University of Aruba

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Mengenai University of Aruba

University of Aruba (UA) adalah universiti moden yang menawarkan pendidikan tinggi, penyelidikan, dan perkhidmatan sosial ke Aruba dan kawasan sekitarnya. Terbenam dalam masyarakat Aruban, UA adalah model dalam kepelbagaian budaya yang mewakili pembentukan budaya Aruban itu sendiri, dengan pelajar dari latar belakang keluarga Caribbean, Eropah, Latin, Asia dan Amerika. Empat Fakultas semasa dan pelbagai Pusat Universiti berusaha untuk menyumbang kepada perbincangan akademik, mengambil bahagian dalam pembangunan mampan Aruba, dan mempromosikan pemikiran berfikiran terbuka yang kritikal. Menyediakan perkhidmatan-perkhidmatan ini adalah sebahagian penting dari misi UA untuk memberi kembali kepada masyarakat Aruban.

121313_CopyofUA2015-509.jpg

Seperti penduduk pelajar, kakitangan pengajar di UA terdiri daripada pelbagai ulama khusus dari Aruba dan luar negara. Bekerjasama rapat, pasukan sarjana tempatan dan antarabangsa ini memupuk pertumbuhan akademik hampir 700 pelajar yang menghadiri UA. Di samping itu, untuk menggalakkan pembangunan fakulti dan pelajar, UA menawarkan beberapa perkhidmatan pentadbiran, kemudahan, dan individu yang kritikal yang disediakan oleh kakitangan UA yang bersahabat dan menyokong.

UA menjejalkan akarnya pada tahun 1988 apabila permulaan Fakulti Undang-Undang (FdR) menandakan permulaan pertumbuhan akademik UA. Pada tahun 1993, Fakulti Perakaunan, Kewangan dan Pemasaran (FEF) bermula yang kini menjadi fakulti terbesar di UA, diikuti oleh Fakulti Perhotelan dan Pengajian Pengurusan Pelancongan (FHTMS) pada tahun 2005. Penambahan terbaru UA adalah Fakulti Seni dan Sains (FAS) yang bermula pada tahun 2009. Pada tahun-tahun akan datang, UA berharap untuk meneruskan pengembangannya dengan menawarkan program sarjana canggih kepada pelajar tempatan dan antarabangsa.

Visi

Untuk membina institut pengajian tinggi dan penyelidikan yang luar biasa yang diiktiraf secara nasional, serantau dan antarabangsa sebagai pemimpin dalam pengajaran berkualiti tinggi dan penyelidikan yang relevan yang mendidik pelajar untuk masa depan yang mampan dan dinamik. Kami berhasrat untuk menjadi tempat yang menggariskan dan memupuk kemungkinan, kebebasan, dan tanggungjawab peribadi dan sosial.

Misi

Bawa bersama orang-orang yang berinspirasi yang menjalankan dan menyampaikan penyelidikan yang berkualiti dan pendidikan tinggi untuk meningkatkan keupayaan pelajar dan alumni untuk mengambil bahagian dalam dunia yang dinamik dan berubah-ubah, mengakibatkan warga global yang bertanggungjawab, berpuas hati, yang merupakan pelajar seumur hidup dan siap sedia untuk menyumbang secara positif kepada kualiti hidup masyarakat.

Nilai kami

Di University of Aruba , kami menghargai keterbukaan, kesedaran peribadi dan sosial, kerjasama, kesungguhan, kecemerlangan, aksesibiliti, dan inovasi untuk membantu menjadi pendidik dan penyelidik terbaik.

Pelajar Antarabangsa: Faedah belajar di UA

Faedah belajar di University of Aruba adalah:

  • Kelas Kecil;
  • Kemudahan Multimedia;
  • Panduan Interaktif dan Peribadi;
  • Kerja berpasukan dan Projek Lapangan;
  • Gabungan Kehidupan Pelajar dengan Kehidupan Sosial dan Kerja Komuniti;
  • Badan Pelajar Aktif, Aktiviti dan banyak lagi.

Sebagai pelajar antarabangsa, anda tidak bersendirian: kami bangga dengan kelas kami di tingkat antarabangsa dan kakitangan antarabangsa kami.

Universiti ini dengan senang hati membantu pelajar antarabangsa dengan pendaftaran, permohonan visa, perumahan, dan isu pentadbiran lain.121767_IMG_9793.jpg

Hubungi UA

Kampus utama UA terletak di pusat bandar Oranjestad dalam jarak berjalan kaki ke kedai-kedai, restoran, dan pantai. Pelajar dapat menikmati suasana kampus utama yang bertempat di Bangunan La Salle yang bersejarah dan cantik. Setiap bilik darjah moden, menyediakan pengajar dan pelajar dengan teknologi terkini untuk memberikan kecemerlangan dalam pendidikan. Baru-baru ini, UA telah mula menyediakan pelajar peluang untuk pendidikan dalam talian. Terdapat juga perpustakaan yang berkembang di kampus utama dan Pusat Komputer / Bilik Darjah yang lengkap. Bangunan satelit kami di APEX yang terletak di LG Smith Boulevard menempatkan beberapa Pusat dan Pejabat yang mempromosikan pertumbuhan akademik, pendidikan, dan penyelidikan.

UA Pusat dan Pejabat ini membantu UA menjadi pemimpin di Caribbean untuk kecemerlangan akademik.

Lokasi

Oranjestad

Alamat
J. Irausquinplein,4
Oranjestad, Aruba