Baca keterangan rasmi

Kontemporari dan memotong pendidikan pinggir

Yang Willem de Kooning Academy menawarkan kursus-kursus seni kelebihan kontemporari dan memotong yang melengkapkan berubah, amalan antarabangsa. Dunia luar tidak lagi mencari artis autonomi atau pereka grafik, tetapi bagi orang-orang yang mempunyai pelbagai bakat dan kemahiran dan yang kelihatan di luar sempadan disiplin asal mereka. Ini adalah 'perintis mewujudkan'. Kelajuan dan kerumitan perkembangan teknologi kuat mempengaruhi amalan profesional kontemporari dan masa depan. Pelajar-pelajar kita akan bekerja di kedua-dua tempatan dan di peringkat antarabangsa dengan profesional dari bidang yang berbeza di dalam tempat terbuka dan maya.

Pembangunan Peribadi

Kami mewujudkan suasana di mana anda boleh membangunkan dan meluaskan minat anda. Anda boleh memilih cara yang berbeza untuk kerja, jenis tugasan yang sesuai dengan gaya anda pembelajaran dan bagaimana untuk membangunkan bakat anda. Proses pembelajaran keseluruhan mungkin berbeza untuk setiap individu pelajar, tetapi ijazah yang anda peroleh adalah sama. Anda akan menghadiri kelas teori yang bersesuaian dengan tahap anda pada masa dan anda akan menjadi sebahagian daripada program elektif. Ia adalah penting bahawa anda tidak hanya memilih program pengajian tertentu - katakan Design - dan utama - katakan Advertising - tetapi juga peranan profesional dan konteks profesional dengan latihan yang sepadan dan program minor.

Anda juga boleh memasukkan program kepujian dan / atau lengkapkan pengkhususan kelulusan anda dengan memilih program pertukaran di sebuah pusat atau universiti luar negara. Ini memberikan anda peluang untuk menyesuaikan diri program pendidikan akademi pilihan anda sendiri dan kepada pembangunan bakat anda sendiri.

Kajian bimbingan kerjaya

Walaupun seorang pelajar di WdKA, seorang jurulatih kerjaya kajian akan memantau kemajuan anda dan membantu anda membuat pilihan pembelajaran peribadi anda. jurulatih kerjaya kajian anda akan dapat membantu anda membuat persediaan untuk kehidupan anda sebagai seorang profesional. Bersama-sama anda akan menentukan pilihan anda dan kursus yang pengajian akan mengambil.

Rotterdams Onderwijs Model (ROM)

Yang Willem de Kooning Academy adalah salah satu daripada 14 institusi dari Rotterdam Universiti Sains Gunaan dan bekerjasama dengan Rotterdams Onderwijs Model (ROM - model pendidikan Rotterdam). Model ini membezakan antara pengetahuan, amalan yang didorong dan aktiviti pendidikan didorong oleh pelajar cq. bertujuan & gol.

Majors & amalan

Selain utama anda, katakan Pengiklanan atau Seni Halus, kajian anda juga akan terdiri daripada kanak-kanak yang elektif. Anda boleh memilih dari pelbagai mata pelajaran kontemporari dan isu. Ia akan memperkenalkan anda kepada tiga profil tamat pengajian: Amalan Autonomi, Amalan sosial dan Amalan Perdagangan. Pilihan tempat bawah umur adalah terhad dalam tahun pertama anda, tetapi seperti yang anda kemajuan mereka akan memainkan peranan yang semakin penting dalam program ijazah anda.

Oleh itu, anda akan mengkaji sama ada di dalam subjek anda sendiri dan dalam Amalan. Anda akan bekerja pada tugasan sebenar dan dapat menimba pengalaman praktikal semasa latihan dan pertukaran.

Akhirnya, anda akan menyusun pakej luas anda sendiri pengetahuan, kemahiran dan kepakaran. Apabila anda lulus, anda akan mempunyai sebuah badan yang unik amalan profesional yang akan membuat anda menonjol di pasaran buruh, dalam sektor kreatif atau dalam dunia seni.

PERMOHONAN DAN KEMASUKAN

Jika anda berminat dalam mengambil sarjana muda dalam Fine Art, Design, Fine Art & Training Design Guru atau Leisure Management Pada Willem de Kooning Academy, Daftar dalam talian sebelum 1 Mei 2018 untuk prosedur kemasukan, dan mendaftar di Studielink. Kedua-dua permohonan ini dan pendaftaran Studiinkink mesti dilengkapkan pada 1 Mei 2018. Bagi pelajar NON-EU tarikh akhir pendaftaran adalah 1 Mac 2018.

Adakah awak …

  • berbakat dalam seni visual?
  • bebas dan bertanggungjawab?
  • berdedikasi dan bermotivasi?
  • keusahawanan?

Kemudian lawati salah satu Hari Terbuka kami pada 11 November 2017 dan 10 Februari 2018 - dan bawa portfolio anda! - dan memohon kemasukan.

Senarai semak Portfolio

Apa

Untuk keselesaan dan 10-15 karya yang didahului oleh satu proses kreatif

Contohnya: reka bentuk, objek, gambar, filem, permainan, animasi, fesyen (aksesori), perabot, model, lukisan, poster, kempen, lukisan, artifak boleh guna dan arca. Anda boleh menerbitkan dan membentangkan semua ini dalam folder portfolio tradisional kemas, tetapi anda juga boleh menggunakan kaedah yang berbeza: kerja 3D boleh membawa sekotak (kadbod), bekerja digital boleh dikemukakan pada komputer riba atau tablet.

Sila ambil perhatian: selain daripada kerja-kerja ini, sila menunjukkan kepada kita beberapa perkara lain yang anda buat. Membuat pemilihan yang teliti antara kedua-dua. Dengan cara itu, kita boleh menilai sejauh mana anda mempunyai wawasan dalam kualiti yang anda sendiri dan kerja anda sendiri.

Pada hari-hari kemasukan, kita akan mencari dan menilai: - kebolehan ekspresif dan kreatif anda; - Perasaan anda untuk warna, bentuk dan material; - Keaslian dan daya cipta dalam kerja anda.

portfolio, lakaran dan kerja-kerja lain yang anda bawa, perlu untuk memberikan kita pandangan ini. Oleh itu, sila semak sama ada anda menunjukkan kedua-dua kapasiti penuh dan berpotensi, serta daya tarikan peribadi dan khusus untuk utama pilihan anda dan pilihan untuk (sebagai contoh) bahan-bahan, teknik, tema dan konsep.

Bagaimana

Sketches, ujian, cuba-out dan eksperimen Bawa buku lakaran, koleksi idea, buku skrap, coaster dengan ciptaan ditarik di belakang, eksperimen bahan, prototaip, model skala, cetakan ujian dan versi pertama. Semua ini boleh dikaitkan dengan 10-15 kerja-kerja tersebut di atas.

Kami ingin mendapatkan maklumat dalam reka bentuk anda dan proses mencipta. Kami ingin melihat bagaimana anda datang untuk mencipta versi akhir atau reka bentuk melalui lakaran, mencuba, menguji dan bereksperimen pertama. Kami ingin melihat bahawa anda mampu untuk mencabar diri sendiri dan untuk meneroka idea-idea pertama anda. Adalah penting bagi kita untuk melihat: - anda secara kritikal dapat merenung kerja anda dan mencabar diri sendiri; - Anda dapat melihat dan memerhati dunia di sekeliling anda dan bertindak balas pada apa sahaja yang anda notis; - Jika dan bagaimana anda pengarahan diri dan pembelajaran sendiri dan mampu membuat pilihan; - Jika dan dalam apa cara yang anda telah mewujudkan potensi dan boleh berkomunikasi melalui imej.

Kenapa

soal selidik dalam talian mengenai cita-cita dan motivasi anda Selepas permohonan anda, kami akan menghantar kod login untuk soal selidik dalam talian. Kami ingin mengetahui lebih lanjut mengenai pilihan anda utama dan apa yang anda fikir anda boleh harapkan dari kami. Yang memberi inspirasi kepada anda? Apa yang akan anda suka untuk belajar dari kami? Sila cetak soal selidik anda dan membawa dengan anda pada siang hari kemasukan. Kami akan berbincang dengan anda secara peribadi soalan dan cita-cita anda.

Program diajar dalam:
  • English
  • Belanda

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

Willem de Kooning Academy

Dalam reka bentuk mereka, pereka fesyen bekerja dari penglihatan yang kreatif dan kritis terhadap perkembangan semasa dalam fesyen dan masyarakat. Fashion ialah mengenai ... [+]

Satu lawatan jabatan reka bentuk fesyen Anda akan belajar cara menerapkan pengetahuan dan kemahiran anda untuk meramalkan trend fesyen dan untuk menolak batas.

pereka fesyen bekerja dari perspektif penglihatan yang kreatif dan kritikal perkembangan kontemporari dalam fesyen dan masyarakat. Sebagai pelajar Design Fashion, anda akan belajar untuk menentukan dan menemui trend, dan untuk bertindak balas terhadap keperluan pasaran pengguna. Anda akan bekerja dalam kurikulum berasaskan projek pada artikel sebenar pakaian, koleksi dan persembahan semua pusingan.

pereka fesyen bekerja dari perspektif penglihatan yang kreatif dan kritikal perkembangan kontemporari dalam fesyen dan masyarakat. Fesyen juga mengenai komunikasi visual: bagaimana anda berkomunikasi reka bentuk anda melalui pelbagai media?... [-]

Belanda Rotterdam
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Willem de Kooning Academy

Pereka grafik mahu berkomunikasi. Mereka mahu memberi bentuk kepada maklumat dalam perkataan dan imej, dan memberitahu cerita kepada penonton tertentu melalui pelbagai me ... [+]

Sebagai pereka grafik, anda menyambung daya tarikan dan pemerhatian anda kepada mereka pelanggan-pelanggan anda, pereka lain dan orang ramai.

Design grafik mendidik generasi baru pereka yang terlibat, kritikal, ingin tahu dan dapat berhubung dengan orang ramai dan pelanggan dari kedudukan seni dan bebas. Kami mendidik pembuat yang - dengan meneroka tanggungjawab dan kuasa reka bentuk grafik - dapat berkaitan dengan isu-isu sosial, budaya, politik, perdagangan dan teknologi dalam masyarakat kontemporari.

Pereka grafik mahu berkomunikasi. Memberi bentuk kepada maklumat di dalam perkataan dan imej, dan memberitahu cerita kepada penonton tertentu melalui pelbagai media. Mereka bentuk identiti dan berinteraksi dengan pengguna. Sebagai pereka grafik, anda menyambung daya tarikan dan pemerhatian anda kepada mereka pelanggan-pelanggan anda, pereka lain dan orang ramai. Anda ingin mempunyai kehadiran yang di mana-mana di mana komunikasi diperlukan.... [-]

Belanda Rotterdam
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Willem de Kooning Academy

Istilah 'animasi' berasal dari perkataan Latin 'anima', yang bermaksud 'roh'. Oleh itu, 'animasi' bermaksud 'untuk menghasut, untuk membawa kepada kehidupan. Melihat dite ... [+]

jabatan kami animasi memberi tumpuan secara intensif pada kesesuaian dan konsep pembangunan, selain daripada pembangunan ketukangan dan kemahiran pelajar.

Animasi yang dihadapi dalam filem, siri televisyen, permainan, realiti bertambah, realiti maya, interaktif aplikasi / aplikasi, iklan, simulasi dan filem maklumat. Terdapat juga pelbagai jenis format, daripada animasi 2D tradisional dan teknik komputer 3D untuk menghentikan gerak dan animasi ketot digital. Animasi menggabungkan teknologi dengan cerita. Animasi telah dilakukan oleh kemajuan teknologi pada abad ke-20 ke-19 dan awal, apabila pengkhayal menjadi pembikin filem. Bentuk seni terus dibentuk oleh perkembangan teknologi. Animasi juga mempunyai pengaruh yang besar terhadap cara di mana masyarakat berfungsi dan berkomunikasi. Animator yang sedar perkembangan evolusi juga tahu masa depan profesion dan, mungkin lebih penting, adalah selaras dengan perkembangan yang berkaitan dalam masyarakat.... [-]

Belanda Rotterdam
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Willem de Kooning Academy

Anda akan berkembang menjadi pakar imej yang - dalam individu anda dan cara mempersoalkan - menggunakan fotografi sebagai alat untuk menggambarkan dunia dengan cara yang ... [+]

Anda akan membangunkan sebagai pakar imej yang menggunakan fotografi dan media lain untuk visual daftar wawasan sendiri realiti dalam pemikiran-memprovokasi dan cara-cara peribadi.

Belajar Photography bermakna membangunkan cara-cara baru untuk berfikir dan melihat. Anda berkaitan dengan dunia melalui imej (fotografi), dan sebagai seorang jurugambar profesional yang anda perlu tahu bagaimana untuk berurusan dengan medium ini berkuasa. Apakah matlamat peribadi yang berkaitan dengan fotografi sebagai satu bentuk seni sederhana dan?

Anda akan membangunkan sebagai pakar imej yang, pada individu mereka sendiri dan cara disoal siasat, menggunakan fotografi sebagai alat untuk menggambarkan dunia dalam pemikiran-memprovokasi dan visual yang mencabar dan menarik. Anda berkaitan dengan dunia melalui imej, dengan menggunakan pengetahuan anda tentang sifat-sifat medium fotografi. imej fotografi mempunyai ciri khas mereka sendiri, memberi peluang tertentu, dan menduduki kedudukan yang istimewa dalam budaya visual kontemporari. Sebagai seorang jurugambar, anda juga mempunyai pengetahuan bahasa dan umum makna imej, yang anda boleh memohon untuk tujuan anda sendiri.... [-]

Belanda Rotterdam
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Willem de Kooning Academy

Gaya Hidup mengambil tempat yang penting dalam pasaran komersial fesyen dan dalaman, tetapi pasaran adalah jauh lebih pelbagai. Seni dan budaya, pemakanan dan kesihatan, ... [+]

Design Transformasi gaya hidup

Kami sedang menuju ke dalam tempoh transformasi selanjutnya bahawa mendalam akan memberi kesan kepada kehidupan kita di peringkat peribadi, sosial dan ekonomi.

Bagaimana gaya hidup dipengaruhi oleh sifat dinamik masyarakat hari ini? Apakah kesan inovasi dalam kehidupan seharian kita? Bolehkah kita mengubah gaya hidup adalah apa-apa cara yang mereka dapat menghadapi cabaran masa akan datang?

pelajar gaya hidup Design harus inovatif, berwawasan dan ditentukan.

Pelajar membiasakan diri dengan kaedah seperti pemikiran masa depan, reka bentuk pemikiran dan bercerita, dan belajar untuk menggunakan kaedah ini dalam penyelidikan mereka. Anda akan membangunkan kemahiran penting seperti pemikiran konseptual dan keupayaan untuk merangka dan membangunkan wawasan, dan belajar bagaimana untuk menggunakan kemahiran ini dalam proses reka bentuk.... [-]

Belanda Rotterdam
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Willem de Kooning Academy

Anda akan berkembang menjadi seorang pereka yang khusus dalam mewujudkan imej gunaan dan visual. Illustration menjadi semakin lebih jelas dalam budaya komunikasi kita kua ... [+]

Kami percaya bahawa dengan menerima kepelbagaian, kita berada dalam kedudukan untuk mewujudkan persekitaran yang fleksibel di mana pelajar boleh menemui arahan mereka sendiri.

Pelajar jabatan Illustration pada de Kooning Academy Willem (WdKA) belajar untuk bekerja dan belajar bersama-sama sebagai satu komuniti. Dalam masyarakat ini, jabatan itu secara aktif menggalakkan julat luas peluang pembelajaran dimungkinkan oleh sumbangan daripada individu-individu daripada pelbagai latar belakang dan pelbagai pendekatan kepada ilustrasi.

Kami berhasrat untuk mengelakkan mengekang pelajar dalam cawangan-cawangan tertentu ilustrasi. Kami percaya bahawa dengan menerima kepelbagaian, kita berada dalam kedudukan untuk mewujudkan persekitaran yang fleksibel di mana pelajar boleh menemui arahan mereka sendiri. Fokus dalam jabatan adalah kepada tiga bidang khusus profesion: naratif, bermaklumat, dan ilustrasi authorial. ... [-]

Belanda Rotterdam
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Willem de Kooning Academy

Willem de Kooning Academy adalah satu-satunya akademi seni di Belanda yang mempunyai utama di Advertising. WdKA akan mengajar anda untuk menjadi semua-bulat dengan sentuh ... [+]

Willem de Kooning Academy adalah satu-satunya akademi seni di Belanda yang menawarkan utama dalam Advertising.

Fancy kerjaya dalam pengiklanan dan pemikiran kreatif? Pilih Willem de Kooning Academy di Rotterdam! pelajar-pelajar kita, tutor dan alumni kerap dilanda perhatian dengan memenangi anugerah dan pencalonan antarabangsa. Anda akan belajar untuk menjadi pengiklanan semua-bulat atau konsep kreatif, pasaknya pd as roda di antara kreatif antara disiplin dan pelanggan. Anda mempunyai visi yang kuat, semangat dan drive, dan sentiasa pada bola dengan berita, seni, jenama, dan trend. Anda mempunyai bakat untuk strategi komunikasi dan media dan pengetahuan tentang kemungkinan teknikal kreatif.... [-]

Belanda Rotterdam
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Willem de Kooning Academy

media Audiovisual memainkan peranan utama dalam penyediaan maklumat, pendidikan dan hiburan. Dalam jabatan kami, anda akan belajar untuk membangunkan imej dan bunyi. Anda ... [+]

dimensi operasi dan seni seiring

media audio-visual memainkan peranan penting dalam memberikan maklumat, pendidikan dan hiburan. The Audiovisual Design utama mengajar anda untuk mereka bentuk menggunakan imej dan bunyi. Anda akan belajar audio dan kamera teknik, teknik perisian, kaedah pengeluaran dan pembangunan konsep.

tutor kami semua mempunyai latar belakang teori dan profesional yang kukuh: Mereka adalah penyelidik, editor skrip, pereka audio-visual, gerakan pereka grafik, pereka interaktif, artis visual, editor, dan kamera atau juruteknik audio.

Pelajar dijangka mempunyai tahap asas pengetahuan sedia ada dalam bidang reka bentuk audio-visual dan boleh digunakan dengan imej, serta kepentingan dalam bercerita. Pelajar dijangka untuk meneroka dan mengambil risiko, menerima (dan juga memeluk) kegagalan. Anda akan belajar untuk menunjukkan hasil kerja anda sendiri dan juga rakan-rakan pelajar anda. ... [-]

Belanda Rotterdam
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Willem de Kooning Academy

Design Produk adalah kira-kira sentiasa mengkaji hubungan antara produk dan pengguna mereka. Terdapat pelbagai produk dan mereka di mana-mana, dari semata-mata berfungsi ... [+]

Permohonan meluas kaedah baru pengagihan dan pengeluaran kini menyediakan peluang baru yang utama untuk pereka produk hari ini.

Design produk adalah kira-kira sentiasa mengkaji hubungan antara pengguna dan produk. Terdapat pelbagai jenis produk dan mereka di mana-mana; dari semata-mata berfungsi untuk orang-orang yang membuat kenyataan atau bercerita. Permohonan meluas kaedah baru pengagihan dan pengeluaran kini menyediakan peluang baru yang utama untuk pereka produk hari ini.

Design Produk adalah kira-kira sentiasa mengkaji hubungan antara produk dan pengguna mereka. Terdapat pelbagai jenis produk dan mereka di mana-mana, dari semata-mata berfungsi untuk orang-orang yang membuat kenyataan. Pada terasnya, reka bentuk produk adalah tentang soal siasat dan mentakrif semula apa yang telah wujud. Ini adalah mengapa pereka produk memberi makna dan berfikir tentang penampilan.... [-]

Belanda Rotterdam
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Willem de Kooning Academy

Bandar-bandar, bangunan, hiasan dalaman. Ini mempunyai pengaruh yang besar kepada bagaimana kita mengalami dunia kami. Dalam reka bentuk ruang, kita melihat persekitaran ... [+]

reka bentuk Spatial adalah disiplin yang kreatif menggabungkan kesedaran budaya dan seni, penglibatan sosial, tanggungjawab ekonomi dan wawasan teknikal.

Bandar-bandar, bangunan, hiasan dalaman: semua ini memberi kesan yang besar kepada bagaimana kita mengalami dunia. Dalam reka bentuk ruang, kami mengambil kira persekitaran bandar serta ruang dalaman dan luaran pada skala yang kecil dan besar. Ia adalah satu disiplin yang kreatif menggabungkan kesedaran budaya dan seni, penglibatan sosial, tanggungjawab ekonomi dan wawasan teknikal.

Anda akan belajar untuk berurusan dengan tugas yang kompleks dan situasi yang dihadapi oleh masyarakat kontemporari. Anda akan belajar untuk membangunkan wawasan peribadi dan konkrit melaksanakan wawasan ini dalam amalan reka bentuk. Kaedah pengajaran memberi tumpuan kepada projek-projek yang menangani tema kontemporari seperti kemampanan, identiti dan tujuan semula bangunan. Projek dalam tahun-tahun sebelumnya termasuk seorang 'muzium segera', sebuah kedai utama untuk jenama baru, hotel lama tinggal di kawasan perindustrian Rotterdam, teater pelbagai budaya di sebuah gereja di daerah Zuidwijk Rotterdam, dan penggunaan kreatif ruang kosong di pusat bandar Rotterdam.... [-]

Belanda Rotterdam
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Willem de Kooning Academy

Anda mengembangkan bakat seni anda melalui latihan berbilang facetted dalam semua aspek profesion: gunaan seni, pembangunan konsep, kemahiran teknikal, komunikasi dan pen ... [+]

teori seni, penyelidikan dan percubaan semua memainkan peranan penting dalam program pengajian

Seni wujud dalam rangkaian rujukan silang: artis mencerminkan kepada dunia amnya. Dalam program kajian Seni Halus, anda akan belajar untuk menentukan dan mentakrifkan semula apa yang seni - atau boleh - berhubung dengan masyarakat. Anda akan membangunkan bakat seni anda melalui latihan serba boleh dalam semua aspek profesion: gunaan seni, pembangunan konsep, 'membuat' kemahiran, komunikasi dan penyampaian karya anda, serta kemahiran keusahawanan khusus berkaitan dengan domain seni . Dengan cara ini anda akan menjadi perintis mewujudkan, bekerja pada projek-projek penyelidikan visual kendiri anda sendiri.... [-]

Belanda Rotterdam
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

How would you describe 'the vibe' at school?

What was the admission process like?

Willem de Kooning Academy; it's yours!