Tennessee Technological University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pelajar di Tennessee Tech mendapat pendidikan lebih tinggi. Mereka belajar untuk menjadi pemimpin dalam kerjaya mereka yang dipilih dan pelajar seumur hidup.

Perkongsian antara pelajar dan fakulti menggabungkan disiplin dan idea dalam projek dan penyelidikan pelbagai disiplin. Di luar kelas, mereka belajar tentang budaya di seluruh dunia, mengetahui cara menjadi warga negara yang baik melalui organisasi perkhidmatan dan berpuluh-puluh kelab pelajar, mendapat pendedahan kepada seni dan membina persahabatan di sepanjang umur, latar belakang, dan minat.

Seperti maskot kami, Awesome elang emas, pelajar Tennessee Tech memberi tumpuan kepada pelajaran mereka, tidak berani dalam mengejar matlamat mereka dan masa depan mereka, dan komited kepada komuniti kampus dan global.

Dengan pendaftaran lebih daripada 10,500 pelajar, TTU menawarkan lebih daripada 40 sarjana muda dan 20 ijazah sarjana merangkumi lapan kolej dan sekolah akademik: Pertanian dan Ekologi Manusia, Kesenian dan Sains, Perniagaan, Pendidikan, Kejuruteraan, Seni Halus, Kajian Interdisipliner, dan Kejururawatan.

Lokasi

Cookeville

Alamat
William L Jones Drive,1
38505 Cookeville, Tennessee, Amerika Syarikat