Baca keterangan rasmi

University Of North Carolina at Pembroke adalah universiti peringkat Sarjana dengan komuniti bersemangat lebih daripada 6,200 pelajar.

Dengan pelbagai gelar sarjana dan sarjana, fakulti Pembroke yang hebat, dan komuniti pelbagai budaya, idea dan organisasi di hujung jari mereka, pelajar UNCP bersedia untuk unggul dalam kehidupan.

Setiap pelajar adalah individu di UNCP. Pelajar kami mendapat peluang untuk membuat nama untuk diri mereka sendiri - untuk menonjol dalam komuniti yang hangat dan ramah yang mahu mereka berjaya - dan mengalami kombinasi peluang, budaya dan ide yang jarang ditemui di mana-mana sahaja.

Terletak di bandar Pembroke, North Carolina , UNCP mempunyai sejarah India yang kaya dan merupakan salah satu kampus paling selamat di sistem University of North Carolina . Dengan saiz kelas kecil, nisbah fakulti pelajar yang rendah dan salah satu kampus yang paling pelbagai di negara ini, UNCP adalah sebuah universiti yang semakin bertambah yang memperkasakan pelajar untuk terus hidup dan memenuhi kehidupan.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BSc

University Of North Carolina at Pembroke

Sekolah Perniagaan menawarkan Ijazah Sarjana Muda Sains dengan major dalam Perakaunan atau Pentadbiran Perniagaan. Jurusan Pentadbiran Perniagaan mesti memilih trek dalam ... [+]

Sekolah Perniagaan menawarkan Ijazah Sarjana Muda Sains dengan major dalam Perakaunan atau Pentadbiran Perniagaan. Jurusan Pentadbiran Perniagaan mesti memilih trek dalam Ekonomi, Keusahawanan, Kewangan, Perniagaan Antarabangsa, Pengurusan, atau Pemasaran. Pelajar yang ingin belajar lebih daripada satu trek mesti berjaya menyelesaikan semua keperluan untuk setiap satu, ditambah, sekurang-kurangnya 12 jam tanpa undian tambahan untuk trek kedua. Sekurang-kurangnya 50% daripada waktu semester dalam perniagaan utama mesti diambil di UNCP.

Inti asas kajian perniagaan menekankan latar belakang yang luas yang diperlukan untuk persaingan yang berjaya di dunia kerja yang dinamik serta persiapan untuk melanjutkan pengajian dalam program siswazah. Objektif lain adalah untuk memberi perkhidmatan di luar Universiti dan dalam komuniti perniagaan sekitar.... [-]

Amerika Syarikat Pembroke
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
University Of North Carolina at Pembroke

BS dalam Psikologi ... [+]

Seminar Freshman: 1 Sem. Hr.

Pendidikan Am: 44 Sem. Hrs.

ENG 1050. Komposisi I (3 kredit)ENG 1060. Komposisi II (3 kredit)Seni halus (3 kredit)Sastera (3 kredit)Sejarah (3 kredit)Falsafah dan Agama (3 kredit)Sains Sosial (9 kredit)Sains Asli (6 kredit)Matematik (3 kredit)Pendidikan Jasmani (2 kredit)Pilihan Pendidikan Umum (6 kredit)

Keperluan Utama: 40 Sem. Hrs.

Psikologi utama terdiri daripada 40 jam semester (di mana sekurang-kurangnya 15 jam mesti diambil pada peringkat 3000 atau lebih tinggi)

Nota: Tiada kursus peringkat 3000-4000 yang perlu diambil sehingga PSY 2080 dan PSY 2100 telah selesai.

I. Keperluan teras: 16 Sem. Hrs.

PSY 1010. Psikologi Pengenalan (3 kredit)PSY 1900. Perspektif Kerjaya dan Profesional dalam Psikologi (1 kredit)PSY 2080. Statistik Penyelidikan (3 kredit)PSY 2100. Kaedah Penyelidikan (3 kredit)PSY 3000. Kaedah Penyelidikan Capstone (3 kredit)PSY 3040. Sejarah dan Sistem Psikologi (3 kredit)... [-]
Amerika Syarikat Pembroke
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu