University of Nevada, Reno

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Universiti Nevada, Reno ditubuhkan pada 1874 sebagai Negeri Universiti Nevada di Elko, Nev., Kira-kira 300 batu ke timur laut kampus hari ini di Reno. Tapak untuk sekolah persediaan universiti di timur Nevada (di mana tidak ada institusi negeri sebelum ini telah terletak) terbukti tidak praktikal, kerana hampir separuh daripada penduduk di negeri ini tinggal di kawasan Reno-Carson City. Pada tahun 1885, badan perundangan meluluskan langkah Universiti dari Elko ke Reno. Morrill Hall, dibina di atas pembohongan yang menghadap pusat bandar, adalah struktur pertama yang dibina di kampus 10 ekar. Dewan, yang dinamakan selepas AS Senator Justin S. Morrill Vermont, pengarang 1862 Akta Tanah-Pemberian College yang membawa kepada pembangunan Universiti Nevada, Reno dan institusi yang sama, adalah perumahan universiti satu bangunan presiden dan pejabat pendaftar, bilik darjah, perpustakaan, muzium, dan tempat kediaman bagi groundskeeper itu.

Pada tahun 1891, 17 tahun selepas penubuhannya, Universiti dibentangkan diploma pertama kepada kelas lulus tiga yang termasuk Frank Norcross, AS Mahkamah Daerah Hakim masa depan, Nevada Mahkamah Agung Keadilan dan ahli Badan Perundangan Nevada.

Pada masa itu, orang kaya "Bonanza" hari dari perak dan perlombongan emas di Comstock Lode, 23 batu tenggara Reno di Virginia City, telah pergi. Negeri itu merosot ekonomi dan universiti yang pertama berjuang untuk membina enrolmen dan kedudukan.

The Mackay Pengaruh

Keluarga John Mackay, seorang pendatang Ireland yang membantu mengarahkan pengeluaran lebih daripada $ 100 juta dalam bijih dari dua lombong Virginia City pada pertengahan 1870-an, memainkan peranan penting dalam membantu kampus berkembang. Dari 1907-1936, waris Mackay yang diwariskan universiti lebih daripada $ 1.5 juta bagi Mackay Sekolah bangunan Mines, bola padang bersaiz segi empat model selepas Thomas Jefferson di Universiti Virginia, bidang sukan, pengambilalihan tanah dan Sains Dewan Mackay. Sebuah patung 7 kaki, 8 inci daripada Mackay, yang dicipta oleh Gutzon Borglum, yang kemudiannya diukir Gunung Rushmore, telah berdiri di hujung utara Quad sejak 1908. The Quad elm-pokok dan kampus teras asal Universiti, dengan penyenaraian di Negara Daftar Tempat Bersejarah sejak tahun 1987, dianggap sebagai sumber budaya Amerika Syarikat.

Mewujudkan namanya

Pegawai universiti mencapai kemajuan dalam meningkatkan kampus berdiri sebagai, 1000-pelajar kolej awam kecil di Barat ramai penduduknya tahun 1920-an dan 30-an. Antara fakulti awal yang ketara ialah James Church, yang Sierra salji tinjauan mempelopori ilmu ramalan bekalan air bermusim; ahli sains kimia Maxwell Adams, yang menemui kegunaan bagi minyak dalam sagebrush dan berus arnab di padang pasir barat; dan Mackay Sekolah Galian ahli geologi-seismologi Vincent Gianella, senama untuk mineral merkuri, gianellaite.

Menjelang tahun 1940-an, pengeluar filem Hollywood, tertarik dengan dilitupi tumbuhan menjalar, bangunan bata Ivy Liga seperti Universiti dan indah Manzanita Lake, telah menggunakan kampus sebagai tetapan untuk filem popular, termasuk "Encik Belvedere Pergi ke Kolej," dengan Kuil Shirley; "Masalah Cinta Andy Hardy," dengan Mickey Rooney; dan "Ibu Adakah Freshman," dengan Van Johnson.

Perubahan dramatik

By 1958, dengan 2,000 pelajar menghadiri kelas, institusi itu di ambang perubahan dramatik. Kolej baru pendidikan dan perniagaan pada tahun-tahun pertama mereka. Badan pelajar yang tidak mempunyai bangunan pusat pelajar untuk 70 tahun tempoh Universiti di Reno, akhirnya mempunyai ibu pejabat dengan pembukaan Jot Travis Student Union. Penyatuan ini telah digantikan Pada bulan November 2007 oleh Joe Crowley Student Union, salah satu bangunan yang paling transformasi yang pernah dibina di kampus. Ini 167,000 kaki persegi, "hijau" kemudahan mesra alam isyarat peralihan dalam perkembangan kampus, menawarkan kampus dan masyarakat yang baru yang terletak di tengah-tengah "pintu depan" ke Universiti dari Virginia Street. Ia dinamakan sebagai penghormatan kepada Presiden Universiti Joe Crowley, yang 23 tahun tempoh perkhidmatan sebagai ketua eksekutif institusi itu adalah rekod. Pada tahun 2008, salah satu perpustakaan yang paling maju dari segi teknologi negara, yang Mathewson-IGT Pusat Pengetahuan, dibuka bersebelahan dengan Crowley Student Union, isyarat lagi kampus 'bergerak ke utara.

Presiden Charles Armstrong dan Naib Presiden William Wood dirangsang program penyelidikan di kampus pada tahun 1959 dengan penubuhan Institut Penyelidikan Padang Pasir (DRI) dan program gabungannya fizik atmosfera, biologi padang pasir, kajian antropologi, sains komputer dan sumber air. DRI pertentangan Universiti memberi tumpuan kepada penyelidikan yang memeriksa sumber tanah gersang Nevada. By 1969, di bawah Presiden N. Edd Miller, kampus mempunyai program kedoktoran di lebih daripada sedozen kepakaran, dan telah mewujudkan Pusat Pengajian Sains Perubatan.

Dalam tempoh 35 tahun yang lalu, Universiti telah memenuhi cabaran kepimpinan dalam apa yang kini negeri yang paling pesat berkembang di negara ini, dengan kemasukan yang meningkat kepada lebih 17,000 pelajar pada musim gugur 2010.

Universiti oleh nombor

 • Ditubuhkan: 1874
 • Lokasi: Reno, Nevada
 • Cogan Omnia Pro Patria ("Semua untuk Negara Kita")
 • Pelajar: 18227 (pada musim gugur 2012)
 • Fakulti: 912
 • Sepenuh masa fakulti memegang ijazah tertinggi dalam bidang masing-masing: 93 peratus
 • Darjah yang ditawarkan: Pilihan komprehensif program ijazah di sarjana muda, sarjana dan peringkat kedoktoran.
 • Kolej dan sekolah: Pertanian, Bioteknologi dan Sumber Asli; Perniagaan; Pendidikan; Kejuruteraan; Kewartawanan; Seni Liberal; Perubatan; Sekolah Pengajian Siswazah; dan Bahagian Sains Kesihatan.
 • Mascot: Alphie, serigala; Wolfie Jr.
 • Nama samaran: Wolf Pack
 • Warna: Silver dan Blue
 • Diiktiraf oleh: Suruhanjaya Northwest di Kolej dan Universiti (sejak 1938), ditambah 20 program yang diiktiraf secara profesional.

Lokasi

Reno

University of Nevada

Alamat
89557 Reno, Nevada, Amerika Syarikat
Telefon
+1 (775) 784-6874

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami