University of Southern Indiana

Pengenalan

Baca keterangan rasmi


Ditubuhkan pada tahun 1965, University of Southern Indiana mendaftarkan lebih daripada 10,000 pelajar sarjana dan siswazah di lebih daripada 130 bidang pengajian.

Institusi pengajian tinggi awam, yang terletak di kampus seluas 1.400 ekar yang indah di Evansville, Indiana, USI menawarkan program melalui College of Liberal Arts, Romain College of Business, College of Nursing and Health Profession, dan Pott College of Science, Engineering, dan Pendidikan. USI adalah Carnegie Foundation Community Engaged University dan menawarkan pendidikan berterusan dan program khas kepada lebih daripada 15,000 peserta setiap tahun melalui Outreach dan Engagement.

85259_standard_wallpaper_008.jpg

Mengenai University of Southern Indiana

Universiti ini menawarkan peluang belajar di luar negara di lebih dari 60 negara dan menjadi tuan rumah kepada pelajar antarabangsa dari seluruh dunia. Ahli yang kompetitif di Bahagian II NCAA dan Persidangan Great Lakes Valley, USI menawarkan 17 sukan lelaki dan wanita antara pelajar. Presiden Ron Rochon adalah presiden keempat USI dan dilantik pada tahun 2018. Di bawah kepimpinannya, Universiti meneruskan tradisi kecemerlangan yang berpatutan untuk pelajar, sambil terus maju dengan rancangan strategik yang berani untuk mencapai kecemerlangan melalui inovasi dan penglibatan dan meletakkan USI sebagai pilihan utama untuk pelajar kolej di seluruh negeri dan wilayah serta menarik pelajar berkaliber tinggi dari seluruh negara dan dunia.

67518_cover.JPG

Duta Global dalam Komuniti Global

USI adalah sebuah komuniti pembelajaran yang bergerak dalam memajukan pendidikan dan pengetahuan, meningkatkan kesedaran sivik dan budaya, dan memupuk perkongsian melalui program jangkauan yang komprehensif. Kami menyediakan individu untuk hidup dengan bijak dalam masyarakat yang pelbagai dan global.

Fakta pantas

Pendaftaran: 10,734 Melayan pelajar dari 91 daerah Indiana, 42 negeri lain, dan 69 negara lain. 82% graduan USI baru bekerja di bidangnya atau bidang yang memuaskan.

Wanita: 64% Lelaki: 36% Minoriti: 15% Alumni: 44,000+ Kira-kira 70% graduan USI kekal di Indiana.

Lebih daripada 140 organisasi pelajar di kampus.

Evansville adalah perjalanan yang mudah dari Indianapolis, Louisville, Nashville, dan St. Louis

Lokasi

Evansville

University of Southern Indiana

Alamat
8600 University Blvd.
47712 Evansville, Indiana, Amerika Syarikat
Telefon
+1 812-464-1768

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami