West Virginia University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

WVU adalah sebuah keluarga kampus tersendiri yang disatukan oleh satu misi. Dari penyelidikan utama perdana kami di Morgantown ke pusat seni liberal WVU Potomac State di Keyser kepada program intensif teknologi di WVU Tech di Beckley - kami memanfaatkan bakat dan sumber daya kami untuk mencipta masa depan yang lebih baik untuk West Virginia dan Dunia .

Misi

Sebagai institusi pemberian tanah, fakulti, kakitangan dan pelajar di West Virginia University komited untuk mewujudkan budaya yang pelbagai dan inklusif yang memajukan pendidikan, penjagaan kesihatan dan kemakmuran untuk semua dengan menyediakan akses dan peluang; dengan memajukan penyelidikan berdampak tinggi; dan dengan transformasi terkemuka di West Virginia dan dunia melalui penglibatan tempatan, negeri dan global.

Visi

Sebagai sebuah West Virginia University , kita berhasrat dalam kajian dan kerja kita supaya kita dapat bekerjasama dengan komuniti kita - baik dekat dan jauh - untuk membawa penyelesaian yang diperlukan dan dihargai kepada masalah kehidupan sebenar di dalam tonggak pendidikan, penjagaan kesihatan dan kemakmuran.

Lokasi dan Kemudahan Kampus

Sistem WVU adalah keluarga kampus tersendiri yang disatukan oleh satu misi tunggal. Dari penyelidikan utama perdana kami di Morgantown (disenaraikan R1, institusi kategori penyelidikan tertinggi) kepada tumpuan pelajar WVU Potomac State College di Keyser kepada program intensif teknologi di Institut Teknologi WVU di Beckley - kami memanfaatkan bakat dan sumber untuk mewujudkan masa depan yang lebih baik untuk West Virginia dan dunia.

Institut Teknologi WVU di Beckley menawarkan lebih daripada 40 jurusan, termasuk salah satu daripada 100 program kejuruteraan sarjana muda di negara ini, seperti yang disenaraikan oleh US News

WVU Potomac State College di Keyser mempunyai salah satu daripada kadar tuisyen terendah semua institusi empat tahun negara. Menawarkan lebih daripada 50 jurusan, kampus ini menggabungkan perhatian peribadi sebuah kolej kecil dengan manfaat universiti utama.

Sistem WVU juga termasuk bahagian-bahagian Pusat Sains Kesihatan Robert C. Byrd di Charleston dan Martinsburg, serta 10 ladang percubaan dan empat hutan di seluruh negeri dan Kem 4-H Kilang Negeri WVU Jackson. Sistem WVU termasuk 518 bangunan pada 15,880 ekar. Kampus Morgantown mempunyai 245 bangunan (11 di National Register of Historic Places) di 1,892 ekar.

Kampus WVU Morgantown terletak di sebuah bandar bernama "No. 1 Bandar Kecil di Amerika "oleh BizJournals.com untuk kualiti kehidupan yang luar biasa. Morgantown, penduduk 30,855, juga menilai bandar raya kolej kesembilan terbaik di Amerika oleh Business Insider dan berada dalam jarak perjalanan yang mudah dari Washington, DC, ke timur, Pittsburgh, Pa., Ke utara, dan Cleveland dan Columbus, Ohio. barat laut. Kedudukan lain: Kiplinger.com termasuk Morgantown di 10 tempat yang bagus untuk disenaraikan; salah satu "Bandar Sukan Terbaik" oleh Sporting News; 5 "Metro Kecil Terbaik" oleh Forbes; Ke-12 keseluruhan "Bandar Terkini Hottest" oleh Inc .; salah satu daripada "50 tempat yang paling bijak untuk hidup" oleh Kiplinger; dan ranking kedua "Best College Town for Jobs" oleh Forbes.

Hidup di WVU

Minggu anda mempunyai 168 jam. Kami membuat jam yang anda tidak berada di dalam kelas seperti penuh dengan penemuan, pertumbuhan dan keseronokan.

Perumahan

Dewan-dewan kediaman dan kompleks pangsapuri kami lebih daripada tempat tidur. Anda akan belajar, berehat, mencipta dan bermimpi dengan rakan-rakan yang berfikiran sama.

Perkhidmatan Makan

Hidangan yang baik sentiasa berdekatan. Pelan makan diterima di 26 lokasi di kampus, termasuk empat dewan makan dan pilihan runcit seperti Chick-fil-A, Sbarro dan Saikou Sushi. Mencari rendah kalori atau pilihan bebas alergen? Kami ada juga.

Pengangkutan dan Tempat Letak Kereta

Orang elektrik kita menggerakkan, PRT, adalah perjalanan terbaik di bandar. Di manakah anda boleh meluncur di atas lalu lintas di kereta yang didorong oleh komputer semasa belajar untuk kelas seterusnya? ID pelajar anda memberi anda akses percuma ke bas PRT dan Morgantown Mountain Line.

Kehidupan seorang pelajar

Kami menyokong persekitaran pembelajaran berpusatkan pelajar WVU. Dari aktiviti yang menyeronokkan dan projek perkhidmatan kepada sumber yang membantu anda menavigasi kehidupan kolej, kami telah mendapat anda dilindungi.

Perpustakaan

Perintis telah melintasi benua untuk mengejar penemuan hebat manusia. Dengan perpustakaan kami, anda tidak perlu menyeberang jalan untuk anda.

Teknologi

Di mana sahaja anda pergi, kami akan memastikan anda bersambung dengan sumber dan perkhidmatan Universiti yang anda perlukan.

Lokasi

Morgantown

West Virginia University

Alamat
Morgantown
26506 Morgantown, Virginia Barat, Amerika Syarikat
Telefon
+1 304-293-0111

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami

Akreditasi

AACSB Accredited