University of Science and Arts of Oklahoma

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Merayakan lebih dari satu abad perkhidmatan sebagai satu-satunya kolej seni liberal awam di Oklahoma, University of Science and Arts of Oklahoma - peringkat nasional yang berkualiti dan bernilai - adalah pemimpin dan inovator yang diiktiraf dalam kajian antara disiplin.

Seperti kolej seni liberal swasta terbaik, USAO menawarkan kelas kecil; fakulti pemenang anugerah; dan budaya kampus yang memupuk inklusiviti, interaksi fakulti-pelajar yang rapat dan peluang penyelidikan sarjana. USAO mendidik seluruh orang, mendorong pertumbuhan melalui perkhidmatan awam, dan pasukan atletik kami bertanding dalam 13 sukan NAIA.

Ditubuhkan pada tahun 1908 sebagai Oklahoma College for Women (OCW), ia adalah kolej pertama yang diwujudkan oleh Badan Perundangan pertama Oklahoma. Salah satu daripada tujuh institusi negeri yang mempunyai misi serupa yang pernah dibuat di negara ini, USAO mempunyai misi asal tertua di mana-mana kolej atau universiti negeri di Oklahoma selain Universiti Oklahoma. USAO juga merupakan satu-satunya kolej Oklahoma yang dinamakan Daerah Bersejarah Nasional di Daftar Negara Tempat Bersejarah.

PERNYATAAN PERCAYA TERAS

Kami percaya jalan terbaik untuk kehidupan yang bermakna dan bertujuan adalah pendidikan yang menggabungkan pengetahuan dari banyak disiplin ilmu untuk melengkapkan individu untuk abad ke-21.

TOP 10 DISTINCTIVE USAO

  1. USAO menawarkan pengalaman pendidikan yang luas. Sebagai satu-satunya universiti seni liberal awam Oklahoma, USAO memberikan pelajar pengalaman pendidikan yang luas, berdasarkan sains dan kemanusiaan, yang memperkuat komunikasi, pemikiran kritis dan penyelesaian masalah.
  2. Kerja kursus dibina berdasarkan teras interdisipliner yang unik. Program Pengajian Interdisipliner (IDS) USAO tetap inovatif hari ini seperti yang dibuat 50 tahun yang lalu dengan mengintegrasikan pengetahuan dari banyak disiplin ilmu.
  3. USAO mempelopori pendekatan pengajaran berpasukan yang inovatif. Pengajaran berpasukan dalam program IDS adalah pendekatan inovatif yang menempatkan dua atau lebih profesor dari pelbagai disiplin ke dalam kelas, yang menawarkan pelajar perspektif dan pendekatan yang berbeza untuk bahan yang sama.
  4. Misi kami menarik tenaga pengajar yang berkelayakan. Hampir 90% fakulti USAO mempunyai ijazah terminal dalam bidangnya dan tidak ada kelas yang diajar oleh pembantu mengajar. Ahli fakulti berasal dari sekolah siswazah yang berprestij dari seluruh negara.
  5. Persekitaran kampus kecil menjalin hubungan. Had pendaftaran menyumbang kepada USAO yang mempunyai nisbah pelajar ke fakulti 13: 1, mewujudkan persekitaran di mana pelajar mempunyai akses ke fakulti dan saling mengenali.
  6. Rasa ingin tahu didorong dan dipupuk. USAO memupuk persekitaran di mana rasa ingin tahu berada di tengah-tengah pengalaman akademik dan kreativiti adalah norma, bukan pengecualian.
  7. Pelajar tinggal dan lulus. USAO menarik pelajar yang berfikiran ingin tahu yang berkembang dalam persekitaran seperti ini dan cenderung lulus dengan kadar yang lebih tinggi daripada kebanyakan universiti awam yang seukuran dengannya.
  8. Graduan berjaya dalam pengajian pascasiswazah dan menjadi pemimpin dalam bidang mereka. Pelajar USAO berjaya di sekolah siswazah dan naik ke kedudukan kepimpinan dalam bidang pilihan mereka.
  9. Kami mengatasi persepsi umum bahawa kualiti tidak berpatutan. Tahun demi tahun USAO diiktiraf secara nasional kerana kemampuannya, mobiliti sosial yang meningkat, serta keteguhan pendekatan akademiknya.
  10. USAO mengisi peranan yang tidak sama dalam sistem pendidikan tinggi negeri. Sebagai satu-satunya universiti seni liberal awam Oklahoma, USAO melayani tujuan unik dengan misi pendidikan yang tidak sama dengan sistem pengajian tinggi negeri.

Lokasi

Chickasha

Alamat
West Alabama Avenue,1727
73018 Chickasha, Oklahoma, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami