Canadian University of Bangladesh

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Canadian University of Bangladesh (CUB) adalah sebuah universiti baru. Ya ia baru ditubuhkan (Januari, 2016), tetapi ia juga adalah baka yang sama sekali baru universiti juga. Apa yang membuatkan University Kanada unik? Ia aplikasi berasaskan. Ini bermakna bahawa "kita mengajar dengan menunjukkan; kita belajar dengan melakukan ". Pendekatan kami terhadap pendidikan, dalam hal itu, sangat banyak mengikuti North American Model.

Ia memastikan penyampaian pendidikan peringkat universiti kepada standard Kanada tertinggi ... tanpa benar-benar pergi ke sana. Ini bermakna Kanada University of Bangladesh dapat menyediakan, pendidikan berasaskan aplikasi bertaraf dunia pada kos yang berpatutan.

Oleh kerana ekonomi melonjak Bangladesh dan pengaruh yang stabil kepimpinannya; negara ini, hari ini, adalah sebuah pulau kemakmuran ekonomi dan kestabilan politik di lautan tidak selamat global. Ia adalah tahap pertumbuhan dan perkembangan yang dialami adalah contoh kepada dunia. Yang Canadian University of Bangladesh sangat komited untuk memenuhi tanggungjawabnya untuk menghasilkan pemimpin bertaraf dunia dan profesional mahir yang diperlukan untuk memastikan kejayaan dan kemakmuran negara.

Lokasi

Dhaka

Canadian University Of Bangladesh

Alamat
Plot: 99 Block: C Road:11, Banani
Dhaka-1213

Dhaka, Bahagian Dhaka, Bangladesh
Telefon
+880 1707-070280