Baca keterangan rasmi

Siena Heights University (SHU) ialah Institusi pascasiswazah Roman Katolik Dengan kampus utamanya terletak di Adrian, Michigan. Institusi ini ditubuhkan pada tahun 1919 sebagai Kolej St. Joseph oleh Adrian Dominican Sisters. In 1939, Ia dinamakan semula sebagai Siena Heights College Selepas Saint Catherine of Siena. Pada tahun 1969, ia menjadi coeducational. In 1998, Ia dinamakan semula sebagai Siena Heights University.

Adrian Dominican Sisters

Menteri Sisters di 29 negeri, Daerah Columbia, dan Komanwel Puerto Rico, dan di tujuh negara di luar Amerika Syarikat: Kanada, Republik Dominika, Kenya, Mexico, Norway, Filipina, dan Taiwan. Responsif kepada "tanda zaman," mereka berusaha untuk memenuhi keperluan dunia, untuk melayani di mana mereka dipanggil untuk pergi.

Kampus

Kampus utama mempunyai 55 ekar dengan 17 bangunan di Adrian, Michigan. Kampus utama mempunyai perbezaan menjadi universiti pertama atau universiti tanpa wayar di negeri Michigan. Terdapat kampus satelit di Southfield, Dearborn, Benton Harbor, Monroe, Battle Creek, Kalamazoo, Lansing, Jackson, dan dalam talian.

Gabungan

Siena Heights bergabung dengan dan ditaja oleh Sisters Dominican Adrian, Michigan, yang diiktiraf oleh Persatuan Kolej dan Sekolah Pusat North (NCACS).

Meterai kolej menggunakan Perisai Dominican daripada Perintah Pendakwah Antarabangsa, yang terdiri daripada empat giron atau segitiga hitam putih dan empat. Ini melambangkan kesatuan tubuh orang yang bekerja bersama untuk kebaikan bersama. The "fleury cross" (atau bersilang dengan fleur de lis pada setiap hujung) ditumpangi pada gyron, menandakan kemenangan, tugas dan pengorbanan diri. Sable (atau perisai hitam) melambangkan kebijaksanaan, kesunyian, ketabahan dan penebusan. Warna terang menandakan keamanan, kesucian, kebajikan dan keikhlasan. Moto yang mengelilingi perisai, "Laudare, Benedicere, Praedicare," bermaksud "memuji Tuhan, memberkati umat-Nya dan memberitakan injil-Nya." Perisai juga dikelilingi oleh bintang enam atau lapan yang merupakan simbol yang membezakan St. Dominic.

AKADEMIK

Universiti ini mempunyai lebih daripada 40 program pengajian akademik antara Kolej Seni dan Sains, Kolej Pengajian Profesional dan Kolej Siswazah. Kolej siswazah selanjutnya dibahagikan kepada tujuh bahagian akademik: Perniagaan & Pengurusan; Pengkomputeran, Matematik & Sains; Kemanusiaan; Kejururawatan; Sains Sosial & Kelakuan; Seni Visual / Seni Persembahan & Guru.

Siena Heights juga menyediakan kelas untuk pelajar sekolah menengah melalui pendaftaran ganda. Ini memberi juniors dan senior yang memenuhi kriteria tertentu untuk mendapatkan kredit dan pengalaman kolej semasa masih di sekolah menengah, mendapatkan pelajar lebih dekat untuk pergi ke kolej dan belajar tentang kehidupan kolej dan kerja kelas. Nisbah pelajar-fakulti ialah 12: 1.

Program diajar dalam:
  • English

Sekolah ini juga menawarkan:

BBA

Siena Heights University

Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan dari Siena Heights University akan membuka banyak jenis peluang pekerjaan untuk anda. Dengan penekanan Siena Heights University ... [+]

Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan dari Siena Heights University akan membuka banyak jenis peluang pekerjaan untuk anda. Dengan penekanan Siena Heights University terhadap komunikasi dan etika, anda dengan yakin boleh memilih untuk memulakan kerjaya baru atau mengambil kerja anda dalam bidang perniagaan ke peringkat seterusnya.

Komunikasi

Keupayaan untuk menyatakan idea secara bertulis, secara lisan dan visual

KREATIVITI

Keupayaan untuk membangunkan idea asal atau menggunakan penyelesaian umum dengan cara yang unik

Keupayaan analisis

Kemahiran untuk memisahkan masalah kompleks ke dalam bahagian komponennya secara berkesan untuk mengenal pasti penyelesaian

Pemikiran bersepadu ... [-]
Amerika Syarikat Adrian Jackson Battle Creek Benton Harbor Monroe Southfield  + 3 Lagi
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Sambilan
Kampus
Online
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu

Ijazah Sarjana Muda

Siena Heights University

Satu program. Dua darjah. Lima tahun. Itulah konsep di sebalik program kejuruteraan baru di Siena Heights University. Melalui perkongsian dengan University of North Dakot ... [+]

Satu program. Dua darjah. Lima tahun. Itulah konsep di sebalik program kejuruteraan baru di Siena Heights University. Melalui perkongsian dengan University of North Dakota, pelajar-pelajar Siena Heights berpeluang memperolehi Ijazah Sarjana Muda Sains Kejuruteraan dari UND dan ijazah sarjana pilihan pelajar dari SHU.

Semasa menetap di kampus Adrian sepenuh masa, pelajar mengambil kursus kejuruteraan dari UND ketika menamatkan gelar sarjana mereka di Siena. Pelajar akan pergi ke North Dakota dua kali untuk menyelesaikan kerja makmal.

UND akan menawarkan ijazah kejuruteraan berikut: Kimia, Elektrik dan Mekanikal. Program kejuruteraan di Siena Heights ditawarkan dengan kerjasama Universiti North Dakota, institut penyelidikan utama untuk North Dakota. Pelajar boleh mengikuti kursus Kejuruteraan Kimia, Elektrik atau Mekanikal. Kerjasama dengan UND membolehkan pelajar lulus dengan ijazah sarjana muda yang terakreditasi ABET.... [-]

Amerika Syarikat Adrian
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
5 tahun
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Siena Heights University

Program Komputer dan Sistem Maklumat Siena Heights difokuskan pada penyediaan orang untuk dunia nyata dan bukan hanya konsep teoritis. Kami mengarahkan kelas kami supaya ... [+]

Program Komputer dan Sistem Maklumat Siena Heights difokuskan pada penyediaan orang untuk dunia nyata dan bukan hanya konsep teoritis. Kami mengarahkan kelas kami supaya bahan yang pelajar belajar adalah menarik kepada perniagaan.

Program ini akan menggabungkan banyak pengalaman dan pengalaman dunia nyata. Pelatih adalah penting dan digalakkan.

Pembangunan perisian tidak semestinya duduk di kod menaip komputer. Sebahagian besar daripadanya duduk dengan pengguna untuk memastikan bahawa aplikasi itu akan melakukan apa yang orang inginkan. Program Siena akan berfungsi untuk membangunkan pelajar itu.

Fakulti berdedikasi Siena Heights yang merupakan pengamal di lapangan akan menyediakan anda untuk menghadapi cabaran masa depan. Semua kelas CIS bersaiz kecil, umumnya kurang daripada 20 orang pelajar, dan bertemu di dalam kelas gaya makmal di mana perbincangan satu-satu dengan fakulti adalah norma. Prospek kerjaya anda diperkuat oleh pengalaman kerja dan projek senior kami.... [-]

Amerika Syarikat Adrian
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu
Siena Heights University

Matlamat utama program adalah untuk membangunkan artis visual. Pelajar digalakkan mengambil risiko, membuat spekulasi, meneroka, menyelidik, mencipta dan mengejar karya s ... [+]

Studio Angelico adalah jabatan seni yang diiktiraf oleh Universiti Siena Heights, menawarkan ijazah dalam Reka Bentuk Grafik, Sejarah Seni dan Seni Halus. Sebagai sebahagian daripada darjah ini, anda boleh meneroka media seni seperti animasi, seramik, lukisan, reka bentuk grafik, metalmithing, lukisan, fotografi, ciptaan, arca, penyuntingan video dan reka bentuk web. Di samping itu, terdapat peluang untuk anda menggabungkan ijazah seni anda dengan pelbagai jurusan, bawah umur dan pensijilan dalam bidang seperti perniagaan, psikologi, kimia, kajian muzium, dan pendidikan guru, yang akan membantu anda mempersiapkan karier dalam bidang seperti pengiklanan , Terapi seni, pemuliharaan seni, kerja muzium dan pendidikan seni.... [-]

Amerika Syarikat Adrian
Sept. 2019
English
Sepenuh masa
Kampus
Baca lebih lanjut dalam Bahasa Melayu