secara dalaman. Ia juga dikelilingi oleh kolaborator luar.

Oleh itu, projek-projek itu dicadangkan oleh UDR kepada kategori dan bahagian, sering mengikuti panggilan luaran untuk tender, tetapi juga datang dari kategori itu sendiri dan berstruktur dalam UDR. Oleh itu, ia merupakan struktur sokongan yang berkhidmat kepada masyarakat.

Lokasi

Brussels

Alamat
Avenue Besme, 97 à 1190
Brussels, Belgium

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami