Baca keterangan rasmi

Universiti Nevada, Reno ditubuhkan pada 1874 sebagai Negeri Universiti Nevada di Elko, Nev., Kira-kira 300 batu ke timur laut kampus hari ini di Reno. Tapak untuk sekolah persediaan universiti di timur Nevada (di mana tidak ada institusi negeri sebelum ini telah terletak) terbukti tidak praktikal, kerana hampir separuh daripada penduduk di negeri ini tinggal di kawasan Reno-Carson City. Pada tahun 1885, badan perundangan meluluskan langkah Universiti dari Elko ke Reno. Morrill Hall, dibina di atas pembohongan yang menghadap pusat bandar, adalah struktur pertama yang dibina di kampus 10 ekar. Dewan, yang dinamakan selepas AS Senator Justin S. Morrill Vermont, pengarang 1862 Akta Tanah-Pemberian College yang membawa kepada pembangunan Universiti Nevada, Reno dan institusi yang sama, adalah perumahan universiti satu bangunan presiden dan pejabat pendaftar, bilik darjah, perpustakaan, muzium, dan tempat kediaman bagi groundskeeper itu.

Pada tahun 1891, 17 tahun selepas penubuhannya, Universiti dibentangkan diploma pertama kepada kelas lulus tiga yang termasuk Frank Norcross, AS Mahkamah Daerah Hakim masa depan, Nevada Mahkamah Agung Keadilan dan ahli Badan Perundangan Nevada.

Pada masa itu, orang kaya "Bonanza" hari dari perak dan perlombongan emas di Comstock Lode, 23 batu tenggara Reno di Virginia City, telah pergi. Negeri itu merosot ekonomi dan universiti yang pertama berjuang untuk membina enrolmen dan kedudukan.

The Mackay Pengaruh

Keluarga John Mackay, seorang pendatang Ireland yang membantu mengarahkan pengeluaran lebih daripada $ 100 juta dalam bijih dari dua lombong Virginia City pada pertengahan 1870-an, memainkan peranan penting dalam membantu kampus berkembang. Dari 1907-1936, waris Mackay yang diwariskan universiti lebih daripada $ 1.5 juta bagi Mackay Sekolah bangunan Mines, bola padang bersaiz segi empat model selepas Thomas Jefferson di Universiti Virginia, bidang sukan, pengambilalihan tanah dan Sains Dewan Mackay. Sebuah patung 7 kaki, 8 inci daripada Mackay, yang dicipta oleh Gutzon Borglum, yang kemudiannya diukir Gunung Rushmore, telah berdiri di hujung utara Quad sejak 1908. The Quad elm-pokok dan kampus teras asal Universiti, dengan penyenaraian di Negara Daftar Tempat Bersejarah sejak tahun 1987, dianggap sebagai sumber budaya Amerika Syarikat.

Mewujudkan namanya

Pegawai universiti mencapai kemajuan dalam meningkatkan kampus berdiri sebagai, 1000-pelajar kolej awam kecil di Barat ramai penduduknya tahun 1920-an dan 30-an. Antara fakulti awal yang ketara ialah James Church, yang Sierra salji tinjauan mempelopori ilmu ramalan bekalan air bermusim; ahli sains kimia Maxwell Adams, yang menemui kegunaan bagi minyak dalam sagebrush dan berus arnab di padang pasir barat; dan Mackay Sekolah Galian ahli geologi-seismologi Vincent Gianella, senama untuk mineral merkuri, gianellaite.

Menjelang tahun 1940-an, pengeluar filem Hollywood, tertarik dengan dilitupi tumbuhan menjalar, bangunan bata Ivy Liga seperti Universiti dan indah Manzanita Lake, telah menggunakan kampus sebagai tetapan untuk filem popular, termasuk "Encik Belvedere Pergi ke Kolej," dengan Kuil Shirley; "Masalah Cinta Andy Hardy," dengan Mickey Rooney; dan "Ibu Adakah Freshman," dengan Van Johnson.

Perubahan dramatik

By 1958, dengan 2,000 pelajar menghadiri kelas, institusi itu di ambang perubahan dramatik. Kolej baru pendidikan dan perniagaan pada tahun-tahun pertama mereka. Badan pelajar yang tidak mempunyai bangunan pusat pelajar untuk 70 tahun tempoh Universiti di Reno, akhirnya mempunyai ibu pejabat dengan pembukaan Jot Travis Student Union. Penyatuan ini telah digantikan Pada bulan November 2007 oleh Joe Crowley Student Union, salah satu bangunan yang paling transformasi yang pernah dibina di kampus. Ini 167,000 kaki persegi, "hijau" kemudahan mesra alam isyarat peralihan dalam perkembangan kampus, menawarkan kampus dan masyarakat yang baru yang terletak di tengah-tengah "pintu depan" ke Universiti dari Virginia Street. Ia dinamakan sebagai penghormatan kepada Presiden Universiti Joe Crowley, yang 23 tahun tempoh perkhidmatan sebagai ketua eksekutif institusi itu adalah rekod. Pada tahun 2008, salah satu perpustakaan yang paling maju dari segi teknologi negara, yang Mathewson-IGT Pusat Pengetahuan, dibuka bersebelahan dengan Crowley Student Union, isyarat lagi kampus 'bergerak ke utara.

Presiden Charles Armstrong dan Naib Presiden William Wood dirangsang program penyelidikan di kampus pada tahun 1959 dengan penubuhan Institut Penyelidikan Padang Pasir (DRI) dan program gabungannya fizik atmosfera, biologi padang pasir, kajian antropologi, sains komputer dan sumber air. DRI pertentangan Universiti memberi tumpuan kepada penyelidikan yang memeriksa sumber tanah gersang Nevada. By 1969, di bawah Presiden N. Edd Miller, kampus mempunyai program kedoktoran di lebih daripada sedozen kepakaran, dan telah mewujudkan Pusat Pengajian Sains Perubatan.

Dalam tempoh 35 tahun yang lalu, Universiti telah memenuhi cabaran kepimpinan dalam apa yang kini negeri yang paling pesat berkembang di negara ini, dengan kemasukan yang meningkat kepada lebih 17,000 pelajar pada musim gugur 2010.

Universiti oleh nombor

 • Ditubuhkan: 1874
 • Lokasi: Reno, Nevada
 • Cogan Omnia Pro Patria ("Semua untuk Negara Kita")
 • Pelajar: 18227 (pada musim gugur 2012)
 • Fakulti: 912
 • Sepenuh masa fakulti memegang ijazah tertinggi dalam bidang masing-masing: 93 peratus
 • Darjah yang ditawarkan: Pilihan komprehensif program ijazah di sarjana muda, sarjana dan peringkat kedoktoran.
 • Kolej dan sekolah: Pertanian, Bioteknologi dan Sumber Asli; Perniagaan; Pendidikan; Kejuruteraan; Kewartawanan; Seni Liberal; Perubatan; Sekolah Pengajian Siswazah; dan Bahagian Sains Kesihatan.
 • Mascot: Alphie, serigala; Wolfie Jr.
 • Nama samaran: Wolf Pack
 • Warna: Silver dan Blue
 • Diiktiraf oleh: Suruhanjaya Northwest di Kolej dan Universiti (sejak 1938), ditambah 20 program yang diiktiraf secara profesional.
Program diajar dalam:
 • English

Sekolah ini juga menawarkan:

Ijazah Sarjana Muda

University of Nevada, Reno

Biokimia mengkaji proses kehidupan paling asas, seperti mengenalpasti cara DNA yang membawa maklumat genetik, dipindahkan antara sel dan dapat dimanipulasi. Ini telah mem ... [+]

Biokimia mengkaji proses kehidupan paling asas, seperti mengenalpasti cara DNA yang membawa maklumat genetik, dipindahkan antara sel dan dapat dimanipulasi. Ini telah membawa kepada pembangunan teknologi baru seperti biologi molekul, bioteknologi dan kejuruteraan genetik.

Program biokimia menyediakan pelajar untuk karier yang kompetitif dan bermanfaat dalam sains, perubatan atau penyelidikan. Biokimia utama menempatkan penekanan yang kuat terhadap praktikal, pengalaman praktikal, menjadikan graduan program biokimia bersedia untuk pasaran pekerjaan.

Biokimia menyediakan latar belakang yang sangat baik untuk penyelidikan bioteknologi, perubatan, pergigian, farmasi, pemakanan, perubatan veterinar dan pendidikan.... [-]

Amerika Syarikat Reno
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Nevada, Reno

Kursus jurusan Kimia yang lengkap menyediakan latar belakang pepejal dalam sains fizikal dan matematik, bersama-sama dengan urutan kursus secara am, kimia, organik, anali ... [+]

Kursus jurusan Kimia yang lengkap menyediakan latar belakang pepejal dalam sains fizikal dan matematik, bersama-sama dengan urutan kursus secara am, kimia, organik, analisis, dan kimia fizikal. Kelas kuliah dilengkapi dengan makmal yang memberikan pengalaman tangan dalam kaedah kimia dan instrumentasi.

Gelaran dan Program BerkaitanKimia, MinorKimia, Ijazah Sarjana Muda SainsKimia, Ijazah Sarjana SainsKimia, Doktor Falsafah [-]
Amerika Syarikat Reno
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Nevada, Reno

Ijazah sarjana muda dalam matematik mempunyai pilihan untuk matematik yang digunakan, penyelidikan matematik / operasi diskret, statistik, atau kajian umum ... [+]

Matematik dan Statistik

Ijazah sarjana muda dalam matematik mempunyai pilihan untuk matematik yang digunakan, penyelidikan matematik / operasi diskret, statistik, atau kajian umum. Ijazah sarjana seni memberikan pengalaman seni liberal tradisional melalui kursus yang seimbang dalam bidang seni, kemanusiaan, bahasa asing, sains sosial dan sains. Ijazah sarjana sains adalah "major expanding", yang memberikan pengalaman yang lebih sengit dalam matematik, pengkomputeran dan sains.

Gelaran dan Program BerkaitanMatematik, MinorMatematik, Ijazah Sarjana Muda SasteraPengajaran Matematik, Ijazah Sarjana SasteraMatematik, Ijazah Sarjana Sains [-]
Amerika Syarikat Reno
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Nevada, Reno

Major Business General mengembang pada asas perniagaan yang kuat yang dibangunkan dalam kursus pra-perniagaan dan bahagian atas perniagaan. Tujuan utama adalah untuk meny ... [+]

Major Business General mengembang pada asas perniagaan yang kuat yang dibangunkan dalam kursus pra-perniagaan dan bahagian atas perniagaan. Tujuan utama adalah untuk menyediakan pilihan untuk pelajar yang dibatasi oleh kerja atau kewajipan lain dalam kursus kuliah dengan membenarkan pelajar menyelesaikan kursus berkaitan utama semasa kelas petang yang dijadualkan lebih fleksibel.

Major perniagaan am berkembang ke atas asas perniagaan yang kuat yang dibangunkan dalam kursus perniagaan pra-perniagaan dan bahagian atas. Utama memerlukan penyelesaian utama teras perniagaan teras dan bahagian atas perniagaan yang diperlukan oleh jurusan BS-BA (Bachelor of Science in Business Administration) yang lain, selain 24 kredit kursus kursus bahagian atas yang disyorkan dari pelbagai bidang perniagaan. Utama memerlukan sejumlah 128 kredit.... [-]

Amerika Syarikat Reno
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Nevada, Reno

Jurusan psikologi belajar tentang tingkah laku manusia dan konteksnya. Mereka mempelajari motivasi, keupayaan dan kebolehan manusia, dan pengamal meletakkan pengetahuan i ... [+]

Jurusan psikologi belajar tentang tingkah laku manusia dan konteksnya. Mereka mempelajari motivasi, keupayaan, dan kebolehan manusia, dan pengamal meletakkan pengetahuan ini untuk bekerja dalam pengurangan penderitaan manusia.

Psikologi kontemporari agak dibahagikan kepada pendekatan atau teori yang berbeza untuk memahami kelakuan. Organisma yang dipertimbangkan boleh terdiri dari simpanse kepada merpati, dari manusia ke amoeba. Sesetengah psikologi percaya bahawa ia adalah yang paling penting untuk memahami proses fisiologi (pendekatan biologi); yang lain jarang, jika pernah, mempertimbangkan fisiologi. Sesetengah ahli psikologi menegaskan bahawa kita mesti menyiasat pemikiran yang mendalam mengenai minda bawah sedar (psikoanalisis); yang lain memahami struktur mental dan proses yang mendasari prestasi manusia (cognitivists). Sementara itu, yang lain mengkaji tindakan yang ada di organisma dan menafikan bahawa "minda" dapat dipisahkan dari tahap analisis (behaviorism). Psikologi adalah jauh dari bidang penyelidikan dan amalan bersatu. Ini akan menjadi salah satu soalan yang perlu anda jawab untuk diri sendiri: bidang mana, atau perspektif, psikologi adalah yang paling menarik untuk anda.... [-]

Amerika Syarikat Reno
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Nevada, Reno

Ijazah sarjana sains memberikan asas dalam sains asas. Pelajar yang ingin mengikuti kerjaya segera dalam bidang sains atau teknologi, atau ingin mengikuti pengajian siswa ... [+]

Ijazah sarjana sains memberikan asas dalam sains asas. Pelajar yang ingin mengikuti kerjaya segera dalam bidang sains atau teknologi, atau ingin mengikuti pengajian siswazah dalam bidang fizik harus mengambil kursus bahagian atas yang disyorkan sebagai pilihan. Kursus ini terdiri daripada dua komponen. Komponen sains dirujuk sebagai keperluan utama dan bahagian komprehensif yang disebut kurikulum teras. Untuk maklumat lanjut mengenai keperluan kurikulum teras, kunjungi laman web kurikulum teras.

Gelaran dan Program BerkaitanFizik, MinorFizik, Ijazah Sarjana SainsFizik, Doktor FalsafahGaris Panduan untuk Fizik 497: Tesis Kanan

PHYS 497 (tesis kanan) adalah kursus topstone utama fizik yang dilengkapkan oleh pelajar pada tahun-tahun senior mereka. Tesis senior adalah sebuah projek penyelidikan yang dijalankan di bawah arahan seorang ahli fakultas, hasilnya adalah tesis halaman 10-20 yang disampaikan kepada penasihat dan kepada satu lagi ahli fakultas yang berfungsi sebagai pembaca. Selepas penyerahan tesis, pelajar memberikan persembahan lisan 20-30 minit ke Jabatan Fizik. Mengiklankan penyampaian tesis di dalam Jabatan Fizik adalah tanggungjawab pelajar. Untuk mendaftarkan diri dalam PHYS 497, pelajar mestilah membuat perkiraan dengan penasihat dan mesti mendapatkan nombor panggilan dari pejabat Jabatan Fizik. Pelajar yang memerlukan bantuan dalam mencari projek tesis kanan hendaklah berunding dengan penasihat mahasiswa. Terdapat banyak fleksibiliti dalam memilih topik tesis dalam penyelidikan, teoretikal, pengkomputeran, pendidikan atau penyelidikan perpustakaan dalam fizik. Oleh kerana ia adalah batu kapur, elemen penting dalam tesis ini adalah untuk menyambung topik dalam fizik kepada dunia secara besar-besaran dengan cara yang bermakna. Sesetengah pelajar telah menyelesaikan projek tesis kanan dalam fizik kimia di bawah arahan ahli fakulti Jabatan Kimia, atau di fizik... [-]

Amerika Syarikat Reno
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Nevada, Reno

Jurutera awam menggunakan pengetahuan sains dan kejuruteraan mereka untuk merekabentuk dan mengekalkan banyak infrastruktur dunia kita. Mereka juga menggunakan kepakaran ... [+]

Jurutera awam menggunakan pengetahuan sains dan kejuruteraan mereka untuk merekabentuk dan mengekalkan banyak infrastruktur dunia kita. Mereka juga menggunakan kepakaran mereka untuk meningkatkan kualiti kehidupan kita, sama ada dengan merancang bangunan yang lebih selamat, mengurangkan jejak karbon kita atau hanya memendekkan perjalanan anda. Kerja mereka membantu menyelesaikan banyak masalah yang paling serius di planet kita, termasuk jalan raya yang mereput, lebuh raya tersumbat, air tercemar dan sisa berbahaya.

Jurutera awam biasanya pakar dalam bidang tertentu. Jabatan kami menawarkan lima bidang pengkhususan untuk pelajar:

Kejuruteraan gempa bumi dan struktur melibatkan analisis dan reka bentuk struktur yang menyokong atau menahan beban, seperti jambatan atau bangunan.Kejuruteraan alam sekitar menggunakan prinsip sains dan kejuruteraan untuk memperbaiki alam sekitar, dengan fokus khusus terhadap udara, air, dan sumber tanah.Kejuruteraan geoteknik adalah cabang kejuruteraan awam yang berkaitan dengan tingkah laku kejuruteraan bahan bumi seperti tanah, asas dan struktur bumi seperti terowong, empangan atau levees.Kejuruteraan perparitan / material memberi tumpuan kepada reka bentuk dan bahan turapan serta interaksi turapan kenderaan.Kejuruteraan pengangkutan melibatkan semua aspek perancangan, reka bentuk fungsional, operasi dan pengurusan kemudahan untuk sebarang jenis pengangkutan.... [-]
Amerika Syarikat Reno
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Nevada, Reno

Ijazah dalam bidang kejuruteraan elektrik menyediakan pelajar untuk membangunkan penyelesaian kepada masalah yang mendesak di bidang seperti kuasa, komunikasi, pengkomput ... [+]

Ijazah dalam bidang kejuruteraan elektrik menyediakan pelajar untuk membangunkan penyelesaian kepada masalah yang mendesak di bidang seperti kuasa, komunikasi, pengkomputeran dan rangkaian.

Jurutera elektrik bekerja dengan medan elektromagnet dan elektrik untuk digunakan dalam komunikasi, aplikasi bioteknologi dan litar elektronik. Inti kejuruteraan elektrik adalah keupayaan untuk bekerja dengan sensor, memperoleh data, menyampaikan secara elektronik, isyarat proses dan maklumat, sistem kompleks model, dan mengintegrasikan pelbagai sumber tenaga dalam sistem yang diedarkan.

Bidang penekanan

Anda mempunyai pilihan memilih untuk meneruskan ijazah kejuruteraan elektrik anda dengan penekanan dalam sama ada tenaga boleh diperbaharui atau kejuruteraan bioperubatan.... [-]

Amerika Syarikat Reno
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Nevada, Reno

Ijazah sarjana muda dalam kejuruteraan mekanikal secara amnya direka untuk menampung pelbagai matlamat kerjaya. Pelajar mengambil teras kursus yang diperlukan dalam bidan ... [+]

Ijazah sarjana muda dalam kejuruteraan mekanikal secara amnya direka untuk menampung pelbagai matlamat kerjaya. Pelajar mengambil teras kursus yang diperlukan dalam bidang kejuruteraan, kemanusiaan, matematik, dan sains, serta kursus elektif tambahan. Kursus-kursus ini memperkenalkan konsep kejuruteraan asas dan reka bentuk dan memberi peluang kepada pelajar untuk membangunkan minat kerjaya tertentu dalam sub-bidang kejuruteraan mekanikal seperti tenaga boleh diperbaharui, nanoteknologi atau kejuruteraan bioperubatan.

Program peringkat nasional kami memberi peluang kepada para pelajar untuk bekerja rapat dengan fakulti yang dibezakan dan mendapat pengalaman sambil bergerak dari membina kereta Lego sebagai orang baru untuk mereka bentuk projek batu permata yang mereka pilih sebagai senior. Pelajar boleh mengambil kesempatan daripada dua makmal pengajaran serta mesin serba guna dan kimpalan yang digunakan untuk projek pelajar dan peralatan penyelidikan.... [-]

Amerika Syarikat Reno
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Nevada, Reno

Secara tradisinya, pengurusan termasuk aktiviti-aktiviti berikut: merancang, menganjurkan, memimpin, dan mengawal. Secara lebih khusus, pengurusan bertanggungjawab untuk ... [+]

Secara tradisinya, pengurusan termasuk aktiviti-aktiviti berikut: merancang, menganjurkan, memimpin, dan mengawal. Secara lebih khusus, pengurusan bertanggungjawab untuk aktiviti utama firma; mereka adalah logistik, operasi, logistik, pemasaran dan jualan, dan perkhidmatan.

Pengurusan juga bertanggungjawab untuk aktiviti sokongan infrastruktur (perakaunan, kewangan, perancangan strategik), pengurusan sumber manusia (merekrut, latihan dan pembangunan, pengurusan pampasan), pembangunan teknologi (peningkatan produk dan proses) dan perolehan (pengambilalihan material). Jurusan pengurusan bersedia untuk kerjaya dalam pengurusan umum (atau dalam pengkhususan pengurusan sumber manusia) atau keusahawanan berdasarkan pemilihan pilihan dalam Pengurusan Am atau Pengurusan Sumber Manusia.... [-]

Amerika Syarikat Reno
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University of Nevada, Reno

Sains komputer dan kejuruteraan adalah medan yang difokuskan untuk menyelesaikan masalah dengan komputer. Ia adalah disiplin yang dinamik yang diposisikan di persimpangan ... [+]

Sains komputer dan kejuruteraan adalah medan yang difokuskan untuk menyelesaikan masalah dengan komputer. Ia adalah disiplin dinamik yang diposisikan di persimpangan jalan banyak bidang matematik, sains, dan kejuruteraan, dan ia menyatukan teori, abstraksi, dan reka bentuk peranti, program, dan sistem pengkomputeran untuk menyelesaikan pelbagai masalah di hampir semua bidang usaha manusia.

Sains komputer dan kejuruteraan merangkumi metodologi, alat dan teknik, dan teori tentang bagaimana maklumat diperoleh, disimpan, dimanipulasi dan disampaikan. Kerana pentingnya dunia kita, sains komputer dan kejuruteraan adalah bidang pengajian yang sangat menarik yang terus berkembang dengan pesat.... [-]

Amerika Syarikat Reno
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

This Is Nevada - 2011

Inauguration of President Marc Johnson - Universit

2012 National Concrete Canoe Race at University of

Strategic Research Program

Commencement, Spring 2012

Dorm Storm - Move In Day

Night of All Nations - University of Nevada, Reno

University of Nevada, Reno - A National Tier One U

The Mackay Song: Remixed

Study Abroad at the University of Nevada, Reno

Black Graduate Celebration

Happy Holidays from the University of Nevada, Reno

BioFit: Academic Bootcamp

Spring in Nevada

Visit Nevada

Commencement Season is Upon Us

Reno & Tahoe: An Ideal University Setting

Academics at the University of Nevada, Reno

Real Impact: University Research & Engagement Chan

Student Life at the University of Nevada, Reno

Research at the University of Nevada, Reno