Utrecht University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Utrecht

Ditubuhkan pada tahun 1636, Utrecht University adalah sebuah universiti penyelidikan antarabangsa yang dihormati, yang secara konsisten menempatkan nombor satu di Belanda, ke-17 di benua Eropah dan ranking teratas di peringkat antarabangsa di seluruh dunia, dan ahli universiti penyelidikan Liga Eropah yang terkenal.

Salah seorang pelajar Sarjana antarabangsa kita dan graduan baru-baru ini akan berkongsi pengalaman mereka untuk belajar dan tinggal di Utrecht dan Belanda pada umumnya. Untuk maklumat lanjut dan mendaftar, pergi ke laman web. Kami berharap dapat melihat anda dalam talian tidak lama lagi!

Inovatif dan komuniti akademik berorientasikan antarabangsa

Menyertai Universiti Utrecht sebagai pelajar sarjana akan membuat anda sebahagian daripada komuniti akademik yang inovatif dan berorientasikan antarabangsa - yang dibawa ke hadapan tidak kurang daripada 12 pemenang Hadiah Nobel - terlibat dalam canggih dan pengajaran dan penyelidikan pelbagai disiplin.

Saintis Utrecht yang telah memberi sumbangan cemerlang kepada masyarakat termasuk pemenang Hadiah Nobel Christiaan Eijkman, salah seorang penemu vitamin; neuropharmacologist David de Wied, yang memenangi pujian kebangsaan dan antarabangsa untuk mengetahui bahawa neuropeptides (protein kecil) aktiviti otak kawalan dan tingkah laku; dan yang terbaru pemenang Hadiah Nobel Gerard 't Hooft, seorang saintis terkemuka dalam bidang fizik teori. Ia juga termasuk Johanna Westerdijk (Dutch sahaja), profesor wanita pertama di Belanda.

Pengajaran peribadi dan interaktif

Di Universiti Utrecht anda akan mengalami satu model pendidikan yang berkualiti yang berdiri untuk pengajaran peribadi dan interaktif berdasarkan refleksi dan perbahasan, fleksibiliti dan tahap pilihan pelajar, serta pembangunan profesional kekal untuk pensyarah.

Pelajar dan Program

Universiti Utrecht yang diambil kira lebih 30,000 pelajar dari 118 buah negara. Anda boleh memilih antara lebih 140 program siswazah, 90 (+) di mana diajar bahasa Inggeris, dan 32 program latihan guru (kedua-dua bahasa Belanda dan bahasa Inggeris) - program pengajian bahasa Inggeris yang paling banyak di Belanda. Program Sarjana di Universiti Utrecht adalah program 1 atau 2 tahun yang membawa kepada gelar Sains (MSc), Ijazah Sarjana (MA) atau Undang-undang (LLM). Di atas Program Sarjana anda boleh mengambil bahagian dalam Program Innovators Muda: terpilih 15 ECTS penghormatan kursus di peringkat ijazah.

Bidang profesional

Yang berkaitan dengan bidang profesional secara konsisten diterapkan dalam kurikulum program UU sarjana. Sebuah pusat Career Services akan menyokong peralihan anda ke dalam pasaran kerja siswazah Belanda atau antarabangsa.

Top 5 tempat paling gembira untuk hidup

Inggeris digunakan secara meluas di Belanda. Utrecht adalah sebuah bandar yang indah zaman pertengahan, yang terletak di pusat di Belanda. Amsterdam Schiphol Airpoft kurang daripada setengah jam jauhnya, dan terdapat sambungan kereta api yang mudah di seluruh Eropah. Ini dengan alasan yang baik bahawa BBC Travel meletakkan Utrecht di "tempat paling atas 5 paling gembira untuk Iive '.

Cara memohon?

Proses permohonan kita dilakukan dalam talian. Sila layari laman web kami untuk maklumat lanjut mengenai proses permohonan.

Hubungi kami

Jika anda mempunyai sebarang soalan mengenai program Sarjana kami, sila hubungi kami. Perkhidmatan Pelajar (Isnin hingga Jumaat, 10 pagi - 4 petang) Tel: +31 30 253 7000 E-mel: study@uu.nl Alamat Pelawat: UU untuk U, Perkhidmatan Pelajar, Heidelberglaan 6, de Uithof

This school offers programs in:
  • English

Lihat BAs » Lihat BScs » Lihat Ijazah Sarjana Muda » Lihat Health BSc » Lihat Health MSc » Lihat MA » Lihat MSc » Lihat Law LLM »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Ba dalam falsafah, politik dan ekonomi

Campus Sepenuh masa September 2019 Belanda Utrecht

[+]

Untuk membantu menyelesaikan cabaran terbesar di dunia, kami memerlukan pakar yang dapat melihat isu-isu kemasyarakatan dari pelbagai perspektif. Sarjana Muda Falsafah, Politik dan Ekonomi (PPE) baru ini memenuhi keperluan ini. Program ini menyediakan latihan peringkat tinggi dan intensif untuk pelajar yang ingin mencari penyelesaian kepada masalah yang paling mendesak di dunia.

PPE plus History, di Utrecht

[-]

Bujang dalam bahasa dan budaya celtic

Campus Sepenuh masa September 2019 Belanda Utrecht

Dewa, pahlawan dan orang-orang kudus; upacara khas, legenda tua dan karya sastera: dalam program Sarjana Muda ini, anda akan mengkaji setiap aspek budaya dan kesusasteraan Celtic dalam kedalaman yang mendalam. Sememangnya, anda juga akan berpeluang membenamkan diri dalam masyarakat Celtic, termasuk sejarah politiknya. [+]

Sebelum permulaan era Kristian, orang-orang berbahasa Celtic memilik kawasan yang merangkumi hampir semua Eropah seperti yang kita ketahui hari ini dan mengembangkan budaya kaya. Pada Abad Pertengahan, orang-orang yang sama ini tinggal di negara-negara dan wilayah yang masih didiami oleh rakyat Celtic hingga ke hari ini - Ireland, Scotland, Wales, Cornwall dan Brittany. Budaya mereka masih menimbulkan persoalan hari ini pada abad ke-21. Bagaimana anda menyebut Old Irish? Adakah King Arthur seorang yang sebenar? Kesan yang manakah Celt itu masih jelas dalam dunia moden hari ini? Dengan mempelajari Bahasa dan Budaya Celtic, anda akan belajar bagaimana untuk mencari jawapan kepada semua soalan ini dan juga untuk membezakan antara mitos dan realiti.... [-]


Ijazah Sarjana Muda dalam Sejarah

Campus Sepenuh masa September 2019 Belanda Utrecht

[+]

Anda juga boleh melakukan latihan atau belajar di luar negara. Baca lebih lanjut mengenai kurikulum. Semasa program Sarjana anda, anda boleh mendalami pengetahuan anda diperolehi di landasan yang betul, sebagai contoh dalam Pengajian Konflik, Perhubungan Antarabangsa, Sejarah Kebudayaan Eropah Moden, Sejarah Politik dan Masyarakat atau Penyelidikan Master Sejarah.

Untuk minda fleksibel

Adakah anda mempunyai pelbagai kepentingan dan anda juga bersedia untuk menggali jauh?

[-]

Sarjana muda dalam kajian sastera

Campus Sepenuh masa September 2019 Belanda Utrecht

Pelajar yang mengambil program Sarjana Muda dalam Pengajian Sastera Universiti Utrecht akan mengambil perbandingan perbandingan kesusasteraan semua zaman, mulai dari zaman purba hingga masa kini, memfokuskan pada kesusasteraan itu sendiri dan mengenai hubungannya dengan bentuk seni dan jenis media lain. Program ini mengambil segala-galanya dari puisi epik hingga novel, dan dari novel kepada kisah fiksyen penggemar. [+]

Program Pengajian Sastera kami telah dipilih sebagai krim tanaman pada edisi 2017 Panduan Pemilihan untuk Universiti (Keuzegids Universiteiten 2017). Kandungan program, pensyarah dan beban kerja khususnya datang untuk banyak pujian. Bagi pihaknya, Elsevier, sekali lagi mengundi program Bachelor University Utrecht dalam Pengajian Sastera yang terbaik di Belanda.

FROM POEMS TO FAN FICTION

[-]

Sarjana muda dalam media dan budaya

Campus Sepenuh masa September 2019 Belanda Utrecht

Program Media dan Kebudayaan mengkaji pelbagai jenis media dalam konteks yang luas dan berkaitan dengan satu sama lain. Anda belajar tentang sejarah, teori dan konteks sosial yang lebih besar di mana fungsi media berlainan. [+]

Persembahan teater menggunakan filem dan media baru. Televisyen berusaha untuk berinteraksi dengan penonton melalui media sosial. Filem terdiri daripada imejan komputer yang dihasilkan. Trend ini memberi isyarat untuk mengkaji hubungan antara media yang berlainan.

[-]

BSc

Bachelor in Economics and Business Economics

Campus Sepenuh masa September 2019 Belanda Utrecht

Jika anda memilih untuk belajar Ekonomi dan Ekonomi Perniagaan di Utrecht, anda memilih pandangan yang menyeluruh mengenai isu-isu ekonomi: perspektif dunia sebenar. Apakah keperluan dan objektif orang dan organisasi dalam masyarakat kompleks kita? Apa pilihan yang mereka buat untuk memenuhi keperluan mereka dan mencapai objektif mereka? Untuk mencari jawapan yang betul kepada soalan-soalan kita menganalisis isu-isu ekonomi dengan wawasan daripada bidang-bidang lain seperti Geografi, Undang-undang dan Sains Sosial. [+]

Mengapa sesetengah negara-negara kaya dan lain-lain miskin? Apakah faedah euro sebagai mata wang utama di Eropah? Bagaimana kita boleh membuat penjagaan kesihatan yang berpatutan? Mengapa orang memulakan syarikat mereka sendiri?

Ijazah: BSc (Sarjana Muda Sains)

[-]

Bachelor in Global Sustainability Science

Campus Sepenuh masa September 2019 Belanda Utrecht

[+]

Soalan-soalan yang sedang ditangani hari ini oleh penyelidik daripada Copernicus Institut Pembangunan Lestari menentukan orang-orang yang perlu ditangani di masa akan datang. Anda akan mendapati ia menarik untuk terlibat di peringkat awal dengan tema terkenal masa depan.

Ringkasan

Cara pengajaran: Fulltime Bahasa arahan: Bahasa Inggeris Jangka masa: 3 tahun Kredit: 180 Mula: September Yuran pengajian :

[-]

Ijazah Sarjana Muda

Bachelor University College Utrecht

Campus Sepenuh masa September 2019 Belanda Utrecht

[+]

Kedudukan dan anugerah The Keuzegids (panduan pilihan kajian Belanda) telah menganugerahkan UCU tajuk Program Nilai Tertinggi setiap tahun sejak 2013.

[-]

Sarjana Muda Kolej Universiti Roosevelt

Campus Sepenuh masa September 2019 Belanda Utrecht

UCR adalah program Seni Liberal dan Sains. Pada UCR, pelajar bermotivasi dan ingin tahu membuat program individu mereka sendiri di kampus antarabangsa. [+]

Sarjana Muda Kolej Universiti Roosevelt Membina program anda sendiri

Falsafah atau fizik? Ubat atau matematik? Undang-undang atau bahasa? Salah satu ciri yang membezakan program ini di UCR adalah bahawa anda tidak perlu memilih. Liberal Arts and Sciences konsep adalah berdasarkan idea bahawa masalah yang paling kompleks pada hari ini tidak lagi boleh diselesaikan dengan pendekatan mono disiplin. Pelajar di Kolej Universiti Roosevelt membina program akademik mereka sendiri, yang direka khas untuk kepentingan masing-masing. Dengan berbuat demikian, program ini menyediakan anda untuk dunia yang tuntutan dan cabaran akan berkembang lebih kompleks setiap tahun, manakala secara optimum menyediakan anda untuk program sarjana, tugas pilihan anda.... [-]


Video

Master you future @ Utrecht University

Contact

Utrecht University

Alamat Utrecht University P.O Box 80125
3508 TC Utrecht, Utrecht, Belanda
Website http://www.uu.nl/masters/en
Telefon +31 30 253 3550