Baca keterangan rasmi

Pada 1 September 2018 , nama kami telah ditukar kepada Breda University of Applied Sciences . Tahun akademik ini, kami juga mengambil kediaman di biara yang disenaraikan dan diubahsuai di Mgr. Hopmansstraat di Breda, yang merupakan sebahagian daripada kampus baru kami.

Breda University of Applied Sciences adalah institut pendidikan tinggi yang dibiayai kerajaan bersaiz sederhana. Lebih daripada 7,000 pelajar Belanda dan antarabangsa dari kira-kira 100 negara sedang belajar di institut kami. Kami menawarkan program sarjana dan tuan di peringkat profesional ('hbo') dan akademik ('wo') dalam bidang Permainan, Media, Hotel, Kemudahan, Logistik, Alam Bina, Pelancongan dan Santai

Pertubuhan

Breda University of Applied Sciences mempunyai hubungan yang kuat dengan bidang profesional, yang memberi tumpuan kepada aktiviti keusahawanan dan berorientasikan perniagaan. Dalam proses ini, kita mencari inovasi, mengamalkan pandangan antarabangsa dan membuat pilihan sosial yang bertanggungjawab dan mampan.

Persekitaran yang menginspirasi

Strategi kami menerangkan, antara lain, bagaimana kami akan mendedikasikan tumpuan yang lebih besar kepada pendidikan antarabangsa, sinergi antara disiplin yang berbeza dan kerjasama dengan rakan industri. Pelajar digalakkan untuk memupuk bakat mereka, tetapi juga untuk mengembangkan kecerdasan dan inventif mereka.

Program gelar Hotel, Kemudahan dan Pelancongan berpindah ke bekas biara pada permulaan tahun akademik 2018-2019. Kampus baru secara beransur-ansur dimajukan menjadi tempat pertemuan inspirasi bagi orang-orang dengan bidang kepakaran yang berbeza dan dari latar belakang budaya yang pelbagai.

Dalam persekitaran yang menginspirasi ini, kami menyediakan pelajar kami untuk kerjaya antarabangsa. Kebanyakan program ijazah kami diajar dalam bahasa Inggeris, tetapi program yang diajar oleh Belanda juga banyak memberi perhatian kepada perniagaan dan kerjasama antarabangsa.

Separuh abad pengalaman

BUas, yang sebelum ini NHTV, adalah institut pendidikan terbesar dan terkemuka di dunia yang menawarkan program ijazah dalam pelancongan, masa lapang dan perhotelan. Dengan lebih dari setengah abad pengalaman dalam pendidikan tinggi dan kerjasama antarabangsa, program ijazah sarjana muda kami telah mencatatkan peringkat tinggi dalam 'Keuzegids HBO' selama bertahun-tahun.

Meterai kualiti

  • Elsevier Pakar Best University of Applied Sciences 2018
  • Elsevier Best Specialist University of Applied Sciences 2017-2018

Sarjana Muda Pelancongan Sains

Keuzegids Universiteiten Program undian tertinggi 2019

Permainan

  • Keuzegids Hbo Program undian tertinggi 2019
  • Keuzegids Hbo No.1 dalam kategori sendiri 2019
Kemudahan

Keuzegids Hbo No. 1 dalam kategori sendiri 2019

Keuzegids Hbo Program Penarafan Tertinggi 2019

Hotel

Keuzegids Hbo Program undian tertinggi 2019

Media

Keuzegids Hbo No.1 dalam kategori sendiri 2019

Logistik

Keuzegids Hbo Logistics Management: No.1 dalam kategori sendiri 2019

Keuzegids Hbo Logistics Engineering: Top 3 dalam kategori sendiri 2018 2019

Persekitaran yang telah terbina

Keuzegids Hbo Top 3 dalam kategori sendiri 2019

Program diajar dalam:
English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Breda University of Applied Sciences

Program sarjana muda profesional yang mengajar bahasa Inggeris ini menyediakan anda kerjaya dalam industri riadah antarabangsa. Dalam masa 3 atau 4 tahun, anda akan belaj ... [+]

Program sarjana muda profesional yang mengajar bahasa Inggeris ini menyediakan anda kerjaya dalam industri riadah antarabangsa. Dalam masa 3 atau 4 tahun, anda akan menjadi profesional dalam industri kreatif dan dinamik ini. Dalam program ijazah ini, anda belajar bagaimana untuk mencipta pengalaman yang berkesan dan bermakna yang menyumbang kepada dunia yang lebih indah.

Program pengajian

The Leisure

The Leisure

Tahun 1

The Leisure

Tahun 2

Masa lapang adalah istilah yang sangat luas. Pada tahun kedua anda mempunyai peluang untuk memberi tumpuan kepada:

Pengurusan acaraTarikanInovasi SosialLeisure

Tahun 3

Kebanyakan tahun ketiga diduduki oleh penempatan kerja. Anda boleh melakukan penempatan kerja anda sama ada untuk syarikat yang lebih disukai di luar negeri. Pada tahun ini anda juga akan berpeluang mengikuti program pertukaran setengah tahun di salah satu universiti rakan kongsi kami, diikuti atau didahului oleh penempatan kerja yang lebih pendek.... [-]

Belanda Breda
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Breda University of Applied Sciences

Adakah anda ingin tahu bagaimana pelancongan boleh menyumbang kepada pembangunan mampan destinasi? Ingin tahu bagaimana anda dapat meningkatkan pengalaman pelawat di tama ... [+]

Adakah anda ingin tahu bagaimana pelancongan boleh menyumbang kepada pembangunan mampan destinasi? Ingin tahu bagaimana anda dapat meningkatkan pengalaman pelawat di taman tarikan? Kemudian Pengurusan Pelancongan mungkin untuk anda !

Pelancongan dan perniagaan rekreasi menghadapi cabaran untuk mengekalkan kedudukan mereka dalam dunia e-niaga yang pantas. Ia memerlukan syarikat tradisional untuk membangunkan produk baru dan pendekatan pelanggan alternatif. Inilah yang akan anda pelajari semasa program ijazah Pengurusan Pelancongan di Breda University of Applied Sciences .

Gambaran keseluruhan kajian

Program Pengurusan Pelancongan melatih anda untuk menjadi seorang pengurus profesional dalam industri pelancongan dan rekreasi. Semasa program ini, anda akan mengusahakan masalah dari praktik, dikaitkan dengan kursus asas seperti pemasaran dalam talian dan luar talian, e-perniagaan, pengurusan kewangan, dan tingkah laku pengguna. Dalam program pengajian, teori dan amalannya diintegrasikan dengan teliti. Anda akan bekerja dalam kumpulan projek bersama-sama dengan rakan-rakan pelajar. Di samping itu, kursus, program latihan kemahiran, ceramah tetamu, lawatan syarikat, lawatan belajar dan peletakan kerja akan membantu anda mengembangkan kecekapan yang anda perlukan sebagai profesional yang berkelayakan.... [-]

Belanda Breda
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Breda University of Applied Sciences

Pernahkah anda tertanya-tanya bagaimana konsep media yang hebat berfungsi? Adakah anda berminat dengan trend media terkini? Adakah anda ingin tahu tentang membuat produk ... [+]

Pernahkah anda tertanya-tanya bagaimana konsep media yang hebat berfungsi? Adakah anda berminat dengan trend media terkini? Adakah anda ingin tahu tentang membuat produk media sendiri? Di Breda University of Applied Sciences , anda boleh menemui dunia media.

Adakah anda ingin mempelajari segala-galanya tentang penggunaan, struktur dan aplikasi media seperti televisyen, radio, acara, iklan luar, pemasaran dalam talian dan pemasaran berasaskan data? Datang dan belajar Pengurusan Media dan Hiburan Antarabangsa dan anda akan belajar untuk membangunkan konsep, program dan produksi yang berorientasikan pasaran, menggunakan teknik media dan teknologi maklumat dan komunikasi (ICT).

Gambaran keseluruhan kajianBerasaskan berasaskan, disambungkan ke industri... [-]
Belanda Breda
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BBA

Breda University of Applied Sciences

Adakah anda seorang yang berpengalaman dengan orang dan kemahiran pengurusan? Adakah anda ingin mencipta persekitaran yang baik untuk pelanggan dan pekerja? Pengurusan Ke ... [+]

Adakah anda seorang yang berpengalaman dengan orang dan kemahiran pengurusan? Adakah anda ingin mencipta persekitaran yang baik untuk pelanggan dan pekerja? Pengurusan Kemudahan mungkin untuk anda!

Kami menghabiskan sebahagian besar kehidupan kami di kawasan awam. Fikirkan pusat membeli-belah, sekolah dan syarikat yang kami bekerjasama. Pengurus kemudahan memastikan kemudahan di ruang ini memenuhi semua keperluan supaya pelanggan berasa selesa dan pekerja produktif. Sebagai pengurus kemudahan, anda adalah pemimpin yang memberi inspirasi dan rakan sekutu di peringkat strategik.

Gambaran keseluruhan kajian

Dalam empat tahun, anda akan belajar bagaimana untuk membangunkan kepada Pengurus Kemudahan serba lengkap. Di mana anda akan mencari pekerjaan impian anda? Pikirkan besar, fikir mana-mana, kerana pelajar kami bekerja di seluruh dunia. Tetapi perkara pertama yang pertama. Anda perlu membangunkan, untuk sampai ke sana. Kami akan membantu anda mempelajari perkara yang perlu anda ketahui, meningkatkan kemahiran anda dan menawarkan latihan di tempat kerja. Dengan program kami, kami akan memberikan anda semua yang anda perlukan untuk mendapatkan pekerjaan masa depan anda!... [-]

Belanda Breda
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Breda University of Applied Sciences

Adakah anda melihat bahawa iPads menjadikannya di rak kedai dalam masa? Adakah anda menghalang hospital yang mempunyai senarai menunggu yang lama? Atau adakah anda bertan ... [+]

Adakah anda melihat bahawa iPads menjadikannya di rak kedai dalam masa? Adakah anda menghalang hospital yang mempunyai senarai menunggu yang lama? Atau adakah anda bertanggungjawab mengalir pengunjung di lapangan terbang? Segala-galanya boleh dilakukan!

Logistik adalah mengenai mengatur dan merancang arus barang, maklumat dan orang dalam cara yang berkesan dan pada kos yang paling rendah, dengan mengambil kira isu kemapanan. Program Pengurusan Logistik memberi tumpuan kepada aspek ekonomi dan kewangan logistik.

Gambaran keseluruhan kajian

Di samping memperoleh pengetahuan pakar, semasa program ini, anda akan mengembangkan segala macam kecekapan yang anda perlukan kemudian untuk dapat menjalankan tugas anda dengan baik. Anda akan melakukan ini dengan, antara lain, bekerja berdasarkan asas projek 'tugasan kehidupan sebenar' dari industri. Di samping projek, anda akan mengikuti kuliah, ceramah tetamu dan seminar, kursus, latihan dan sesi latihan. Anda juga akan melakukan beberapa penempatan kerja dan menyertai lawatan dan lawatan belajar. Keseluruhan program pengajian adalah berasaskan amalan. Pakej keseluruhan secara optimum dikaitkan dengan tuntutan profesion dan kemungkinan melanjutkan pengajian anda selanjutnya.... [-]

Belanda Breda
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Breda University of Applied Sciences

Bolehkah anda menjadikan sebuah hotel tetap menjadi pengalaman yang tidak dapat dilupakan? Adakah anda menggabungkan perkhidmatan terbaik, kemampanan dan pengoptimuman ke ... [+]

Bolehkah anda menjadikan sebuah hotel tetap menjadi pengalaman yang tidak dapat dilupakan? Adakah anda menggabungkan perkhidmatan terbaik, kemampanan dan pengoptimuman keuntungan? Jika anda ingin membuat perbezaan, program ini adalah untuk anda!

Dalam keramahan, mencipta pengalaman untuk tetamu adalah penting. Bagaimana anda bertindak balas terhadap individualisasi masyarakat dan bagaimana anda menangani pelanggan yang semakin kritikal? Anda akan belajar dalam program Pengurusan Hotel kami . Selepas tamat pengajian anda, anda akan bersedia untuk melakukan mil tambahan dengan profesionalisme, kreativiti dan idea inovatif anda.

Gambaran keseluruhan kajian

Dalam masa empat tahun, anda akan belajar bagaimana untuk membangunkan Pengurus Hotel yang serba lengkap. Di mana anda akan mencari pekerjaan impian anda? Pikirkan besar, fikir mana-mana, kerana pelajar kami bekerja di seluruh dunia. Tetapi perkara pertama yang pertama. Anda perlu membangunkan, untuk sampai ke sana. Kami akan membantu anda mempelajari perkara yang perlu anda ketahui, meningkatkan kemahiran anda dan menawarkan latihan di tempat kerja. Dengan program kami, kami akan memberikan anda semua yang anda perlukan untuk mendapatkan pekerjaan masa depan anda!... [-]

Belanda Breda
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

Breda University of Applied Sciences

Bachelor of Science Leisure Studies adalah program akademik yang diajar oleh Inggeris. Dalam masa tiga tahun, anda akan menjadi ahli mencari dan memahami jawapan kepada i ... [+]

Bagaimanakah kita boleh meramalkan trend dalam cara orang meluangkan masa lapang mereka? Bagaimanakah syarikat rekreasi tradisional menggunakan media sosial dengan lebih berkesan untuk menyambung kepada pelanggan mereka? Dan apakah model dan strategi perniagaan baru yang diperlukan dalam sektor riadah yang semakin kompleks dan dinamik? Selepas tamat pengajian anda, anda akan dapat menjawab semua soalan ini, dan banyak lagi.

Gambaran keseluruhan kajian

Akademik Bachelor of Science Leisure Studies adalah 'berorientasikan pengetahuan'. Semasa pengajian anda, anda membangunkan beberapa kecekapan akademik dan pengurusan dengan menganalisis pengetahuan akademik. Untuk melakukan ini, anda akan sering bekerja secara bebas dan kadang-kadang dalam kumpulan kecil mengenai kes dan tugasan. Dalam bidang masa lapang, pelbagai pendekatan yang ditawarkan oleh, sebagai contoh, psikologi, sosiologi dan antropologi, hanya menawarkan penjelasan sebahagian daripada apa yang orang mahu - dan mampu lakukan - dalam masa lapang mereka. Ini bermakna bahawa jika anda ingin memahami masa lapang, anda perlu menyesuaikan diri dengan situasi baru dan tidak dijangka, dengan menggunakan idea, teori dan kaedah lama dengan cara yang baru, atau dengan mengembangkan idea-idea baharu yang baru - yang dapat ditaksir dan diteliti. Ini adalah bagaimana kita menolak sempadan dan membuat sumbangan penting baru kepada pengetahuan sedia ada dalam industri.... [-]

Belanda Breda
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Breda University of Applied Sciences

Adakah anda bertanggungjawab membekalkan gudang dengan cekap? Adakah anda ingin menganjurkan rantaian dari bahan mentah hingga produk akhir secara berkesan dan efisien? A ... [+]

Adakah anda bertanggungjawab membekalkan gudang dengan cekap? Adakah anda ingin menganjurkan rantaian dari bahan mentah hingga produk akhir secara berkesan dan efisien? Atau adakah anda mahu bertanggungjawab terhadap proses logistik di kawasan pelabuhan?

Kebimbangan logistik menganjurkan dan merancang aliran barangan, maklumat dan orang dengan cara yang paling cepat mungkin untuk kos terendah, dan di mana kemampanan juga memainkan peranan utama. Dalam program pengajian Logistik Kejuruteraan aksen terletak pada aspek teknikal dan IT yang didorong oleh logistik.

Gambaran keseluruhan kajian

Di samping memperoleh pengetahuan pakar, semasa program ini, anda akan mengembangkan segala macam kecekapan yang anda perlukan kemudian untuk dapat menjalankan tugas anda dengan baik. Anda akan melakukan ini dengan, antara lain, bekerja berdasarkan asas projek 'tugasan kehidupan sebenar' dari industri. Di samping projek, anda akan mengikuti kuliah, ceramah tetamu dan seminar, kursus, latihan dan sesi latihan. Anda juga akan melakukan beberapa penempatan kerja dan menyertai lawatan dan lawatan belajar. Keseluruhan program pengajian adalah berasaskan amalan. Pakej keseluruhan secara optimum dikaitkan dengan tuntutan profesion dan kemungkinan melanjutkan pengajian anda selanjutnya.... [-]

Belanda Breda
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Breda University of Applied Sciences

Adakah impian anda untuk bekerja dalam industri permainan? Dalam program permainan kami, salah satu yang terbaik di dunia, anda belajar bagaimana membuat permainan yang m ... [+]

Adakah impian anda untuk bekerja dalam industri permainan? Dalam program permainan kami, salah satu yang terbaik di dunia, anda belajar bagaimana membuat permainan yang menarik, menarik dan, di atas semua, dimainkan.

Sama ada anda mahu menjadi pengaturcara main permainan terbaik, artis pemenang anugerah atau pengeluar yang memenangi gelaran Triple-A, jalan anda kepada kejayaan bermula pada Senibina dan Rekaan Permainan Antarabangsa di Breda.

Gambaran keseluruhan kajian

Dalam program ini, anda akan dilatih dalam kemahiran kreatif, teknologi, dan komersial. Kerjaya permainan memerlukan anda mempunyai pengetahuan yang luas mengenai pembangunan permainan dan kemahiran mendalam dalam bidang kepakaran anda yang dipilih, seperti seni visual 3D, pembangunan permainan video mewah, animasi, audio, permainan, reka bentuk tahap, pengeluaran, atau pengaturcaraan.... [-]

Belanda Breda
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Breda University of Applied Sciences

Dalam ijazah bersama dengan Universiti Wageningen kami menawarkan program ijazah sarjana akademik di mana anda akan menyelidik perkembangan pelancongan dan kesannya terha ... [+]

Dalam ijazah bersama dengan Universiti Wageningen kami menawarkan program ijazah sarjana akademik di mana anda akan menyelidik perkembangan pelancongan dan kesannya terhadap masyarakat, alam sekitar dan ekonomi. Sarjana Muda Pelancongan Sains adalah satu-satunya program akademik dalam bidang pelancongan di Belanda.

Dalam program sarjana akademik ini, anda akan menggabungkan sains ekonomi, sosial dan alam sekitar. Anda akan mempelajari teori dan konsep, akan menerima latihan intensif mengenai kaedah penyelidikan dan akan belajar bagaimana menilai secara kritis ini. Anda juga akan mendapat pengalaman praktikal.

Gambaran keseluruhan kajian

Sarjana Muda Sains Pelancongan adalah program ijazah bersama tiga tahun yang disampaikan oleh staf dari Breda University of Applied Sciences dan Wageningen University. Tahun 1 dan 2 berlangsung di Breda. Pada tahun pertama, anda meneroka fenomena pelancongan kompleks dan pelbagai aspek dari sudut yang berbeza. Pada tahun kedua, anda mendalami pengetahuan mengenai pembangunan pelancongan lestari. Tahun ini termasuk projek lapangan antarabangsa di Asia Tenggara. Tahun ketiga berlaku di Wageningen dan terdiri daripada kecil pilihan anda sendiri dan tesis bujang anda.... [-]

Belanda Breda
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Breda University of Applied Sciences

Adakah anda ingin mengetahui bagaimana anda dapat memastikan negara dan bandar anda dapat diakses pada masa akan datang? Ingin memetakan masalah di daerah yang kurang ber ... [+]

Adakah anda ingin mengetahui bagaimana anda dapat memastikan negara dan bandar anda dapat diakses pada masa akan datang? Ingin memetakan masalah di daerah yang kurang bernasib baik? Dan adakah anda ingin reka bentuk kawasan kediaman yang ideal pada masa hadapan? Alam Sekitar yang dibina adalah program untuk anda.

Pembangunan Spatial Antarabangsa

Di dunia globalisasi dan urbanisasi, kepentingan yang lebih besar ditempatkan di bandar-bandar yang dibina untuk kesejahteraan manusia, dengan persekitaran hidup dan persekitaran yang menarik, akses lalu lintas, keselamatan lalu lintas dan kemampanan. Dalam program kajian International Spatial Development, kawasan pembezaan Persekitaran Binaan, anda akan meneroka pembangunan ruang dari perspektif bersepadu, berdasarkan perancangan bandar, reka bentuk bandar dan mobiliti - melihat seluruh sempadan negara.... [-]

Belanda Breda
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
3 - 4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Video on new strategy, name and logo (English subtitles)

Alamat lokasi
Monseigneur Hopmansstraat,1
Breda, North Brabant, 4817 JT NL
Media Sosial