University of Groningen - Campus Fryslan

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Groningen menyediakan program pendidikan berkualiti tinggi dan tinggi kepada pelajar Sarjana, Sarjana dan PhD dari seluruh dunia. Pelajar Universiti Groningen menyumbang kepada penyelidikan terobosan dan sosial yang relevan. Pelajar kami berasa benar di rumah di bandar Groningen yang selamat dan bersemangat.

Program

Mencari peluang belajar akademik di sebuah universiti terkemuka di Belanda? Dengan lebih daripada 45 program Sarjana Muda, beberapa di antaranya mempunyai beberapa varian (trek) dan lebih 160 program Sarjana, Universiti Groningen adalah tempat yang akan menjadi. Dan bukan hanya untuk anda - pelajar dan ahli akademik datang ke Universiti Groningen dari seluruh dunia.

Kenapa pilih Groningen?

Kami adalah Universiti Top 100
Universiti Groningen menyediakan program pendidikan berkualiti tinggi. Kami menawarkan pelbagai program ijazah yang menarik dan sangat dihargai yang berpangkat dengan baik di peringkat antarabangsa. Sebagai pelajar kami, anda akan menerima pengawasan yang berkualiti tinggi dan mempunyai banyak program untuk dipilih. Sebagai pelajar yang bermotivasi dan berbakat, anda boleh menyertai Kolej Kepujian untuk cabaran tambahan.
Penyelidikan terobosan kami
Groningen adalah antara universiti penyelidikan teratas di Eropah. Universiti ini menjalankan penyelidikan tanah dan penyelidikan yang berkaitan dengan sosial, membina jambatan antara disiplin. Penyelidikan kami menumpukan kepada tiga bidang tumpuan utama- Tenaga, Penuaan Sihat dan Persekitaran Berkelanjutan. Dengan tema-tema ini, Universiti sedang berusaha merapatkan jurang antara sains dan masyarakat. Sebagai pelajar kami, anda akan menyumbang kepada penyelidikan kami yang terkemuka.
Tidak pernah momen yang membosankan
Groningen adalah bandar pelajar yang meriah. Penduduknya mempunyai umur purata terendah di Belanda; satu daripada empat penduduk adalah pelajar. Pelajar dapat dilihat di mana-mana: belajar di taman Noorderplantsoen, menikmati kehidupan malam dan bekerja pelbagai kerja sambilan. Groningen juga merupakan bandar yang selamat dan hijau untuk tinggal di, dengan kawasan pedesaan yang tenang dengan menaiki basikal pendek. #NothingTopsGroningen
Reputasi 400 tahun
Universiti Groningen mempunyai sejarah yang kaya dan reputasi yang sangat baik. Ramai orang yang sangat berbakat dalam pelbagai bidang telah belajar atau bekerja di universiti selama 400 tahun kewujudannya, termasuk empat pemenang Hadiah Nobel, pelajar universiti wanita pertama di Belanda, pensyarah perempuan pertama, angkasawan pertama Belanda dan presiden pertama Bank Eropah.
Ia adalah bandar budaya
Groningen menjadi tuan rumah festival unik, termasuk Noorderzon di taman Noorderplantsoen dan festival muzik Eurosonic Noorderslag. Terdapat banyak muzium, seperti Muzium Groninger dengan pameran kontemporinya yang halus. The Stadsschouwburg (teater bandar) berumur 133 tahun dan ia merupakan salah satu teater tertua dan paling tampan di Belanda. Banyak teater, panggung wayang dan tempat persembahan memenuhi semua citarasa, sama ada anda lebih suka menonton atau mahu menyertai!
"Sepanjang bujang saya, saya dapati peluang-peluang kebudayaan dan kegembiraan yang hanya sebuah bandar dengan populasi pelajar 25% boleh menawarkan"

Jeremy Dillman, BSc. Pelajar psikologi

Membangunkan bakat anda
Groningen dan universiti menawarkan kemudahan untuk pembangunan dan bakat. Sebagai pelajar kami, anda akan dapat membangunkan kebolehan anda sepenuhnya dan membuat sumbangan kepada penyelidikan dan masyarakat. Profesor dan guru anda akan berada di sana untuk membimbing anda setiap langkah. Anda juga boleh melawat Pusat Kerjaya kami untuk nasihat. Groningen adalah tempat yang akan menjadi selepas anda menamatkan pengajian; anda boleh mencari pekerjaan di Universiti atau di salah satu daripada banyak syarikat di City of Talent!
Menjelajah dunia
Universiti Groningen mempunyai hubungan antarabangsa yang kuat, yang bermakna anda boleh dengan mudah menghabiskan sebahagian darjah anda belajar di luar negara. Universiti juga menawarkan beberapa program ijazah Sarjana Antarabangsa yang unik dengan kerjasama universiti besar Eropah yang lain. Groningen terletak di tengah-tengah Eropah dengan Paris, London dan Copenhagen beberapa jam sahaja. Kongsi perjalanan anda dengan kami: #MyUGStory.
Buat kawan dari seluruh dunia
Universiti kami terkenal dengan komuniti antarabangsa yang besar. Lebih 4000 pelajar antarabangsa belajar di Groningen setiap tahun dari lebih 120 buah negara. Lebih daripada 180 darjah kami diajar dalam bahasa Inggeris. Hidup di Groningen tanpa bercakap Belanda tidak menjadi masalah; anda akan dapat memesan makanan, membeli pakaian dan bahkan mengambil kelas sukan dalam bahasa Inggeris. Rangkaian Pelajar Erasmus (ESN) kami adalah bahagian ESN terbesar di Eropah yang memudahkan semua pelajar antarabangsa di Groningen. ESN menganjurkan sekitar 150 aktiviti setahun, seperti minggu perkenalan dan pelajaran berbasikal!
Cuba sukan baru
Pusat Sukan Universiti kami ACLO adalah pusat sukan universiti terbesar di Belanda. Sama ada anda ingin mencuba untuk satu pasukan, pergi ke kelas Zumba sekali-sekala atau cuba mendaki batu, ACLO adalah tempat untuk menjadi. ACLO menawarkan lebih daripada 85 sukan yang berbeza dan menyokong 49 kelab sukan. Sebagai tambahan kepada kemudahan sukan kami, Universiti menawarkan pengaturan khas untuk para atlet teratas untuk menyesuaikan program pengajian mereka untuk program atletik mereka.
#thecityisourcampus
Groningen adalah bandar yang cergas dan muda dengan banyak titik panas. Anda boleh mendapatkan hasil segar, daging dan keju tiga hari seminggu di "Vismarkt" di tengah-tengah bandar. Pergi ke "Kijk in 't Jatstraat" di sebelah Bangunan Harmony kami untuk makan tengah hari yang sihat dengan rakan-rakan pelajar. Suka berbelanja? Lawati Zwanestraat: jalan membeli-belah terbaik di Belanda. Atau berjumpa dengan kawan-kawan anda di salah satu daripada banyak pub di Groningen. Bandar Groningen adalah kampus anda!

Lokasi

Groningen

Alamat
University of Groningen
PO Box 72
AB Groningen

9700 Groningen, Groningen, Belanda

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami