Universitat Europea

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti

EUniv adalah institusi pendidikan tinggi swasta di Principality of Andorra yang diberi kuasa oleh Kerajaannya mengikut undang-undang universiti Andorran, untuk mengajar pengajian sarjana muda, master dan kedoktoran.

EUniv adalah universiti swasta yang komited untuk mempromosikan pembangunan ekonomi dan sosial Andorra, dengan pengantarabangsaannya dan, terutama, dengan bahasa dan budaya.

Principality of Andorra telah menjadi sebahagian daripada Kawasan Pengajian Tinggi Eropah (EHEA) sejak Persidangan Berlin (2003) dan, akibatnya, semua gelaran negara dari sistem universiti sepenuhnya disesuaikan dengan keperluan tahap penstrukturan, jaminan dalaman kualiti, ketelusan dan pengiktirafan gelaran Eropah.

andorra, mountains, summer

komitmen

Pelajar kajian dalam talian dicirikan oleh mempunyai profil seseorang yang berumur bekerja dan dengan tanggungjawab keluarga dan sosial, kenyataan yang tidak dapat diabaikan oleh cadangan latihan apa pun tanpa jatuh ke dalam ketidakjujuran.

Orang-orang ini, dalam persekitaran profesional mereka, biasanya mendapat latihan berterusan khusus, biasanya berkaitan dengan bidang pekerjaan mereka. Tetapi mereka menerima latihan ini secara berurutan, dan hanya sangat serentak. Sebaliknya, ketika mereka memasuki pendidikan tinggi universiti mereka wajib mengikuti empat atau lima mata pelajaran yang berbeza secara serentak, baik secara bersemuka dan maya.

Keperluan ini, yang jelas tidak peka terhadap profil mereka, menjelaskan kadar keciciran yang tinggi yang ditunjukkan oleh semua kumpulan ini ketika berhasrat untuk maju dalam pendidikan tinggi.

Di eUniv, kami memahami bahawa sikap tidak peduli ini tidak adil, dan untuk alasan ini, pelajar mempelajari subjek kajian mereka satu demi satu, secara berurutan, tanpa kewajiban untuk mengikuti dua atau lebih subjek secara serentak. Ini adalah komitmen Universiti untuk para pelajarnya, tetapi juga untuk kesesuaian proses latihan dan susunan logik pengetahuan dan kemahirannya.

Fleksibiliti

Organisasi akademik tradisional dalam kursus dan semester sangat sesuai untuk jenis pelajar tertentu, tetapi bagi yang lain ia merupakan halangan yang tidak dapat diatasi untuk mengakses.

Organisasi pengajaran pengajian eUniv dicirikan oleh fleksibilitinya, yang segera disahkan dengan sistem akses: pelajar dapat memasuki pengajian mereka dalam salah satu daripada lima panggilan tahun akademik, dan selalu melakukannya mengikut susunan logik pengajaran mata pelajaran yang dirangka dalam rancangan kajian.

Pelajar boleh memulakan pelajaran mereka untuk subjek pertama program pada masa ketersediaan mereka jelas. Setelah dimulakan, mereka boleh diganggu dan dimulakan semula, sesuai dengan pelajar, mengetahui bahawa mereka dapat menyertai semula bulan sekolah berikutnya untuk mempelajari mata pelajaran yang sesuai tanpa prasangka, baik akademik maupun kewangan.

Semua mata pelajaran biasa mempunyai beban akademik yang sama dengan 12 kredit ECTS. Beban ini memerlukan dedikasi selama lapan minggu, dan selama tempoh ini pelajar memberi tumpuan secara eksklusif untuk menjalankan aktiviti latihan yang disediakan dalam subjek yang mereka pelajari: membaca teks teoritis dan menjalankan latihan praktik, dengan yang sesuai penilaian kendiri, untuk setiap unit tematik, penjelasan kerja akademik subjek, yang boleh dilakukan secara individu atau berkumpulan, dan penyertaan dalam panggilan berturut-turut Forum Perbincangan Subjek.

inovasi

Aktiviti latihan universiti dalam kampus menjadi "benar-benar maya" di eUniv . Semua aktiviti latihan yang berlaku di bilik darjah tradisional mempunyai pemindahan yang sesuai ke kelas maya eUniv.

Setiap subjek program dibahagikan kepada Unit dan ini, pada gilirannya, disusun berdasarkan kandungan dan aktiviti teori dan praktikal. Kandungan teori juga menawarkan teks rujukan yang mendalam. Kegiatan praktikal dikembangkan melalui pelbagai kes praktikal, masing-masing dengan penilaian sendiri. Aktiviti disusun dari Makalah dan Forum setiap subjek. Forum adalah aktiviti kolaborasi yang dijalankan di antara semua pelajar dan guru.

Pelajar juga mempunyai sumber lain yang sangat berguna dalam proses pembelajaran mereka, seperti: Perpustakaan Maya, ujian penilaian kendiri dan video penjelasan yang dibuat oleh pakar dalam subjek ini. Audiovisual ini menyoroti tonggak asas setiap Unit, selain topik lain yang menarik, dan mengembangkan pendekatan untuk menyelesaikan setiap kes praktikal setiap subjek.

137271_pexels-photo-1438081.jpeg

Kajian

EUniv menawarkan ijazah universiti (rasmi) negeri Andorran di peringkat Sarjana Muda, Sarjana dan Doktor, semuanya diiktiraf sepenuhnya di Kawasan Pengajian Tinggi Eropah.

Pusat Universiti

EUniv diatur secara akademik di tiga pusat: Kolej Universiti F. Layret untuk Sarjana dan Sarjana, Sekolah Doktor JH Newman dan Pusat Pengajian Bahasa Klasik.

penyelidikan

Penyelidikan di universiti diselaraskan oleh Feedback Institute of Applied Research dan dikembangkan dari garis penyelidikan yang berkaitan dengan Program Doktoral dan diketuai oleh pelbagai ketua khusus.

Lokasi

Andorra la Vella

Alamat
Avinguda Meritxell, 30
AD500 Andorra la Vella, Andorra la Vella, Andorra

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan: