King's College of the Netherlands

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Kolej King of Belanda (KCN) sebagai nama yang dimaksudkan, adalah sebuah institusi pendidikan kecil yang didorong dengan matlamat menyediakan teologi Kristian serta pendidikan perniagaan kontemporari melalui pengajaran dan penyelidikan. Niat strategik KCN adalah untuk mendidik dan melengkapi pelajarnya dengan pengetahuan mendalam dalam teologi Kristian. Lebih-lebih lagi, ia sama-sama mengajar teori perniagaan moden dan aplikasi praktikal mereka yang penting untuk menyelesaikan masalah perniagaan yang luar biasa dan juga mengatasi cabaran-cabaran perniagaan yang mencabar yang dihadapi setiap hari.

Kenapa KCN?

Pendidikan dalam apa jua bentuk (formal atau informal) itu diberikan, adalah kunci kepada pembangunan manusia. Akibatnya, pendidikan adalah satu keperluan untuk pembangunan keseluruhan rakyat. Alkitab menyatakan secara eksplisit dalam Hosea 4: 6 bahawa umat-Ku telah binasa kerana kurangnya pengetahuan. Dengan kata lain, tanpa pengetahuan, pembangunan manusia dikekang. Walau bagaimanapun, impian ramai orang yang ingin dan bercita-cita untuk memperoleh pengetahuan untuk pembangunan diri melalui tidak disedari dalam kebanyakan kes, disebabkan oleh besarnya kos kewangan yang diperlukan oleh pendidikan formal. Untuk membantu meringankan masalah kewangan yang besar yang menjadi albatross untuk pelajar menyelesaikan program akademik masing-masing, KCN telah memilih untuk menawarkan program akademik melalui pembelajaran jarak jauh, pembelajaran dalam talian, dan tetapan berasaskan kelas. Oleh itu, KCN menggunakan kedua-dua kaedah konvensional dan bukan konvensional untuk memberikan pengetahuan terutamanya dengan bantuan dan sokongan teknologi komputer.

KCN memegang pandangan bahawa menggabungkan kaedah yang berbeza untuk mendidik pelajar memastikan dan membenarkan fleksibiliti dan mengurangkan tekanan yang dihadapi oleh ramai pelajar menurut bidang pengajian yang dipilih. Lebih-lebih lagi, pengalaman telah menunjukkan bahawa ramai orang lebih suka bekerja sepenuh masa dan mengikuti program akademik sambilan dan yang lebih disukai adalah apa yang KCN singkatan. Oleh itu, di KCN kami berkomitmen untuk pendidikan dalam persekitaran yang fleksibel dan dinamik. KCN menarik pelajar dari semua negara di dunia dan masyarakat dari semua lapisan masyarakat. Kakitangan dan fakulti kami dilatih oleh beberapa seminari berprestij dan kolej teologi di Amerika Syarikat. Selain daripada kualiti pendidikan teologi KCN ahli fakulti telah diperoleh, majoriti besar mereka telah mendapat pengalaman praktikal sebagai pastor dan pemimpin gereja dalam denominasi mereka.

Fakulti jabatan Perniagaan terdiri daripada pensyarah yang mempunyai ijazah berkualiti tinggi yang juga diperolehi dari beberapa universiti berprestij di Eropah dan sama-sama mendapat beberapa tahun kemahiran dan pengalaman mengajar dari beberapa universiti ini.

114542_photo-1543269865-cbf427effbad.jpgBrooke Cagle / Unsplash

Keahlian dan Gabungan

KCN adalah ahli Persatuan Sekolah Kristian Antarabangsa (ACSI) dan Rangkaian Jarak Jauh dan E-pembelajaran Eropah (EDEN), sebuah sekutu Seminari Evangelical Worldwide (WWES) Nova Scotia Canada dan juga ahli Akademi Pengurusan British (BAM) .

King's College of Belanda (KCN) sebagai nama yang dimaksudkan, adalah sebuah institusi pendidikan yang didorong dengan matlamat menyediakan teologi Kristian serta pendidikan perniagaan kontemporari melalui pengajaran dan penyelidikan. Niat strategik KCN adalah untuk mendidik dan melengkapi pelajarnya dengan pengetahuan mendalam dalam teologi Kristian. Lebih-lebih lagi, ia sama-sama mengajar teori perniagaan moden dan aplikasi praktikal mereka yang penting untuk menyelesaikan masalah perniagaan yang luar biasa dan juga mengatasi cabaran-cabaran perniagaan yang mencabar yang dihadapi setiap hari.

Penyataan Visi KCN

Untuk menyediakan pendidikan teologi Kristian berkualiti tinggi yang boleh diakses oleh semua orang yang ingin memiliki pengetahuan mendalam tentang teologi Kristian.

Di bawah teologi, KCN mempunyai nilai teras berikut:

 1. Untuk melatih dan melengkapi orang Kristian untuk kepimpinan di gereja masing-masing dengan pengetahuan teologi yang kukuh dan tafsiran Alkitab.
 2. Untuk mengimbau orang Kristian untuk memperoleh kemahiran dalam pentadbiran gereja
 3. Untuk memberi kuasa kepada para pemimpin gereja dan Kristian, pada umumnya, menjadi enjin penginjilan melalui pengetahuan yang diperoleh.
 4. Di peringkat perniagaan, KCN adalah untuk melatih dan menyediakan pemimpin perniagaan yang sesuai untuk mengenal pasti peluang perniagaan untuk mengeksploitasi serta mengendalikan cabaran yang pasti berlaku dalam persekitaran perniagaan yang tidak dapat diramalkan.

Berkenaan dengan pendidikan Perniagaan, KCN membawa kepada nilai teras berikut:

 1. KCN berusaha untuk memaksimumkan pembangunan kemahiran dan kepintaran perniagaan individu melalui saiz kelas kecil yang memupuk hubungan fakulti dan pelajar yang kaya dan intim
 2. Nilai-nilai KCN dan menghargai pendekatan holistik untuk belajar di mana kedua-dua teori dan amalan dengan tekun dikejar dan dengan itu menggalakkan aktiviti dan biasiswa yang merupakan alat penting untuk membangun dan memosisikan pemimpin perniagaan esok dalam persekitaran perniagaan
 3. Peruntukan pendidikan perniagaan yang boleh diakses dan mampu untuk semua orang, budaya, umur, jantina serta pelbagai latar belakang sosio-ekonomi. Penghormatan, toleransi, dan penerimaan oleh dan untuk semua adalah nilai penting yang mempromosikan pembelajaran.

Kenyataan Misi KCN

KCN adalah institusi pengajian tinggi tempatan dengan tumpuan global memastikan aktiviti pembelajaran berkualiti tinggi yang akhirnya membentuk dan menyediakan pelajar untuk kepimpinan masa depan dalam bidang pengajian akademik yang mereka pilih. Temui dan mengembangkan bakat dan kemahiran anda melalui pendidikan dan untuk perkhidmatan kepada manusia.

Fakulti Perniagaan

Pengenalan fleksibiliti dalam program pendidikan KCN mempromosikan kedalaman akademik dan juga meningkatkan keupayaan intelektual yang akhirnya memberikan individu yang mempunyai pengetahuan yang mencukupi. Program sijil KCN boleh dilakukan dalam tempoh singkat 2 minggu hingga 6 bulan bergantung kepada sifat kursus dan kandungan. Program diploma biasanya mempunyai tempoh 9 bulan hingga 1 tahun (kira-kira 2 tempoh semester). Program ijazah Sarjana Muda ini mengambil masa sehingga 3 tahun untuk diselesaikan. Dalam keadaan yang jarang berlaku, pelajar dapat menyelesaikan program mereka dalam masa 4 tahun.

KCN menawarkan program berikut dalam Perniagaan

 • Media Sosial Sijil
 • Diploma Pemasaran
 • Pengurusan BS
 • Pentadbiran Perniagaan BS
 • BS Perakaunan
 • BS Kewangan
 • BA Hubungan Antarabangsa
 • BA Media Communications

Kualifikasi Profesional Akaun ACCA

Kami menawarkan kursus Perakaunan ACCA. Mendapat kelulusan Akauntan ACCA menjadikan anda seorang akauntan global. Pada masa ini, ACCA mempunyai 503,000 pelajar di 179 negara di dunia. Dengan kata lain, ACCA adalah program perakaunan profesional yang paling dikenali dan boleh dipercayai di dunia.

Kelayakan awal untuk mengikuti kursus Perakaunan ACCA;

 1. Mereka yang tidak berpengalaman dan kelayakan yang diperlukan boleh bermula dengan kursus asas (Untuk dijelaskan lebih lanjut apabila anda menghubungi pentadbiran kami)
 2. Mereka yang mempunyai 3 GCEs dan 2 A peringkat dalam 5 mata pelajaran berasingan termasuk matematik dan bahasa Inggeris atau setara mereka. Di samping itu, pengalaman kerja selama 3 tahun diperlukan untuk menyelesaikan 13 peperiksaan (jika tiada pengecualian diberikan) yang boleh mengambil masa sehingga 3 atau 4 tahun untuk dicapai.

Faedah:

 1. Menjadi ahli pelajar ACCA
 2. Fleksibiliti dalam mengkaji program ini
 3. Kelayakan diiktiraf secara global
 4. ACCA UK sentiasa bersedia untuk menawarkan sokongan sekiranya perlu
 5. Hanya bayaran untuk peperiksaan yang didaftarkan

Untuk maklumat lanjut tentang Kelayakan Perakaunan ACCA, hubungi KCN.

Klik di sini untuk memohon:

https://www.kbbcnetherlands.org/programmes-of-study-faculty-of-theology/admission/

Lokasi

The Hague

Alamat
Erasmusweg 8C, 2532 CP
The Hague, Belanda Selatan, Belanda

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: