Willem de Kooning Academy

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kontemporari dan memotong pendidikan pinggir

Yang Willem de Kooning Academy menawarkan kursus-kursus seni kelebihan kontemporari dan memotong yang melengkapkan berubah, amalan antarabangsa. Dunia luar tidak lagi mencari artis autonomi atau pereka grafik, tetapi bagi orang-orang yang mempunyai pelbagai bakat dan kemahiran dan yang kelihatan di luar sempadan disiplin asal mereka. Ini adalah 'perintis mewujudkan'. Kelajuan dan kerumitan perkembangan teknologi kuat mempengaruhi amalan profesional kontemporari dan masa depan. Pelajar-pelajar kita akan bekerja di kedua-dua tempatan dan di peringkat antarabangsa dengan profesional dari bidang yang berbeza di dalam tempat terbuka dan maya.

Pembangunan Peribadi

Kami mewujudkan suasana di mana anda boleh membangunkan dan meluaskan minat anda. Anda boleh memilih cara yang berbeza untuk kerja, jenis tugasan yang sesuai dengan gaya anda pembelajaran dan bagaimana untuk membangunkan bakat anda. Proses pembelajaran keseluruhan mungkin berbeza untuk setiap individu pelajar, tetapi ijazah yang anda peroleh adalah sama. Anda akan menghadiri kelas teori yang bersesuaian dengan tahap anda pada masa dan anda akan menjadi sebahagian daripada program elektif. Ia adalah penting bahawa anda tidak hanya memilih program pengajian tertentu - katakan Design - dan utama - katakan Advertising - tetapi juga peranan profesional dan konteks profesional dengan latihan yang sepadan dan program minor.

Anda juga boleh memasukkan program kepujian dan / atau lengkapkan pengkhususan kelulusan anda dengan memilih program pertukaran di sebuah pusat atau universiti luar negara. Ini memberikan anda peluang untuk menyesuaikan diri program pendidikan akademi pilihan anda sendiri dan kepada pembangunan bakat anda sendiri.

Kajian bimbingan kerjaya

Walaupun seorang pelajar di WdKA, seorang jurulatih kerjaya kajian akan memantau kemajuan anda dan membantu anda membuat pilihan pembelajaran peribadi anda. jurulatih kerjaya kajian anda akan dapat membantu anda membuat persediaan untuk kehidupan anda sebagai seorang profesional. Bersama-sama anda akan menentukan pilihan anda dan kursus yang pengajian akan mengambil.

Rotterdams Onderwijs Model (ROM)

Yang Willem de Kooning Academy adalah salah satu daripada 14 institusi dari Rotterdam Universiti Sains Gunaan dan bekerjasama dengan Rotterdams Onderwijs Model (ROM - model pendidikan Rotterdam). Model ini membezakan antara pengetahuan, amalan yang didorong dan aktiviti pendidikan didorong oleh pelajar cq. bertujuan & gol.

Majors & amalan

Selain utama anda, katakan Pengiklanan atau Seni Halus, kajian anda juga akan terdiri daripada kanak-kanak yang elektif. Anda boleh memilih dari pelbagai mata pelajaran kontemporari dan isu. Ia akan memperkenalkan anda kepada tiga profil tamat pengajian: Amalan Autonomi, Amalan sosial dan Amalan Perdagangan. Pilihan tempat bawah umur adalah terhad dalam tahun pertama anda, tetapi seperti yang anda kemajuan mereka akan memainkan peranan yang semakin penting dalam program ijazah anda.

Oleh itu, anda akan mengkaji sama ada di dalam subjek anda sendiri dan dalam Amalan. Anda akan bekerja pada tugasan sebenar dan dapat menimba pengalaman praktikal semasa latihan dan pertukaran.

Akhirnya, anda akan menyusun pakej luas anda sendiri pengetahuan, kemahiran dan kepakaran. Apabila anda lulus, anda akan mempunyai sebuah badan yang unik amalan profesional yang akan membuat anda menonjol di pasaran buruh, dalam sektor kreatif atau dalam dunia seni.

PERMOHONAN DAN KEMASUKAN

Jika anda berminat dalam mengambil sarjana muda dalam Fine Art, Design, Fine Art & Training Design Guru atau Leisure Management Pada Willem de Kooning Academy, Daftar dalam talian sebelum 1 Mei 2018 untuk prosedur kemasukan, dan mendaftar di Studielink. Kedua-dua permohonan ini dan pendaftaran Studiinkink mesti dilengkapkan pada 1 Mei 2018. Bagi pelajar NON-EU tarikh akhir pendaftaran adalah 1 Mac 2018.

Adakah awak …

  • berbakat dalam seni visual?
  • bebas dan bertanggungjawab?
  • berdedikasi dan bermotivasi?
  • keusahawanan?

Kemudian lawati salah satu Hari Terbuka kami pada 11 November 2017 dan 10 Februari 2018 - dan bawa portfolio anda! - dan memohon kemasukan.

Senarai semak Portfolio

Apa

Untuk keselesaan dan 10-15 karya yang didahului oleh satu proses kreatif

Contohnya: reka bentuk, objek, gambar, filem, permainan, animasi, fesyen (aksesori), perabot, model, lukisan, poster, kempen, lukisan, artifak boleh guna dan arca. Anda boleh menerbitkan dan membentangkan semua ini dalam folder portfolio tradisional kemas, tetapi anda juga boleh menggunakan kaedah yang berbeza: kerja 3D boleh membawa sekotak (kadbod), bekerja digital boleh dikemukakan pada komputer riba atau tablet.

Sila ambil perhatian: selain daripada kerja-kerja ini, sila menunjukkan kepada kita beberapa perkara lain yang anda buat. Membuat pemilihan yang teliti antara kedua-dua. Dengan cara itu, kita boleh menilai sejauh mana anda mempunyai wawasan dalam kualiti yang anda sendiri dan kerja anda sendiri.

Pada hari-hari kemasukan, kita akan mencari dan menilai: - kebolehan ekspresif dan kreatif anda; - Perasaan anda untuk warna, bentuk dan material; - Keaslian dan daya cipta dalam kerja anda.

portfolio, lakaran dan kerja-kerja lain yang anda bawa, perlu untuk memberikan kita pandangan ini. Oleh itu, sila semak sama ada anda menunjukkan kedua-dua kapasiti penuh dan berpotensi, serta daya tarikan peribadi dan khusus untuk utama pilihan anda dan pilihan untuk (sebagai contoh) bahan-bahan, teknik, tema dan konsep.

Bagaimana

Sketches, ujian, cuba-out dan eksperimen Bawa buku lakaran, koleksi idea, buku skrap, coaster dengan ciptaan ditarik di belakang, eksperimen bahan, prototaip, model skala, cetakan ujian dan versi pertama. Semua ini boleh dikaitkan dengan 10-15 kerja-kerja tersebut di atas.

Kami ingin mendapatkan maklumat dalam reka bentuk anda dan proses mencipta. Kami ingin melihat bagaimana anda datang untuk mencipta versi akhir atau reka bentuk melalui lakaran, mencuba, menguji dan bereksperimen pertama. Kami ingin melihat bahawa anda mampu untuk mencabar diri sendiri dan untuk meneroka idea-idea pertama anda. Adalah penting bagi kita untuk melihat: - anda secara kritikal dapat merenung kerja anda dan mencabar diri sendiri; - Anda dapat melihat dan memerhati dunia di sekeliling anda dan bertindak balas pada apa sahaja yang anda notis; - Jika dan bagaimana anda pengarahan diri dan pembelajaran sendiri dan mampu membuat pilihan; - Jika dan dalam apa cara yang anda telah mewujudkan potensi dan boleh berkomunikasi melalui imej.

Kenapa

soal selidik dalam talian mengenai cita-cita dan motivasi anda Selepas permohonan anda, kami akan menghantar kod login untuk soal selidik dalam talian. Kami ingin mengetahui lebih lanjut mengenai pilihan anda utama dan apa yang anda fikir anda boleh harapkan dari kami. Yang memberi inspirasi kepada anda? Apa yang akan anda suka untuk belajar dari kami? Sila cetak soal selidik anda dan membawa dengan anda pada siang hari kemasukan. Kami akan berbincang dengan anda secara peribadi soalan dan cita-cita anda.

Lokasi

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami