Baca keterangan rasmi

RMIT adalah universiti teknologi, reka bentuk dan perusahaan global.

Salah satu institusi pengajian tinggi asal Australia, Universiti RMIT menikmati reputasi antarabangsa untuk kecemerlangan pendidikan profesional dan vokasional, penyelidikan terpakai, dan penglibatan dengan keperluan industri dan masyarakat.

RMIT adalah pemimpin dunia dalam Seni dan Reka Bentuk; Seni bina; Pendidikan; Kejuruteraan; Pembangunan; Sains Komputer dan Sistem Maklumat; Perniagaan dan Pengurusan; dan Komunikasi dan Pengajian Media.

Warisan kita

RMIT ditubuhkan pada tahun 1887 sebagai Kolej Kerja Lelaki dengan tujuan untuk membawa pendidikan kepada pekerja Melbourne.

Lokasi dan kemudahan kami

Kampus-kampus kami di Melbourne dan Vietnam mempunyai bangunan memenangi anugerah dan beberapa kemudahan yang paling berteknologi tinggi di dunia.

Pendidikan kita

RMIT memberi perbezaan kepada kehidupan pelajar, kakitangan dan komuniti kami melalui program pendidikan kami.

Tadbir urus dan pengurusan

Tadbir urus dan pengurusan yang baik adalah penting untuk memastikan kejayaan dan kemampanan Universiti.

Kolej kami

Universiti RMIT menawarkan program pengajian di 17 sekolah di tiga kolej akademik.

Salah satu institusi pendidikan asal Australia yang diasaskan pada tahun 1887, RMIT University kini merupakan institusi pengajian tinggi terbesar negara dengan lebih dari 84,000 pelajar, termasuk 13,000 di peringkat pascasarjana.

Kedudukan kami

Kedudukan QS

RMIT mempunyai ranking QS 5-Bintang untuk kecemerlangan dalam pendidikan tinggi.

Universiti tertinggi ke-15 di Australia dan ke-250 di dunia *

21 di dunia dan ke 5 di Australia di kalangan universiti kurang daripada 50 tahun (2019 QS Top 50 Di bawah 50 indeks)

Ke-40 di dunia untuk profil antarabangsa kakitangan akademik Universiti *

108 di dunia untuk reputasi majikan (8 di Australia dan 3 di Victoria) *

Ke-12 di dunia untuk Seni dan Rekabentuk (ranking tertinggi di Australia) ^

22 di dunia untuk Senibina dan Alam Sekitar (4 tertinggi di Australia) ^

Ke-95 untuk pekerjaan siswazah (8 di Australia) #

Di antara 100 universiti teratas di dunia :

 • Pendidikan
 • Kejuruteraan (Sivil dan Struktural)
 • Kejuruteraan (Elektrik dan Elektronik)
 • Sains Komputer dan Sistem Maklumat
 • Komunikasi dan Pengajian Media
 • Kajian Pembangunan
 • Pengajian Perniagaan dan Pengurusan
 • Perakaunan dan kewangan

Antara 150 universiti terbaik dunia dalam ^:

 • Kejuruteraan (Kimia)
 • Kejuruteraan (Mekanikal, Aeronautik dan Pembuatan)
 • Geografi
 • Sains Sosial dan Pengurusan

* 2018-19 QS World University Rankings

^ 2019 QS World University Rankings by Subject

# 2019 QS Kedudukan Pengajian Siswazah

Kedudukan QS adalah antara kedudukan universiti antarabangsa paling berpengaruh dan meluas.

Kedudukan lain

RMIT disenaraikan di antara 400 universiti terkemuka di dunia di peringkat global dalam Peringkat Akademik 2018 Universiti-universiti Dunia.

RMIT juga menduduki tempat dalam 401-500 band di Times Higher Education World Rankings University 2017-18, dan 74 di rantau Asia-Pasifik.

RMIT menduduki tempat ke-26 pada 2018 Peringkat Leiden 4, ranking universiti yang berintensif tinggi di dunia.

RMIT adalah ke-19 di dunia dalam Peringkat Sekolah Fashion Fesyen Global 2017 dan ke-9 dalam Kursus Perniagaan Fesyen Siswazah Terbaik Global 10 BoF.

RMIT adalah ke-97 ke-13 dan ke-13 di rantau Asia-Pasifik dalam kedudukan MBA Eksekutif QS Global 2018; dan menduduki ranking tertinggi di dunia pada 151-200 di MBA 2018 QS Penuh Masa.

RMIT berada di kedudukan ke-33 dalam Peringkat Global MBA Peringkat dan ke-19 di peringkat global untuk program MBA Eksekutif dalam Kedudukan MBA Global 2018 ( Majalah CEO ).

Kecemerlangan dalam Penyelidikan

Kualiti kerja penyelidikan RMIT telah disahkan oleh Majlis Penyelidikan Australia.

Dalam penilaian Kecemerlangan dalam Penyelidikan untuk penilaian Australia yang paling baru-baru ini, RMIT dinilai "jauh melebihi standard dunia" dalam 13 bidang penyelidikan dan "standard dunia melebihi" dalam sembilan bidang lagi.

Penyelidikan kami dalam 11 bidang sains (termasuk sains perubatan), kejuruteraan dan matematik yang diterapkan, serta dalam seni bina dan media dan komunikasi, berada di peringkat terbaik di dunia.

Anugerah Pendidikan Antarabangsa Victorian

Pada Anugerah Pelajaran Antarabangsa Victorian yang pertama, RMIT menerima anugerah Premier for International Education Provider of the Year dan anugerah untuk Kecemerlangan Pendidikan Antarabangsa (Universiti).

Alumni

Masyarakat alumni kami lebih daripada 300,000 terbentang di seluruh dunia dan termasuk pemimpin seperti Ketua Pegawai Eksekutif Berita Corporation, Robert Thomson; Pengerusi BHP Billiton, Jacques Nasser; ahli penganugerahan teori pemenang multi-award, Dr Amanda Barnard; dan bekas Pengarah Festival Antarabangsa Edinburgh, Sir Jonathan Mills AO.

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Kerjaya anda dalam kejuruteraan awam Kejuruteraan awam dan infrastruktur merancang, merekabentuk, membina, mengawasi, mengurus dan menyelenggara infrastruktur penting kom ... [+]

Kerjaya anda dalam kejuruteraan awam

Jurutera awam dan infrastruktur merancang, merekabentuk, membina, mengawasi, mengurus dan menyelenggara infrastruktur penting komuniti moden kita.

Mengapa mengkaji kejuruteraan awam di RMIT?

Universiti RMIT menduduki ranking 100 universiti teratas di dunia untuk kejuruteraan awam. Mempelajari Sarjana Muda Kejuruteraan (Kejuruteraan Awam) (Kepujian) menawarkan faedah berikut:

Siap sedia

Dengan sekurang-kurangnya 12 minggu penempatan industri yang dijalankan di dalam dan di luar negara, anda akan siap bekerja apabila anda lulus. Anda juga akan mempunyai peluang untuk menangani projek penyelidikan dalam perkongsian dengan industri, termasuk Jurutera Tanpa Borders Challenge.... [-]

Australia Melbourne
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
Sambilan
4 - 8 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Program kami memberi tumpuan kepada penghasilan graduan yang boleh berfikir secara kritis mengenai pengurusan perniagaan antarabangsa secara bertanggungjawab, dan secara ... [+]

Kerjaya anda dalam perniagaan antarabangsa

Mempunyai kakitangan dengan kemahiran antarabangsa kini merupakan keutamaan organisasi. Program kami memberi tumpuan kepada penghasilan graduan yang boleh berfikir secara kritikal mengenai pengurusan perniagaan antarabangsa secara bertanggungjawab, dan secara mampan dan dilengkapi dengan kemahiran untuk membina kerjaya yang berjaya di sektor korporat / perniagaan, kerajaan, sektor ketiga dan perundingan di Australia dan luar negara.

Apa yang akan anda pelajari dalam program ini

Anda akan mendapat pengetahuan asas di beberapa bidang perniagaan antarabangsa pada separuh pertama ijazah. Anda kemudian akan mengembangkan pengetahuan yang lebih mendalam dan keupayaan untuk menggunakan pelbagai perspektif kritikal di seluruh bidang utama amalan dan pengurusan perniagaan. Pada separuh kedua ijazah, anda boleh memasukkan kajian khusus atau pilihan dalam disiplin yang berbeza untuk mengembangkan pilihan kerjaya anda.... [-]

Australia Melbourne
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Inovasi makanan bahan bakar. Kajian sains makanan. Dengan ijazah sains makanan, anda boleh meneruskan pelbagai laluan kerjaya dalam industri seperti bidang pemprosesan, p ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kerjaya anda sebagai saintis makanan

Dengan ijazah sains makanan, anda boleh meneruskan pelbagai laluan kerjaya dalam industri seperti bidang pemprosesan, pembuatan, pembungkusan, pemasaran, penyelidikan, jaminan kualiti, pembangunan produk dan pendidikan.

Siswazah bersedia untuk kerjaya dalam industri terbesar di dunia.

Universiti RMIT merupakan salah satu daripada institusi sains dan penyelidikan sains makanan terkemuka di Australia. Mempelajari Sarjana Muda Sains (Teknologi Makanan dan Pemakanan) akan memberi anda:

Akses kepada kemudahan bertaraf dunia Pusat Inovasi dan Penyelidikan Makanan adalah kemudahan pengajaran dan penyelidikan terkini di mana anda akan membangunkan kemahiran praktikal dan tangan. Anda akan mempunyai akses kepada kilang perintis moden yang menyerupai pengeluaran perindustrian, serta pelbagai komprehensif penyediaan makanan dan peralatan pemprosesan terkini.Pengetahuan dan kemahiran dalam permintaan Dari pengeluaran ke piring, industri makanan adalah yang terbesar di dunia. Terdapat permintaan berterusan untuk graduan yang boleh menggunakan pengetahuan dan kemahiran sains dan teknologi yang relevan. Ijazah ini merangkumi pelbagai jenis teknologi makanan dan sains pemakanan, menyediakan anda untuk beberapa laluan kerjaya dalam industri makanan.Pengalaman yang berkaitan dengan industri Anda akan mempunyai peluang untuk terlibat dengan industri semasa pengajian anda, termasuk peletakan kerja dan projek berasaskan industri. Guru-guru kami adalah pengamal yang berpengalaman dan kami bekerjasama rapat dengan industri untuk memastikan graduan mempunyai akses kepada teknologi terkini dan latihan menjadikan mereka bersedia bekerja pada tamat pengajian.... [-]
Australia Melbourne
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
RMIT - Royal Melbourne Institute of Technology

Membangunkan infrastruktur IT dan menyokong orang yang menggunakannya. Menjadi pakar IT. Bekerja dalam bidang termasuk pembangunan aplikasi, pengkomputeran awan, pengkomp ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kerjaya anda di IT

Bekerja dalam bidang termasuk pembangunan aplikasi, pengkomputeran awan, pengkomputeran mudah alih, media sosial, sistem web atau multimedia.

Membina satu set kemahiran fleksibel dengan gabungan kursus yang sepadan dengan nafsu dan bakat anda.

Terdapat enam aliran IT yang tersedia melalui Ijazah Sarjana Muda Teknologi Maklumat RMIT, masing-masing menawarkan kursus canggih yang menggambarkan teknologi baru muncul sekarang. Mempelajari Teknologi Maklumat di RMIT menawarkan faedah berikut:

Global dan diiktiraf Anda akan berpeluang menjalankan penempatan industri tempatan atau antarabangsa serta mendapatkan kelayakan anda dari salah satu daripada 150 universiti terkemuka di dunia untuk sains komputer dan sistem maklumat.Industri yang berkaitan, kerja siap Anda akan mendapat manfaat daripada kursus yang terkini, inovatif dan berkaitan dengan industri semasa menyelesaikan masalah sebenar dan membangunkan perisian berskala pasaran. Perkongsian semasa termasuk Google, IBM, Deloitte dan ANZ.Peribadikan ijazah anda Pilih daripada lapan jurusan yang dibangunkan dengan industri untuk mencerminkan trend IT terkini. Anda boleh menyesuaikan ijazah anda untuk memberi anda kemahiran yang berkaitan dengan industri yang ingin anda lulus.... [-]
Australia Melbourne
Permintaan Maklumat
English
Sepenuh masa
3 tahun
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Alamat
124 La Trobe Street
3000 Melbourne, Victoria, Australia