Tennessee Tech University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Pelajar di Tennessee Tech mendapat pendidikan lebih tinggi. Mereka belajar untuk menjadi pemimpin dalam kerjaya mereka yang dipilih dan pelajar seumur hidup.

Perkongsian antara pelajar dan fakulti menggabungkan disiplin dan idea dalam projek dan penyelidikan pelbagai disiplin. Di luar kelas, mereka belajar tentang budaya di seluruh dunia, mengetahui cara menjadi warga negara yang baik melalui organisasi perkhidmatan dan berpuluh-puluh kelab pelajar, mendapat pendedahan kepada seni dan membina persahabatan di sepanjang umur, latar belakang, dan minat.

Seperti maskot kami, Awesome elang emas, pelajar Tennessee Tech memberi tumpuan kepada pelajaran mereka, tidak berani dalam mengejar matlamat mereka dan masa depan mereka, dan komited kepada komuniti kampus dan global.

Dengan pendaftaran lebih daripada 10,500 pelajar, TTU menawarkan lebih daripada 40 sarjana muda dan 20 ijazah sarjana merangkumi lapan kolej dan sekolah akademik: Pertanian dan Ekologi Manusia, Kesenian dan Sains, Perniagaan, Pendidikan, Kejuruteraan, Seni Halus, Kajian Interdisipliner, dan Kejururawatan.

Kehidupan Di Luar Kelas

Di Tennessee Tech, pembelajaran tidak terkandung dalam empat dinding bilik darjah. Terdapat komuniti intelektual yang kuat, di mana fakulti dan pelajar menyambung setiap hari melalui penyelidikan, perbincangan, dan perkhidmatan.

Tennessee Tech adalah tempat di mana ciptaan pelajar meninggalkan bilik darjah untuk memperbaiki kehidupan orang kurang upaya. Di mana kita benar-benar membantu membina semula dan membaiki komuniti apabila bencana berlaku. Di mana pelbagai konsert, persembahan, dan festival seni adalah cara hidup. Di mana pelajar boleh menjadi apa yang mereka mahu.

Pelancaran Pad untuk Kejayaan Sepanjang Hayat

Memanggil Tennessee Tech rumah, alumni meninggalkan bandar kecil kami untuk mengubah dunia. Angkasawan dan usahawan, artis dan guru membangun keyakinan terhadap kebolehan dan pendidikan mereka untuk menangani masalah global dan menjadi pemimpin dalam bidang mereka di Cookeville.

Tempat yang Indah untuk Panggilan Rumah

Sebuah bandar yang mempunyai kira-kira 30,000 orang, Cookeville menawarkan yang terbaik dari kehidupan desa dan bandar. Terletak di tengah-tengah tiga bandar terbesar di Tennessee, kampus ini dikelilingi oleh tasik, taman negara, gunung dan sungai di salah satu iklim yang paling ekologi di negara ini.

Hampir dua pertiga daripada semua pelajar menerima beberapa bentuk bantuan kewangan, sama ada dari kerajaan negeri atau persekutuan, universiti, atau dana swasta.

Masyarakat

Di mana anda akan hidup

Tennessee Tech terletak di Cookeville, bandar sekitar 25,000. Lokasi Cookeville - kira-kira 82 batu di timur Nashville, 109 batu di barat Knoxville dan 96 kilometer di utara Chattanooga - menawarkan yang terbaik dari kehidupan bandar dan luar bandar.

Di halaman belakang rumah anda (memberi atau mengambil memandu selama 20 minit)

Kami terletak dalam masa beberapa minit dari tiga tasik - Dale Hollow, Center Hill dan Cordell Hull - dan berhampiran pelbagai taman indah seperti Cane Creek, Burgess Falls dan Fall Creek Falls. Berenang, mendaki, berkanu, bot, ikan, memburu, ransel, berkelah dan berkhemah ke kandungan jantung anda di halaman belakang baru anda.

Anda tidak perlu berputus asa menonton muzik dan kesenian di bandar ini. Terdapat pusat drama, simfoni berasaskan universiti, galeri seni, muzium dan pusat kraf terkenal di dunia.

Anda boleh membeli-belah, pergi ke filem (walaupun dihidupkan semula), melawat kedai kopi tempatan, makan di pelbagai restoran (termasuk Mexico, India, Cina, Jepun, Thailand dan banyak lagi), dan bermain golf tanpa membuat penyok dalam bajet gas anda.

Dan di bawah jalan ....

Tennessee Titans, Predators Nashville, dan Nashville Sounds bermain dalam masa lebih kurang satu jam perjalanan dari Cookeville. Symphony Centre Schermerhorn dan Grand Ole Opry juga dalam jarak memandu. Cumberland County Playhouse adalah sekitar 40 minit perjalanan. Anda boleh mengembangkan kampus anda ke mana-mana arah dan mencari acara bandar besar jika anda memerlukan percutian cepat.

Misi dan Visi kami

Penyataan Visi

Tennessee Tech akan diiktiraf secara nasional sebagai universiti teknologi terkemuka di Selatan, yang menyediakan kepimpinan akademik, ekonomi dan budaya di rantau ini dan menghasilkan graduan yang praktikal, sedia untuk bekerja dari pelbagai disiplin akademik yang bersedia untuk unggul dalam dunia teknologi .

Misi Tennessee Tech University

Misi Universiti Teknologi Tennessee sebagai universiti teknologi hanya negeri adalah untuk menyediakan program kepimpinan dan cemerlang dalam kejuruteraan, sains, dan bidang berkaitan yang memberi manfaat kepada rakyat Tennessee dan negara. Universiti juga menyediakan program yang kuat dalam seni dan sains, perniagaan, pendidikan, pertanian dan ekologi manusia, kejururawatan, muzik, seni dan kajian interdisipliner. Tennessee Tech menghidangkan pelajar dari seluruh negeri, negara, dan banyak negara lain, tetapi tetap komitmen khusus untuk memperkayakan kehidupan masyarakat dan masyarakat di wilayah Upper Cumberland Tennessee.

Universiti ini komited untuk berjaya sepanjang hayat pelajar dalam program pemberian ijazah sarjana, pakar, dan kedoktoran melalui pengajaran dan pembelajaran yang berkualiti tinggi. Universiti ini terlibat dalam kegiatan ilmiah, terutamanya penyelidikan asas dan penerapan, usaha kreatif, dan perkhidmatan awam, dengan penekanan khusus terhadap pembangunan masyarakat dan ekonomi. Universiti menyokong penyertaan pelajar dalam pelbagai aktiviti ekstrakurikuler sebagai komponen penting dalam komitmennya terhadap kehidupan pelajar dan kejayaan.

Tiga Pusat Kecemerlangan yang disempurnakan di Universiti dalam Penyelidikan Sistem Tenaga, Pembuatan, dan Sumber Air dan Kursi Kecemerlangan dalam Pentadbiran Perniagaan menguatkan misi pengajaran, penyelidikan, dan perkhidmatan Universiti.

Universiti adalah sebagai menyokong wanita sebagai lelaki dan sebagai sokongan kepada mereka yang minoriti seperti mereka yang majoritinya. Universiti menyediakan peluang pendidikan kepada semua orang yang layak tanpa menghiraukan umur, jantina, etnik, bangsa, agama, asal kebangsaan, kecacatan, atau orientasi seksual. Institusi ini komited untuk kampus yang inklusif dan pelbagai yang memperkaya pengalaman pendidikan, mempromosikan pertumbuhan peribadi dan masyarakat yang sihat, menyediakan pelajar untuk berjaya dalam ekonomi global, dan meningkatkan daya saing ekonomi Amerika.

This school offers programs in:
  • English

Lihat BAs » Lihat BScs » Lihat Ijazah Sarjana Muda »

Program-program

Sekolah ini juga menawarkan:

BA

Sarjana Muda Seni Halus

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Cookeville

Membangunkan bakat anda dan bersiap sedia untuk kerjaya yang bermanfaat dalam seni studio, reka bentuk, kraf halus, atau mengambil kreativiti anda ke dalam kelas sebagai pendidik seni. Diakreditasi oleh Persatuan Kebangsaan Sekolah Seni [+]

Membangunkan bakat anda dan bersiap sedia untuk kerjaya yang bermanfaat dalam seni studio, reka bentuk, kraf halus, atau mengambil kreativiti anda ke dalam kelas sebagai pendidik seni. Diakreditasi oleh Persatuan Kebangsaan Sekolah Seni

Ijazah Sarjana Muda Konsentrasi Seni HalusPendidikan SeniTanah liatReka Bentuk (Media Digital)SeratKacaLogamLukisanKayu

Satu aspek unik dari Sekolah Seni, Kraf

Misi kita

Misi Sekolah Seni, Kerajinan

Sekolah Seni TTU, Kerajinan

Fakulti

Fakulti cemerlang kami menawarkan arahan khusus dalam lapan kepekatan Ijazah Sarjana Muda Seni Halus (pendidikan seni, tanah liat, reka bentuk, serat, kaca, logam, lukisan, dan kayu). Kelas seni yang diterapkan dalam disiplin studio seni visual diajarkan oleh artis yang diakui secara nasional di setiap bidang.... [-]


BSc

Sarjana Muda Sains dalam Kejuruteraan Mekanikal

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Cookeville

Sebagai jurusan sarjana terbesar di kampus, kami menyediakan kurikulum berasaskan praktikal yang telah dijangka oleh pelajar-pelajar kami. Dari banyak organisasi pelajar yang aktif untuk pengalaman pembelajaran secara langsung di kelas batu permata dan peluang Co-Op, kami berharap setiap pelajar kami memperoleh pengetahuan dan pengalaman untuk berjaya! [+]

Sebagai jurusan sarjana terbesar di kampus, kami menyediakan kurikulum berasaskan praktikal yang telah dijangka oleh pelajar-pelajar kami. Dari banyak organisasi pelajar yang aktif untuk pengalaman pembelajaran secara langsung di kelas batu permata dan peluang Co-Op, kami berharap setiap pelajar kami memperoleh pengetahuan dan pengalaman untuk berjaya! Kurikulum sarjana muda adalah luas dalam skop dan sangat berdasarkan asas-asas penting untuk amalan profesional, pembelajaran sepanjang hayat, dan pengajian lanjutan di peringkat siswazah. Reka bentuk adalah elemen unik profesion; Oleh itu, pengalaman reka bentuk dibangunkan dan disepadukan sepanjang kurikulum.

Peluang kerjaya

Prospek pekerjaan untuk jurutera mekanikal adalah kukuh. Jurutera mekanikal diperlukan untuk merekabentuk atau meningkatkan proses pembuatan dalam penubuhan pasukan. Terdapat prospek pekerjaan untuk jurutera mekanikal dalam pelbagai jawatan termasuk pengeluaran kuasa, kawalan bunyi bising, mekatronik, pembersihan alam sekitar, reka bentuk mesin dan pembuatan dan peraturan bahan. Jurutera mekanikal mempunyai latar belakang saintifik yang pelbagai, menjadikan mereka aset berharga untuk tempat kerja.... [-]


Sarjana Muda Sains dalam Kimia

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Cookeville

Pelajar kimia mempunyai pelbagai matlamat untuk masa depan mereka. Sesetengah ingin mempersiapkan pengajian siswazah dan kerjaya penyelidikan masa depan, sementara yang lain merancang untuk mendapatkan pekerjaan segera atau pengajian lanjutan dalam bidang sains atau teknikal yang lain. Menyedari ini, kami menawarkan tiga laluan yang membawa kepada Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Kimia: Kepekatan Kimia Tulen, Kepekatan Kimia Terapan, dan kepekatan Biokimia. [+]

Pelajar kimia mempunyai pelbagai matlamat untuk masa depan mereka. Sesetengah ingin mempersiapkan pengajian siswazah dan kerjaya penyelidikan masa depan, sementara yang lain merancang untuk mendapatkan pekerjaan segera atau pengajian lanjutan dalam bidang sains atau teknikal yang lain. Menyedari ini, kami menawarkan tiga laluan yang membawa kepada Ijazah Sarjana Muda Sains dalam Kimia : Kepekatan Kimia Tulen, Kepekatan Kimia Terapan, dan kepekatan Biokimia.

Kepekatan Kimia tulen

BS dalam bidang kimia untuk pelajar bersiap untuk kerjaya sebagai ahli kimia profesional atau untuk pengajian sarjana dalam bidang kimia. Kurikulum ini melebihi keperluan minimum untuk pensijilan ijazah oleh Persatuan Kimia Amerika.... [-]


Sarjana Muda Sains dalam Teknologi Kejuruteraan Pertanian

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Cookeville

Teknologi Kejuruteraan Pertanian menyediakan latihan asas dalam kejuruteraan dan pertanian. Pelajar bersedia untuk menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan sistem pengeluaran dan pemprosesan pertanian dan pengurusan dan pemuliharaan tanah pertanian dan sumber air. Graduan mengejar karier dalam kemudahan pengendalian dan pemprosesan makanan dan serat, jualan dan perkhidmatan jentera ladang, pengurusan ladang mekanik yang besar, dan lain-lain sektor Teknologi Kejuruteraan Pertanian. [+]

Apakah Teknologi Kejuruteraan Pertanian?

Pelajar memohon prinsip kejuruteraan dan teknologi untuk masalah pertanian dalam industri makanan dan pertanian.

Bagaimanakah saya boleh menggunakan Ijazah Teknologi Kejuruteraan Pertanian?

Graduat memasuki kerjaya berikut:

pengendalian makanan dan seratjualan dan perkhidmatan jentera ladangpengurusan ladang mekanik yang besarbidang teknologi kejuruteraan pertanian yang lainTeknologi Kejuruteraan Pertanian di TTU

Teknologi Kejuruteraan Pertanian menggabungkan sains pertanian, biologi dan fizikal dengan kemahiran pengurusan dan teknikal. Teknologi Kejuruteraan Pertanian menyediakan latihan asas dalam kejuruteraan dan pertanian. Pelajar bersedia untuk menyelesaikan masalah yang berkaitan dengan sistem pengeluaran dan pemprosesan pertanian dan pengurusan dan pemuliharaan tanah pertanian dan sumber air.... [-]


Ijazah Sarjana Muda

Sarjana Muda Pengurusan Pengeluaran dan Operasi

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Cookeville

Program Pengurusan Pengeluaran / Operasi menyediakan pelajar untuk pelbagai kerjaya dalam pengurusan operasi, dengan memberi tumpuan kepada pengambilan keputusan berdasarkan analitik dan peningkatan proses, kualiti, dan produktiviti. Tennessee Tech's College of Business memegang perakuan akreditasi negara tertinggi dari AACSB International-The Association untuk Advance Collegiate Schools of Business. Perbezaan ini diadakan oleh kurang daripada lima peratus sekolah perniagaan di dunia. [+]

Apakah Pengeluaran

Ia adalah pengurusan proses dan operasi yang digunakan oleh perniagaan dalam pengeluaran barangan dan perkhidmatan mereka. Ia adalah kajian reka bentuk, operasi, dan peningkatan sistem pengeluaran untuk kecekapan dan keberkesanan.

Apa yang boleh saya lakukan dengan Pengeluaran

Tumbuh-tumbuhan adalah majikan kepada kakitangan pengurusan pengeluaran / operasi, tetapi banyak organisasi perkhidmatan, termasuk organisasi penjagaan kesihatan, bank, logistik dan pengedaran, juga mengupah graduan sebagai penganalisis operasi atau penganalisis kualiti dan produktiviti.

Pengeluaran

Program Pengurusan Pengeluaran / Operasi menyediakan pelajar untuk pelbagai kerjaya dalam pengurusan operasi, dengan memberi tumpuan kepada pengambilan keputusan berdasarkan analitik dan peningkatan proses, kualiti, dan produktiviti. Tennessee Tech's College of Business memegang perakuan akreditasi negara tertinggi dari AACSB International-The Association untuk Advance Collegiate Schools of Business. Perbezaan ini diadakan oleh kurang daripada lima peratus sekolah perniagaan di dunia.... [-]


Sarjana Muda Sains Komputer

Campus Sepenuh masa September 2019 Amerika Syarikat Cookeville

Misi kami adalah untuk memberi graduan kami ijazah dalam Sains Komputer berdasarkan prinsip asas pengkomputeran. Kami menyediakan pelajar kami untuk menerapkan prinsip-prinsip ini secara kreatif dan bertanggungjawab. [+]

Apa itu Sains Komputer?

Sains Komputer adalah kajian teori dan aplikasi komputer. Bidang ini biasanya dibahagikan kepada beberapa subfields yang berbeza termasuk sistem, perisian, teori, dan aplikasi. Di Jabatan Sains Komputer di Tennessee Technological University kami mengajar program sarjana teras dalam Sains Komputer serta kepekatan dalam Keselamatan Siber, Sains Data, dan Selari, Pengedaran, dan Pengkomputeran Berkinerja Tinggi.

Walaupun persepsi umum tentang sains komputer adalah bahawa para pelajar terlibat dalam pengaturcaraan komputer dan permainan, lebih umum lagi bahawa para siswazah mestilah pemecah masalah yang cerdik dan berkemahiran tinggi dalam komunikasi interpersonal dan kumpulan, terutama ketika mereka terlibat dalam bekerja dengan pasukan multi- pasukan disiplin untuk membangunkan sistem perisian yang besar.... [-]