University of Applied Arts Vienna

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

University of Applied Arts Vienna adalah rumah kepada hampir 2.000 pelajar, kebanyakan daripadanya datang dari negara lain, baik di Eropa maupun di luar negeri. Spektrum luas disiplin artistik, dilengkapi dengan sebilangan besar subjek saintifik, pasti memperkaya suasana istimewa yang berlaku di »Angewandte«.

Konsep universiti sebagai tempat untuk refleksi kritis atas pemikiran dan tindakan peribadi seseorang, tempat di mana pertanyaan lebih penting daripada penyelesaian paten - gagasan ini berkembang di Angewandte. Pengajian tidak terhad kepada pengangkut teknik dan kemahiran artistik semata-mata. Sebaliknya, perkembangan kreativiti seni individu dan refleksi kritikal terhadap kerja seseorang berdasarkan teori dan konsep adalah keutamaan kami. Pelajar belajar dan mengalami seni bukan hanya sebagai akhir, tetapi pada dasarnya sebagai titik keberangkatan dan media untuk komunikasi, di mana analisis arti penting dan kesan seni dalam masyarakat memainkan peranan penting. Menggalakkan pembangunan visi kreatif dan memudahkan eksperimen artistik, selaras dengan komitmen untuk kecemerlangan teknikal dan kecemerlangan konsep, adalah elemen asas standard kualiti yang ditetapkan oleh Angewandte untuk kedua-dua guru dan pelajar.

Angewandte melihat dirinya sebagai tempat untuk ekspresi artistik dan akademik percuma, sebagai forum untuk perdebatan terbuka, dan sebagai makmal untuk penglihatan artistik, yang membuka potensi mereka dalam masyarakat masa depan. Matlamat kami untuk kekal sebagai salah satu sekolah seni terbaik di dunia adalah berkait rapat dengan usaha yang konsisten yang dilaburkan untuk terus meningkatkan piawaian kualiti kami, pembaharuan potensi kreatif yang berterusan, dan advokasi kebebasan seni dan akademik kami tanpa kompromi.

Lokasi

Vienna

Alamat
Universität für angewandte Kunst Wien
Oskar-Kokoschka-Platz 2

A-1010 Vienna, Vienna, Austria