Baca keterangan rasmi

Tentang kita

Wright State University adalah universiti awam nasional di Dayton, Ohio dengan lebih daripada 15,000 pelajar termasuk hampir 1000 pelajar antarabangsa dari lebih dari 60 buah negara. Menawarkan program 295 darjah, universiti itu terdiri daripada lapan kolej, tiga sekolah, dan kampus cawangan di Celina, Ohio. Dinamakan untuk saudara-saudara Wright, Wright State University menawarkan pendidikan yang luar biasa dan berpatutan di negara Amerika.

Siapa kita

Misi

Kami mengubah kehidupan para pelajar dan komuniti yang kami layani.

Kami akan:

 • membina asas kukuh untuk kejayaan pelajar di semua peringkat melalui program berkualiti tinggi dan inovatif;
 • menjalankan penyelidikan ilmiah dan usaha kreatif yang memberi kesan kepada kualiti hidup;
 • melibatkan diri dalam perkhidmatan komuniti yang bermakna;
 • mendorong pemulihan ekonomi rantau kita dan negeri kita dan memperkasakan semua pelajar, fakulti, kakitangan, dan alumni kita untuk membangunkan secara profesional, intelektual, dan peribadi.

Visi

Wright State University , yang diilhamkan oleh semangat kreatif saudara Wright, akan menjadi universiti yang paling berpusat di Ohio dan inovatif, dikenali dan dikagumi untuk budaya inklusif kami yang menghormati nilai unik masing-masing pelajar, fakulti, kakitangan dan alumni kami. untuk kesan transformatif positif yang kami ada pada kehidupan pelajar kami dan komuniti yang kami layani.

Nilai

Nilai Wright State University

 • Orang: Kejayaan, kepelbagaian
 • Pembelajaran: Penemuan, inovasi, biasiswa
 • Perkongsian: Wilayah, keusahawanan, global
 • Hubungan: Kollegial, profesional, etika
 • Kemapanan: keadilan sosial, peluang ekonomi, perlindungan alam sekitar
 • Pengawasan: Fiskal, intelektual

Mengenai Wilayah Kami

Wilayah Dayton dikenali sebagai persimpangan inovasi, tetapi lebih banyak lagi.

Terletak di rantau Lembah Miami barat daya Ohio, Dayton adalah sebuah bandar bersaiz pertengahan yang dikelilingi oleh kawasan metropolitan yang berlainan hampir sejuta penduduk. Dayton menduduki tempat ke-2 pada senarai Pemahaman Tempat Terunggul Terbaik untuk Hidup. "Tawaran sebenar yang berasal dari Dayton adalah kualiti hidup penduduk yang hebat," menurut Livability.com. "Dayton menawarkan pelbagai jenis perkara yang boleh dilakukan, dari rekreasi luar yang merangkumi kano dan gelanggang ais ke kemudahan budaya, seperti Dayton Philharmonic Orchestra dan Benjamin dan Marian Schuster Performing Arts Center."

Salah satu yang terbaik

 • "Tempat terbaik untuk hidup" - Berita AS dan Laporan Dunia
 • "Bandar-bandar Terunggul di Amerika" - Forbes
 • "Top 10 Bandar untuk Peluang Kerjaya" - SmartAsset
 • "Top-10 Kebanyakan Artistik Mid-Sized Cities" - Gogobot
 • "25 Kota Terbaik 2017" - Di Luar
 • "Bandar-bandar AS ini Memiliki Ruang Paling Hijau" - National Geographic

Sejarah

Lembah Miami mempunyai sejarah inovasi yang panjang. Pada awal 1900-an, Dayton menjadi modal penemuan Amerika Syarikat, dengan kebanyakan paten per kapita. Sebagai tempat kelahiran penerbangan, Dayton adalah rumah kepada Muzium Nasional Tentera Udara Amerika Syarikat-muzium penerbangan ketenteraan tertua dan terbesar di dunia dan tarikan pelancong No. 1 di Ohio dan salah satu pertunjukan udara perdana di negara ini. Ciptaan berpengaruh yang lain di bandar ini termasuk daftar tunai, pencucian diri sendiri untuk kereta, minuman pop-atas boleh, kerusi roda elektrik, tangga tangga dan meter letak kereta. Pelawat boleh meneroka sejarah yang kaya ini dan melihat 1905 asal Wright Flyer III, koleksi besar daftar tunai, dan permata sejarah setempat di Carillon Historical Park.

Seni Halus dan Persembahan

Pemandangan seni di rantau ini lebih bersemangat daripada banyak bandar besar. The Benjamin

The Great Outdoors

Lembah Miami adalah tempat yang bagus untuk pengembara luar. Kawasan ini mempunyai tujuh MetroParks, serta lebih dari 35,000 ekar taman, taman alam, dan koridor sungai yang popular sepanjang Sungai Great Miami. Bikers boleh menerokai lebih daripada 330 batu laluan, dengan lebih banyak lagi melalui inisiatif landasan keretapi. Rural Greene County menawarkan kembara di Cagar Alam Semula Jadi Clifton Gorge, Cagar Alam Semula Jadi Glen Helen, perkhemahan dan kembara di Taman Negeri John Bryan, dan berkano di sepanjang Little Miami River, aliran pertama di Ohio yang dinamakan Sungai Scenic Nasional.

Sukan

Peminat sukan gembira untuk memanggil rumah Raider Country. Dengan program olahraga NCAA DI Wright State dan pasukan profesional di Columbus dan Cincinnati, rantau ini menyediakan peluang yang cukup untuk peminat sukan. NCAA termasuk Dayton dalam senarai Nine Great Basketball Towns. Setiap tahun kejohanan NCAA bermula di Dayton, tapak pertandingan Pertama Empat yang memangkas lapangan untuk pendaratan 64 pasukan. Pasukan besbol Dayton Dragons dinamakan salah satu daripada "Sepuluh Paling Terhang dalam Sukan" oleh majalah Sports Illustrated.

Membeli-belah dan Tempat Makan

Pusat membeli-belah terbesar di kawasan ini, Mall di Fairfield Commons, terletak berhampiran dengan kampus Wright State. Greene-sebuah pusat bandar 72-ekar yang menampilkan jalan-jalan yang mesra pejalan kaki, kedai runcit, dan restoran-hanya 15 minit jauhnya. Restoran dan kedai-kedai yang unik adalah sebahagian daripada pusat bandar Oregon yang bersejarah di Dayton. Rantau ini "melompat" dengan lebih daripada selusin pembuatan mikro, dan New York Times menamakan steak The Pine Club sebagai salah satu "Institusi Makanan Tradisional Sepuluh Terbesar di Dunia."

Percutian akhir pekan

Kedudukan utama Miami Valley dekat persimpangan Interstate 70 dan Interstate 75 memudahkan untuk mengunjungi bandar-bandar utama seperti Cincinnati, Columbus, dan Indianapolis. Pusat hiburan dan taman air Midwest terbesar, Kings Island, hanya 35 batu di selatan Dayton. Muzium bertaraf dunia, dewan konsert dalaman dan luaran, pelayaran kapal pesiar, zoo memenangi anugerah, dan pasukan sukan profesional semuanya dalam masa satu jam perjalanan.

Raider Country

Raider Country adalah wilayah 16-daerah yang berdekatan di Ohio barat yang berlabuh oleh dua kampus Wright State University . Juga, pulang ke Pangkalan Angkatan Udara Wright-Patterson, rantau ini terkenal dengan kekuatannya dalam teknologi maklumat, penyelidikan dan pembangunan aeroangkasa, kejuruteraan bahan canggih, dan perkhidmatan kesihatan dan manusia. Raider Country mempunyai restoran gourmet, kedai eklektik, ruang hijau, dan sekolah yang sangat baik.

Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Wright State University

Program ijazah Sarjana Muda Sastera dalam kajian antarabangsa terdiri daripada tiga bahagian: tiga tahun pengajian satu bahasa asing; kursus teras utama, yang termasuk ke ... [+]

Penerangan program

Kajian antarabangsa yang utama menawarkan pelajar peluang untuk mempelajari politik, ekonomi, budaya, dan masyarakat antarabangsa. Utama menggabungkan pengajaran intensif bahasa asing dengan kurikulum interdisipliner pengajian yang dipilih oleh pelajar dengan berunding dengan penasihat fakulti.

Program ijazah Sarjana Muda Sastera dalam kajian antarabangsa terdiri daripada tiga bahagian: tiga tahun pengajian satu bahasa asing; kursus teras utama, yang termasuk kerja pengantar dalam sejarah seni, ekonomi, geografi, sejarah, sains politik, agama, dan wanita, jantina, dan kajian seksualiti; dan bekerja di landasan khusus.

Kenapa Pilih Pengajian Antarabangsa?

Masih tidak pasti laluan utama dan kerjaya? Pertimbangkan Kajian Antarabangsa (IS).... [-]

Amerika Syarikat Dayton
Og 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wright State University

Jabatan Teater, Tari, dan Motion Pictures ditujukan khusus kepada latihan dan pendidikan pelajar sarjana dalam bidang tarian, gambar gerakan, dan teater. Program-program ... [+]

Penerangan program

Jabatan Teater, Tari, dan Motion Pictures ditujukan khusus kepada latihan dan pendidikan pelajar sarjana dalam bidang tarian, gambar gerakan, dan teater. Program-program ini membawa kepada Ijazah Sarjana Muda Sastera dan Ijazah Sarjana Muda Seni Halus.

Jabatan Teater, Tarian, dan Gerakan Gambar diberi kuasa oleh Kod Semakan Ohio untuk memerlukan latihan awal awal atau bakat untuk kemasukan ke program tertentu, dan setiap lima program sarjana BFA mempunyai kriteria khusus untuk kemasukan ke setiap peringkat latihan. Pelajar di semua kawasan mesti mendapat IPK minimum 2.0 menjelang akhir tahun pertama untuk meneruskan seni teater. Pelajar yang ingin diterima sebagai jurusan dalam lakonan, lakonan / teater muzik, atau tarian mesti berjaya lulus ujian atau temu duga. Pemindahan pelajar dimasukkan ke dalam program BFA berdasarkan pengujian, wawancara, atau pembentangan portfolio yang berjaya. Jabatan ini mempunyai dasar kemasukan terbuka untuk pelajar yang ingin menjadi major dalam program BA dalam kajian teater dan sejarah, teori, dan kritikan gambar gerakan, dan program BFA dalam reka bentuk / teknologi dan pengeluaran gambar gerakan.... [-]

Amerika Syarikat Dayton
Og 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

BSc

Wright State University

Program ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Komputer diiktiraf oleh Suruhanjaya Akreditasi Kejuruteraan ABET. Ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang Kejuruteraan Komputer me ... [+]

Penerangan program

Program ijazah Sarjana Muda Kejuruteraan Komputer diiktiraf oleh Suruhanjaya Akreditasi Kejuruteraan ABET. Ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang Kejuruteraan Komputer menawarkan kurikulum dalam kajian sistem komputer termasuk reka bentuk, pembinaan, dan operasi keseluruhan dengan fokus utama pada perkakasan. Ini termasuk kajian litar digital, sistem pengaturcaraan sistem tertanam, dan sistem pengendalian. Program ini menyediakan asas sains matematik, sains asas dan sains kejuruteraan yang biasa untuk semua program kejuruteraan berkualiti.

Pengalaman makmal dalam reka bentuk, eksperimen, pemerhatian, pelaksanaan, dan penemuan melengkapkan bahagian teoritis program.... [-]

Amerika Syarikat Dayton
Og 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wright State University

Jabatan Kejuruteraan Mekanikal dan Bahan menawarkan program sarjana dalam kejuruteraan mekanikal, dan sains dan kejuruteraan bahan. Kedua-dua program ini diiktiraf oleh S ... [+]

Penerangan program

Jabatan Kejuruteraan Mekanikal dan Bahan menawarkan program sarjana dalam kejuruteraan mekanikal, dan sains dan kejuruteraan bahan. Kedua-dua program ini diiktiraf oleh Suruhanjaya Akreditasi Kejuruteraan ABET. Program-program ini merangkumi asas kejuruteraan tradisional dan membangunkan kemahiran untuk analisis dan reka bentuk kejuruteraan moden. Makmal dan pengalaman komputer disepadukan sepanjang kurikulum. Kursus yang paling diperlukan ditawarkan pada kedua-dua hari dan petang sekurang-kurangnya sekali setahun.

Hasil Pembelajaran Program:Menunjukkan pemahaman yang lebih maju tentang prinsip asas kejuruteraan mekanikal,Menunjukkan kecekapan kejuruteraan di salah satu daripada dua bidang tumpuan: reka bentuk atau termosluid,Mengiktiraf keperluan pembelajaran sepanjang hayat,Menunjukkan keupayaan mereka untuk menyampaikan idea dan teknik kejuruteraan, danMenunjukkan kecekapan matematik di atas pelajar kejuruteraan sarjana muda.Mengapa Memilih Kejuruteraan Mekanikal?... [-]
Amerika Syarikat Dayton
Og 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wright State University

Jabatan Kejuruteraan Faktor Bioperubatan, Perindustrian dan Manusia menawarkan program ijazah dalam kejuruteraan industri dan sistem yang membawa kepada Sarjana Muda Keju ... [+]

Penerangan program

Jabatan Kejuruteraan Faktor Bioperubatan, Perindustrian dan Manusia menawarkan program ijazah dalam kejuruteraan industri dan sistem yang membawa kepada Sarjana Muda Kejuruteraan Industri dan Sistem. Program Kejuruteraan Industri dan Sistem diakreditasi oleh Suruhanjaya Akreditasi Kejuruteraan ABET. Program ini menekankan penilaian, reka bentuk, dan peningkatan sistem yang kompleks. Program ini mengiktiraf peranan utama orang dalam sistem sedemikian, sebagai kedua-dua pengendali dan penerima, dan menyediakan kelebihan pengetahuan yang diperlukan untuk merancang sistem dari perspektif berpusatkan pengguna. Kurikulum menyediakan asas yang luas dalam matematik, sains, dan kejuruteraan termasuk kursus teras dalam kejuruteraan industri, penyelidikan operasi, pembuatan, dan aspek manusia reka bentuk sistem. Pelajar dilatih melalui koleksi kursus kejuruteraan tradisional serta topik kejuruteraan industri dan sistem. Topik industri dan sistem kejuruteraan teras termasuk kebarangkalian dan statistik, ergonomi, reka bentuk sistem, pengoptimuman, simulasi, sistem pengeluaran, ekonomi kejuruteraan, faktor manusia, dan kejuruteraan kebolehgunaan.... [-]

Amerika Syarikat Dayton
Og 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wright State University

Kolej Pendidikan dan Perkhidmatan Kesihatan Wright State University (CEHS) sedang dalam proses mencadangkan program ijazah sarjana baru dalam latihan atlet (AT). ... [+]

Gambaran keseluruhan

Kolej Pendidikan dan Perkhidmatan Kesihatan Wright State University (CEHS) sedang dalam proses mencadangkan program ijazah sarjana baru dalam latihan atlet (AT). Akibatnya, program latihan olahraga tidak lagi menerima permohonan untuk kemasukan sarjana muda. Kelas awal dijangka bermula pada musim panas tahun 2020 yang berpunca dalam ijazah Sarjana Sains dalam Latihan Atletik (MSAT) seperti yang dinyatakan oleh Suruhanjaya Akreditasi Pendidikan Latihan Atletik (CAATE). Pada tahun 2015, Perikatan Strategik Pelatih Atletik Negara (NATA) telah menubuhkan ijazah profesional dalam AT di peringkat tuan. Institusi yang ingin menubuhkan program peringkat kemasukan, program sarjana (GATP) mesti berbuat demikian menjelang 2022. Program Wright State AT pada mulanya diiktiraf pada tahun 2002 dan mempunyai sejarah panjang yang menghasilkan profesional latihan atletik yang cemerlang.... [-]

Amerika Syarikat Dayton
Og 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wright State University

Setiap organisasi, sama ada awam atau swasta, menghasilkan barangan dan / atau menyampaikan perkhidmatan kepada pelanggan dan pelanggan. Pengurusan yang berkesan bagi ope ... [+]

Penerangan program

Setiap organisasi, sama ada awam atau swasta, menghasilkan barangan dan / atau menyampaikan perkhidmatan kepada pelanggan dan pelanggan. Pengurusan yang berkesan bagi operasi pengeluaran dan perkhidmatan ini adalah penting untuk kejayaan sesebuah organisasi. Para profesional operasi mengurus dan menyelaraskan aktiviti untuk menyeimbangkan keperluan pengguna dengan sumber-sumber firma. Bagi banyak firma, usaha ini semakin melampaui satu lokasi fizikal dan memerlukan koordinasi dalam talian paip pembekal dan kontraktor global. Ini memerlukan aliran dan bahan yang berkesan dan efisien di semua bahagian rantaian bekalan, dengan matlamat keseluruhan memuaskan pengguna akhir.

... [-]
Amerika Syarikat Dayton
Og 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wright State University

Sistem maklumat pengurusan utama melatih pelajar untuk kerjaya dalam analisis sistem, reka bentuk sistem perniagaan, dan pengurusan teknologi maklumat. ... [+]

Penerangan program

Dua jurusan tersedia: sistem maklumat pengurusan dan pengurusan rantaian bekalan.

Sistem maklumat pengurusan utama melatih pelajar untuk kerjaya dalam analisis sistem, reka bentuk sistem perniagaan, dan pengurusan teknologi maklumat. Program ini sangat menekankan kajian perniagaan dan organisasi serta teknologi sistem maklumat. Pelajar dalam program ini akan mengkaji analisis sistem perniagaan, reka bentuk sistem perniagaan, dan pengaturcaraan komputer. Bidang teknikal dan perniagaan lain dalam program ini menumpukan kepada pembangunan, pelaksanaan dan penyelenggaraan sistem maklumat dalam pelbagai pengaturan organisasi. Program ini merangkumi kursus dalam reka bentuk sistem maklumat dan metodologi pembangunan, sistem pengurusan pangkalan data, perniagaan elektronik, dan komunikasi data. Program ini juga meliputi asas-asas perniagaan dalam pengurusan perakaunan, kewangan, pemasaran, pengurusan dan operasi.... [-]

Amerika Syarikat Dayton
Og 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wright State University

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang Sains Komputer menawarkan kurikulum dalam kajian aspek perisian sistem komputer termasuk kajian algoritma dan struktur data, bahasa ... [+]

Penerangan program

Program ijazah Sarjana Muda Sains dalam sains komputer diiktiraf oleh Komisyen Akreditasi Komputasi ABET.

Ijazah Sarjana Muda Sains dalam bidang Sains Komputer menawarkan kurikulum dalam kajian aspek perisian sistem komputer termasuk kajian algoritma dan struktur data, bahasa pengaturcaraan, metodologi dan alat perisian, pengurusan data dan analisis.

Di samping menawarkan makmal pendidikan yang serba lengkap, fakulti yang cemerlang, dan program yang fleksibel untuk profesional yang bekerja, kedua-dua program ijazah memberi pelajar peluang yang unik untuk penyelidikan di kawasan tempatan.

Kenapa Pilih Sains Komputer?

Anda adalah masa depan teknologi komputer.... [-]

Amerika Syarikat Dayton
Og 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wright State University

Jabatan Kejuruteraan Elektrik akan menawarkan program yang membawa kepada ijazah Sarjana Muda Sains (BS) dalam Teknologi Kejuruteraan Elektrik dan Komputer. ... [+]

Penerangan program

Jabatan Kejuruteraan Elektrik akan menawarkan program yang membawa kepada ijazah Sarjana Muda Sains (BS) dalam Teknologi Kejuruteraan Elektrik dan Komputer.

Kurikulum ini menawarkan para pelajar asas mendalam dalam Teknologi Kejuruteraan Elektrik dan Komputer dari dasar oleh pasukan interdisipliner fakulti Wright State University . Program ini memberi penekanan secara khusus tentang bagaimana kursus kursus yang diperlukan dari pelbagai bidang kejuruteraan dan sains komputer berkaitan dan boleh digunakan untuk teknologi kejuruteraan, dan dicapai melalui amalan terbaik pedagogi yang memberi tumpuan kepada menarik minat pelajar dalam pembelajaran mereka, supaya mereka terlibat secara aktif dalam memahami konsep kejuruteraan dan idea-idea, dan memupuk kreativiti saintifik dan pemikiran kritikal.... [-]

Amerika Syarikat Dayton
Og 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wright State University

BS dalam Teknologi Maklumat dan Cybersecurity menyediakan pelajar untuk penyelesaian masalah dunia sebenar, yang menumpukan kepada memenuhi keperluan organisasi melalui p ... [+]

Penerangan Program

BS dalam Teknologi Maklumat dan Cybersecurity menyediakan pelajar untuk penyelesaian masalah dunia sebenar, yang menumpukan kepada memenuhi keperluan organisasi melalui pemilihan, penciptaan, aplikasi, integrasi, dan pentadbiran teknologi pengkomputeran. Pelajar akan dididik dalam asas rangkaian, keselamatan siber, pengaturcaraan, pengurusan maklumat, pembangunan web dan sistem web, pentadbiran sistem dan integrasi sistem dengan kursus lanjutan untuk membina asas untuk memberikan kedalaman.

Syarat Kemasukan

Untuk dimasukkan ke BSIT Cybersecurity major, pelajar mesti menyelesaikan 24 atau lebih semester jam kerja kursus peringkat kolej dengan 2,25 IPG atau lebih tinggi, dan lengkapkan kursus berikut:... [-]

Amerika Syarikat Dayton
Og 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Wright State University

Konsentrasi Sains Bumi berfokus pada aspek fizikal bumi. Ini termasuk proses yang membentuk permukaannya (tanah dan air) dan pedalaman. Bidang ini juga dikenali sebagai g ... [+]

Penerangan program

Konsentrasi Sains Bumi berfokus pada aspek fizikal bumi. Ini termasuk proses yang membentuk permukaannya (tanah dan air) dan pedalaman. Bidang ini juga dikenali sebagai geologi. Ia memberi tumpuan kepada proses semasa dan masa lampau. Ramai ahli sains bumi profesional bekerja untuk melindungi sumber semula jadi, termasuk air dan persekitaran. Para saintis bumi profesional juga meneroka sumber-sumber baru seperti minyak, gas, atau mineral.

Misi

Jabatan Sains Bumi dan Alam Sekitar menawarkan program penyelidikan dan pendidikan yang memberi tumpuan kepada proses bumi dan ekosistem yang kompleks. Kami meneroka interaksi antara proses yang melibatkan biosfera, litosfera, atmosfera, dan hidrosfera, memupuk perspektif silang disiplin untuk memenuhi cabaran semasa dan masa depan pembangunan sumber, pemuliharaan, dan kesihatan dan kualiti alam sekitar.... [-]

Amerika Syarikat Dayton
Og 2019
English
Sepenuh masa
4 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

WSU Overview

WSU Graduation

Alamat
Colonel Glenn Highway,3640
45435 Dayton, Ohio, Amerika Syarikat