Siena Heights University

Pengenalan

Baca keterangan rasmi

Siena Heights University (SHU) ialah Institusi pascasiswazah Roman Katolik Dengan kampus utamanya terletak di Adrian, Michigan. Institusi ini ditubuhkan pada tahun 1919 sebagai Kolej St. Joseph oleh Adrian Dominican Sisters. In 1939, Ia dinamakan semula sebagai Siena Heights College Selepas Saint Catherine of Siena. Pada tahun 1969, ia menjadi coeducational. In 1998, Ia dinamakan semula sebagai Siena Heights University.

Adrian Dominican Sisters

Menteri Sisters di 29 negeri, Daerah Columbia, dan Komanwel Puerto Rico, dan di tujuh negara di luar Amerika Syarikat: Kanada, Republik Dominika, Kenya, Mexico, Norway, Filipina, dan Taiwan. Responsif kepada "tanda zaman," mereka berusaha untuk memenuhi keperluan dunia, untuk melayani di mana mereka dipanggil untuk pergi.

Kampus

Kampus utama mempunyai 55 ekar dengan 17 bangunan di Adrian, Michigan. Kampus utama mempunyai perbezaan menjadi universiti pertama atau universiti tanpa wayar di negeri Michigan. Terdapat kampus satelit di Southfield, Dearborn, Benton Harbor, Monroe, Battle Creek, Kalamazoo, Lansing, Jackson, dan dalam talian.

Gabungan

Siena Heights bergabung dengan dan ditaja oleh Sisters Dominican Adrian, Michigan, yang diiktiraf oleh Persatuan Kolej dan Sekolah Pusat North (NCACS).

Meterai kolej menggunakan Perisai Dominican daripada Perintah Pendakwah Antarabangsa, yang terdiri daripada empat giron atau segitiga hitam putih dan empat. Ini melambangkan kesatuan tubuh orang yang bekerja bersama untuk kebaikan bersama. The "fleury cross" (atau bersilang dengan fleur de lis pada setiap hujung) ditumpangi pada gyron, menandakan kemenangan, tugas dan pengorbanan diri. Sable (atau perisai hitam) melambangkan kebijaksanaan, kesunyian, ketabahan dan penebusan. Warna terang menandakan keamanan, kesucian, kebajikan dan keikhlasan. Moto yang mengelilingi perisai, "Laudare, Benedicere, Praedicare," bermaksud "memuji Tuhan, memberkati umat-Nya dan memberitakan injil-Nya." Perisai juga dikelilingi oleh bintang enam atau lapan yang merupakan simbol yang membezakan St. Dominic.

AKADEMIK

Universiti ini mempunyai lebih daripada 40 program pengajian akademik antara Kolej Seni dan Sains, Kolej Pengajian Profesional dan Kolej Siswazah. Kolej siswazah selanjutnya dibahagikan kepada tujuh bahagian akademik: Perniagaan & Pengurusan; Pengkomputeran, Matematik & Sains; Kemanusiaan; Kejururawatan; Sains Sosial & Kelakuan; Seni Visual / Seni Persembahan & Guru.

Siena Heights juga menyediakan kelas untuk pelajar sekolah menengah melalui pendaftaran ganda. Ini memberi juniors dan senior yang memenuhi kriteria tertentu untuk mendapatkan kredit dan pengalaman kolej semasa masih di sekolah menengah, mendapatkan pelajar lebih dekat untuk pergi ke kolej dan belajar tentang kehidupan kolej dan kerja kelas. Nisbah pelajar-fakulti ialah 12: 1.

Lokasi

Adrian

Alamat
Siena Heights University Main Campus,
247 E. Siena Heights Dr.

MI 49221 Adrian, Michigan, Amerika Syarikat

Biasiswa Keystone

Terokai pilihan yang ditawarkan oleh biasiswa kami