University of Belgrano

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pelajar Antarabangsa di Universiti Belgrano

Dalam dunia kontemporari ekonomi global, budaya global dan sains dan juga sukan global, mobiliti pelajar antarabangsa semakin dikaitkan dengan kejayaan. Universiti Belgrano telah menjadi perintis dalam menggalakkan mobiliti pelajar antarabangsa di Argentina.

Universiti Belgrano mempunyai lebih 170 perjanjian mobiliti antarabangsa dengan universiti-universiti di Eropah, Amerika Utara, Amerika Selatan, Asia dan Oceania. Ia menyediakan pendidikan berkualiti tinggi yang setanding dengan institusi akademik yang paling maju dan penting di dunia dan menerima lebih daripada 2500 pelajar setiap tahun.

perjanjian kerjasama akademik, termasuk Program Anugerah Ijazah Double, membolehkan pelajar untuk mendapatkan ijazah dan ijazah lanjutan dari UB dan universiti yang diiktiraf di Jerman, Sepanyol, Perancis, Itali dan Amerika Syarikat.

Universiti Belgrano telah memainkan peranan penting dalam menyatukan dan memperluaskan American Network Latin Universiti Kerjasama dan bersedia untuk memainkan peranan yang semakin penting dalam pendidikan tinggi di rantau ini pada tahun-tahun akan datang. Program kami daripada Argentina dan Kajian Amerika Latin, yang menawarkan pelbagai yang kaya dengan kursus dalam bahasa Inggeris dan Sepanyol, direka khas untuk pelajar antarabangsa.

Lokasi

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: