Batterjee Medical College

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Selamat datang ke Batterjee Medical College

Sejak penubuhannya pada tahun 2005, Batterjee Medical College telah didedikasikan untuk komitmen untuk menyampaikan mesej gemilang dengan mengingati kecemerlangan.

Untuk mencapai matlamat ini, BMC berusaha untuk memenuhi misi dan mencapai matlamatnya sambil mengekalkan tahap kualiti yang tinggi dengan mematuhi piawaian akreditasi yang ditetapkan oleh Kementerian Pendidikan.

BMC sentiasa berminat untuk belajar dari pengalaman kejayaan orang lain dan memanfaatkan pengetahuan dari universiti terkemuka di peringkat kebangsaan dan antarabangsa. Dengan membuat perjanjian dan kerjasama dengan universiti berprestij di seluruh dunia seperti perjanjian antara BMC dan Maastricht University.

Walaupun sejarahnya agak singkat, BMC seolah-olah sedang maju ke hadapan dengan langkah-langkah yakin kerana menerima Anugerah Projek Pendidikan Terbaik di Timur Tengah dan Afrika Utara pada tahun 2010, telah diiktiraf oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) dan telah diletakkan di dalam direktori IMED - FAIMER.122522_pexels-photo-356040.jpeg Pixabay / Peksel

Batterjee Medical College untuk Sains dan Teknologi ditubuhkan pada tahun 2005.

Kampus ini terletak di Obhour Utara, Jeddah, Arab Saudi dan dibina untuk menampung sehingga 5,000 pelajar. BMC dianggap salah satu kolej perubatan swasta yang pertama yang menawarkan pelbagai jurusan di Arab Saudi dan salah satu kolej perubatan swasta yang terbesar dan terbesar di Timur Tengah.

BMC bermatlamat untuk mencapai kecemerlangan dalam pendidikan perubatan melalui kurikulum terancang yang selaras dengan piawaian antarabangsa. Untuk mencapai matlamat ini, ia telah membangunkan sebuah kampus berteknologi tinggi yang dilengkapi dengan teknologi terkini untuk meningkatkan pembelajaran dan pengajaran.

Ia juga termasuk hospital maya untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran klinikal yang penting untuk menangani pesakit menggunakan kaedah pemeriksaan terkini dan simulasi rawatan pada anak patung yang sangat sensitif (seperti manusia).

BMC juga termasuk klinik pergigian dilengkapi dengan peralatan pergigian terkini dan kemudahan seperti manikin seperti manusia. Kolej ini menyediakan penginapan peribadi yang baik untuk pelajar perempuan.

Misi

Memberi sumbangan besar kepada masyarakat melalui pendidikan perubatan yang tiada tandingan, khidmat masyarakat dan penyelidikan sambil mengekalkan nilai-nilai Islam.

Visi

Menjadi penanda aras yang terkenal dalam pendidikan perubatan yang inovatif dan cemerlang.

Lokasi

Jeddah

Alamat
Prince Abdullah Al-Faisal Street
21442 Jeddah, Makkah, Arab Saudi

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: